Παρασκευή, 20 Μάι, 2022

  • ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ: Έκτακτη συνεδρίαση για την ευλογιά των πιθήκων
  • Σενάρια για πρόωρες κάλπες διαρρέουν φιλοκυβερνητικές πηγές
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 20/5
  • Επίσκεψη Φρ. Καρασαρλίδου στην ΔΕΥΑ Βέροιας: «Απαράδεκτη κάθε σκέψη για ιδιωτικοποίηση του υπέρτατου κοινωνικού αγαθού, του νερού»
  • Ο Τάσος Μπαρτζώκας στον Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας: θετικές εξελίξεις για το Τ.Α Νάουσας
  • Εφορία Αρχαιοτήτων Ημαθίας:  Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο "Beyond Macedonia. The multifaceted Hellenistic Oikoumene reconsidered"
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ: Έκτακτη συνεδρίαση για την ευλογιά των πιθήκων1 Σενάρια για πρόωρες κάλπες διαρρέουν φιλοκυβερνητικές πηγές2 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 20/53 Επίσκεψη Φρ. Καρασαρλίδου στην ΔΕΥΑ Βέροιας: «Απαράδεκτη κάθε σκέψη για ιδιωτικοποίηση του υπέρτατου κοινωνικού αγαθού, του νερού» 4 Ο Τάσος Μπαρτζώκας στον Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας: θετικές εξελίξεις για το Τ.Α Νάουσας5 Εφορία Αρχαιοτήτων Ημαθίας:  Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο "Beyond Macedonia. The multifaceted Hellenistic Oikoumene reconsidered"6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Οι αυξήσεις στην Ενέργεια τσακίζουν το λαϊκό εισόδημα

Την ώρα που η κυβέρνηση μοιράζει τεράστια ποσά στους ενεργειακούς ομίλους από κάθε δυνατή πηγή χρηματοδότησης και διαμορφώνει το πιο ευνοϊκό γι' αυτούς επενδυτικό θεσμικό πλαίσιο, τα εργατικά - λαϊκά στρώματα υποφέρουν υπό το βάρος των τεράστιων αυξήσεων στις τιμές της Ενέργειας. Ενόψει των θερμών μηνών του καλοκαιρού, που οι απαιτήσει... Περισσότερα

Δήλωση Κ. Βοργιαζίδη: «Πρόκειται για το μέλλον μας!»

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Δήλωση Κ. Βοργιαζίδη: «Πρόκειται για το μέλλον μας!»

«Επιχείρησα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου να στρέψω τα «φώτα» του δημοσίου διαλόγου στη λεγόμενη προγραμματική αντιπαράθεση. Να βάλουμε δηλαδή «κάτω» τις θέσεις μας και να αρχίσουμε έναν ωραίο διάλογο γι’ αυτές. Γράψαμε πρώτοι πρόγραμμα, το δημοσιεύσαμε, το θέσαμε στην κρίση και τη βάσανο των δημοτών μας. Ο λαλίστατος κ. Καραπαναγιωτίδης, ο οποίος διά των πρόωρων θριάμβων του το μόνο που επισπεύδει είναι έναν επαπειλούμενο πολιτικό τοκετό, υπήρξε για το θέμα εκκωφαντικά σιωπηλός.

Με ένα προγραμματικό κείμενο που συναγωνίζεται σε ρομαντισμό εκθέσεις ιδεών τελειόφοιτων μαθητών της β’θμιας εκπαίδευσης, προσπάθησε να πείσει το εκλογικό σώμα, ως αυτοδίκαιος και ελέω Θεού «νοικοκύρης» του τόπου, ότι έχει δήθεν όραμα για το Δήμο μας. Αυτό το «ευχολόγιο» θα εφαρμόζει για πέντε χρόνια, αν εκλεγεί;

Επιθυμώ λοιπόν για άλλη μια φορά να καταγράψω δημόσια τις βασικές, τις καταστατικές, τις ουσιωδέστερες πολιτικές μας αρχές και επιδιώξεις, γιατί τον κόσμο τον απασχολεί η ουσία, σημαντικό μέρος της οποίας για εμάς είναι:

Είμαστε ρητά και κατηγορηματικά αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση δημοσίων αγαθών, όπως το νερό, γιατί πιστεύουμε στην κοινωνική υπεραξία των κοινωνικών αγαθών.

