Τρίτη, 27 Φεβ, 2024

  • Ιστορική νίκη της Κούβας επί των ΗΠΑ!
  • Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Εκφυλισμός σε νέα πίστα...
  • ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Προαναγγέλλει επιτάχυνση του μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ
  • Ξεκινά καμπάνια για την διεκδίκηση των Γερμανικών αποζημιώσεων
  • ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Συγκλονίζουν τα όσα ακούστηκαν στην εκδήλωση για τον ένα χρόνο από το έγκλημα στα Τέμπη
  • Ερωτήσεις Λαϊκής Συσπείρωσης Βέροιας στην ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας για προβλήματα σχολικής στέγης
Ιστορική νίκη της Κούβας επί των ΗΠΑ!1 Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Εκφυλισμός σε νέα πίστα...2 ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Προαναγγέλλει επιτάχυνση του μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ3 Ξεκινά καμπάνια για την διεκδίκηση των Γερμανικών αποζημιώσεων4 ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Συγκλονίζουν τα όσα ακούστηκαν στην εκδήλωση για τον ένα χρόνο από το έγκλημα στα Τέμπη5 Ερωτήσεις Λαϊκής Συσπείρωσης Βέροιας στην ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας για προβλήματα σχολικής στέγης6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δεν θάβεται!

Δεν θάβεται!

Ούτε μονόστηλο δεν έβαλαν στην πλειοψηφία τους οι εφημερίδες κάθε απόχρωσης το περασμένο Σαββατοκύριακο - όπως και χτες Δευτέρα - για την αυριανή μεγάλη πανεργατική απεργία. Στην καλύτερη περίπτωση και σε μια προσπάθεια να υποβαθμίσουν το μεγάλο απεργιακό μέτωπο, γράφουν γενικά για μια απεργία της ΑΔΕΔΥ, «με αφορμή τον ένα χρόνο από το... Περισσότερα

Δήμος Νάουσας: Έρχεται αναβάθμιση του πεπαλαιωμένου δικτύου της ΔΕΥΑΝ με νέα δίκτυα και σύγχρονα τεχνολογικά μέσα, ύψους περίπου 30 εκατ. ευρώ

από Η Άλλη Άποψη
Δήμος Νάουσας:  Έρχεται αναβάθμιση του πεπαλαιωμένου δικτύου της ΔΕΥΑΝ με νέα δίκτυα και σύγχρονα τεχνολογικά μέσα,  ύψους περίπου 30 εκατ. ευρώ

·       Έργα και μελέτες αναβάθμισης του πεπαλαιωμένου δικτύου της ΔΕΥΑΝ με νέα δίκτυα και σύγχρονα τεχνολογικά μέσα  ύψους περίπου 30 εκατ. ευρώ  στον Δήμο Νάουσας

·       Εγκρίθηκε πρόσφατα από το Υπουργείο Περιβάλλοντος μέσω του  Ταμείου Ανάκαμψης η χρηματοδότηση του έργου αποχέτευσης οικισμών Γιαννακοχωρίου – Μαρίνας του Δήμου Νάουσας ύψους  8.016.129 €

Το «πράσινο φως»  πήρε  πρόσφατα η χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης ενός ακόμη έργου της ΔΕΥΑΝ και συγκεκριμένα του έργου αποχέτευσης οικισμών Γιαννακοχωρίου – Μαρίνας του Δήμου Νάουσας, ύψους  8.016.129,00 € (χωρίς ΦΠΑ).

Την είδηση για το σημαντικό αυτό έργο που θα βελτιώσει την καθημερινότητα των κατοίκων άλλων δυο Κοινοτήτων έδωσε σήμερα ο Δήμαρχος Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας στη συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε μαζί με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΝ Γιώργο Τασιώνα, παρουσιάζοντας επίσης αναλυτικά εγκεκριμένα έργα και μελέτες συνολικού ύψους περίπου 30 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 28.868.306,34 € αποτελούν μελέτες, έργα και προς δημοπράτηση έργα της σημερινής διοίκησης.

Ο Δήμαρχος Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας  τόνισε χαρακτηριστικά: «Η σημερινή διοίκηση από την πρώτη στιγμή δούλεψε σθεναρά και κατάφερε να τρέχουν σημαντικά έργα και και να εγκρίνονται μελέτες ύψους 28.868.306 ευρώ στη ΔΕΥΑΝ που θα οδηγήσουν τα επόμενα χρόνια στην αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης στη Νάουσα και σε όλες τις Κοινότητές μας. Προχωράμε με σχεδιασμό, όραμα και φέρνουμε χειροπιαστά αποτελέσματα ώστε τα επόμενα χρόνια να αλλάξει η εικόνα με σύγχρονα μέσα στις υποδομές του δικτύου και στις υπηρεσίες της ΔΕΥΑΝ. Οι διαστάσεις του νερού στον Δήμο μας είναι πολλές. Περιβαλλοντικές, οικονομικές, κοινωνικές, πολιτιστικές και ιστορικές. Το νερό είναι ζωή αλλά η ποιότητα του νερού είναι υγεία».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ, Γιώργος Τασιώνας, τόνισε, μεταξύ άλλων,  πως «στόχος μας ως διοίκηση είναι ο εκσυγχρονισμός της επιχείρησης της ΔΕΥΑΝ και συνεχίζουμε τον σχεδιασμό μας για τα επόμενα χρόνια».

