Δευτέρα, 20 Μάι, 2024

 • Η Νέα Αριστερά για την επίσκεψη Μητσοτάκη: Έσπειρε ανισότητες & περικεφαλαίες, θερίζουμε ακρίβεια & αποσταθεροποίηση
 • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Η κυβέρνηση να «κοντύνει» αποφασιστικά και αυτό μπορεί να γίνει με πιο δυνατό ΚΚΕ
 • Μία ενδιαφέρουσα βιβλιοπαρουσίαση στη Βέροια
 • Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας: Μνήμη της Γενοκτονίας του Ελληνικού Πληθυσμού του Εύξεινου Πόντου(1914-1923)
 • Νίκος Ανδρουλάκης από την Ημαθία: "Οι αγρότες νιώθουν εγκαταλελειμένοι"
 • Ν.Τ Ημαθίας της ΑΔΕΔΥ: Κάλεσμα συμμετοχής στην 24ωρη πανυπαλληλική απεργία της 21ης Μάη
Η Νέα Αριστερά για την επίσκεψη Μητσοτάκη: Έσπειρε ανισότητες & περικεφαλαίες, θερίζουμε ακρίβεια & αποσταθεροποίηση1 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Η κυβέρνηση να «κοντύνει» αποφασιστικά και αυτό μπορεί να γίνει με πιο δυνατό ΚΚΕ2 Μία ενδιαφέρουσα βιβλιοπαρουσίαση στη Βέροια3 Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας: Μνήμη της Γενοκτονίας του Ελληνικού Πληθυσμού του Εύξεινου Πόντου(1914-1923)4 Νίκος Ανδρουλάκης από την Ημαθία: "Οι αγρότες νιώθουν εγκαταλελειμένοι"5 Ν.Τ Ημαθίας της ΑΔΕΔΥ: Κάλεσμα συμμετοχής στην 24ωρη πανυπαλληλική απεργία της 21ης Μάη6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Τα «λεφτόδεντρα» για το κεφάλαιο τα «ποτίζει» με αβάσταχτες θυσίες ο λαός

Με σπασμένα τα φρένα η ακρίβεια «σαρώνει» το λαϊκό εισόδημα, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το πρωτογενές πλεόνασμα από τη φοροληστεία.Κι ενώ ο πρωθυπουργός βλέπει ...βελτιωμένες τις τιμές στα ράφια, οι μεγαλύτερες αυξήσεις στα τρόφιμα από πέρυσι τον Απρίλη (2023) σημειώθηκαν: Στο λάδι (63,7%), στα φρούτα (11,6%), στα ψάρ... Περισσότερα

Δήμος Νάουσας: Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση ύψους 1.022.748 εκατ. ευρώ για το Πράσινο Σημείο

από Η Άλλη Άποψη
Δήμος Νάουσας: Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση ύψους 1.022.748 εκατ. ευρώ για το Πράσινο Σημείο

Νικόλας Καρανικόλας: Σημαντικό έργο πνοής που θα αναβαθμίσει τις υποδομές  διαχείρισης  αποβλήτων στον δήμο μας

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση ύψους  1.022.748,90 ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014 -2020» για την δημιουργία Πράσινου Σημείου Διαχείρισης Απορριμμάτων του Δήμου Η.Π. Νάουσας, του Άξονα  Προτεραιότητας «Διατήρηση και Προστασία του Περιβάλλοντος - Προαγωγή της Αποδοτικής Χρήσης των Πόρων»

Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής.

«Η έγκριση του  έργου αυτού  επισφραγίζει με τον καλύτερο τρόπο την άριστη συνεργασία που έχουμε αναπτύξει με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τον Περιφερειάρχη κ.  Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Αντιπεριφειεάρχη της Π.Ε. Ημαθίας κ. Κώστα Καλαϊτζίδη. 

Είναι το αποτέλεσμα μίας συντονισμένης προσπάθειας, μίας πολύ καλής προετοιμασίας για την ωρίμανση της πρότασης, που καταθέσαμε στην πρόσκληση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κεντρικής Μακεδονίας, κατόπιν της ολοκλήρωσης της οριστικής μελέτης εφαρμογής. Το ποσό της χρηματοδότησης που εγκρίθηκε είναι από τα υψηλότερα στην Κεντρική Μακεδονία σε σύγκριση με τον πληθυσμό του δήμου μας. Η κατασκευή του Πράσινου Σημείου θα αποτελέσει ένα από τα πλέον σημαντικά έργα πνοής που θα αναβαθμίσει τις υποδομές στον Δήμο Νάουσας σε ό,τι αφορά στο σύστημα διαχείρισης αποβλήτων» επεσήμανε ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Νικόλας Καρανικόλας. 

Τα έργα 

H χρηματοδοτούμενη πράξη που πήρε το «πράσινο φως» από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας περιλαμβάνει την  δημιουργία του μεγάλου Πράσινου Σημείου Δήμου Νάουσας. Θα υλοποιηθεί σε τρία υποέργα που περιλαμβάνουν: α) την κατασκευή των βασικών τεχνικών υποδομών με την προετοιμασία-διαμόρφωση του χώρου, κατασκευή τοιχίωναντιστήριξης για τη συλλογή και ταξινόμηση των συλλεγόμενων αποβλήτων, την περίφραξη και ασφαλτόστρωση του χώρου, την κατασκευή φυλακίου και κτιρίου αποθήκης υλικών προς επαναχρησιμοποίηση και τέλος τις εγκαταστάσεις ηλεκτροδότησης, ύδρευσης και διαχείρισης ομβρίων, β) την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού ταξινόμησης και αποθήκευσης των αποβλήτων με την προμήθεια ειδικών μεταλλικών container, εξοπλισμού ζύγισης, ταξινόμησης/μεταφοράς και αποθήκευσης υλικών/αποβλήτων για επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση και γ) την υλοποίηση καμπάνιας ενημέρωσης - ευαισθητοποίησης των δημοτών της Νάουσας για το Πράσινο Σημείο.

 

 

 

 

 

Έχει διαβαστεί 770 φορές

Σχόλια

 • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Κυκλοφόρησε το νέο (11ο) βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 699 επισκέπτες και 0 μέλη.