Τετάρτη, 06 Δεκ, 2023

  • ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Εμφανίζει «δίκαιη» τη φοροεπιδρομή στους μικρούς κρύβοντας τη φοροασυλία των ομίλων!
  • Βιβλιοπαρουσίαση στη Βέροια
  • 1 στα 5 παιδιά βιώνει τη φτώχεια στις πλούσιες χώρες
  • Όλες τις διεκδικήσεις και για τουρκική μειονότητα θέτει ο Ερντογάν πριν φτάσει στην Αθήνα
  • Νεκροί 16.248 Παλαιστίνιοι, 7.112 σκοτωμένα παιδιά .60 μέρες βομβαρδισμών στη Γάζα
  • Δεκαπέντε χρόνια από την από την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Εμφανίζει «δίκαιη» τη φοροεπιδρομή στους μικρούς κρύβοντας τη φοροασυλία των ομίλων!1 Βιβλιοπαρουσίαση στη Βέροια2 1 στα 5 παιδιά βιώνει τη φτώχεια στις πλούσιες χώρες3 Όλες τις διεκδικήσεις και για τουρκική μειονότητα θέτει ο Ερντογάν πριν φτάσει στην Αθήνα4 Νεκροί 16.248 Παλαιστίνιοι, 7.112 σκοτωμένα παιδιά .60 μέρες βομβαρδισμών στη Γάζα5 Δεκαπέντε χρόνια από την από την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Μύθοι για την Ενέργεια

Καθώς ολοκληρώνεται μια ακόμα φάση «προσαρμογής» της Ενέργειας - εμπόρευμα στην «απελευθερωμένη» αγορά της παραγωγής και διανομής, ο λαός μπορεί να δει τώρα πιο καθαρά τα ψέματα που του έλεγαν όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις και τα αστικά κόμματα για τα «οφέλη» που θα αποκόμιζε τάχα από τη στρατηγική της ΕΕ και σ' αυτόν τον τομέα.Τη στρ... Περισσότερα

Τα Δημοτικά Συμβούλια της Ημαθίας τι θα κάνουν για την "αξιολόγηση;"

από Η Άλλη Άποψη
Τα Δημοτικά Συμβούλια της Ημαθίας τι θα κάνουν για την "αξιολόγηση;"

Με ομόφωνή του απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο Καισαριανής τάχθηκε ενάντια στην προωθούμενη από την κυβέρνηση αντιδραστική αξιολόγηση του προσωπικού σε δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμούς.Σε σχετικό δελτίο αναφέρεται: 

«Το ζήτημα της αξιολόγησης η σημερινή κυβέρνηση είχε προσπαθήσει να το προωθήσει και παλαιότερα, με το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης και τότε να παίρνει αντίστοιχη ομόφωνη απόφαση ενάντια στην αξιολόγηση.

Στην εισήγησή του ο Αντιδήμαρχος Σίμος Πολυχρονάκης ανέφερε ότι «η ιδιαιτερότητα της σημερινής προσπάθειας είναι η επιχειρηματολογία με την οποία επιδιώκει να την ντύσει η κυβέρνηση. Να πείσει ότι η τωρινή είναι μία "καλή αξιολόγηση", σε αντίθεση με τις άλλες που προηγήθηκαν. Η ιδιαιτερότητα επίσης έγκειται και στη στυγνή πυγμή με την οποία επιχειρεί να την προωθήσει, που όμοιά της δεν έχει υπάρξει στο παρελθόν. Με το υπουργείο να εκβιάζει ανοιχτά τους προϊστάμενους - εργαζόμενους ότι δεν θα κριθούν αν δεν προχωρήσει, να εκβιάζει με ανταπεργία, να συνδέει την αξιολόγηση με την κινητικότητα κ.ά.

Η κυβέρνηση διαπρέπει στην ικανότητα της να προχωρεί αυτά που δεν τόλμησαν όλοι οι προηγούμενοι και με το καρότο -με το μανδύα του προοδευτικού- και με το μαστίγιο όταν χρειάζεται.

Η αλήθεια όμως είναι ότι η αξιολόγηση αποτελεί δέσμευση του 3ου Μνημονίου στην οποία καλείται να δώσει αναφορά η κυβέρνηση. Μαζί με τη "Στοχοθεσία", το "Μητρώο Επιτελικών Στελεχών", την "Αποπολιτικοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης" είναι αναπόσπαστο κομμάτι του νέου "Καλλικράτη" που έρχεται να συμπληρώσει τον παλιό, με στόχο οι ΟΤΑ να αντιστοιχηθούν στους σημερινούς στόχους του αστικού κράτους. Δηλαδή να γίνουν πιο "αποτελεσματικοί" στην ενίσχυση του φοροεισπρακτικού τους χαρακτήρα, στην αφαίμαξη των λαϊκών στρωμάτων, στη σύνδεση με τις ιδιωτικές μπίζνες, στο φθήνεμα της εργατικής δύναμης και την είσοδο νέων ελαστικών σχέσεων τύπου ΚΟΙΝΣΕΠ, ΜΚΟ κ.τ.λ.

Είναι μέρος της γενικότερης αντιλαϊκής πολιτικής και θα ελέγχει τους δημόσιους υπαλλήλους αν είναι αποδοτικοί στην εφαρμογή της. Είναι προσχηματικό το επιχείρημα της κυβέρνησης για "την ανάγκη επιστημονικής, τεχνικής, επαγγελματικής στήριξης των δημόσιων υπαλλήλων". Εάν αυτό ήταν το ζητούμενο, το πρώτο πράγμα που θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί είναι η συνεχιζόμενη απαγόρευση των προσλήψεων που έχει αποδεκατίσει τις δημόσιες υπηρεσίες. Η επιμόρφωση των δημόσιων υπαλλήλων δεν θα ήταν παραδομένη στους ιδιώτες κερδοσκόπους του χώρου. Δεν θα πετάγονταν διαρκώς νέες αρμοδιότητες στους δήμους χωρίς πόρους, προσωπικό και προετοιμασία.

Είναι επίσης ψέμα ότι η νέα αξιολόγηση δεν φέρνει απολύσεις, αφού όσοι κρίνονται χαμηλά θα θεωρούνται ακατάλληλοι και θα υποβάλλονται στο ερώτημα της απόλυσης. Επίσης, η αξιολόγηση συνδέεται με την περικοπή μισθών, αφού μετά από δύο αρνητικές αφαιρείται ένα μισθολογικό κλιμάκιο από τον εργαζόμενο.

Το Δημοτικό Συμβούλιο θα συνεχίσει να στηρίζει τους εργαζόμενους και τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες του σωματείου τους.

Δεν συναινούμε και δεν εφαρμόζουμε την αξιολόγηση που προωθεί το αρμόδιο υπουργείο και η κυβέρνηση.

Διεκδικούμε πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό με προσλήψεις προσωπικού σε μόνιμες θέσεις εργασίας, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, χωρίς ιδιωτικοποιήσεις».

Το ερώτημα μας απλό: Τι θα κάνουν τα Δημοτικά Συμβούλια της Ημαθίας; Θα στηρίξουν την ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική ή θα ακολουθήσουν το αγωνιστικό παράδειγμα του Δήμου Καισαριανής;

 

 

Έχει διαβαστεί 395 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 215 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)