Δευτέρα, 17 Ιαν, 2022

  • Πέθανε ο ζωγράφος Αλέκος Φασιανός
  • Δείτε την τραγική πορεία των θανάτων στη χώρα μας λόγω πανδημίας σε σύγκριση με άλλες χώρες!
  • PCR: Τι ισχύει στην Ευρώπη σε σύγκριση με την Ελλάδα
  • Ο Δήμος Αλεξάνδρειας συμμετέχει στην “Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς”
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 16/1
  • Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας: « Άμεση λήψη μέτρων για την βιωσιμότητα του λιανεμπορίου»
Πέθανε ο ζωγράφος Αλέκος Φασιανός1 Δείτε την τραγική πορεία των θανάτων στη χώρα μας λόγω πανδημίας σε σύγκριση με άλλες χώρες!2 PCR: Τι ισχύει στην Ευρώπη σε σύγκριση με την Ελλάδα3 Ο Δήμος Αλεξάνδρειας συμμετέχει στην “Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς”4 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 16/15 Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας: « Άμεση λήψη μέτρων για την βιωσιμότητα του λιανεμπορίου»6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Γι’ αυτούς τους νεκρούς δεν θα ακούσετε στα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων…

Πρώτο θέμα στα δελτία ειδήσεων είναι τα τελευταία εικοσιτετράωρα το τραγικό δυστύχημα που έγινε στη Βούλα με θύμα ένα νέο άνθρωπο, αδελφό βουλευτή της ΝΔ. Αναμφίβολα θλιβερό γεγονός και κάθε σώφρων άνθρωπος αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του θύματος. Ταυτόχρονα, αναδεικνύεται για πολλοστή φορ... Περισσότερα

Δήμος Νάουσας: Πρωτοβουλίες και μέτρα στήριξης και φροντίδας σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες

από Η Άλλη Άποψη
Δήμος Νάουσας: Πρωτοβουλίες και μέτρα στήριξης και φροντίδας σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες

Νοιαζόμαστε, προσφέρουμε, φροντίζουμε, αγαπάμε!

Ο Δήμος Η.Π. Νάουσας προχώρησε το τελευταίο διάστημα  σε σημαντικές πρωτοβουλίες και στη λήψη μέτρων κοινωνικής στήριξης και φροντίδας για ευάλωτους οικονομικά πολίτες, ευπαθείς ομάδες και ηλικιωμένους,  που έχουν άμεση ανάγκη σε βασικά είδη διατροφής και φάρμακα, σε υπηρεσίες και  υποστήριξη λόγω των δυσχερειών, που έχουν προκύψει από τη λήψη έκτακτων μέτρων για την προστασία από τον κορονοϊό.

Οι πρωτοβουλίες και τα μέτρα στήριξης που ήδη είναι σε εφαρμογή είναι τα εξής:

-Συσσίτιο σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες: Ο Δήμος Νάουσας και το  Νομικό Πρόσωπο  Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης με την συνδρομή δύο ξενοδοχείων της περιοχής, των εργαζομένων του δήμου και του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», ξεκίνησε πρόσφατα την παρασκευή και διανομή φαγητού  σε συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη. Ήδη από σήμερα, Δευτέρα 30 Μαρτίου, θα διανέμονται μερίδες φαγητού σε 70 δημότες που ανήκουν σε αδύναμα κοινωνικά στρώματα.

Στο εγχείρημα αυτό συνδράμει σημαντικά το «Κοινωνικό Παντοπωλείο», καθώς και παραγωγοί και έμποροι οπωροκηπευτικών που έχουν προσφέρει αγαθά για την προετοιμασία των γευμάτων.  Ο  Δήμος Νάουσας καλεί φορείς και εθελοντές, εφόσον το επιθυμούν να συμβάλλουν στο σημαντικό αυτό εγχείρημα για τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. (Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν τον αριθμό 23320 52309).

-«Καλάθι αλληλεγγύης»: Ο Δήμος Νάουσας ξεκινά από σήμερα Δευτέρα 30/03/2020 να συγκεντρώνει  τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία θα διατίθενται στους συμπολίτες μας που αδυνατούν να προμηθευτούν τα απαραίτητα αγαθά και είδη πρώτης ανάγκης. Στις αλυσίδες των σούπερ μάρκετ του Δήμου οι πολίτες μπορούν να προσφέρουν βασικά είδη διατροφής και υγιεινής για το «Καλάθι Αλληλεγγύης». Τα είδη πρώτης ανάγκης  που θα συγκεντρώνονται θα δοθούν σε άπορους και αδύναμους οικονομικά πολίτες και οικογένειες που τα έχουν άμεση ανάγκη, ενώ σε περίπτωση που θα υπάρχει πλεόνασμα τροφίμων από τις δωρεές των δημοτών, αυτά θα διατίθενται για την παρασκευή φαγητών στο συσσίτιο του Δήμου.

