Τετάρτη, 26 Ιαν, 2022

  • ΔΝΤ: Προβλέπει επιβράδυνση της καπιταλιστικής ανάπτυξης και υψηλό πληθωρισμό το 2022
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 25/1
  • ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Οι υπουργοί να αναζητήσουν ευθύνες στην πολιτική που παραδίδει την προστασία του λαού στα επιχειρηματικά συμφέροντα
  • Το ίδιο κράτος
  • Άγγελος Τόλκας : «Μια κυβέρνηση που δημιουργεί μόνιμα κρίσεις. Μόνη λύση να φύγουν. Είναι ζήτημα ζωής.»
  • Ν.Τ Α.Δ.Ε.Δ.Υ Ημαθίας: Αναβολή της Πανελλαδικής Ημέρας Δράσης της Α.Δ.Ε.Δ.Υ
ΔΝΤ: Προβλέπει επιβράδυνση της καπιταλιστικής ανάπτυξης και υψηλό πληθωρισμό το 20221 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 25/12 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Οι υπουργοί να αναζητήσουν ευθύνες στην πολιτική που παραδίδει την προστασία του λαού στα επιχειρηματικά συμφέροντα3 Το ίδιο κράτος4 Άγγελος Τόλκας : «Μια κυβέρνηση που δημιουργεί μόνιμα κρίσεις. Μόνη λύση να φύγουν. Είναι ζήτημα ζωής.»5 Ν.Τ Α.Δ.Ε.Δ.Υ Ημαθίας: Αναβολή της Πανελλαδικής Ημέρας Δράσης της Α.Δ.Ε.Δ.Υ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Η επόμενη μέρα

Η επόμενη μέρα

Εικόνες χάους και καταστροφής είναι το σκηνικό που άφησε πίσω του ο χιονιάς στην Αττική. Για μια ακόμα φορά οι κάτοικοι της πρωτεύουσας, ακόμα και λίγα χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο, έγιναν μάρτυρες της επιλεκτικής ανικανότητας του κράτους να προστατέψει την περιουσία, ακόμα και τη ζωή τους από ένα προβλεπόμενο καιρικό φαινόμενο, που... Περισσότερα

Δηλώσεις για τα 400 φύλλα της ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ

από Η Άλλη Άποψη

Πήραμε και δημοσιεύουμε τα παρακάτω μηνύματα με αφορμή τα 400 φύλλα της εφημερίδας μας. Ευχαριστούμε για τα καλά λόγια όσων μας τα έστειλαν και τους υποσχόμαστε ότι θα φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών τους.

 

Νίκος Μπρουσκέλης: Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας:

Θέλω να συγχαρώ τον Αλέκο Χατζηκώστα για την συμπλήρωση των 400 φύλλων της Άλλης άποψης. Εύχομαι η εφημερίδα του να συνεχίσει να είναι στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης των Ημαθιωτων, καθώς ξεχωρίζει αφενός μεν για την διεισδυτική και τολμηρή ματιά στα γεγονότα, αφετέρου δε για την  αδιάλειπτη παρουσία στους δημοκρατικούς αγώνες των πολιτών της Ημαθίας  για κοινωνική δικαιοσύνη και προκοπή.

 

Αλέκος Μόσχος: Πρόεδρος ΕΛΜΕ Ημαθίας

Με την ευκαιρία της έκδοσης του τετρακοσιοστού φύλλου της εφημερίδας “Η Άλλη Άποψη” της Ημαθίας θέλω να εκφράσω τις καλύτερες ευχές μου στους συντελεστές έκδοσής της.

Ως αναγνώστης οφείλω να πω πως “ Η Άλλη Άποψη”,καταφέρνει να διατηρήσει σε υψηλό επίπεδο την ποιότητα τόσο της ενημέρωσης των πολιτών του Νομού μας, όσο και της κριτικής που οφείλει ένα έντυπο να ασκεί. Ως εκπαιδευτικός πρέπει να εκθειάσω την συνεχή και αδιάλειπτη δημοσιογραφική κάλυψη των εκπαιδευτικών θεμάτων του Νομού από την εφημερίδα. Η “ Άλλη Άποψη” κάλυψε δημοσιογραφικά με τον καλύτερο τρόπο  κάθε συνέντευξη τύπου, εκπαιδευτική κινητοποίηση ή εκδήλωση σχολείου. Για αυτά τα 400 φύλλα λοιπόν δεν θα πρωτοτυπήσω, δεν θα εκφράσω “Άλλη Άποψη”. Θα ευχηθώ: “Να τα χιλιάσετε.

