Πέμπτη, 18 Απρ, 2024

  • Νίκησε ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ στην παράταση
  • «Σοβαρός κίνδυνος» το Κίεβο να χάσει τον πόλεμο εντός του 2024 εκτιμούν Βρετανοί στρατιωτικοί αναλυτές
  • «Ισχυρή και σκληρή απάντηση» στην «παραμικρή επίθεση» του Ισραήλ προαναγγέλλει ο πρόεδρος του Ιράν
  • Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΗΜΑΘΙΑ
  • ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ: Θετική σύσταση για ένταξη του προτεκτοράτου του Κοσόβου
  • Πανεργατική συγκέντρωση στη Βέροια
Νίκησε ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ στην παράταση1 «Σοβαρός κίνδυνος» το Κίεβο να χάσει τον πόλεμο εντός του 2024 εκτιμούν Βρετανοί στρατιωτικοί αναλυτές2 «Ισχυρή και σκληρή απάντηση» στην «παραμικρή επίθεση» του Ισραήλ προαναγγέλλει ο πρόεδρος του Ιράν3 Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΗΜΑΘΙΑ4 ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ: Θετική σύσταση για ένταξη του προτεκτοράτου του Κοσόβου5 Πανεργατική συγκέντρωση στη Βέροια6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Για την επικίνδυνη κλιμάκωση της πολεμικής έντασης στη Μέση Ανατολή

του Αλέκου ΧατζηκώσταΜε την εκτόξευση drones και βαλλιστικών πυραύλων απάντησε- όπως ήταν αναμενόμενο και είχε προειδοποιήσει για κάτι τέτοιο- το Ιράν ξημερώματα Κυριακής 14 Απριλίου στον βομβαρδισμό του ιρανικού προξενείου στην Δαμασκό την 1η Απριλίου 2024 με νεκρούς ιρανούς αξιωματούχους.  Να θυμίσουμε ότι η επίθεση το... Περισσότερα

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Συνάντηση με τον δήμαρχο Νάουσας

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Συνάντηση με τον δήμαρχο Νάουσας

Συνάντηση με τον δήμαρχο Νάουσας, Νικόλα Καρανικόλα, στο Δημαρχείο, είχε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕΔημήτρης Κουτσούμπας, που πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ημαθία.

Συζήτησαν για την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση των δήμων με συνέπεια να αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις αρμοδιότητες που τους έχουν μεταφέρει οι κυβερνήσεις μετακυλίοντας το βάρος στους εργαζόμενους και τον λαό.

Ο δήμαρχος δώρισε στον Δημήτρη Κουτσούμπα τον «Πρόσωπο» από το έθιμο της περιοχής «Γενίτσαροι και Μπούλες» και μια πλακέτα από τα 200 χρονιά από το ολοκαύτωμα της Νάουσας. 

Επίσης, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ είχε συνάντηση με το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου και συζητήθηκε το σοβαρό πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού.

Τον Δημήτρη Κουτσούμπα συνόδευαν η Θεανώ Καπέτη, μέλος του ΠΓ, οι Ευθύμης Δημάκης και Θανάσης Χρηστίδης, μέλη της ΚΕ, ο Γιάννης Τσεχελίδης, γραμματέας της ΚΟ Ημαθίας, ο Λεωνίδας Στολτίδης, βουλευτής, οι περιφερειακοί σύμβουλοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Σωτήρης Αβραμόπουλος και Γιώργος Χαβατζάς και οι δημοτικοί σύμβουλοι Νάουσας με τη «Λαϊκή Συσπείρωσης» Θωμάς Τσούκας και Λάκης Λακηνάνος και ο Αλέκος Χατζηιωαννίδης.

