Παρασκευή, 03 Δεκ, 2021

  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό
  • Πρωτοβουλία Τάσου Μπαρτζώκα για την ανέγερση νεόκτιστου Ειδικού Σχολείου Αλεξάνδρειας
  • Ο Δήμαρχος Βέροιας κοντά στους μαθητές του ΕΕΕΕΚ Βέροιας
  • Ο Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑμεΑ: Είναι μέρα αγώνα για λύσεις στα προβλήματα των ανθρώπων με αναπηρίες και όχι αφορμή για μεγάλα λόγια
  • Μήνυμα Δημάρχου Νάουσας Νικόλα Καρανικόλα για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία
  • Βέροια: Εκτακτη διακοπή νερού
Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό1 Πρωτοβουλία Τάσου Μπαρτζώκα για την ανέγερση νεόκτιστου Ειδικού Σχολείου Αλεξάνδρειας2 Ο Δήμαρχος Βέροιας κοντά στους μαθητές του ΕΕΕΕΚ Βέροιας3 Ο Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑμεΑ: Είναι μέρα αγώνα για λύσεις στα προβλήματα των ανθρώπων με αναπηρίες και όχι αφορμή για μεγάλα λόγια4 Μήνυμα Δημάρχου Νάουσας Νικόλα Καρανικόλα για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία5 Βέροια: Εκτακτη διακοπή νερού6

Το Σχόλιο της Ημέρας

«Όταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της τυραννίας διαλέγει ή τις αλυσίδες ή τα όπλα»

Πέρασαν 77 χρόνια από κείνη τη «Ματωμένη Κυριακή» της 3ης του Δεκέμβρη 1944. Δεν είχαν περάσει καν δυο μήνες από την απελευθέρωση της πρωτεύουσας από τους Γερμανούς και ο λαός της Αθήνας ματοκυλίστηκε από το νέο κατακτητή. Δυο μέρες πριν, είχε προηγηθεί το ιταμό τελεσίγραφο του στρατηγού Σκόμπι και της ελληνικής πλουτοκρατίας για ... Περισσότερα

Δελτίο Τύπου: Της παράταξης ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ του υπ. Δημάρχου για το Δήμο της Βέροιας Αγγέλογλου Ιωάννη

από Η Άλλη Άποψη
Δελτίο Τύπου:  Της παράταξης ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ του υπ. Δημάρχου για το Δήμο της Βέροιας Αγγέλογλου Ιωάννη

Το δίκαιο είναι συμπαντικό κοινωνικό αγαθό. Είναι ίσως η πιο κατηγορηματική ανάγκη της κοινωνικής ζωής. Η φράση «έχασε το δίκιο του», που εμπεριέχει την ισχυρή νομική παράμετρο του έννομου συμφέροντος του προσώπου, αποκτά ισχυρότερη υπόσταση, αρκεί και μόνο να σκεφτούμε ότι όταν χάνεται ένα «δίκιο» το χάνει κι η δημοκρατία, το χάνει η πολιτική, το χάνει η κοινωνία, χάνουμε όλοι μας.

Την 5η Μαίου όπως ο νόμος ορίζει, κατέθεσα μια αίτηση στο Πρωτοδικείο της Βέροιας ζητώντας αντίγραφα των δηλώσεων των συνδυασμών όλων των υποψηφίων Δημάρχων, όπως είχαν κατατεθεί στο Πρωτοδικείο, οι περισσότεροι των οποίων, είχαν ήδη προδημοσιοποιηθεί μέσω του Τύπου. Η αίτησή μου κρίθηκε αόριστη καθώς «δεν προσδιορίζετο σε αυτήν το έννομο συμφέρον του αιτούντος». Επανήλθα με δεύτερη αίτηση την επομένη, δηλώνοντας ότι το έννομο συμφέρον μου, ως υποψήφιος Δήμαρχος, προσδιορίζεται από την βούλησή μου να προβώ σε συγκριτικό έλεγχο των δηλώσεων στην σύνολη πορεία τους, από την προδημοσίευση, στην κατάθεση τους στο πρωτοδικείο, και από τις ενδεχόμενες διορθώσεις τους στην ανακήρυξή τους η όχι, δια των ενδεχόμενων ενστάσεων, ως ο νόμος ορίζει για παραβάσεις που επηρεάζουν την έκβαση του εκλογικού αποτελέσματος και επιπροσθέτως, σύμφωνα με το δικαίωμα που μου δίνει το άρθρο 10 του ισχύοντος Συντάγματος. Αυτή τη φορά μου επιτράπηκε να λάβω γνώση, όχι όμως να πάρω αντίγραφα. Παρατήρησα σωρεία διορθώσεων πάνω στα κατατεθέντα στο Πρωτοδικείο έγγραφα πριν την ανακήρυξη, από τη συνεργασία, υποθέτω, δικαστικών, υπαλλήλων και υποψηφίων. Είδα μουντζούρες, σβησμένα ονόματα με μπλάνκο, απαλείψεις δεύτερων ονομάτων, αντικαταστάσεις ιδιοτήτων και πολλά άλλα. Δυστυχώς δεν μου δόθηκαν αντίγραφα, ούτε των συγκεκριμένων δηλώσεων που ζήτησα.

Διατελούμε εν πεποιθήσει, λοιπόν, ότι -από κύλικος μέχρι χειλέων πολλά πέλει και- πολλές τυπικές διορθώσεις έγιναν, όπως μου τόνισαν οι ευγενικές δικαστικοί υπάλληλοι. Μία όμως που κρίθηκε ως επί της ουσίας, ήταν καταδικαστική και μοιραία, παρότι τελεσίδικη, (και όχι αμετάκλητη).

Περί της ακύρωσης της υποψηφιότητας του συνδυασμού «Αυτοδιοικητική Συνεργασία» του υποψηφίου Δημάρχου κ. Σκουμπόπουλου, ο λόγος.

Εμείς, της δημοτικής παράταξης η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, ευελπιστούμε ότι η Δικαιοσύνη, θα επανεξετάσει το θέμα δια της ενστάσεως που κατέθεσε ο συνδυασμός και θα δοθεί η βαρύτητα που προσήκει τόσο στο γράμμα, τόσο στο πνεύμα όσο και στα «σταθμά» της νομοθεσίας του Καλλικράτη περί ενθάρρυνσης της συμμετοχικής στα κοινά.

Με τιμή

Αγγέλογλου Ιωάννης του Θαλή

Υπ. Δήμαρχος του συνδυασμού «ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ» για το Δήμο της Βέροια

 

Έχει διαβαστεί 623 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Συννεφιασμένος
Συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 11 °C
Άνεμος Β 1-2 μποφόρ

Παρασκευή, 03 Δεκεμβρίου

Καταιγίδες
Καταιγίδες
Θερμοκρασία 8 ως 14 °C
Άνεμος Ν 1-3 μποφόρ

Σάββατο, 04 Δεκεμβρίου

Συννεφιασμένος
Συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 5 ως 14 °C
Άνεμος Α 1-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 243 επισκέπτες και 0 μέλη.