Τετάρτη, 07 Ιούν, 2023

  • Ομιλία Δ. Κουτσούμπα στη Θεσσαλονίκη
  • ΣΟΦΨΥ: ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ «ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΝΤΥΠΑΣ»: Παράσταση διαμαρτυρίας στον ΕΛΓΑ στη Βέροια για αποζημιώσεις στο 100% της ζημιάς
  • Το καλοκαιρινό πρόγραμμα της ΚΕΠΑ
  • Το «ΜέΡΑ25.Συμμαχία για τη Ρήξη» ρίχνεται δυναμικά στην εκλογική μάχη της 25ης Ιουνίου
  • Στον Αγιο Νικόλαο Νάουσας η Πανελλήνια Συνάντηση των Επαναπατρισθέντων Πολιτικών Προσφύγων
Ομιλία Δ. Κουτσούμπα στη Θεσσαλονίκη1 ΣΟΦΨΥ: ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥ2 ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ «ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΝΤΥΠΑΣ»: Παράσταση διαμαρτυρίας στον ΕΛΓΑ στη Βέροια για αποζημιώσεις στο 100% της ζημιάς3 Το καλοκαιρινό πρόγραμμα της ΚΕΠΑ4 Το «ΜέΡΑ25.Συμμαχία για τη Ρήξη» ρίχνεται δυναμικά στην εκλογική μάχη της 25ης Ιουνίου5 Στον Αγιο Νικόλαο Νάουσας η Πανελλήνια Συνάντηση των Επαναπατρισθέντων Πολιτικών Προσφύγων6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Περί "Πλεύσης"

Περί "Πλεύσης"

«Το ζήτημα είναι να είμαστε στη Βουλή για να σταματάμε πράγματα. Το ΚΚΕ είναι 49 χρόνια και δεν έχει κάνει πράγματα, δεν είναι ζήτημα να λέμε ένα όχι για να καταγράφεται. Εγώ 6 μήνες στη Βουλή και τους έκανα άνω κάτω». Αυτά έλεγε σήμερα σε μια ακόμα φιλόξενη «prime time» εκπομπή η Κωνσταντοπούλου.Και όντως μόλις σε ένα εξάμηνο στη Βουλ... Περισσότερα

Δήμος Νάουσας: Εγκρίθηκαν δράσεις, ύψους 30.000 ευρώ, από το Υπουργείο Πολιτισμού για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Κέντρου Βιομηχανικής Κληρονομιάς «ΕΡΙΑ» και την δημιουργία διαδικτυακής πύλης σύγχρονης τέχνης

από Η Άλλη Άποψη
Δήμος Νάουσας: Εγκρίθηκαν δράσεις, ύψους 30.000 ευρώ,  από το Υπουργείο Πολιτισμού για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Κέντρου  Βιομηχανικής Κληρονομιάς  «ΕΡΙΑ» και την δημιουργία διαδικτυακής πύλης σύγχρονης τέχνης

Εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού δυο προτάσεις χρηματοδότησης, που υπέβαλλε ο Δήμος Νάουσας,  συνολικού ύψους 30.000 ευρώ, οι οποίες αφορούν στον ψηφιακό μετασχηματισμό  του «Κέντρου  Βιομηχανικής Κληρονομιάς  Νάουσας «ΕΡΙΑ» και στην δημιουργία «Διαδικτυακής  Πύλης Σύγχρονης Τέχνης Νάουσας».

Ειδικότερα, ο Δήμος Νάουσας έλαβε πρόσφατα έγκριση από την αρμόδια Επιτροπή του Υπουργείου Πολιτισμού για την επιχορήγηση με το ποσό των 20.000  ευρώ, με τίτλο «Κέντρο Βιομηχανικής Κληρονομιάς Νάουσας «ΕΡΙΑ» - Ψηφιακός Μετασχηματισμός».

