Τρίτη, 05 Δεκ, 2023

  • ΣΥΡΙΖΑ: Συναίνεση για δημοσιονομική αναβάθμιση, ελληνοτουρκικά και επιστολική ψήφο
  • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Παρουσιάστηκε ο Γ2 Τόμος του Δοκιμίου Ιστορίας του ΚΚΕ από την Ελ. Μπέλλου
  • Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Π. Φιρτινίδου
  • Ο Κ. Σκανδαλίδης στη Βέροια
  • Γιάννης Γεωργάκης δημοσιογράφος, συγγραφέας: «Το ελληνικό ποδόσφαιρο κυριολεκτικά βαλτώνει, δεν υπάρχει διάθεση να βελτιωθούν τα πράγματα»
  • ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ: Εξαιρετικά επικίνδυνες για τους λαούς οι «πρ
ΣΥΡΙΖΑ: Συναίνεση για δημοσιονομική αναβάθμιση, ελληνοτουρκικά και επιστολική ψήφο1 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Παρουσιάστηκε ο Γ2 Τόμος του Δοκιμίου Ιστορίας του ΚΚΕ από την Ελ. Μπέλλου2 Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Π. Φιρτινίδου3 Ο Κ. Σκανδαλίδης στη Βέροια4 Γιάννης Γεωργάκης δημοσιογράφος, συγγραφέας: «Το ελληνικό ποδόσφαιρο κυριολεκτικά βαλτώνει, δεν υπάρχει διάθεση να βελτιωθούν τα πράγματα»5 ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ: Εξαιρετικά επικίνδυνες για τους λαούς οι «πρ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

«Νέα Αριστερά» με γνωστά παλιά υλικά στην υπηρεσία της πολιτικής του κεφαλαίου

Το όνομα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που συγκρότησαν οι 11 βουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, παρουσίασαν σήμερα. Το όνομα που επιλέχθηκε, «Νέα Αριστερά», διανθίστηκε κατά την διάρκεια της εκδήλωσης και των τοποθετήσεων με γνωστά παλιά υλικά και αυταπάτες που αποσκοπούν στην εξυπηρέτηση της πολιτικής εξασφάλισης του καπιταλι... Περισσότερα

Δήλωση αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας για την επισιτιστική βοήθεια

από Η Άλλη Άποψη

Με την ολοκλήρωση και αυτού του επιτυχούς κύκλου διανομής αγαθών στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες συμπολιτών μας  της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας,  στα πλαίσια της του προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας ΤΕΒΑ, θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Υγείας  και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε Ημαθίας, στον προϊστάμενο του Τμήματος Πληροφορικής,  καθώς και στους υπαλλήλους  των υπολοίπων διευθύνσεων, που συνέδραμαν, για μια ακόμη φορά, άοκνα και πάνω από τις δυνάμεις τους, σε τούτη την προσπάθεια.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω επίσης για τη βοήθεια της την περιφερειακή σύμβουλο Νίκη Καρατζιούλα.

Απευθυνόμενος προς την κεντρική διοίκηση, εκφράζω  την έντονη δυσαρέσκεια μου για την απαξίωση του θεσμού, ως προς την στήριξη του στην οργανωτική του δομή.

Παρά τις επανειλημμένες υποσχέσεις, ως προς τη διάθεση  των απαραίτητων οικονομικών πόρων  για την εξασφάλιση των απαιτούμενων κτηριακών εγκαταστάσεως διανομής και του αντίστοιχου προσωπικού, δεν έπραξε απολύτως τίποτε.

Αντ΄ αυτού από τον  Δεκέμβριο του περασμένου έτους η αρτηριοσκληρωτική νοοτροπία που διέπει τις κρατικές δομές, έχει αποκλείσει την Π.Ε Ημαθίας, όπως και τις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες της χώρας, από την προμήθεια καυσίμων κίνησης, με ότι αυτό συνεπάγεται στην λειτουργία των υπηρεσιών μας.

Η λογική της επαιτείας δεν αρμόζει στον δεύτερο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης.  Ούτε και φυσικά στους δικαιούχους του προγράμματος συμπολίτες μας, οι οποίοι πρέπει να αντιμετωπιστούν ισότιμα τουλάχιστον με τους  εγκλωβισμένους μετανάστες στην Ελλάδα.

Δεν μπορεί το σιτηρέσιο των μεταναστών-προσφύγων να φτάνει στα 4,8 ευρώ ανά άτομο ημερησίως και οι  κοινωνικά ευπαθείς ομάδες της Ημαθίας να λαμβάνουν  βασικά είδη διατροφής που  είναι αστεία, σε σχέση με τις πραγματικές τους ανάγκες.

Η κυβέρνηση και οι τοπικοί βουλευτές οφείλουν να δουν άμεσα τα ανωτέρω αναφερόμενα και να χρηματοδοτήσουν όσα η σύμβαση προέβλεπε. 

Καλώ την κυβέρνηση να αναλάβει το βάρος των ευθυνών της και να προγραμματίσει την απαραίτητη πρόσληψη εποχικού προσωπικού για την διανομή της επισιτιστικής βοήθειας, όπως αντίστοιχα προγραμματίζει την πρόσληψη 2.500 ατόμων που θα στελεχώσουν τους μεταναστευτικούς καταυλισμούς, καθώς και να χρηματοδοτήσει τα απαραίτητα κονδύλια για τις απαιτούμενες κτηριακές εγκαταστάσεις διανομής.

Κώστας Καλαϊτζίδης

Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας

 

 

Έχει διαβαστεί 347 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 367 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)