Πιο αναλυτικά, στην συνέντευξη Τύπου παρουσιάστηκαν τα ακόλουθα έργα και μελέτες της ΔΕΥΑΝ που   «τρέχουν» από τη σημερινή δημοτική αρχή είτε είναι υπό κατασκευή είτε έχουν εγκριθεί και είναι υπό δημοπράτηση, συνολικού προϋπολογισμού 28.868.306,34 €:

           Έργο αποχέτευσης οικισμών Γιαννακοχωρίου – Μαρίνας Δήμου Νάουσας

εγκρίθηκε στις 13.04.2023 από το   «Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας του Υπουργείου ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ και ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ»  ύψους  8.016.129,00 € (χωρίς ΦΠΑ).

Η  μελέτη και όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για την χρηματοδότηση του εγκεκριμένου έργου, το οποίο σύντομα θα δημοπρατηθεί,   αποτελούν έργο   της σημερινής δημοτικής αρχής και διοίκησης της ΔΕΥΑΝ .

           Κατασκευή εξωτερικών αποχετευτικών αγωγών μεταφοράς λυμάτων  οικισμών Κοπανού, Επισκοπής και Αγγελοχωρίου – Πολυπλατάνου, με προϋπολογισμό 5.499.492,85 €.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε το 2011 και δημοπρατήθηκε και ξεκίνησε επί θητείας της σημερινής διοίκησης.  Έχει σχεδόν ολοκληρωθεί καθώς υπολείπονται 50m από τα συνολικά 18km του δικτύου.

           Μελέτη – Κατασκευή κοινής ΕΕΛ των οικισμών Κοπανού, Επισκοπής και Αγγελοχωρίου    Πολυπλατάνου, με προϋπολογισμό 3.266.045,19 €.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε το 2011 και δημοπρατήθηκε και ξεκίνησε επί θητείας της σημερινής διοίκησης.  Βρίσκεται στο στάδιο της υλοποίησης.

           Επέκταση συστήματος τηλεελέγχου/τηλεχειρισμού και ανίχνευση διαρροών δικτύου ύδρευσης και βελτίωση ποιότητας νερού του Δήμου Νάουσας (ΤΗΛΕΜΕΤΡΙΑ ΙΙ ) στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» ύψους 3.257.728,00 € .

Αποτελεί εξολοκλήρου έργο της  σημερινής διοίκησης (η μελέτη, η χρηματοδότηση και η δημοπράτηση του έργου). Βρίσκεται στο στάδιο δημοπράτησης.

           Εγκατάσταση συστήματος τηλεμετρίας και μείωσης μη τιμολογούμενου νερού, σε ψηφιακούς υδρομετρητές του δικτύου ύδρευσης του Δήμου Νάουσας στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» ύψους 2.945.446,40 €

Αποτελεί εξολοκλήρου έργο της σημερινής διοίκησης του Δήμου Νάουσας (η μελέτη, η χρηματοδότηση και η δημοπράτηση του έργου).  Βρίσκεται στο στάδιο δημοπράτησης.

           Εργασίες για την ολοκλήρωση του νέου δικτύου ύδρευσης στην Δ.Ε.Υ.Α. Νάουσας  στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» ύψους 555.599,90 € +250.000,00 €

Βρίσκεται στο στάδιο της δημοπράτησης και αποτελεί εξολοκλήρου έργο της σημερινής διοίκησης (η μελέτη, η χρηματοδότηση και η δημοπράτηση του έργου).

           Αναβάθμιση ΕΕΛ Δ.Κ. ΝΑΟΥΣΑΣ στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» ύψους 2.827.865,00 €.

Τροποποιήθηκε η μελέτη του έργου, εντάχθηκε και χρηματοδοτήθηκε επί θητείας της σημερινής δημοτικής αρχής  στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ». Βρίσκεται στο στάδιο δημοπράτησης. 

           Μονάδα Πρωτοβάθμιας Επεξεργασίας Νερού Νάουσας» του προγράμματος «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» ύψους 2.250.000,00€.

Το έργο σχεδιάστηκε από την προηγούμενη διοίκηση της ΔΕΥΑΝ (επί προεδρίας Ι. Παρθενόπουλου) και εντάχθηκε και χρηματοδοτήθηκε επί θητείας της σημερινής διοίκησης στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ».

Έχει ολοκληρωθεί η δημοπράτηση του και βρίσκεται στην επιτροπή διαγωνισμού όπου γίνεται ο έλεγχος δικαιολογητικών του αναδόχου.

Τέλος, ο Δήμαρχος Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ αναφέρθηκαν σε έργα ύψους 1.597.198,60 € που σχεδιάστηκαν από την προηγούμενη διοίκηση, τα οποία ωστόσο δημοπρατήθηκαν, ολοκληρώθηκαν ή βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες κατασκευής τους  από την σημερινή διοίκηση (αναβάθμιση υφιστάμενων υδρευτικών υποδομών, αντικατάσταση αμιαντοσωλήνων υδροδότησης σε κοινότητες κ.ά).

 


Έχει διαβαστεί 527 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 343 επισκέπτες και 1 μέλος.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)