Δευτέρα, 17 Ιαν, 2022

  • Φτάνει αυτό;
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 17/1
  • Οι…δύο στολές
  • ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ: Οι φοιτητές έχουν ανάγκη από μέτρα προστασίας της υγείας όχι από Πανεπιστημιακή Αστυνομία
  • ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΑΠΟΧΙΟΝΙΣΜΟΣ ΟΡΕΙΝΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ
  • ΣΩΜΑΤΕIA ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ & ΟΑΕΕ ΝΑΟΥΣΑΣ:OΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ
Φτάνει αυτό;1 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 17/12 Οι…δύο στολές3 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ: Οι φοιτητές έχουν ανάγκη από μέτρα προστασίας της υγείας όχι από Πανεπιστημιακή Αστυνομία4 ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΑΠΟΧΙΟΝΙΣΜΟΣ ΟΡΕΙΝΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ 5 ΣΩΜΑΤΕIA ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ & ΟΑΕΕ ΝΑΟΥΣΑΣ:OΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Η περιουσία των 10 πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου διπλασιάστηκε μέσα στην πανδημία!!!

Η περιουσία των δέκα πιο πλούσιων ανθρώπων του κόσμου έχει διπλασιαστεί από την αρχή της πανδημίας, την ώρα που τα εισοδήματα του 99% της ανθρωπότητας μειώθηκαν, σύμφωνα με έκθεση της Oxfam που δημοσιεύθηκε σήμερα. “ Η ενίσχυση των οικονομικών ανισοτήτων, των φυλετικών ανισοτήτων, των ανισοτήτων μεταξύ των δύο φύλων και μεταξύ κρατ... Περισσότερα

Δημήτρης Πυρινός, διευθυντής Α/Θμιας Εκπαίδευσης νομού Ημαθίας: «Όλα αυτά τα χρόνια το Δημόσιο σχολείο έχει αναβαθμιστεί σε πολλούς τομείς»

από Η Άλλη Άποψη
Δημήτρης Πυρινός, διευθυντής Α/Θμιας Εκπαίδευσης νομού Ημαθίας: «Όλα αυτά τα χρόνια το Δημόσιο σχολείο έχει αναβαθμιστεί σε πολλούς τομείς»

Τηλεφωνική συνέντευξη στο ΡΑΔΙΟ-ΑΙΧΜΗ και στην εκπομπή «Λόγια σταράτα» με τον Αλέκο Χατζηκώστα έδωσε ο Δημήτρης Πυρινός, διευθυντής Α/Θμιας Εκπαίδευσης νομού Ημαθίας την Τρίτη 21/9

Σε ερώτηση σχετικά με την κατάσταση της πανδημίας στα σχολεία τόνισε: «Για δεύτερη χρονιά ισχύουν μέτρα κατά της πανδημίας. Το βασικό φέτος είναι ότι δεν κλείνει ένα τμήμα ή ένα σχολείο με 3 κρούσματα , κλείνει ένα τμήμα με το 50% των μαθητών (σ.σ ως κρούσματα). Και αυτό γιατί υπάρχουν δύο λόγοι. Ο ένας είναι γιατί οι γονείς και οι παππούδες έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό που πιστεύω ότι φτάνει στο 90% και δεν υπάρχει κίνδυνος να μεταδώσουν τα παιδιά τον ιό στο σπίτι και ο άλλος είναι ότι υπάρχουν αυξημένα μέτρα αυτοδιάγνωσης με τα 2 σελφ τεστ που κάνουν κάθε βδομάδα, τα ραπιντ τεστ αν έχουμε κρούσμα, με την εμπειρία που υπάρχει από το προηγούμενο έτος. Το ζητούμενο είναι να μην κλείσουν τα σχολεία.»

