Δευτέρα, 24 Ιαν, 2022

  • Εργατικό Κέντρο Βέροιας: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ  ΨΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΓΕΤΟΥ
  • Υπογραφή σύμβασης «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΗΜΕΙΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΒΕΡΟΙΑΣ»
  • "Γαλάζιες" ομολογίες!
  • Covid 19: ΜΙΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!...ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ;...
  • Συγκέντρωση του Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 26 Γενάρη για τα ζητήματα της Υγείας
  • Στο φως δύο γιγάντιες σφίγγες που χτίστηκαν πριν από 3.300 χρόνια
Εργατικό Κέντρο Βέροιας: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ  ΨΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΓΕΤΟΥ1 Υπογραφή σύμβασης «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΗΜΕΙΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΒΕΡΟΙΑΣ»2 "Γαλάζιες" ομολογίες!3 Covid 19: ΜΙΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!...ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ;...4 Συγκέντρωση του Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 26 Γενάρη για τα ζητήματα της Υγείας5 Στο φως δύο γιγάντιες σφίγγες που χτίστηκαν πριν από 3.300 χρόνια6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Με μήνυμα του 112 στους κατοίκους της Αττικής η κυβέρνηση ξεμπέρδεψε...

Με την αποστολή ενός προειδοποιητικού μηνύματος από το 112, για πολύ έντονες χιονοπτώσεις στην Αττική τις επόμενες ώρες, η κυβέρνηση ...έβγαλε την υποχρέωση.«Αποφύγετε κάθε άσκοπη μετακίνηση. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρει το μήνυμαΌμως, η επίκληση και πάλι της «ατομικής ευθύνης» δεν μπορεί να κρύψει τις ευ... Περισσότερα

Κ. Βοργιαζίδης: «Μέτωπο στην κρίση οι οκτώ πυλώνες του προγράμματος μας»

από Η Άλλη Άποψη
Κ. Βοργιαζίδης: «Μέτωπο στην κρίση οι οκτώ πυλώνες του προγράμματος μας»

Από το γραφείο Τύπου του υπ. Δημάρχου Δ. Βέροιας και επικεφαλής του συνδυασμού «Δράση με Γνώση», Κωνσταντίνου Βοργιαζίδη, εστάλη η παρακάτω δήλωση με αφορμή τη νέα φάση που εισέρχεται ο προεκλογικός αγώνας μετά την επίσημη ολοκλήρωση της κατάρτισης των δημοτικών συνδυασμών:

 

«Οι εκλογές του Μαΐου μάς βρίσκουν  φτωχότερους, πιο απογοητευμένους και πιο απελπισμένους από ποτέ. Οι δυσβάσταχτες επιπτώσεις από την οικονομική κρίση, ο νέος Διοικητικός Χάρτη της χώρας (Καλλικράτης) που δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες που δημιούργησε και  η δραματική μείωση των πόρων και του ανθρώπινου δυναμικού στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, δημιουργούν περιβάλλον σκεπτικισμού και απαισιοδοξίας.

 

Η πενταετής όμως θητεία της νέας δημοτικής αρχής  συμπίπτει με τη δημιουργία νέων προκλήσεων και ευκαιριών. Ο συνδυασμός μας βλέπει την κρίση ως ευκαιρία. Δεν μοιρολατρούμε, δεν αφήνουμε τις εξελίξεις να μας προσπεράσουν. Μπροστά μας βρίσκεται μια εξαιρετικά κρίσιμη θητεία, στην καρδιά της Νέας Προγραμματικής Περιόδου, με την ονομασία «Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης 2014-2020» (ΣΕΣ 2014-2020), η οποία αντικατέστησε το γνωστό μας ΕΣΠΑ. Οι ευκαιρίες είναι πολλές, αρκεί να είμαστε έτοιμοι να τις εκμεταλλευτούμε, να μην αφήσουμε κανένα κοινοτικό πόρο να πάει χαμένος, αν μάλιστα λάβουμε υπόψη ότι οι κοινοτικοί πόροι, σε μεγάλο βαθμό, θα είναι οι μοναδικοί διαθέσιμοι για μεγάλα έργα και επενδύσεις. 

 

Είναι λοιπόν μεγάλο στοίχημα για τη νέα Δημοτική Αρχή να δουλέψει οργανωμένα και συγκροτημένα, σοβαρά και  υπεύθυνα, για να οδηγήσει το Δήμο Βέροιας έξω από την οικονομική κρίση και να εξασφαλίσει προϋποθέσεις ευημερίας για τους πολίτες. Ο σχεδιασμός που θα κάνει, θα έχει βάθος χρόνου μεγαλύτερο της πενταετίας, καθώς στη δική της θητεία θα εγκριθούν και θα ενταχθούν τα έργα και οι δράσεις όλης της Νέας Προγραμματικής Περιόδου.