-«Βοήθεια στο Σπίτι – Κανείς Μόνος στο Σπίτι»: Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης  του Δήμου Νάουσας, λαμβάνοντας υπόψη τις οδηγίες του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, δημιούργησε εδώ και μια εβδομάδα την Προσωρινή Υποστηρικτική Δομή Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης για ηλικιωμένα άτομα και άτομα ευπαθών ομάδων,  με την παροχή υπηρεσίας ειδών πρώτης ανάγκης και συγκεκριμένα τροφίμων και φαρμάκων, καθώς και πιστοποιητικών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν για την εξυπηρέτησή τους στα τηλέφωνα: Γραφείο «Βοήθεια στο σπίτι Νάουσας»  23320 52039,  Γραφείο «Βοήθεια στο σπίτι Ανθεμίων» 23320 52820, «Βοήθεια στο σπίτι Ειρηνούπολης» 23323 50613 και 23323 50623. Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι ή οικείοι τους που έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο μπορούν να αποστέλλουν ηλεκτρονικό  μήνυμα στην  ηλεκτρονική διεύθυνση kapinaoussas@yahoo.gr.

-Ψυχολογική Υποστήριξη ηλικιωμένων, ευπαθών ομάδων και δημοτών:

Το Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Νάουσας σε συνεργασία με την κ. Ευγενία Λεπίδου (τηλέφωνο 6976168407) ξεκίνησε από τις 23/03/2020 να  παρέχει τηλεφωνική ψυχολογική υποστήριξη σε ηλικιωμένους που χρήζουν βοήθειας για την αντιμετώπιση δυσχερειών λόγω του υποχρεωτικού εγκλεισμού στο σπίτι.

Παράλληλα, ο Δήμος Νάουσας σε συνεργασία με το Ίδρυμα Δημούλα παρέχει από τις 17/03/2020 τη δυνατότητα ψυχολογικής  υποστήριξη ευπαθών ομάδων και όλων των δημοτών  για την αντιμετώπιση δυσχερειών λόγω του υποχρεωτικού εγκλεισμού στο σπίτι. Πληροφορίες στην κ. Νατάσα Λογδανίδου, ψυχολόγο (6977208582) και στην κ. Βίκυ Καραγιάννη, κοινωνική λειτουργό (6986508882).

-Πρόσκληση για αιμοδοσία: Ο Δήμος Νάουσας, απευθύνει πρόσκληση-κάλεσμα για τη συνεισφορά στην προσπάθεια για την σταθεροποίηση των αποθεμάτων αίματος.

Η Νοσοκομειακή Υπηρεσία Αιμοδοσίας Νάουσας πραγματοποιεί αιμοληψίες στην αίθουσα «ΚΑΜΙΝΙ» στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Χρ. Λαναράς» (ΕΡΙΑ)  που παραχώρησε για αυτόν το σκοπό ο Δήμος Νάουσας. Καλούνται όλοι οι εθελοντές αιμοδότες, παλιοί και νέοι (18-65 ετών), να κλείσουν τηλεφωνικά το ραντεβού, που θα χαρίσει το πιο πολύτιμο δώρο στο συνάνθρωπό τους που έχει ανάγκη.

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-13:00 και 17:00-19:00 (κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού για την αποφυγή συνωστισμού). Τηλέφωνο: 23320 59200, e-mail: aimodosia@gnnaousas.gr

Για τη μετάβασή τους στο χώρο, οι ενδιαφερόμενοι συμπληρώνουν το έντυπο κατ’ εξαίρεσης μετακίνησης πολιτών (τύπου Β) και επιλέγουν την περίπτωση Β1 ή Β4. Αντίστοιχα τον αριθμό 1 ή 4 με το ονοματεπώνυμο και τη διεύθυνση για όσους επιθυμούν να στείλουν SMS στον αριθμό 13033.

Ο Δήμαρχος Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας με αφορμή τις πρωτοβουλίες κοινωνικής στήριξης  επισημαίνει, σε δήλωσή του, τα εξής: 

«Μια κοινωνία ευαισθητοποιημένη, αλληλέγγυα στις ανάγκες και στα προβλήματα των
συνανθρώπων μας είναι μια κοινωνία που μπορεί να βλέπει το μέλλον με αισιοδοξία. Από την πρώτη ημέρα επιβολής των μέτρων προστασίας για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, δίνουμε έμφαση στην υποστήριξη και την βοήθεια προς όλους τους δημότες μας και ιδίως σε όσους έχουν άμεση ανάγκη σε τρόφιμα, φάρμακα και υπηρεσίες ή ακόμα και ψυχολογική υποστήριξη.  Κανείς ηλικιωμένος,  κανείς άρρωστος ή οικονομικά ευάλωτος συνάνθρωπός μας δεν θέλουμε και δεν πρέπει να αισθάνεται μόνος του. Καλούμε τους δημότες, που έχουν την δυνατότητα,  να συνδράμουν στο εγχείρημά μας και να  βοηθήσουν τους συμπολίτες μας που στερούνται βασικά αγαθά. Χρειαζόμαστε όλοι ως «αρωγοί» ανθρωπιάς για να ξεπεράσουμε αυτήν την κρίση. Με συλλογική ευθύνη, ομοψυχία και ενότητα θα τα καταφέρουμε!»

 

Έχει διαβαστεί 243 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία -3 °C
Άνεμος Β 1-2 μποφόρ

Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 4 ως 12 °C
Άνεμος ΒΔ 1-3 μποφόρ

Τρίτη, 18 Ιανουαρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία -1 ως 8 °C
Άνεμος Β 2-4 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 453 επισκέπτες και 0 μέλη.