Η πρόταση περιλαμβάνει δράσεις, οι οποίες έχουν ως σκοπό τη μετάδοση και προβολή του περιεχομένου και των υπηρεσιών του Κέντρου Βιομηχανικής Κληρονομιάς «ΕΡΙΑ» (τα εγκαίνια του οποίου αναμένεται να πραγματοποιηθούν το φθινόπωρο)  μέσα από συγκεκριμένα σύγχρονα “εργαλεία” και ειδικότερα:

α) Σχεδιασμός εξειδικευμένου εκπαιδευτικού προγράμματος, που θα αφορά στην ιστορία της κλωστοϋφαντουργίας και στην βιομηχανική κληρονομιά της πόλης, όπως αυτή παρουσιάζεται και αναλύεται στην έκθεση. Ο σχεδιασμός του θα πραγματοποιηθεί με βάση συγκεκριμένα σημεία - σταθμούς της εκθεσιακής παρουσίασης. Η μεθοδολογία που θα ακολουθηθεί βασίζεται στις αρχές της μουσειοπαιδαγωγικής επιστήμης και θα απευθύνεται σε μαθητέςτης Δ’, Ε’ ΣΤ’ Δημοτικού και Α’ Γυμνασίου, καθώς επίσης θα υπάρχει ειδική μέριμνα για Άτομα με Αναπηρία.

β) Συγγραφή και επιμέλεια έντυπου και ψηφιακού οδηγού παρουσίασης της συλλογής και των εκθεμάτων, που θα περιλαμβάνουν τις ενότητες της έκθεσης με κείμενα και εικόνες, περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με την επιστημονική τεκμηρίωση των αντικειμένων και αρχείων.

γ) Δημιουργία ιστοσελίδας, η οποία θα παρέχει την δυνατότητα ψηφιακής 3D απεικόνισης μέρους των εκθεμάτων και αρχείων του, όπου θα παρουσιάζει το Κέντρο Βιομηχανικής Κληρονομιάς, δίνοντας την δυνατότητα στον χρήστη:

να περιηγηθεί σε μέρος της έκθεσης βλέποντας τα αντικείμενα με 3D απεικόνιση,

να ενημερώνεται για το ωράριο λειτουργίας και τις δράσεις του και να μπορεί να εκδίδει ατομικό ή ομαδικό εισιτήριο,

να επισκέπτεται το πωλητήριο, το οποίο περιέχει αναμνηστικά αντικείμενα, τα οποία μπορεί να προμηθεύεται μέσω διαδικτύου (e-shop).

Αντίστοιχα, ο Δήμος Νάουσας πήρε το «πράσινο φως» από το Υπουργείο Πολιτισμού για την επιχορήγηση ύψους 10.000 ευρώ για την δημιουργία «Διαδικτυακής Πύλης Σύγχρονης Τέχνης Νάουσας».

O Δήμος Νάουσας με την δημιουργία της δαδικτυακής πύλης στοχεύει να συνθέσει έναν ανοιχτό, ζωντανό, ψηφιακό «χώρο» πολιτισμού, που έχει σκοπό να αποτυπώσει, να προβάλει και να προωθήσει την εικαστική σκηνή του δήμου, καθώς και να αποτελέσει  «εργαλείο» συναντήσεων, εκθέσεων, δράσεων και σε φυσικούς πραγματικούς χώρους.

Οι δίαυλοι επικοινωνίας που θα δημιουργηθούν μέσω του δικτύου θα ενεργοποιηθούν από τις ακόλουθες δράσεις: δημιουργία μόνιμης συλλογής, προβολή σύγχρονων καλλιτεχνών, εικονική περιήγηση στην αστική τέχνη τοιχογραφίας της πόλης, πρόγραμμα φιλοξενίας Ελλήνων και ξένων δημιουργών (artist-in-residence), ανοιχτοί διάλογοι για την τέχνη, εκπαιδευτικά σεμινάρια και ψηφιακά εκπαιδευτικά παιχνίδια.

Οι τρόποι προβολής της πρότασης προγραμματίζονται σε δύο στάδια: το πρώτο αφορά στο ανοιχτό κάλεσμα προς τους καλλιτέχνες και το δεύτερο, με την ολοκλήρωση του έργου, αφορά στην δημοσιοποίηση της «Διαδικτυακής Πύλης Σύγχρονης Τέχνης» στο κοινό, με προωθητικό υλικό στον Τύπο και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

 

 


Έχει διαβαστεί 354 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως καθαρός
Κυρίως καθαρός
Θερμοκρασία 18 °C
Άνεμος ΒΒΔ 1-2 μποφόρ

Πέμπτη, 08 Ιουνίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 16 ως 28 °C
Άνεμος Α 2-3 μποφόρ

Παρασκευή, 09 Ιουνίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 17 ως 28 °C
Άνεμος ΑΒΑ 2-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 180 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)