Τρίτη, 11 Μάι, 2021

  • Συλλυπητήριο μήνυμα της Ν.Ε  ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ Ημαθίας
  • Στο 12% η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού έξι μήνες μετά την έναρξη...
  • ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ: Αποδέχεται ευθύνη του Δημοσίου για τυχόν βλάβες από εμβολιασμό
  • Σε τροχιά ανόδου οι ληξιπρόθεσμοι φόροι
  • Μπράβο στα κορίτσια!
  • Στο Βέρμιο με το "SOS Βέρμιο", Κυριακή 16/5/2021
Συλλυπητήριο μήνυμα της Ν.Ε  ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ Ημαθίας1 Στο 12% η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού έξι μήνες μετά την έναρξη...2 ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ: Αποδέχεται ευθύνη του Δημοσίου για τυχόν βλάβες από εμβολιασμό3 Σε τροχιά ανόδου οι ληξιπρόθεσμοι φόροι4 Μπράβο στα κορίτσια!5 Στο Βέρμιο με το "SOS Βέρμιο", Κυριακή 16/5/20216

Το Σχόλιο της Ημέρας

Πατέντα στην ... κοροϊδία

Από την περασμένη Τετάρτη, όταν μετά από τρία εκατομμύρια θύματα της πανδημίας στον πλανήτη, η κυβέρνηση Μπάιντεν ...«θυμήθηκε» ότι απαιτούνται «έκτακτα μέτρα» και προανήγγειλε ότι επεξεργάζεται την κατάθεση πρότασης για μια προσωρινή «άρση» της πατέντας στα εμβόλια, οι εξελίξεις που μεσολάβησαν, με πιο χαρακτηριστική την κόντρα εντός ... Περισσότερα

Διεθνής διημερίδα στην Βέροια για την σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών

από Η Άλλη Άποψη
Διεθνής διημερίδα στην Βέροια για την σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών

Η Πρωτοβουλία για το Παιδί έρχεται καθημερινά σε μετωπική επαφή με το πρόβλημα, φιλοξενώντας και περιθάλποντας παιδιά που έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση και αντιμετωπίζοντας περιστατικά, μέχρι την πλήρη εξιχνίαση τους και την παραπομπή των ενόχων στη Δικαιοσύνη. Η εμπειρία του Οργανισμού και η συμμετοχή στις σχετικές διαδικασίες ανέδειξαν στα μάτια μας μία σειρά από ζητήματα, όπως

► Πως μπορούμε να θωρακίσουμε αποτελεσματικότερα την κοινωνία, με ουσιαστικές δράσεις ενημέρωσης και πρόληψης;

► Είναι οι εντεταλμένοι να ασχοληθούν με περιστατικά κακοποίησης (γιατροί, αστυνομικοί, εισαγγελείς, κοινωνικοί λειτουργοί κ.α.) επαρκώς καταρτισμένοι για να το κάνουν;

► Υπάρχει σύστημα παιδικής προστασίας στη χώρα μας, με καταστατικό χάρτη και προοπτικές; Σε αυτό που υπάρχει, πως λύνεται το κουβάρι της συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα; Πως οριοθετούνται ρόλοι, αρμοδιότητες, συνεργασίες, προς όφελος του Παιδιού και μόνον αυτού;

► Πως και από ποιους υλοποιείται μία αποτελεσματική πιστοποίηση στο Νόμο και πως προστατεύονται οι συνεπείς λειτουργοί από την ψυχική και σωματική κατάρρευση ή και την εκδικητική μανία των κακοποιών; Είναι ο φόβος ανασταλτικός παράγοντας στην απονομή της Δικαιοσύνης;

► Πως αντιμετωπίζονται τα νέα πεδία που συνεχώς ανοίγουν (εκμετάλλευση μέσω διαδικτύου, εκμετάλλευση ανήλικων μεταναστών κλπ);

► Και μετά την κακοποίηση τι; Εφαρμόζεται -και σε ποια κλίμακα, με ποια πρωτόκολλα, με ποια αποτελέσματα- η θεραπεία τραύματος για τα θύματα;

Η Πρωτοβουλία για το Παιδί, αναζητώντας κάποιες απαντήσεις και επιθυμώντας να συμβάλει με ουσιαστικό τρόπο στην μεγάλη υπόθεση της αντιμετώπισης της κακομεταχείρισης των παιδιών, συνδιοργανώνει Συνέδριο την Τετάρτη 1 και την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου στην Βέροια (Χώρο Τεχνών και Δημόσια Βιβλιοθήκη), με τον Δικηγορικό Σύλλογο Βεροίας, τον Δήμο Βεροίας και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας-Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας.

