Σάββατο, 15 Μάι, 2021

  • Το συμφέρον του παιδιού και η κοινή άσκηση της γονικής μέριμνας δεν υπηρετούνται από τις τυπικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου
  • Η «δύναμη στον εργαζόμενο», η «προστασία της εργασίας» και άλλα κυβερνητικά παραμύθια
  • Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας: Η Κυριακή είναι και πρέπει να παραμείνει αργία!
  • Μήνυμα της βουλευτή Φρόσως Καρασαρλίδου για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων.
  • ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ: Νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη διάρκεια της νύχτας
  • ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΚΕ: Αντεργατικές ανατροπές που γυρνούν τη ζωή των εργαζομένων δεκαετίες πίσω
Το συμφέρον του παιδιού και η κοινή άσκηση της γονικής μέριμνας δεν υπηρετούνται από τις τυπικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου1 Η «δύναμη στον εργαζόμενο», η «προστασία της εργασίας» και άλλα κυβερνητικά παραμύθια2 Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας: Η Κυριακή είναι και πρέπει να παραμείνει αργία!3 Μήνυμα της βουλευτή Φρόσως Καρασαρλίδου για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων.4 ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ: Νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη διάρκεια της νύχτας5 ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΚΕ: Αντεργατικές ανατροπές που γυρνούν τη ζωή των εργαζομένων δεκαετίες πίσω6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Μας δουλεύουν…

Μας δουλεύουν…

Πριν από 1 χρόνο μαθαίναμε πως ασφαλές άνοιγμα αγοράς & κοινωνικών εκδηλώσεων θα γίνει όταν τα κρούσματα πέσουν κάτω από τα 700 ημερησίως. Φέτος ανοίγουμε τα πάντα, ακόμα & τον τουρισμό με πάνω από 2.000 κρούσματα, γεμάτες ΜΕΘ (πάνω από 600 διασωληνομένους) και πάνω από 50 νεκρούς… Περισσότερα

Διαμαρτυρία για το "αναπτυξιακό συνέδριο"

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Διαμαρτυρία για το "αναπτυξιακό συνέδριο"

Όλοι στη συγκέντρωση, την Τέταρτη 28 Μάρτη, στις 6:00μμ, στην Πλ. Δημοκρατίας (Βαρδάρης), στη Θεσσαλονίκη

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Στις 26,27,28/3/2018 οργανώνεται στη Θεσσαλονίκη το περίφημο Αναπτυξιακό Συνέδριο, αντίστοιχη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε και στην περιοχή μας.

«Όλα τα είχε η Μαριωρί, ο φερετζές της έλειπε»…. Σε μια περίοδο η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συζητάει 88 αντιλαϊκά μέτρα, που έρχονται να προστεθούν στα προηγούμενα, σε μια περίοδο που λαϊκά νοικοκυριά απειλούνται με πλειστηριασμούς, σε μια περίοδο που η περιοχή μυρίζει μπαρούτι, έρχεται η κυβέρνηση να ρίξει ψίχουλα ελπίδας και να καθησυχάσει. Πουλάν φύκια για μεταξωτές κορδέλες, για να εξασφαλίσουν την ανοχή μας.

Οι εργαζόμενοι στην περιοχή μας ξέρουμε καλά τη σημαίνει «ανάπτυξη», την πληρώνουμε όλα αυτά τα χρόνια: ανασφάλιστοι, κακοπληρωμένοι, με λίγα ένσημα, με απλήρωτες υπερωρίες, νυχτερινά και αργίες, με ωράρια λάστιχο, με ατομικές συμβάσεις εργασίας, με την απειλή της απόλυσης.

Οι εργολαβικές εργαζόμενες γνώρισαν και αυτές την «ανάπτυξη»: συμβάσεις έργου που έγιναν συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου με την ανασφάλεια για τον αν θα συνεχίσουν να έχουν δουλειά, απλήρωτες ακόμα από τον τελευταίο εργολάβο.

Οι εργαζόμενοι στο εμπόριο έχουν βιώσει και αυτοί στο πετσί τους την «ανάπτυξη» τους: μειώσεις μισθών, ευέλικτες σχέσεις εργασίας, απλήρωτα υπεράωρα και αργίες, χαμένα ρεπό και άδειες, δουλειά τις Κυριακές και λευκές νύχτες…. Μέτρα που χτυπούν και τους μικρούς εμπόρους και αυτοαπασχολούμενους.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε.

Στα συνέδρια και τις συσκέψεις τους έχουν πρόθυμους συνομιλητές: Περιφερειακή Διοίκηση, Δημοτικές Διοικήσεις, τους ανθρώπους τους στο εργατικό και αγροτικό κίνημα. Όλοι αυτοί έχουν στόχο την αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της περιοχής, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας κ.α.  για όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Νομίζουν πως τρώμε κουτόχορτο… Οι εργαζόμενοι, όμως, ξέρουν καλά ότι όταν ακούν από κυβέρνηση και παρατρεχάμενους για «ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας», σημαίνει μειώσεις μισθών, φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις για το μεγάλο κεφάλαιο κ.α..  Ξέρουμε καλά πως τα συμφέροντά μας δεν είναι ίδια με τα δικά τους.

 

Καλούμε τους εργαζόμενους πιο αποφασιστικά να συσπειρωθούν στα ταξικά τους σωματεία, να ενισχύσουν τις συλλογικές τους διαδικασίες, να δυναμώσουν την πάλη ενάντια συνολικά σε αυτή την αντιλαϊκή πολιτική που τσακίζει τη ζωή μας, αλλά και για τα καθημερινά προβλήματα των λαϊκών νοικοκυριών.

Με οδηγό τα ταξικά μας συμφέροντα και σύμμαχο μας την ταξική αλληλεγγύη θα τα καταφέρουμε

Παλεύουμε και διεκδικούμε

Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 στους κατώτατους μισθούς.

Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων.

Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς κανένα χρονικό περιορισμό.

Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν τη λειτουργία των συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζόμενων, τις εργατικές διεκδικήσεις.

Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.

Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική - λαϊκή οικογένεια.

Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία, Κοινωνική Ασφάλιση και Παιδεία για όλους. Κάλυψη των κενών με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Δημόσια έργα για τις λαϊκές ανάγκες.

Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.  Άμεση απεμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από όλες τις επιχειρήσεις έξω από τα σύνορα.

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ημαθίας - Πέλλας

Έχει διαβαστεί 195 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Η ταβέρνα "Πλάτανος" τώρα κοντά σας και με Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως συννεφιασμένος
Κυρίως συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 17 °C
Άνεμος Ν 2 μποφόρ

Σάββατο, 15 Μαϊου

Καταιγίδες
Καταιγίδες
Θερμοκρασία 11 ως 18 °C
Άνεμος ΝΝΔ 1-2 μποφόρ

Κυριακή, 16 Μαϊου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 14 ως 24 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 318 επισκέπτες και 0 μέλη.