Κυριακή, 23 Ιούν, 2024

  • Περισσότεροι από 1.000 οι νεκροί στη διάρκεια του προσκυνήματος στη Μέκκα εν μέσω ακραίας ζέστης
  • ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ: Με «ατομική ευθύνη» και επίκληση των «ακραίων» καιρικών φαινομένων για ακόμη ένα καλοκαίρι
  • ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ
  • Πάνω από 21 δισ. στην τριετία για πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ
  • ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΩΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΖΑΕΦ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
  • Συντονίζουν την πάλη τους οι εργάτες της κλωστοϋφαντουργίας
Περισσότεροι από 1.000 οι νεκροί στη διάρκεια του προσκυνήματος στη Μέκκα εν μέσω ακραίας ζέστης1 ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ: Με «ατομική ευθύνη» και επίκληση των «ακραίων» καιρικών φαινομένων για ακόμη ένα καλοκαίρι2 ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ3 Πάνω από 21 δισ. στην τριετία για πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ4 ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΩΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΖΑΕΦ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ5 Συντονίζουν την πάλη τους οι εργάτες της κλωστοϋφαντουργίας6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Στοχοποιεί και τα επιδόματα ανεργίας η κυβέρνηση

Με τα επίσημα και πιο πρόσφατα στοιχεία της ΔΥΠΑ (Μάης 2024) να δείχνουν ότι από τους 794.752 εγγεγραμμένους ανέργους έλαβαν επίδομα ανεργίας μόλις 81.455 άνεργοι, δηλαδή ένας στους δέκα, οργή προκαλούν οι τροχιοδεικτικές βολές της κυβέρνησης για αλλαγές στην καταβολή και στο ύψος του επιδόματος.Πρακτικά πάνω α... Περισσότερα

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Σταθεροποιείται και ενισχύεται το ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής

από Η Άλλη Άποψη
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Σταθεροποιείται και ενισχύεται το ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής

«Τα αποτελέσματα των εκλογών επιβεβαιώνουν θετικές διεργασίες που κυοφορούνται τρεις μόλις μήνες μετά τις βουλευτικές εκλογές, παρότι ο συσχετισμός εξακολουθεί να είναι πολύ αρνητικός», σημείωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, για το αποτέλεσμα των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών. «Μπορούμε να πούμε ότι σταθεροποιείται και ενισχύεται, αργά αλλά σταθερά, ένα ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής», πρόσθεσε, ενώ χαιρέτισε τις εκατοντάδες χιλιάδες που στήριξαν τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε όλη τη χώρα. 

Παραθέτουμε την δήλωση: 

«Κατ’ αρχάς θα ήθελα να απευθύνω χαιρετισμό στους εκατοντάδες χιλιάδες σε όλη τη χώρα που στήριξαν τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στις σημερινές δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Τα αποτελέσματα των εκλογών επιβεβαιώνουν θετικές διεργασίες που κυοφορούνται, 3 μόλις μήνες μετά από τις βουλευτικές εκλογές, παρότι ο συσχετισμός εξακολουθεί ακόμα να είναι πολύ αρνητικός.

Μπορούμε να πούμε ότι σταθεροποιείται και ενισχύεται, αργά αλλά σταθερά, ένα ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής, του ταξικού της χαρακτήρα υπέρ των καπιταλιστικών συμφερόντων, συντελείται ορισμένος απεγκλωβισμός εργατικών-λαϊκών δυνάμεων από τα αστικά κόμματα, ανεβαίνει το κύρος και η εμπιστοσύνη στο ΚΚΕ, μεγαλώνει η μαχητική συμπόρευση με το ΚΚΕ σε ολόκληρη τη χώρα.

Αυτή η τάση εκφράστηκε σήμερα με τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με το γαρύφαλλο και στις 13 Περιφέρειες της χώρας και σε 262 Δήμους σε όλη την Ελλάδα.

Με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα το ποσοστό της «Λαϊκής Συσπείρωσης» πανελλαδικά, στις 13 Περιφέρειες, καταγράφεται πάνω από 10,0%, έναντι 6,86% που ήταν στις προηγούμενες περιφερειακές εκλογές του 2019 και φυσικά του ποσοστού 7,69% στις βουλευτικές εκλογές του Ιούνη 2023.

Ιδιαίτερη, ξεχωριστή σημασία έχει το ποσοστό στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας στην Αττική που βρίσκεται στο 14%.

Χαιρετίζουμε την εκλογή από τον α΄ γύρο Δημάρχου ξανά της Λαϊκής Συσπείρωσης, μετά από χρόνια, στην Ικαρία, στο “κόκκινο νησί”.

Ξεχωριστά χαιρετίζουμε το πολύ ψηλό ποσοστό του Δήμαρχου Πάτρας Κ.Πελετίδη με πάνω από 41%, παρά τον βρώμικο πόλεμο που δέχτηκε από τις άλλες δυνάμεις.

Είναι πολύ σημαντικό ότι για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια αρκετοί συνδυασμοί που στηρίζει το ΚΚΕ, θα δώσουν τη μάχη στον β΄ γύρο την επόμενη Κυριακή, όπως στην Πάτρα, την Πετρούπολη, την Καισαριανή, το Χαϊδάρι, τη Νίκαια- Άγιο Ιωάννη Ρέντη, στον Τύρναβο και αλλού. Ενώ, σε αρκετούς άλλους δήμους οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» συγκέντρωσαν πολύ υψηλά, διψήφια ποσοστά.

Την ερχόμενη Κυριακή πάμε και ψηφίζουμε για να ολοκληρώσουμε την νίκη των συνδυασμών της «Λαϊκής Συσπείρωσης» εκεί που πέρασαν στον β΄ γύρο.

Εκεί που τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» δεν είναι στον β΄ γύρο, καλούμε τον ελληνικό λαό να στείλει μήνυμα καταδίκης με λευκό ή άκυρο, των κομμάτων και των άλλων συνδυασμών, όπως κι αν αυτά ονομάζονται, τα οποία κινούνται στην γραμμή της στήριξης της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και υπηρετούν πιστά μέσα στους δήμους και τις περιφέρειες ως μακρύ χέρι του αστικού κράτους και των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων για τη διασφάλιση των κερδών τους και όχι φυσικά για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Έχουμε πλήρη επίγνωση ότι μεγαλώνουν οι ευθύνες μας, να συμβάλουμε πιο αποφασιστικά στην ανασυγκρότηση, τη μαχητικότητα, την μαζικότητα του εργατικού-λαϊκού κινήματος, στην οργάνωση της καθημερινής πάλης του λαού, για να αποτρέψουμε χειρότερα μέτρα από την κυβέρνηση της ΝΔ και από τη συναίνεση που τις παρέχουν τα άλλα αστικά κόμματα, αλλά και από τις αντιλαϊκές τοπικές διοικήσεις σε Δήμους και Περιφέρειες. Για να είμαστε δίπλα σε κάθε λαϊκό πρόβλημα, να διεκδικήσουμε την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Σε αυτή την υπόθεση, το ΚΚΕ μαζί με πολύ περισσότερους πλέον εκλεγμένους μας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στις Περιφέρειες στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια, θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις». 


Έχει διαβαστεί 248 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Κυκλοφόρησε το νέο (11ο) βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 530 επισκέπτες και 0 μέλη.