Τετάρτη, 27 Σεπ, 2023

  • Δέσποινα Χαραλαμπίδου, υποψήφια περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας: «Θέλουμε να φέρουμε τις φωνές των κινημάτων, των πολιτών που αγωνίζονται τοπικά ή συνολικά για μία σειρά προβλήματα, μέσα στο περιφερειακό συμβούλιο.»
  • Επίκαιρα και διαχρονικά τα διδάγματα του αγώνα του ΕΑΜ/ΕΛΑΣ
  • Ο Γιάννης Μυλόπουλος στην Αλεξάνδρεια
  • Περιοδείες της ΛΑΣ Αλεξάνδρειας
  • Το κράτος θα βάλει το ..."αποτύπωμά" του;
  • Περί αιολικών πάρκων...
Δέσποινα Χαραλαμπίδου, υποψήφια περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας: «Θέλουμε να φέρουμε τις φωνές των κινημάτων, των πολιτών που αγωνίζονται τοπικά ή συνολικά για μία σειρά προβλήματα, μέσα στο περιφερειακό συμβούλιο.»1 Επίκαιρα και διαχρονικά τα διδάγματα του αγώνα του ΕΑΜ/ΕΛΑΣ2 Ο Γιάννης Μυλόπουλος στην Αλεξάνδρεια3 Περιοδείες της ΛΑΣ Αλεξάνδρειας4 Το κράτος θα βάλει το ..."αποτύπωμά" του;5 Περί αιολικών πάρκων...6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Στέρεες θέσεις

Στέρεες θέσεις

«Τα αλλάζει όλα», «αχαρτογράφητα νερά», «κάθε μέρα εκπλήξεις» και άλλα παρόμοια γράφονται για τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Με ομοβροντία παρουσιάζουν τον Κασσελάκη ως κάτι ...αναπάντεχο, που φέρνει έναν «νέο ΣΥΡΙΖΑ», σε σχέση με τον «παλιό». Από την άλλη, διάφορα ηγετικά μέχρι σήμερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «ξεσπαθώνουν» ότι κινδυνεύει η αρι... Περισσότερα

Δελτίο Τύπου για τη δράση στα σχολεία από το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Βέροιας

από Η Άλλη Άποψη
Δελτίο Τύπου για τη δράση στα σχολεία από το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Βέροιας

Πάνω από 1.200 μαθητές και μαθήτριες της Α’ Γυμνασίου και της Α’ Λυκείου  ενημερώθηκαν από το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Βέροιας για θέματα σχετικά με την ισότητα των φύλων και την έμφυλη βία. Το εγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα την έμφυλη βία στο σχολικό περιβάλλον (Α’ Γυμνασίου) και την έμφυλη βία στις συντροφικές σχέσεις (Α’ Λυκείου) υλοποιήθηκε με τη μορφή βιωματικών εργαστηρίων καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους 2021-2022.

Ειδικότερα, προγραμματίστηκαν και υλοποιήθηκαν επισκέψεις σε δεκαοκτώ σχολεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας (64 σχολικά τμήματα από εννέα Γυμνάσια, ένα Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις, έξι Γενικά Λύκεια, ένα Επαγγελματικό Λύκειο και ένα Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο). Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α’ Γυμνασίου είχαν την ευκαιρία να κατανοήσουν τις διαφορετικές μορφές έμφυλης βίας μέσα από υποθετικά σενάρια έμφυλου εκφοβισμού στο σχολείο, αλλά και να εντοπίσουν πιθανούς φραγμούς που εμποδίζουν τους/τις νέους/-ες να αντιταχθούν στην έμφυλη βία και να αναζητήσουν διαφορετικούς τρόπους αντίδρασης σε περιστατικά έμφυλης βίας. Αντίστοιχα, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α’ Λυκείου έμαθαν πώς μοιάζει μία σχέση κακοποίησης, ώστε να μπορούν να αναγνωρίσουν τις διάφορες μορφές κακοποίησης, και ιδίως την ψυχολογική κακοποίηση. Ως αποτέλεσμα, κινητοποιήθηκαν να αναπτύξουν στρατηγικές αντιμετώπισης της έμφυλης βίας, εάν οι ίδιοι/-ες ή οι φίλοι/-ες τους τη βιώνουν στο πλαίσιο μιας συντροφικής σχέσης.

Μετά την πραγματοποίηση των επισκέψεων, οι εκπαιδευτικοί δήλωσαν ότι το εν λόγω εκπαιδευτικό πρόγραμμα επιτυγχάνει τον στόχο του ως προς την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση για την έμφυλη βία και την ισότητα των φύλων και πληροί τις κατάλληλες παιδαγωγικές και επιστημονικές αρχές παρουσίασης των πληροφοριών που περιλαμβάνει. Εξέφρασαν δε την πεποίθηση ότι το πρόγραμμα αυτό μπορεί να συνδυαστεί κάλλιστα με τα εγκεκριμένα Προγράμματα Αγωγής Υγείας που υλοποιούνται στα σχολεία, καθώς και με το Πρόγραμμα Σπουδών του Σχολείου.

Τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου ευχαριστούν θερμά για την άριστη συνεργασία την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας κα Λένα Δημητριάδου, καθώς και τους/τις διευθυντές/-ντριες και εκπαιδευτικούς των σχολείων που συμμετείχαν στη δράση (με χρονολογική σειρά: Λάππειο Γυμνάσιο Νάουσας, Γυμνάσιο και Λύκειο Ριζωμάτων, Λύκειο Πλατέος-Κορυφής, ΕΝΕΕΓΥΛ Βέροιας, Γυμνάσιο Επισκοπής, Γυμνάσιο Καβάσιλων, 2ο Γυμνάσιο Βέροιας, 2ο Γυμνάσιο Αλεξάνδρειας, 5ο Λύκειο Βέροιας, Λύκειο Μακροχωρίου, 4ο Λύκειο Βέροιας, ΕΠΑΛ Βέροιας, 4ο Γυμνάσιο Βέροιας, Γυμνάσιο Μακροχωρίου, 2ο Λύκειο Βέροιας, 3ο Λύκειο Βέροιας, Γυμνάσιο Τρικάλων Ημαθίας, 2ο Γυμνάσιο Νάουσας).

Η εν λόγω δράση εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας (2014 -2020). Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο).

Έχει διαβαστεί 442 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 246 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)