 

Νίκος Μπέκης: Δημοτικός σύμβουλος Βέροιας

Με λίγα λόγια: Είναι μια εφημερίδα που τιμά το δημοσιογραφικό λειτούργημα και κοσμεί την πόλη μας... Να τη βγάζεις μέχρι που κρατούν οι δυνάμεις σου, με πρώτο στόχο τα χίλια φύλλα!

 

Τάσος Μπαρτζώκας, υποψήφιος βουλευτής με τη Ν.Δ, δικηγόρος

Πριν τέσσερα  περίπου  χρόνια, σε μία παρέα φίλων γνώρισα τον Αλέκο Χατζηκώστα. Από την πρώτη στιγμή, εντυπωσιάστηκα από την ευγένεια του χαρακτήρα του και από το πάθος του με ό,τι καταπιάνεται.Ένα από αυτά είναι η εφημερίδα που εκδίδει, ‘Η άλλη άποψη’. Αδέσμευτη, ποιοτική, σου παρέχει ενημέρωση αντικειμενική, ενώ η γόνιμη κριτική που ασκεί σε πρόσωπα και πολιτικές, δεν υποκύπτει ποτέ στο λαϊκισμό και τον κιτρινισμό. Με αφορμή τη συμπλήρωση των 400 φύλλων κυκλοφορίας της εφημερίδας, εύχομαι ολόψυχα ‘η άλλη άποψη’ να μας συντροφεύει για πολλά ακόμη χρόνια και για χιλιάδες επόμενα φύλλα και προσωπικά στον Αλέκο Χατζηκώστα δύναμη και υγεία, ώστε να συνεχίσει ακάματα την προσφορά του στον τόπο και την ενημέρωση των πολιτών.

Με βαθιά εκτίμηση,  Τάσος Μπαρτζώκας, Δικηγόρος

       

Σωτήρης Κουπίδης: Υποψήφιος βουλευτής με το ΠΟΤΑΜΙ, ιατρός

Προς την συντακτική ομάδα της «Άλλης Άποψης».

Αγαπητοί φίλοι,

Η συμπλήρωση των 400 φύλλων κυκλοφορίας της «Άλλης Άποψης» αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός και είναι σταθμός για τα ενημερωτικά δρώμενα της Ημαθίας. Η πολύχρονη διαδρομή της πολιτικής και πολιτιστικής εφημερίδας συνεχίζει κόντρα στην διαρκώς συρρικνούμενη τοπική-περιφερική έντυπη δραστηριότητα. Στην εποχή της επανάστασης της ηλεκτρονικής ενημέρωσης με την εφήμερη, ατεκμηρίωτη, επιδερμική έως συνομωσιολογική πολλές φορές ενημέρωση, η ομάδα της «Άλλης Άποψης» γράφει τη δική της διαφορετική και συνεπή ιστορία. Η διαδρομή και η κυκλοφορία της «Άλλης Άποψης» συνέδραμε αποφασιστικά  στον πλουραλισμό της ενημέρωσης που έχει ανάγκη η δημοκρατία. Η ενημέρωση τόσο για πολιτικά  όσο και για πολιτιστικά αλλά και κοινωνικά ζητήματα της Ημαθίας είναι ουσιαστική,  χωρίς επικοινωνιακές «πομφόλυγες» και εντυπωσιασμούς και για αυτό αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στην συντακτική ομάδα. Η συμπλήρωση των 400 φύλλων της εφημερίδας συμπίπτει επίσης με τη συμπλήρωση δύο χρόνων από την ίδρυση του Ποταμιού και τις ημέρες που θα κρατάτε στα χέρια σας αυτό το εορταστικό τεύχος οι συμμετέχοντες στο Ποτάμι θα γράφουν μία νέα σελίδα όχι μόνο για τον νεοπαγή πολιτικό σχηματισμό μας αλλά για την δημοκρατία και την συμμετοχικότητα στους πολιτικούς σχηματισμούς εν γένει.Βέβαια όλα τα ανωτέρω συμβαίνουν μέσα σε μία πολύ δύσκολη έως δραματική συγκυρία για τη χώρα μας, την κοινωνία και όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες. Το Ποτάμι δουλεύει συστηματικά για την παραγωγή εφαρμοσμένων προτάσεων και στοχευμένων παρεμβάσεων και τα στελέχη του μπορούν να συνδράμουν στην συλλογική προσπάθεια για την ανόρθωση που έχει ανάγκη ο τόπος μας. Μέχρι να βρούμε το μονοπάτι της οριστικής διαφυγής από την κρίση που μας πλήττει χρειαζόμαστε την ενημέρωση και την αλήθεια την οποία πάντα αναζητά και παρουσιάζει η «Άλλη Άποψη». Εύχομαι ολόψυχα να γιορτάσουμε όλοι μαζί τα 1000 τεύχη σε μία καλύτερη και πιο δίκαιη για όλους μας κοινωνία. Όλως ιδιαιτέρως εύχομαι στον κ. Χατζηκώστα στον αγαπητό Αλέκο, να είναι πάντα γερός, υγιής και δημιουργικός.

