Παρασκευή, 30 Ιούλ, 2021

  • Η ΚΟΥΒΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ: Συνέντευξη έδωσε η Ελληνική Πρωτοβουλία για το Νόμπελ Ειρήνης στην Κουβανική Ιατρική Ταξιαρχία «Henry Reeve»
  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΔΕΥΑΒ για την ορθολογική χρήση του νερού
  • «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ»: «Με τρίμηνες προσλήψεις και με τιμωρητικές διατάξεις δεν αντιμετωπίζεται η πανδημία»
  • Αυξάνεται εκ νέου η πίεση στο σύστημα Υγείας, αλλά προέχει η «ατομική ευθύνη»...
  • O Δήμαρχος Βέροιας, κ. Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, για την απευθείας αγορά οικοπέδου ως χώρο δημοτικού σχολείου:  «Δαπάνη για αγορά κτιρίου “Τσαλέρα” 0€»
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 29/7
Η ΚΟΥΒΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ: Συνέντευξη έδωσε η Ελληνική Πρωτοβουλία για το Νόμπελ Ειρήνης στην Κουβανική Ιατρική Ταξιαρχία «Henry Reeve»1 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΔΕΥΑΒ για την ορθολογική χρήση του νερού2 «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ»: «Με τρίμηνες προσλήψεις και με τιμωρητικές διατάξεις δεν αντιμετωπίζεται η πανδημία»3 Αυξάνεται εκ νέου η πίεση στο σύστημα Υγείας, αλλά προέχει η «ατομική ευθύνη»...4 O Δήμαρχος Βέροιας, κ. Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, για την απευθείας αγορά οικοπέδου ως χώρο δημοτικού σχολείου:  «Δαπάνη για αγορά κτιρίου “Τσαλέρα” 0€»5 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 29/76

Το Σχόλιο της Ημέρας

Υπερμνημόνιο

Υπερμνημόνιο

«Χαράς ευαγγέλια» για την κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα σήμερα με την κύρωση της σύμβασης του Ταμείου Ανάκαμψης, του υπερμνημονίου δηλαδή που έρχεται να δέσει νέες «αλυσίδες» στα εργατικά - λαϊκά στρώματα.«Η χώρα μεταμορφώνεται» λέει η ΝΔ, «πρόκειται για ιστορική τομή στην ΕΕ» συμπληρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά για τα 32 δισεκατομμύρια ... Περισσότερα

Δεν είναι έτσι …

από Η Άλλη Άποψη

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσίασης του Αναπτυξιακού Προγράμματος Αξιοποίησης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας του Δήμου Νάουσας,ο δήμαρχος της πόλης έκανε  μία σύντομη ιστορική αναδρομή της οικονομίας της πόλης τονίζοντας  «…Η λαμπρή βιομηχανία της Νάουσας είχε ήδη χάσει τους Οθωμανούς  πελάτες της και έπρεπε να πληρώνει δασμούς για να εξάγει τα  προϊόντας της στην Αθήνα. Από το Μάντσεστερ των Βαλκάνιων του 19ου αιώνα βουτήξαμε στην κρίση. Ξαναπήραμε μπρος στον μεσοπόλεμο δεν μας άρεσε και καταλήξαμε στα πυρπολημένα εργοστάσια του εμφυλίου. Για να ξαναλάμψουμε τις δεκαετίες του ’60 και 70 και για να ξαναπάρουμε την κάτω βόλτα με την υποτίμηση της δραχμής και το άνοιγμα των συνόρων  που έβαλαν τέλος στην ανταγωνιστικότητα της κλωστοϋφαντουργίας μας. Από τους κορυφαίους στους ουραγούς και από την εργατική αριστοκρατία στην πρωτεύουσα της ανεργίας…»

Ας μας επιτραπούν ορισμένοι πολιτικοί-ιδεολογικοί σχολιασμοί μιας και ο δήμαρχος της πόλης καταθέτει ουσιαστικά τις ιδεολογικές του απόψεις που προφανώς και έχει δικαίωμα να τις παρουσιάζει ευθαρσώς.

1.Η τοπική οικονομική πορεία που αναφέρει έχει να κάνει με την πρώτιστα με ιστορία των βιομηχανών-κεφαλαιοκρατών της περιοχής και όχι με την ιστορία των εργαζομένων, μιας και η εκμετάλλευση αυτών ή καλύτερα το ξεζούμισμά τους, δημιούργησε την «ανάπτυξη της πόλης»  και των κλωστοϋφαντουργιών της.

2.Τα «πυρπολημένα εργοστάσια του εμφυλίου» δεν έγιναν αναίτια αλλά εξαιτίας συγκεκριμένων συνθηκών της εποχής, που καλό  θα είναι να γνωρίζει επακριβώς ως πρώτος πολίτης της πόλης.

3.Δεν υπάρχει καμία αναφορά για τον ρόλο της ένταξης της χώρας στην τότε ΕΟΚ (και την παραμονή της μέχρι τώρα) και τις συνέπιες της στην κλωστοϋφαντουργία,αλλά και γενικότερα...

4. Τέλος οι αναφορές στην «εργατική αριστοκρατία» (υπονοώντας ότι οι εργαζόμενοι στα κλωστοϋφαντουργία ήταν υψηλόμισθοι…) είναι λαθεμένες αλλά και προσβλητικές για όσους δούλεψαν όλα τα προηγούμενα χρόνια σ’αυτές…

 

 

Έχει διαβαστεί 233 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 24 °C
Άνεμος ΒΒΔ 2-3 μποφόρ

Παρασκευή, 30 Ιουλίου

Ζέστη
Ζέστη
Θερμοκρασία 27 ως 39 °C
Άνεμος Α 2 μποφόρ

Σάββατο, 31 Ιουλίου

Ζέστη
Ζέστη
Θερμοκρασία 25 ως 39 °C
Άνεμος ΑΒΑ 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 318 επισκέπτες και 0 μέλη.