Δηλώσεις του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα μετά τη συνάντηση με τον Δήμαρχο Νάουσας

Για τη συνάντηση με τον Δήμαρχο Νάουσας

“Ήταν η πρώτη συνάντηση βεβαίως εδώ στη Νάουσα, μια ιστορική-ηρωική πόλη με ηρωικούς αγώνες, αλλά και με παρόν, με τους αγώνες των κατοίκων της για το καλύτερο. Είχαμε μια ενδιαφέρουσα ενημέρωση από τον Δήμαρχο της πόλης, για τα ζητήματα που έχει ν’ αντιμετωπίσει ο δήμος. Εμείς θέσαμε την πάγια άποψη του ΚΚΕ, ότι οι αρμοδιότητες που δίνουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις, όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις στην τοπική διοίκηση, στους δήμους και στις περιφέρειες, αλλά κυρίως στους δήμους, δε συνοδεύονται από την αναγκαία χρηματοδότηση. Πάρα πολλές αρμοδιότητες, απ’ τη διαχείριση του υπέροχου δάσους της Νάουσας για παράδειγμα, μέχρι τα σχολικά κτήρια, τους τομείς της υγείας, τους δρόμους, κι άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει εδώ ο λαός της πόλης και πρέπει να τα επιλύσει το δημοτικό συμβούλιο και ο εκάστοτε δήμαρχος. Όμως η χρηματοδότηση είναι που φέρνει και ανθρώπινο δυναμικό που είναι απαραίτητο για να τελεστούν οι απαραίτητες υπηρεσίες στο δήμο, να γίνουν τα έργα και οι υποδομές που λείπουν, τα αναγκαία μηχανήματα κλπ.

 Όλα αυτά είναι ένα πακέτο ζητημάτων που εμείς τα παλεύουμε. Θεωρούμε ότι κάνοντας αντιπολίτευση στην κεντρική εξουσία -αυτό πρέπει να κάνουν πιστεύουμε και τα δημοτικά και τα περιφερειακά συμβούλια και όλοι οι μαζικοί φορείς- και στους δρόμους του αγώνα και μέσα στη Βουλή, παντού και έξω απ’ τα υπουργικά γραφεία, έτσι θα επιλύονται ζητήματα και θα’ ναι προς το καλό των συνανθρώπων μας, των κατοίκων και της Νάουσας και όλων των δήμων. Και όχι οι δήμοι να αποτελούν τον “σάκο του μποξ”, όπου εκτονώνεται κάθε φορά η λαϊκή δυσαρέσκεια, λόγω των σοβαρών αυτών προβλημάτων. Σε αυτή την πάλη, σε αυτόν τον αγώνα, το ΚΚΕ θα κάνει ό,τι μπορεί και μέσα στη Βουλή με ερωτήσεις, αναφορές, με δράσεις, αλλά κυρίως στους δρόμους του αγώνα”.

Σχετικά με το πρόγραμμα “θερμοστάτης” και τα μέτρα της κυβέρνησης για την ενεργειακή κρίση

 “Δυστυχώς τα μέτρα αυτά, όχι απλά είναι ημίμετρα, δεν είναι καν ασπιρίνες. Διότι η ενεργειακή κρίση, ο πόλεμος που βιώνουμε, η οικονομική κρίση που είναι ξανά προ των πυλών -γιατί μιλάμε για μάλλον βαθιά ύφεση τα επόμενα χρόνια, το επόμενο διάστημα- έχει να κάνει και με την τιμή στην ενέργεια, η οποία μετακυλίεται στα πάντα: Στις μεταφορές, στη βιομηχανία, στα κοινωνικά αγαθά, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, όπου πάει ο εργαζόμενος, η εργαζόμενη, η νοικοκυρά να ψωνίσει και βλέπει να εκτινάσσονται και βεβαίως αυτό δεν ελέγχεται με αυτόν τον τρόπο.

Υπάρχουν προτάσεις. Το ΚΚΕ είναι υπέρ της αξιοποίησης όλων των μορφών ενέργειας. Και βεβαίως το ζήτημα είναι: “Ενεργειακή ανάπτυξη, πράσινη μετάβαση για ποιον;”. Θα είναι για τους πολίτες, για τους εργαζόμενους, για τα λαϊκά στρώματα ή θα είναι για κάποιους μονοπωλιακούς ομίλους, που πάλι λυμαίνονται τον πλούτο αυτής της χώρας και καταστρέφουν τα δάση και καταστρέφουν το περιβάλλον κλπ;

 Άρα, απ’ αυτή τη σκοπιά βλέπουμε εμείς το ζήτημα. Αξιοποίηση όλων των μορφών της ενέργειας, για να μην υπάρχει ενεργειακή εξάρτηση, για να μην υπάρχει ενεργειακή φτώχεια, για να μην υπάρχει η συνεχής ακρίβεια και οι ανατιμήσεις των προϊόντων, μαζί με μέτρα που έχουμε καταθέσει σε Πρόταση Νόμου του ΚΚΕ, για την ανακούφιση των λαϊκών νοικοκυριών, των αυτοαπασχολουμένων και των αγροτών. Νομίζουμε ότι είναι μια λύση και σε αυτό το δρόμο πρέπει να παλέψουμε όλοι σαν μια γροθιά”.

