Παρασκευή, 08 Δεκ, 2023

  • Χρήστος Τουμανίδης, ποιητής: « Η Ποίηση είναι τρόπος ζωής»
  • Εμμονή της κυβέρνησης στα ιδιωτικά πανεπιστήμια προς όφελος των εμπόρων της γνώσης
  • Συντεταγμένη αποχώρηση 57 μελών του ΣΥΡΙΖΑ στην Ημαθία
  • Ρέντη: Αστυνομικός τραυματίστηκε σοβαρά σε επεισόδια στο κλειστό «Μ. Μερκούρη»
  • Ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο
  • Νεκρός από ισραηλινό βομβαρδισμό στη Γάζα ο παλαιστίνιος ποιητής Ρεφαάτ Αλαρίρ
Χρήστος Τουμανίδης, ποιητής: « Η Ποίηση είναι τρόπος ζωής»1 Εμμονή της κυβέρνησης στα ιδιωτικά πανεπιστήμια προς όφελος των εμπόρων της γνώσης2 Συντεταγμένη αποχώρηση 57 μελών του ΣΥΡΙΖΑ στην Ημαθία3 Ρέντη: Αστυνομικός τραυματίστηκε σοβαρά σε επεισόδια στο κλειστό «Μ. Μερκούρη»4 Ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο5 Νεκρός από ισραηλινό βομβαρδισμό στη Γάζα ο παλαιστίνιος ποιητής Ρεφαάτ Αλαρίρ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Καφενειακές αναλύσεις...

Της άφιξης Ερντογάν προηγήθηκαν διάφορες ...καφενειακές αναλύσεις στα κανάλια και στα ραδιόφωνα για το τι σηματοδοτεί το «καλό κλίμα» που οι «έγκριτοι» σχολιαστές διέβλεπαν ότι θα ακολουθήσει. Οι μεν έλεγαν ότι ο Τούρκος Πρόεδρος έρχεται περίπου ...ταπεινωμένος στην Ελλάδα, σε μια «δύσκολη περίοδο» για τη χώρα του, εξαιτίας των διεθνών... Περισσότερα

Bοργιαζίδης και Λαζαρίδης επισκέφθηκαν το Ανάκτορο των Αιγών

από Η Άλλη Άποψη
Bοργιαζίδης και Λαζαρίδης επισκέφθηκαν το Ανάκτορο των Αιγών
Επίσκεψη στο Ανάκτορο των Αιγών, η αναστήλωση του οποίου ολοκληρώνεται μέσα στον Δεκέμβριο του 2023 και ξενάγηση από την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας, κα Αγγελική Κοτταρίδη, πραγματοποίησαν την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2023, ο Δήμαρχος Βέροιας, κ. Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, κ. Άρης Λαζαρίδης.

Οι δύο άνδρες ξεναγήθηκαν στο μνημείο, κτισμένο στα μέσα του 4ου αιώνα π.Χ από τον Φίλιππο Β’, το οποίο αποδίδεται στο κοινό με αναστηλωμένο το μεγάλο περιστύλιο, το πρόπυλο και τις στοές της πρόσοψης, αναταγμένους τους τοιχοβάτες και συντηρημένα τα ψηφιδωτά των τεράστιων ανδρώνων, των χώρων όπου φιλοξενούνταν τα συμπόσια των Μακεδόνων βασιλέων.

Τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, εξέφρασαν τον θαυμασμό για το ανάκτορο, το «βασίλειον καθίδρυμα» των Αιγών, τόπο συνάθροισης των πολιτών της Μητρόπολης των Μακεδόνων που αποτελεί το μεγαλύτερο οικοδόμημα της κλασικής Ελλάδας.

Στο μέγα περιστύλιο του ανακτόρου, ο Αλέξανδρος ανακηρύχθηκε βασιλιάς των Μακεδόνων, ξεκινώντας την μεγάλη πορεία από τις Αιγές στην Οικουμένη, το φθινόπωρο του 336 π.Χ.

Το έργο «Στερέωσης, συντήρησης, αναστήλωσης και ανάδειξης του ανακτόρου των Αιγών» που υλοποιείται από το 2007, από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας -συνολικού προϋπολογισμού 20.000.000 ευρώ, με διαδοχικές εντάξεις, σε δύο χρηματοδοτικές περιόδους του ΕΣΠΑ 2007-2013 και 2014-2020- ολοκληρώνεται τον Δεκέμβριο μαζί με τη νεκρόπολη και την ταφική συστάδα των Τημενιδών, έκτασης σχεδόν 550 στρεμμάτων, που το 2021 αποδόθηκε στο κοινό, ως επισκέψιμος δενδροφυτεμένος χώρος, αρχαιολογικής και φυσιολατρικής περιήγησης. Μαζί με το Μουσείο των Βασιλικών Τάφων, το αρχαίο θέατρο, την κατάγραφη εκκλησία του Αγίου Δημητρίου και το Κεντρικό Μουσείο, το οποίο εγκαινιάστηκε το 2022 από τον Πρωθυπουργό, συγκροτούν το Πολυκεντρικό Μουσείο των Αιγών.
Έχει διαβαστεί 422 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 260 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)