 

Γιώργος Κάκαρης , Δημοτικός σύμβουλος Βέροιας

Τις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε όλοι αναμφισβήτητα σπουδαίο ρόλο παίζει ο επαρχιακός Τύπος. Μια εφημερίδα για να κυκλοφορεί, θέλει μεγάλο αγώνα και θυσίες.  Η «άλλη άποψη» με μια ασυμβίβαστη πορεία αποτελεί σήμερα μια ολοκληρωμένη και καταξιωμένη εφημερίδα στη συνείδηση των αναγνωστών.Η συμβολή της στην ανάδειξη των τοπικών προβλημάτων, στην προβολή του τόπου και στην καταγραφή της ιστορίας του, είναι μεγάλη. Κατάφερε φύλλο με το φύλλο να διευρύνει την αξιοπιστία της και να εδραιώνεται όλο και περισσότερο στη συνείδηση των αναγνωστών της. Με υπευθυνότητα, συνέπεια και συνεχή ενημέρωση του αναγνωστικού κοινού, τρία απαραίτητα στοιχεία για τη διάρκεια και καταξίωση μιας εφημερίδας στην κοινωνία.Η πολλών ετών επιτυχημένη παρουσία της στον χώρο της ενημέρωσης, αποτελούν την επιβεβαίωση της αποδοχής του αναγνώστη. Η «άλλη άποψη» έγραψε και γράφει τη δική της ιστορία.Με αφορμή την συμπλήρωση 400 φύλλων από την ίδρυση της εφημερίδος “Άλλη άποψη” να ευχηθώ από καρδιάς να στέκει πάντα στις επάλξεις και κοντά στα πολλά και ποικίλα προβλήματα του κάθε Ημαθιώτη. Να συνεχίσει με τον ίδιο δυναμισμό την πορεία της στο χρόνο με το δύσκολο έργο της αντικειμενικής καταγραφής των γεγονότων και ενημέρωσης του κοινού.

 

Γιώργος Χιονίδης

Αγαπητέ Αλέκο

Χάρηκα , όταν διάβασα, στο τελευταίο φύλλο σου, της «ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ» ότι «τα έχεις τετρακόσια (400) ήδη..

Άρα, ελπίζω, ότι και τα μυαλά σου θα συνεχίσεις να τα έχεις…τετρακόσια!

