Τετάρτη, 29 Νοέ, 2023

  • Απαγόρευση μετακινήσεων στις εθνικές οδούς σε πιθανή χιονόπτωση με αποζημίωση των εταιρειών
  • ΜΙΛΤΟΣ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ: Για τρίτη διαδοχική χρονιά κορυφαίος αθλητής στα Βαλκάνια
  • Ενας αποκαλυπτικός πίνακας...
  • Βέροια: Παρουσίαση ποιητικής συλλογής το Σάββατο 2/12
  • Η ''Λαϊκή Συσπείρωση'' για το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Νάουσας
  • ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Διαβεβαιώνει ότι «δεν θα επηρεαστούν» οι ελληνοβρετανικές σχέσεις
Απαγόρευση μετακινήσεων στις εθνικές οδούς σε πιθανή χιονόπτωση με αποζημίωση των εταιρειών1 ΜΙΛΤΟΣ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ: Για τρίτη διαδοχική χρονιά κορυφαίος αθλητής στα Βαλκάνια2 Ενας αποκαλυπτικός πίνακας...3 Βέροια: Παρουσίαση ποιητικής συλλογής το Σάββατο 2/124 Η ''Λαϊκή Συσπείρωση'' για το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Νάουσας5 ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Διαβεβαιώνει ότι «δεν θα επηρεαστούν» οι ελληνοβρετανικές σχέσεις6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Ο μόνος δρόμος

Ο μόνος δρόμος

Πάνω από 14.000 νέοι πλειστηριασμοί ακινήτων προγραμματίζονται τους αμέσως επόμενους μήνες, με χιλιάδες από αυτούς να αφορούν σπίτια λαϊκών οικογενειών που δεν έχουν να πληρώσουν τις δόσεις των δανείων στις τράπεζες.Η λαϊκή κατοικία, που την έχουν χρυσοπληρώσει τα νοικοκυριά μια και δυο φορές, βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο, την ώρα που ο... Περισσότερα

Δήμος Νάουσας : Σχετικά με το θέμα που ανέκυψε με «κρυφές» και φανερές κεραίες κινητής τηλεφωνίας

από Η Άλλη Άποψη
Δήμος Νάουσας : Σχετικά με το θέμα που ανέκυψε με «κρυφές» και φανερές κεραίες κινητής τηλεφωνίας

Σχετικά με το θέμα που ανέκυψε με «κρυφές» και φανερές κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ο Δήμος Νάουσας θα ήθελε να ενημερώσει τους δημότες:  

Στη Νάουσα λειτουργεί σταθερός σταθμός μέτρησης της Η/Μ ακτινοβολίας, στο πλαίσιο του εγκατεστημένου δικτύου του Εθνικού Παρατηρητηρίου Ηλεκτρομαγνητικών Πεδίων της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας.

Το Εθνικό Παρατηρητήριο Ηλεκτρομαγνητικών Πεδίων έχει ως αντικείμενο τον διαρκή και αξιόπιστο έλεγχο της τήρησης των ορίων ασφαλούς έκθεσης του κοινού στα ηλεκτρομαγνητικά πεδία, όπως αυτά καθορίζονται στην ισχύουσα νομοθεσία.

Η λειτουργία του βασίζεται σε ένα δίκτυο σταθερών και κινητών σταθμών μέτρησης της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας και διασφαλίζει την άμεση (on-line) πρόσβαση του κοινού στα αποτελέσματα των μετρήσεων. Οι υποδομές ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας που αποτελούν αντικείμενο του έργου είναι αυτές που εκπέμπουν σε ευρεία περιοχή συχνοτήτων (100 kHz - 6 GHz,), όπως:

τα δίκτυα ασύρματων επικοινωνιών (δίκτυα κινητής τηλεφωνίας παλαιάς και νέας γενιάς (GSM-900 και GSM-1800, UMTS & LTE), δίκτυα σταθερής ασύρματης πρόσβασης, κλπ.),

κεραίες ραδιοφωνίας και τηλεόρασης, διατάξεις ραντάρ,

ασύρματα δίκτυα που δεν απαιτούν άδεια (Wireless Hotspots, εταιρικές ζεύξεις κλπ.).

Ο σταθερός σταθμός μέτρησης του δικτύου εγκαταστάθηκε στο κτίριο της Βέτλανς, ώστε να επιτυγχάνεται η όσο το δυνατό πιο ευρεία αντιπροσωπευτική κάλυψη της πόλης.

Συνημμένο θα βρείτε το διάγραμμα από τις μετρήσεις του σταθμού της Νάουσας από τις οποίες ΔΕΝ προκύπτει κανένας λόγος ανησυχίας.

Όσον αφορά το θέμα των ειδικών ελέγχων για τις κεραίες, η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας διενεργεί περαιτέρω ελέγχους στις ήδη εγκατεστημένες κεραίες κινητής τηλεφωνίας.

Πέραν όλων αυτών, και μετά τις χθεσινές αναφορές στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι «εντοπίστηκαν» καλυμμένες κεραίες κινητής τηλεφωνίας, η Διεύθυνση πολεοδομίας του Δήμου ενημερώθηκε να διενεργήσει έλεγχο. Μετά τα αποτελέσματα του ελέγχου, ο Δήμος Νάουσας θα προβεί σε νέα ενημέρωση προς τους δημότες.

Σε κάθε περίπτωση από τις μετρήσεις που ήδη γίνονται δεν προκύπτει κανένας λόγος ανησυχίας σχετικά με την εκπομπή ακτινοβολίας από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας στο Δήμο  Νάουσας.

Συνιστούμε την αποφυγή υπερβολών και ανεύθυνων τοποθετήσεων οι οποίες δεν εδραιώνονται πουθενά και το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να δημιουργούν αναστάτωση άνευ λόγου. Ο Δήμος Νάουσας εννοείται πως, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, λαμβάνει κάθε μέριμνα για τη διασφάλιση της υγείας του πληθυσμού.

 

 

 

Έχει διαβαστεί 281 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 261 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)