Σε σχέση με τα μέχρι τώρα κρούσματα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές ενημέρωσε ότι «έχουμε καθημερινά 7-8 κρούσματα κατά μέσο όρο, έχουμε φτάσει σε 36 κρούσματα από την αρχή της χρονιάς σε μαθητές και 9 εκπαιδευτικών. Είναι διάσπαρτα και δεν έχουν κλείσει τμήματα.» Ενώ σε σχέση με τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών εκτίμησε ότι «πάνω από 85% έχουν εμβολιαστεί, ενώ είμαστε από τους λίγους νομούς που δεν έχουμε αρνητές».

Για τα αιτήματα του συνδικαλιστικού κινήματος για ολιγάριθμα τμήματα και μόνιμο προσωπικό καθαριότητας τόνισε: «Δυστυχώς για το αραίωμα των μαθητών δεν υπάρχουν οι επιπλέον αίθουσες στα σχολεία. Δεν έχει γίνει μείωση μαθητών , θα το θέλαμε από το Υπουργείο, το έχουμε ζητήσει. Ωστόσο ο μέσος όρος είναι διαφορετικός. Ιδίως στην ύπαιθρο υπάρχουν τάξεις με 6-8 μαθητές , αλλά στην πόλη υπάρχουν αρκετές τάξεις με 22-25 μαθητές, υπάρχει θέμα. Εκεί παίρνουν τα μέτρα τους όσο μπορούν π.χ φορούν τις μάσκες, κάθονται χωριστά στα θρανία , τηρούν τους διαγνωστικούς ελέγχους. Το ζήτημα των καθαριστριών είναι υπόθεση του δήμου. Έχουν πάρει καθαρίστριες, παραπάνω από πέρσι και όλες κάνουν παραπάνω ώρες. Φυσικά οι συνθήκες της πανδημίας απαιτούσαν περισσότερες. Σε σχέση με πέρσι είμαστε με περισσότερες.»

Σε σχέση με το αποτύπωμα της «τηλεκπαίδευσης» σημείωσε: «Το βασικό είναι ότι έμαθε όλη η εκπαιδευτική κοινότητα (γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί) τη χρήση των νέων τεχνολογιών που σε πολλές περιπτώσεις λύνουν τα χέρια. Το κατά είναι ότι στους μαθητές δεν ήταν ότι το καλύτερο να απομονωθούν στο σπίτι και να κάνουν τηλεκπαίδευση μαθαίνοντας εξ αποστάσεως που σίγουρα σε ορισμένα μαθήματα (ακραίο παράδειγμα η γυμναστική) ήταν πολύ δύσκολα. Αν μιλήσω γενικά το αποτύπωμα τα υπέρ ήταν λίγο παραπάνω.» Για την υποβάθμιση ή κατάργηση σχολείων στη Ημαθία με απόφαση της κυβέρνησης τόνισε: «Δεν είναι υποβάθμιση των σχολείων. Τα σχολεία συνεχίζουν να λειτουργούν όπως και πέρσι. Δεν έχει γίνει καμία έκπτωση ούτε στο παιδαγωγικό ούτε στο λειτουργικό κομμάτι. Ήταν στην ουσία μειώσεις κάποιων οργανικών θέσεων που είχαν μείνει για πολλά χρόνια σε αυτά τα σχολεία και δεν υπήρχε ανταπόκριση με την πραγματικότητα. Υπήρχε τεράστια διαφορά οργανικών και λειτουργικών θέσεων. Μειώσαμε τις οργανικές σύμφωνα και με τον αριθμό των συνταξιοδοτήσεων έτσι ώστε να μην πειραχτεί κανένας συνάδελφος. Έτσι το 99% είναι αν όχι στο ίδιο σχολείο ,είναι σε διπλανό». Ως αιτία ανέφερε το δημογραφικό πρόβλημα. Ενώ υποστήριξε ότι «όλα αυτά τα χρόνια το Δημόσιο σχολείο έχει αναβαθμιστεί σε πολλούς τομείς . Έχουμε πλέον π.χ καθηγητές καλλιτεχνικής εκπαίδευσης μουσικής, παράλληλης στήριξης, κοινωνικολόγους-ψυχολόγους, ειδικό βοηθητικό προσωπικό, νοσηλευτές. Έχουμε τμήματα ένταξης, υποδοχής των μεταναστών, ολοήμερο. Το Δημόσιο σχολείο αναβαθμίζεται συενχώς». Αναφορικά με την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων σημείωσε : « Έχουμε λιγότερα παιδιά. Έχουν φύγει όλα της Νάουσας, το 30% της Αλεξάνδρειας. Συνεχίζουμε να έχουμε 3 ΔΙΕΠ που πάνε το απόγευμα . Υπάρχουν και πρόσφυγες που πάνε στην Αλεξάνδρεια. Είναι σε τάξεις και θα μπουν σε τμήματα υποδοχής όταν συσταθούν.»