Φιλικά Γιώργος Χιονίδης

 

Κόγιας Νίκος, αντιστασιακός

ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΛΕΚΟ ΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ

Όπως κάποια Παρασκευή ο Μαντατοφός Ερμής, χτύπησε το κουδούνι της πολυκατοικίας Καρατάσου 19, και με παρακάλεσε να κατέβω για να παραλάβω την αλληλογραφία, ανάμεσα στην οποία ηταν και  το πρώτο φύλλο της Εφημερίδας «Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ».Με αριθμό φύλλου ΕΝΑ Το ίδιο συναίβει και την προηγούμενη Παρασκευή 19 του Φλεβάρη 2016 το φύλλο της «ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ» αριθμούσε 400, γεγονός που σημαίνει ότι η Εφημερίδα «Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ» οδεύει ήδη την δεύτερη δεκαετία για την οποία οι συνδρομητές που σας στηρίζουν, αναγνώστες και φίλοι εύχονται και ποθούν να την διανύσει το ίδιο επάξια και ποιο καρποφόρα σε ύλη και θέματα  .  Μια δεκαετία με την οποία, επιβεβαιώνοντας την προοπτική οτι θα αντέξει στο χρόνο, που η έννοια του χρόνου είναι να εκφράζει το πεπερασμένο, τη διαδοχή και τη διάρκεια στο άπειρο. Διαψεύδοντας τις όποιες προβλέψεις είχαν κάνει οι Κασσάνδρες.

Όπως για τα δεκάχρονα έτσι και τώρα θεωρώ περιττό να Σου επιδαψιλέψω Επαίνους. Και αυτό γιατί δίπλα στη 10ετία υπάρχει και η συνέχεια εξίσου πλούσια σε ύλη και προσφορά και κυρίως τον μεστό σε προσφορά λόγου και θεμάτων. Ενδιαφέρθηκες με σθένος για τον εργάτη, τον αγρότη, τον υπάλληλο , τον επαγγελματία, τον βιοτέχνη και το κοινωνικό σύνολο.

Αναζήτησες επίμονα τις αιτίες και αρκετές φορές πρότεινες λύσεις. Οτι σαν δημοσιογράφος και εκδότης στάθηκες στο ύψος των εκάστοτε περιστάσεων: κοινωνικό-οικονομικών θεμάτων και με γνώμονα την αλήθεια και την αντικειμενική πληροφόρηση και κυρίως την άμεση και σαφή απεικόνιση και προβολή των προβλημάτων της Πόλης και της Ημαθίας μα και γενικότερα. Και με την μικρή στο Δέμας εφημερίδα «Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ»,πρόσφερε μεγάλη και πολύτιμη υπηρεσία στην πνευματική ανάπτυξη της Βέροιας και την ευρύτερη περιοχή.

Και το πιο αξιόλογο είναι το γεγονός οτι διατήρησες όρθιο και ζωντανό αυτό το μικρό Ημαθιώτικο Μετερίζι του αγώνα. Αυτή την Έπαλξη και πρόσφερες στον όποιο Συμπολίτη θέλησε να εκφράσει τις δικές του απόψεις για θέματα που απασχολούν την Πόλη και την Ελλάδα.

Η Εφημερίδα «Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ» Φιλοξένησε και φιλοξενεί συνεργάτες, που χωρίς ιδιοτέλεια και προσωπικά συμφέροντα, χωρίς παρωπίδες με Σεβασμό και αντικειμενικότητα προς την αλήθεια, την αγάπη στην Πόλη και τον τόπο, συνέβαλε ο καθένας στον εντοπισμό των προβλημάτων, που πρέπει να λυθούν για να πάει ο τόπος μπροστά, τη διάσωση της Πατρογονικής Κληρονομιάς και τη ζώσα παράδοση, που ηταν άλλωστε και παραμένει και δική Σου βασική επιδίωξη. Και μπράβο ΣΑΣ.

Αν υπάρχει κάτι που πρέπει οχι μόνο να τονιστεί και να υπογραμμιστεί ακόμα, είναι το γεγονός οτι «Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ» ξεκίνησαν την έκδοση σε δύσκολους καιρούς και στηριγμένη μόνο στους αναγνώστες και οχι μόνο άντεξε, αλλα και με σεβασμό, τήρησε απαρέγκλιτα την υπόσχεση που ο εκδότης τους είχε δώσει στους συνδρομητές σαν δημοσιογράφος ότι θα σεβαστεί την δημοσιογραφική Δεοντολογία. Την Δεοντολογία που είναι βασική, κυρίαρχη θα έλεγα αρχή και προϋπόθεση της δημοσιογραφίας του γραφτού και ηλεκτρονικό Τύπο.