Είμαστε ρητά και κατηγορηματικά αντίθετοι στις προθέσεις ορισμένων «πολύφερνων» επενδυτών να καταπατήσουν πνεύμονες πρασίνου, δάση, βιοτόπους, προστατευμένες περιοχές. Δεν χαρίζουμε ούτε εκατοστό φυσικού πλούτου.

Είμαστε ρητά και κατηγορηματικά αντίθετοι στο ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας. Το ΤΑΙΠΕΔ και το συναρμόδιο Υπουργείο θα μας βρουν απέναντι αν χέρι ιδιώτη διανοηθεί να εκμεταλλευτεί τα παλαιά δικαστήρια.

Αγωνιστήκαμε, αγωνιζόμαστε και θα αγωνιστούμε να επιστραφεί στο Δήμο το στρατόπεδο που στεγάζει το Πανεπιστήμιο για να αποδοθεί στην εκπαίδευση και τον πολιτισμό. Για μας ο συγκεκριμένος χώρος είναι κοιτίδα πολιτισμού.

Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την την τοπική και κτηνοτροφική παραγωγή καθώς αποτελούν μεγάλη πηγή πλούτου για τον τόπο μας. Έχουμε ήδη εξαγγείλει συγκεκριμένες, όχι αόριστες, δράσεις στο πρόγραμμά μας. Προωθούμε εκχώρηση μετοχών στο Επιμελητήριο προκειμένου το ζήτημα της αγοράς της Κουλούρας να αποκτήσει νέα ώθηση.

Εμείς εξαγγείλαμε περαιτέρω ενίσχυση των κοινωνικών δομών του Δήμου. Πρόθεσή μας είναι η προστασία κάθε ανήμπορου δημότη μέσω της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, του Δημοτικού Ιατρείου, του Δημοτικού Φαρμακείου. Κάποιοι τάζουν δομές που ήδη υπάρχουν.

Εμείς αγωνιζόμαστε ενάντια στην υποβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Εμείς δεν πιστεύουμε ότι ο σφιχτός πολιτικός εναγκαλισμός με την Κεντρική Διοίκηση θεραπεύει το πρόβλημα της αυτοτέλειάς μας. Αντίθετα, το επιδεινώνει.
Εμείς φέραμε πρώτοι το θεσμό των Τοπικών Διαλόγων. «Οργώσαμε» το Δήμο και οργανώσαμε ανοιχτές συζητήσεις σε κάθε χωριό, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε καφενείο. Σε αυτό το πλαίσιο, θα στηρίξουμε ακόμη περισσότερο την αμεσότητα της λαϊκής έκφρασης μέσα από τοπικά δημοψηφίσματα, για θέματα μείζονος σημασίας.

Κάποιοι δεν έχουν δυστυχώς καταλάβει ότι πρόκειται για το μέλλον μας. Οι έννοιες της ισόρροπης ανάπτυξης, των ίσων δικαιωμάτων και ευκαιριών, της περίθαλψης του διαφορετικού και του σεβασμού στη λαϊκή ετυμηγορία, η έννοια του πραγματικού δημοσίου συμφέροντος, χωρίς πρώτα την ικανοποίηση του ιδιωτικού, απουσιάζουν από το πολιτικό και ιδεολογικό λεξιλόγιο του κ. Καραπαναγιωτίδη. Συνθήματα και ρητορείες άλλης εποχής που όζουν την αποφορά στεκούμενης πολιτικής ναφθαλίνης, αφήνουν το δημότη παγερά αδιάφορο. Απαντήσεις αντί για ρητορείες, έχετε κ. Καραπαναγιωτίδη; Σχέδιο αντί ευχών, έχετε;

Κλείνοντας, επιτρέψτε μου μία ακόμη αναπόφευκτη προτροπή: ελέγχετε εσείς, τα κείμενα των δικών σας υποβολέων για ορθογραφικά λάθη. Διότι τα νοηματικά δεν μπορείτε να τα αποφύγετε ούτως ή άλλως…». (Από το Γραφείο Τύπου)

 

 

Έχει διαβαστεί 413 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 18 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-3 μποφόρ

Παρασκευή, 20 Μαϊου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 15 ως 27 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-3 μποφόρ

Σάββατο, 21 Μαϊου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 18 ως 29 °C
Άνεμος ΑΒΑ 1-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 525 επισκέπτες και 0 μέλη.