Για τα ζητήματα υποδομής με αιχμή την κατάσταση στα νηπιαγωγεία, υπογράμμισε: «Υπάρχουν 5-6 νηπιαγωγεία που νοικιάζουμε τους χώρους. Ελπίζω να έχουμε μία σύντομη είτε ανακαίνιση , είτε ανέγερση στο νέο οικόπεδο που αγοράστηκε από τον δήμο έτσι ώστε να γίνει μία ανακατονομή σωστή και να στεγαστούν κανονικά σε αίθουσες σχολείων τα νήπια. Όσο μπορέσαμε προσπαθήσαμε να διευκολύνουμε το έργο των νηπιαγωγών και φυσικά την ευχάριστη διαμονή των παιδιών. Όπου είχαμε κοντέινερ (π.χ 6ο δημοτικό) κοιτάξαμε να βάλουμε πολύ λίγα παιδιά μέσα»

Όσον αφορά την επάρκεια του εκπαιδευτικού προσωπικού τόνισε: «Στη αρχή της χρονιάς ήμασταν καλυμμένοι 95% , τώρα παρουσιάστηκαν κάποιες άδειες και περιμένουμε σε μία βδομάδα να τις καλύψουμε όλες με τους αναπληρωτές της β’ φάσης . Έχουμε γύρω στα 30 κενά δασκάλων και ειδικοτήτων όχι σε τάξεις , που είναι ώρες που χρειάζονται π.χ για το ολοήμερο, θέσεις εικαστικών , θεατρικής αγωγής, μουσικής κλπ»

Αναφορικά με το γεγονός ότι τα προηγούμενα χρόνια ήταν συνδικαλιστής του κλάδου και τώρα δ/ντης σημείωσε: «Είμαι και μέλος του συλλόγου. Ήμασταν (σ.σ ως συνδικάτο) απέναντι γενικά σε όποιο υπουργείο, από οποιοδήποτε κόμμα ήταν. Κάθε φορά προσπαθώ να βρω τη χρυσή τομή. Ναι μεν θα ακολουθήσω αυτό που λέει ο νόμος, οι εγκύκλιοι κανονιστικοί, εφαρμοστικοί που θα έλθουν , ωστόσο σε κάθε ευκαιρία , σε κάθε συνάντηση που έχω με τον περιφερειακό δ/ντη, την Υφυπουργό, την Υπουργό, όταν βρίσκω την ευκαιρία εκφράζω και τις απόψεις του κλάδου μου. Για να αναφέρω ένα παράδειγμα, για μένα βασικό είναι η μείωση του αριθμού μαθητών από τα 25 στα 22 ή στα 20 αν είναι δυνατόν.»


Έχει διαβαστεί 339 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 10 °C
Άνεμος Β 3-5 μποφόρ

Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 3 ως 12 °C
Άνεμος ΝΝΔ 0-2 μποφόρ

Τρίτη, 18 Ιανουαρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία -2 ως 7 °C
Άνεμος ΒΒΔ 2-4 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 355 επισκέπτες και 1 μέλος.