Mε την μικρή στο Δέμας εφημερίδα αναζητά επίμονα τις αιτίες της κακοδαιμονίας και δεν είναι λίγες οι φορές που προτείνει λύσεις. Σαν δημοσιογράφος και εκδότης στάθηκε στο ύψος των εκάστοτε περιστάσεων: κοινωνικό-οικονομικών θεμάτων και με γνώμονα την αλήθεια και την αντικειμενική πληροφόρηση και κυρίως την άμεση και σαφή απεικόνιση και προβολή των προβλημάτων της Πόλης και της Ημαθίας, πρόσφερε μεγάλη και πολύτιμη υπηρεσία στην πνευματική, πολιτιστική ανάπτυξη και την ιστορική ανάδειξη της Βέροιας και την ευρύτερη περιοχή. Το ίδιο πρέπει να δεχθούμε, οτι (με πολλές και λαμπρές εξαιρέσεις), και η δημοσιογραφία, αυτή η τέταρτη εξουσία, άρχισε και αυτή δυστυχώς, να γίνεται είδος εν ανεπαρκείας και να σπανίζουν πλέον οι θεματοφύλακες των Ιερών και Οσίων.

Το μεγαλύτερο όμως κακό, που ελλοχεύει για την Ανθρωπότητα σε αυτή την χρονική συγκυρία, είναι να πάψουμε σαν άτομα και λαοί και ειδικά οι ευρωπαίοι, να εκπλησσόμαστε με ό,τι στραβό συμβαίνει και να το θεωρούμε απλώς, σαν τη συνέχεια των προηγουμένων και ως προάγγελο αυτών που έπονται. Αυτοί οι ακούραστοι φρουροί της ύπαρξης και του περιεχομένου της μικρή, μοναδικής και ανεπανάληπτης ζωής και της αξία της. Αυτό είναι το μεγάλο, το μέγα για την Ανθρωπότητα ατύχημα. Υπάρχει όμως ελπίδα. Η ελπίδα που είναι συν υφασμένη με την ανθρώπινη φύση καθώς και η Ουτοπία με την προσπάθεια για υλοποίηση της ελπίδας δεν θα λείψει ποτέ αφού υπάρχουν Άνθρωποι όρθιοι!

Και αυτό γιατί πρόθεση της δημοσιογραφίας δεν είναι να συσκοτίσει τα γεγονότα, αλλα για να φωτίσει, να συμβουλεύσει και να δώσει απτά παραδείγματα σωστής και αντικειμενικής γραφής. Να ανασύρει, μέσα από τα βαθιά σκοτάδια την περιπεπλεγμένη με πολλά και ποικίλα συμφέροντα και την είδηση και τα γεγονότα.

Αγαπητέ Αλέκο, πολλά και θερμά συγχαρητήρια σε Εσένα και το Επιτελείο «ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ» για τα 400 φύλλα και ευχές «Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ», να συνεχίσουν, απαρέγκλιτα την αδιάβλητη, αταλάντευτη και γόνιμη πορεία τους, με το ίδιο κουράγιο και μεράκι, την ίδια αντικειμενικότητα, το ήθος, την ευγένεια την ευαισθησία και πως πάντα την πίστη στον Άνθρωπο, για το καλό του λαού της Βέροιας, του Νομού και της χώρας γενικότερα και με τις κεραίες διάπλατα ανοιχτές στην κοινωνία των Ανθρώπων.

 Βέροια 28 Φλεβάρη 2016 Κόγιας Νίκος.

 

Έχει διαβαστεί 512 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Μερική συννεφιά
Μερική συννεφιά
Θερμοκρασία -3 °C
Άνεμος Β 1-2 μποφόρ

Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία -1 ως 7 °C
Άνεμος Β 1-3 μποφόρ

Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 1 ως 8 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 526 επισκέπτες και 0 μέλη.