 

Για τα ελληνοτουρκικά

- Ο Ερντογάν πιέζει όμως από την άλλη πλευρά. Περιμένουμε ένα θερμό καλοκαίρι; Πώς τα βλέπετε τα πράγματα;

“Το καλοκαίρι είναι ήδη θερμό. Υπάρχει όξυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, υπάρχει μεγάλη επιθετικότητα εκ μέρους της άρχουσας τάξης της Τουρκίας και του κυρίου Ερντογάν. Το ζήτημα είναι ότι οι επιλογές της ελληνικής κυβέρνησης, με το να εμπλέκεται όλο και περισσότερο στον πόλεμο στην Ουκρανία, δηλαδή στην αντιπαράθεση που υπάρχει ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ και τη Ρωσία αυτή τη στιγμή -γιατί ο πόλεμος δεν είναι ανάμεσα στην Ρωσία και την Ουκρανία μόνο, είναι ανάμεσα σε δύο μεγάλα στρατόπεδα διεθνών καπιταλιστών της Ρωσίας και των ΗΠΑ απ’ την μια και του ΝΑΤΟ και των συμμαχιών τους αντίστοιχα- και βεβαίως την πληρώνει ο ουκρανικός λαός και οι άλλοι λαοί. Θα την πληρώσει και ο ελληνικός λαός αν συνεχίσουμε στην ίδια ρότα.

Στην ουσία τα όπλα που συνεχώς στέλνονται, τα οποία είναι μεγάλης αξίας όπλα, οδηγούν και σε μείωση της δυνατότητας άμυνας της χώρας μας. Αυτά τα θέσαμε χθες στη Βουλή και ο κ. υπουργός (Άμυνας) δεν απάντησε. Ήταν απαράδεκτος. Μάλιστα, ενέπλεξε τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας, των εν ενεργεία ανώτερων αξιωματικών, ότι κάνουν διαρροές. Αυτό είναι απαράδεκτο. Αυτά που είπαν στις επιτροπές όλα τα κόμματα, και οι βουλευτές του ΚΚΕ, είναι δημοσιευμένα και από την ουκρανική πρεσβεία στην Ελλάδα, όπως έχουμε δημόσια πει. Είναι σε διεθνείς οργανισμούς, τα έχει το ΝΑΤΟ, στο οποίο συμμετέχει και η Ελλάδα και η Τουρκία αντίστοιχα, και Έλληνες και Τούρκοι αξιωματικοί και είναι πασίγνωστα ανά την οικουμένη. Πρόκειται για υπεκφυγή του υπουργού, δεν ήθελε να δώσει αυτά τα στοιχεία.

Αποδεικνύεται ότι αυτά που έδωσε ο Ριζοσπάστης, άλλες εφημερίδες, και που κατήγγειλαν οι βουλευτές είναι απολύτως ορθά. Και βεβαίως, αυτό το ζήτημα θα το πληρώσουμε. Το ΝΑΤΟ δεν είναι “προστασία και ασφάλεια”, έτσι όπως προβάλλεται από τους κυβερνητικούς ή από άλλα κόμματα. Αντίθετα, δημιουργεί προβλήματα. Διότι, να ξέρουμε ότι το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ έχουν στο επίκεντρό τους πως θα τραβήξουν την Τουρκία και τον Ερντογάν, ώστε να εξασφαλίσουν τη συνοχή του ΝΑΤΟ στη νοτιοανατολική του πτέρυγα και όχι βεβαίως να τον στείλουν στην αγκαλιά της Ρωσίας. Κι αυτό πρυτανεύει στις όποιες αποφάσεις τους. Άρα, πάλι ριγμένα θα είναι τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, τα δικαιώματα που έχει ο ελληνικός λαός”.

ΠΗΓΗ: 902.gr

Έχει διαβαστεί 752 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ποιός είναι online

Έχουμε online 366 επισκέπτες και 0 μέλη.