Τετάρτη, 24 Ιούλ, 2024

• Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας: «Από τη Γη ως τον ουρανό: μαθαίνω, σκέφτομαι, ζω...»
  • Γιορτή Πίτας στο Σέλι
  • Η Τουρκία έστειλε πολεμικά πλοία ανάμεσα σε Κάσο και Κάρπαθο σε περιοχή που χαρακτηρίζει «τουρκική υφαλοκρηπίδα»
  • Το ΚΚΕ καταγγέλλει την ποινικοποίηση και εξάλειψη της ανθρωπιστικής βοήθειας στους Παλαιστινίους από το κατοχικό κράτος του Ισραήλ
  •  Τσιάρας σε  Μπαρτζώκα: Καμία οικονομική επιβάρυνση για τους παραγωγούς λαϊκών αγορών για την εγγραφή και ανανέωση εγγραφής στο ΜΕΝΟ.
  • ΚΚΕ: Για τα 50 χρόνια από την επαναφορά της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας
Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας: «Από τη Γη ως τον ουρανό: μαθαίνω, σκέφτομαι, ζω...»1 Γιορτή Πίτας στο Σέλι2 Η Τουρκία έστειλε πολεμικά πλοία ανάμεσα σε Κάσο και Κάρπαθο σε περιοχή που χαρακτηρίζει «τουρκική υφαλοκρηπίδα»3 Το ΚΚΕ καταγγέλλει την ποινικοποίηση και εξάλειψη της ανθρωπιστικής βοήθειας στους Παλαιστινίους από το κατοχικό κράτος του Ισραήλ4  Τσιάρας σε  Μπαρτζώκα: Καμία οικονομική επιβάρυνση για τους παραγωγούς λαϊκών αγορών για την εγγραφή και ανανέωση εγγραφής στο ΜΕΝΟ.5 ΚΚΕ: Για τα 50 χρόνια από την επαναφορά της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας6

Συνεκπαιδεύσεις

«Από την άσκηση στο άμεσο χτύπημα»: Μόνο έτσι μπορούν να κωδικοποιηθούν ο βομβαρδισμός της Υεμένης από το Ισραήλ και οι αποκαλύψεις ότι είχε προηγηθεί σχετική «πρόβα» με στρατιωτική συνεκπαίδευση με την Ελλάδα μόλις πριν δύο μήνες. Περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝ.ΗΜΑ. Α.Ε

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝ.ΗΜΑ. Α.Ε

Με αποτελέσματα που ξεπέρασαν τις προβλέψεις αναφορικά με τις συνολικές πληρωμές προς δικαιούχους, ολοκληρώθηκε το 2021 για το Τοπικό Πρόγραμμα LEADER/CLLD της Αναπτυξιακής Νομού Ημαθίας.

Οι συνολικές πληρωμές προς τους δικαιούχους τόσο των ιδιωτικών επενδύσεων όσο και των παρεμβάσεων δημοσίου χαρακτήρα, έφθασαν πλέον στο 1.852.037,63 ευρώ. Εξ’ αυτών, τα 1.421.999,98 καταβλήθηκαν σε ιδιώτες για τα επενδυτικά τους σχέδια, ενώ το υπόλοιπο ποσό των 430.037,65 ευρώ καταβλήθηκε στον Δήμο Βέροιας, στο Γηροκομείο Νάουσας και σε πολιτιστικούς συλλόγους της Ημαθίας. Με τον τρόπο αυτό οι πληρωμές υπερέβησαν τον στόχο που είχε τεθεί προς την ΑΝ.ΗΜΑ Α.Ε. από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠ.Α.Α.Τ. κατά 32,2%, συμβάλλοντας έτσι στην γενικότερη καλή πορεία του Π.Α.Α. 2014-2020, τόσο στην χώρα, όσο και ιδιαίτερα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Έτσι, και παρά το γεγονός ότι οι πληρωμές των ιδιωτών ενεργοποιήθηκαν μόλις στα μέσα Φεβρουαρίου του 2021, η απορροφητικότητα έφθασε ήδη στο 47,55% του αρχικά διαθέσιμου ποσού και στο 33,10% του προϋπολογισμού των ενταχθέντων έργων, ποσοστά που βρίσκονται στις 3 πρώτες θέσεις ολόκληρης της χώρας, σύμφωνα με τα όσα παρουσιάσθηκαν σε πρόσφατη εκδήλωση που διοργάνωσε το ΥΠ.Α.Α.Τ. για την επέτειο των 30 χρόνων του LEADER.

Αναμένεται ότι σε αντίστοιχους ρυθμούς θα κυμανθεί και το 2022, καθώς οι πληρωμές εκτιμάται ότι θα ανέλθουν στα 1.020.000,00 ευρώ για τα έργα ιδιωτικού χαρακτήρα και στα 680.000,00 για τα έργα Δημόσιου χαρακτήρα. Συνολικά, εκτιμάται ότι στο τέλος του 2022 οι πληρωμές του Τοπικού προγράμματος θα έχουν φθάσει στα 3.550.000,00 ευρώ, αντιστοιχώντας έτσι στο 91,00% του διαθέσιμου προϋπολογισμού του υπομέτρου 19.2 και στο 63,50% της Δημόσιας Δαπάνης των ενταγμένων έργων.

Η ευτυχής αυτή πορεία δεν θα ήταν δυνατή χωρίς την αμέριστη στήριξη:

Της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Περιφερειάρχη κ. Τζιτζικώστα και του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας κ. Καλαϊτζίδη, χάρη στις προσπάθειες των οποίων διατέθηκε ποσό ύψους 1.359.000,00 ευρώ από το υπομέτρο 4.2 που διαχειριζόταν η Περιφέρεια, προκειμένου να ενταχθούν το σύνολο των θετικά αξιολογημένων ιδιωτικών επενδύσεων.

Του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, καθώς και της Επιτροπής Διαχείρισης του Προγράμματος.

Των στελεχών της ΑΝ.ΗΜΑ. Α.Ε., όπως και των στελεχών της ΕΥΔ(ΕΠ) Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, οι οποίοι διεκπεραίωσαν το σύνολο των εργασιών που απαιτήθηκαν.

Τέλος, των Δικαιούχων των έργων που έχουν ενταχθεί, χωρίς την παρουσία των οποίων δεν θα είχε νόημα η προσπάθεια όλων των υπολοίπων

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. και της Ε.Δ.Π. της ΑΝ.ΗΜΑ. Α.Ε.

Τεληγιαννίδης Θεόφιλος

Κυκλοφόρησε το νέο (11ο) βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

Ημερολόγιο