Σάββατο, 31 Ιούλ, 2021

  • Αποχωρεί από την Άρση Βαρών ο Θοδωρής Ιακωβίδης καταγγέλλοντας την έλλειψη στήριξης από την Πολιτεία
  • Τρελά κέρδη εν μέσω πανδημίας...
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 31/7
  • Συνεχίζονται και τον Αύγουστο τα Rapid tests στο ΚΑΠΗ Αλεξάνδρειας
  • Την Τετάρτη 4 Αυγούστου θα ξεκινήσει η προετοιμασία της Βέροιας
  • Νέες κυρώσεις σε βάρος της Κούβας από την κυβέρνηση Μπάιντεν
Αποχωρεί από την Άρση Βαρών ο Θοδωρής Ιακωβίδης καταγγέλλοντας την έλλειψη στήριξης από την Πολιτεία1 Τρελά κέρδη εν μέσω πανδημίας...2 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 31/73 Συνεχίζονται και τον Αύγουστο τα Rapid tests στο ΚΑΠΗ Αλεξάνδρειας4 Την Τετάρτη 4 Αυγούστου θα ξεκινήσει η προετοιμασία της Βέροιας5 Νέες κυρώσεις σε βάρος της Κούβας από την κυβέρνηση Μπάιντεν6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Το 'να χέρι νίβει τ' άλλο και τα δυο το σύστημα

Κουτί» τής έρχονται της κυβέρνησης οι συγκεντρώσεις στις οποίες τον τόνο δίνουν «αρνητές» και «αντιεμβολιαστές» θιασώτες θεωριών συνωμοσίας, σαν αυτές που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες βδομάδες στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις. Στον αντιδραστικό αυτό χυλό βρίσκουν έδαφος για να ξεμυτίζουν πάλι διάφορα φασιστοειδή, πρώην και νυν χρυσ... Περισσότερα

Δημοτική Παράταξη "ΣYΝΔΗΜΟΤΕΣ": Παραχώρηση τίτλων κυριότητας στους ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων των Ριζωμάτων

από Η Άλλη Άποψη
Δημοτική Παράταξη "ΣYΝΔΗΜΟΤΕΣ": Παραχώρηση τίτλων κυριότητας στους ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων των Ριζωμάτων

Από το 1956 το Δημόσιο εκχώρησε στους ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων Ριζωμάτων το ποσοστό του!

Μια ιστορία που καταδεικνύει με τον πλέον σαφή τρόπο την επιπολαιότητα της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου Κώστα Βοργιαζίδη και των συνεργατών του. Αποκαλύπτεται ότι αυτή η Δημοτική Αρχή, δεν είναι σε θέση να αναγνώσει τα δικά της έγγραφα , να κατανοήσει το περιεχόμενό τους και να επισημάνει στην πολιτεία το λάθος
Ακολουθώντας την κοινή λογική και αναζητώντας  έγγραφα στοιχεία, πέραν της πρώτης δήλωσης στήριξης του δίκαιου αιτήματος, προστρέξαμε στα αρχεία του πρώην Δήμου Μακεδονίδος. Οφείλουμε να επισημάνουμε την τάξη και επιμέλεια στην συγκέντρωση και καταγραφή όλων των στοιχείων, γεγονός που έκανε την έρευνά μας σύντομη και παραγωγική.

 Από τα έγγραφα που βρέθηκαν και που επισυνάπτουμε, δείτε τι προκύπτει αβίαστα.

α. Η Επιτροπή Απαλλοτριώσεων υπό τον Σταύρο Κουφόπουλο, Προέδρου Πρωτοδικών Βεροίας ως προέδρου, ήδη από το 1956 σε συνεδρίασή της με θέμα την απαλλοτρίωση του μεριδίου του Δημοσίου  στο Αγρόκτημα της τότε Κοινότητας Ριζωμάτων, αναγνωρίζει, επικαλούμενη μάλιστα το συμβόλαιο με αριθμό 11915/3.9.1925 του Συμβολαιογράφου Γεωργίου Μανωλίδη των ιδιοκτητών , ότι οι 128 κάτοικοι Ριζωμάτων κατέχουν νομίμως τα 19/20 των αγροκτημάτων (ήτοι το 95%), ενώ το κράτος κατέχει μόνο το 1/20 αυτών (ήτοι το 5%) !