"Θελήσαμε να μοιραστούμε με έγκυρους επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό την εμπειρία και τις απόψεις τους και βρήκαμε -όπου κι' αν απευθυνθήκαμε- ενθουσιώδη ανταπόκριση. Τους ευχαριστούμε όλους θερμά, εισηγητές, συνδιοργανωτές, χορηγούς, συναδέλφους των συναφών χώρων, εθελοντές. Ελπίζουμε ότι οι στόχοι που τέθηκαν (ενημέρωση του γενικού πληθυσμού - εισηγήσεις πρώτης ημέρας) και επιμόρφωση και εκπαίδευση των επαγγελματιών του χώρου - εργαστήρια δεύτερης ημέρας) θα επιτευχθούν και ότι το Συνέδριο θα δικαιώσει τις προσπάθειες όλων μας" αναφέρει η ανακοίνωση. Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Τετάρτη 1 Νοεμβρίου, Πρώτη ημέρα - Χώρος Τεχνών Δήμου Βέροιας

Πρόγραμμα

15:00 - 15:30 Υποδοχή και εγγραφές 15:30-16:15 Χαιρετισμοί

Πρώτο μέρος
Συντονιστής: Γεώργιος Νικολαΐδης, Ψυχίατρος, MD, ΜΑ, MSc, PhD, Διευθυντής Διεύθυνσης
Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας, του Κέντρου για τη μελέτη και την πρόληψη της κακοποίησης - παραμέλησης των παιδιών, του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού.

16:15-16:35 Έλενα Ράπτη, Βουλευτής, Συντονίστρια της εκστρατείας «ΕΝΑ ΣΤΑ ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης:
«Πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης».

16:35- 16:55 Παναγιώτα Μάνθου, Ψυχολόγος & Κοινωνική Λειτουργός, Προϊσταμένη Τμήματος Τηλεφωνικών Γραμμών και Υπεύθυνη Επιχειρησιακής Συντονιστικής Υπηρεσίας Δράσεων Παιδικής Προστασίας του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης: «Ελληνικό σύστημα παιδικής προστασίας και δικαιώματα των παιδιών: συγκλίσεις, αποκλίσεις, προκλήσεις και ...προοπτική (;)».

16:55 - 17:15 Ελισσάβετ Μιχαηλίδου, Παιδίατρος, Διευθύντρια ΕΣΥ, Γ' Παιδιατρική Κλινική ΑΠΘ Ιπποκράτειου Νοσοκομείου θεσσαλονίκης: «Ο Παιδίατρος απέναντι στη σεξουαλική κακοποίηση».

17:15 - 17:35 Σοφία Κουσίδου, Αστυνόμος Β', Τμηματάρχης του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων θεσσαλονίκης: «Παιδική σεξουαλική κακοποίηση: Αστυνομική προανακριτική προσέγγιση -Σύγχρονες προκλήσεις».

17:35 - 17:45 Αριστοτέλης Σιδηρόπουλος, Πρόεδρος της Πρωτοβουλίας για το Παιδί:
«Από τη φιλοξενία του θύματος έως την απόδοση δικαιοσύνης: δύο ιστορίες».

17:45-18:15 Διάλειμμα

18:15-18:30 Σχολική Χορωδία Βεροίας και Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου «Αιγές» Βεργίνας, υπό την διεύθυνση της κυρίας Ελένης Αναγνώστου

Δεύτερο μέρος

Συντονιστής: Γεώργιος Νικολαΐδης, Ψυχίατρος, Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού.

18:30 - 19:00 Michael Lynch, Επιθεωρητής ερευνών στην αστυνομική διεύθυνση της
Garda Siochana, στην Ιρλανδία. Διοικητής του τμήματος παιδικής προστασίας, του τμήματος ηλεκτρονικού εγκλήματος κατά παιδιών και της διαχείρισης υποθέσεων σεξουαλικής κακοποίησης σε εθνικό επίπεδο: «Η αποπλάνηση και η σεξουαλική εκμετάλλευση των παιδιών».