 

Με εφόδιο τη γνώση και την εμπειρία που αποκτήσαμε, δίνεται τώρα η ευκαιρία να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα, αποτιμώντας λάθη και παραλείψεις και αξιοποιώντας θετικά αποτελέσματα και επιτυχίες.

 

Όραμά μας είναι να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις ευημερίας για τους κατοίκους, στο πλαίσιο μιας αειφόρου ανάπτυξης, αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας που είναι πάρα πολλά και σημαντικά. 

 

Επιδίωξή μας είναι:

Να συμβάλλουμε στη δημιουργία ενός φιλικού επενδυτικού περιβάλλοντος που θα υποστηρίξει τις υφιστάμενες επενδύσεις και θα προσελκύσει νέες, με αποτέλεσμα και τη δημιουργία σταθερών και αξιοπρεπώς αμειβόμενων θέσεων εργασίας. 

Να υποστηρίξουμε μια ισχυρή γεωργική και κτηνοτροφική ανάπτυξη, ενισχύοντας την παραγωγή, μεταποίηση και προώθηση ανταγωνιστικών και ποιοτικών προϊόντων.

Να αξιοποιήσουμε την ισχυρή δυναμική του Δήμου μας στην ανάπτυξη πολλών ήπιων μορφών τουρισμού, στη λογική του ενοποιημένου τουριστικού προϊόντος.

Να αναλάβουμε δράσεις για την κοινωνική ένταξη και καταπολέμηση της φτώχειας με την υποστήριξη, ενίσχυση και παραπέρα επέκταση δομών και προγραμμάτων κοινωνικής πρόνοιας. και με τη δημιουργία ευκαιριών καλύτερης απασχόλησης, μέσα από την ποιοτική αναβάθμιση της επαγγελματικής κατάρτισης.

Να προωθήσουμε μια οικονομία φιλική προς το περιβάλλον με την εξοικονόμηση ενέργειας, την προώθηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, την αποτελεσματική διαχείριση των αποβλήτων και την ολοκληρωμένη αστική ανάπτυξη.

Να βελτιώσουμε συνολικά την καθημερινότητα του πολίτη.

 

Σχεδιάζουμε ένα πρόγραμμα ρεαλιστικό που βασίζεται σε 8 ισχυρούς Πυλώνες Ανάπτυξης και αξιοποιεί τις «Κατευθύνσεις Αναπτυξιακής Στρατηγικής για τη Νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-20» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με ζητούμενο τη χρηματοδότηση της υλοποίησής του.

 

Οι αναπτυξιακοί πυλώνες του προγράμματος μας είναι:

Δημιουργία Φιλικού Επενδυτικού Περιβάλλοντος

Ισχυρή Γεωργική και Κτηνοτροφική Ανάπτυξη

Τουριστική Ανάπτυξη

Κοινωνική Ενσωμάτωση - Καταπολέμηση της Φτώχειας

Οικονομία Φιλική προς το Περιβάλλον

Υποδομές για την Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη

Βελτίωση της Καθημερινότητας του Πολίτη

Υποδομές στις Τοπικές Κοινότητες

 

 

Με συγκροτημένη γνώση, είμαστε λοιπόν έτοιμοι να αναλάβουμε ουσιαστική δράση για το Δήμο Βέροιας, σχηματίζοντας ισχυρό μέτωπο απέναντι στην κρίση και δημιουργώντας πραγματικές συνθήκες ανάπτυξης για τον τόπο μας»

 

Σημειώνεται ότι το αμέσως προσεχές διάστημα θα δημοσιευτούν αναλυτικά οι προγραμματικές μας θέσεις, με την αυτοτελή παρουσίαση κάθε αναπτυξιακού πυλώνα.   

Έχει διαβαστεί 385 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως συννεφιασμένος
Κυρίως συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 1 °C
Άνεμος ΒΒΔ 3-5 μποφόρ

Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία -4 ως 3 °C
Άνεμος ΒΒΑ 2-4 μποφόρ

Τρίτη, 25 Ιανουαρίου

Συννεφιασμένος
Συννεφιασμένος
Θερμοκρασία -3 ως 4 °C
Άνεμος Β 1-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 395 επισκέπτες και 0 μέλη.