β. Αφού λαμβάνει υπόψιν όλα τα στοιχεία και αφού ορίσει τιμή εξαγοράς, "διαθέτει οριστικώς" την αναλογούσα έκταση (380 περίπου στρεμμάτων) στους δικαιούχους ακτήμονες.΄Έτος λήψης απόφασης 1956!

γ. Με έγγραφό της η Διεύθυνση Εποικισμού και με Αριθμ. Πρωτ. Ε/26039 και με υπογραφή  δύο Υπουργών, του Υφυπουργού Οικονομικών κ Ευταξία και του Υπουργού Γεωργίας κ. Λεβαντή, διαθέτει την ανήκουσα έκταση στο Δημόσιο του 1/20 στους ακτήμονες Ριζωμάτων!

δ.Επιπρόσθετα στις 10/11/1995 η Βουλή των Ελλήνων, απαντώντας σε ερώτημα-αίτημα του κατά γενική ομολογία επιτυχημένου προέδρου Κοινότητας Ριζωμάτων τότε και μετέπειτα Δημάρχου Μακεδονίδας Γιάννη Δάλλα, επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά ότι το Δημόσιο κατείχε το 5% της έκτασης αυτής και την παραχώρησε οριστικά στους ακτήμονες των Ριζωμάτων. Υπογραφή Υπουργός Γεωργίας Θ. Στάθης.

Ακόμη και στην περίπτωση που οι ανωτέρω παραδοχές είναι σε αντίθεση με τα υπό του συμβολαίου οριζόμενα, να  συνυπολογιστεί ότι, χρόνος ανάκλησης παρανόμων Ατομικών Διοικητικών Πράξεων ορίστηκε  η πενταετία. Στην συγκεκριμένη περίπτωση έχουν παρέλθει άνω των εξήντα ετών. Συνεπώς ακόμη και σ αυτή την περίπτωση, οι αποφάσεις που επισυνάπτουμε, δημιουργούν ισχυρή βάση νόμιμης διεκδίκησης.

Κατόπιν των ανωτέρω θεωρώ ότι ο Δήμος απλώς πρέπει να πάρει τα έγγραφα που επισυνάπτουμε, να απαιτήσει από την πολιτεία  απλή ανάγνωση και εφαρμογή αυτών και  να τελειώσει αυτό το κυνήγι μαγισσών.

Σε κάθε περίπτωση, κ Δήμαρχε οφείλετε, πριν δραματοποιήσετε μια κατάσταση, να συμβουλεύεστε τις υπηρεσίες, τους άριστους υπαλλήλους και τους ικανότατους προκατόχους σας. Εμπιστευτείτε τους, ξέρουν περισσότερα από εσάς, είναι ικανοί στην ανάλυση του περιεχομένου και θα σας προφυλάξουν από κακοτοπιές. Κύρια όμως θα διαφυλάξουν το κύρος του θεσμού της Δημοτικής Αρχής, το οποίο με την προφανή επιπολαιότητά σας τίθεται εν αμφιβόλλω.

Για τους Αγαπητούς Συνδημότες κατοίκους Ριζωμάτων που αντιμετωπίζουν το θέμα αυτό.

Είναι προφανές ότι έχουμε σε εξέλιξη μια αστεία προσπάθεια να εμφανιστούν κάποιοι ασυμβίβαστοι αγωνιστές αδαπάνως, Μαρίνοι Αντύπες νέας εσοδείας, για να λύσουν μια λυμένη υπόθεση. Ο στόχος απλός και αντιληπτός από όλους. Ψήφοι για αύριο...

 

Παραβιάζονται ανοιχτές πόρτες...

Η λύση είναι μπροστά τους...

Ας διαβάσουν τα έγγραφα της υπηρεσίας...

Ας απαιτήσουν μαζί μας βάσει αυτών την κατά νόμο διευθέτηση του θέματος.

Ας αφήσουν τις αγωνιστικές κορώνες για αργότερα...

Κινδυνεύουν με γελοιοποίηση...

         Με εκτίμηση 

Για τους "ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ" 

    Παύλος Παυλίδης


Έχει διαβαστεί 327 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 30 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-2 μποφόρ

Κυριακή, 01 Αυγούστου

Ζέστη
Ζέστη
Θερμοκρασία 28 ως 39 °C
Άνεμος Α 2 μποφόρ

Δευτέρα, 02 Αυγούστου

Ζέστη
Ζέστη
Θερμοκρασία 31 ως 41 °C
Άνεμος ΒΒΑ 2-4 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 305 επισκέπτες και 0 μέλη.