19:00- 19:20 Ξένη Δημητρίου - Βασιλοπούλου, Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου:
«Πρόληψη και αντιμετώπιση της σεξουαλικής εκμετάλλευσης των παιδιών προσφύγων και μεταναστών. Σεξ επιβίωσης».

19:20 - 19:50 Veronika Woerndl, Υπεύθυνη παιδικής προστασίας στο Caritas / Kinderdorf / / Irschenberg του Μονάχου:
1 .«Παιδιά σε κίνδυνο: Συστήματα βοήθειας στη Γερμανία. Ευκαιρίες και ρίσκα» 2.«Σεξουαλική βία σε παιδιά και νέους: Παραδείγματα προβλημάτων που αντιμετωπίζονται στην πράξη. Πρόληψη και παρέμβαση στο Kinderdoif».

19:50 - 20:20 Chrys Ballerano, Προϊσταμένη του τμήματος Δικτύωσης και Εκπαίδευσης στην NYSCASA - New York State Coalition Against Sexual Assault, Albany NY: «Δημιουργώντας τη σύνδεση: η διαχείριση και η αποκατάσταση περιστατικών κακοποίησης μέσα από τη θεωρία του τραύματος».

20:20 - 21:00 Ερωτήσεις - Συζήτηση

Πέμπτη 2 Νοεμβρίου, Δεύτερη ημέρα - Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Πρόγραμμα Εργαστηρίων*

Συντονίζει Δώρα Νιώπα, Κοινωνική Λειτουργός Πρωτοβουλίας για το Παιδί 09:30 - 10:00 Υποδοχή και εγγραφές

10:00 - 12:00 Michael Lynch, Επιθεωρητής ερευνών στην αστυνομική διεύθυνση της Garda
Siochana, στην Ιρλανδία. Διοικητής του τμήματος παιδικής προστασίας, του τμήματος ηλεκτρονικού εγκλήματος κατά παιδιών και της διαχείρισης υποθέσεων σεξουαλικής κακοποίησης σε εθνικό επίπεδο:
1.«Η αποπλάνηση και η σεξουαλική εκμετάλλευση των παιδιών - μέρος 2ο». 2. «Συνέντευξη για θύτες σεξουαλικής κακοποίησης σύμφωνα με το Μοντέλο Συνέντευξης της Garda Siochana (Εθνική Αστυνομική Υπηρεσία της Ιρλανδίας)».

12:00 - 12:10 Μικρό διάλειμμα

12:10-13:10 Γεώργιος Νικολαΐδης, Ψυχίατρος, MD, ΜΑ, MSc, PhD, Διευθυντής Διεύθυνσης
Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας, του Κέντρου για τη μελέτη και την πρόληψη της κακοποίσης - παραμέλησης των παιδιών, του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού: «Σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών: διάγνωση, πιστοποίηση στον Νόμο και θεραπεία».

13:10 - 13:20 Μικρό διάλειμμα

13:20 - 14:20 Veronika Woerndl, Υπεύθυνη παιδικής προστασίας στο Caritas / Kinderdorf / / Irschenberg του Μονάχου:
«Σεξουαλική βία σε παιδιά και νέους: Παραδείγματα προβλημάτων που αντιμετωπίζονται στην πράξη. Πρόληψη και παρέμβαση στο Kinderdorf - Μέρος 2ο».

14:20 - 14:30 Μικρό διάλειμμα

14:30 - 15:30 Chrys Ballerano, Προϊσταμένη του τμήματος Δικτύωσης και Εκπαίδευσης στην NYSCASA - New York State Coalition Against Sexual Assault, Albany NY: «θεραπεύοντας το τραύμα: αναπτύσσοντας σχέσεις ενσυναίσθησης με τους άλλους, υιοθετώντας πρακτικές αυτοφροντίδας».

15:30 - 16:00 Συμπεράσματα - κλείσιμο

* Θέσεις περιορισμένες, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Έχει διαβαστεί 419 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Η ταβέρνα "Πλάτανος" τώρα κοντά σας και με Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 20 °C
Άνεμος Ν 0-1 μποφόρ

Τρίτη, 11 Μαϊου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 11 ως 23 °C
Άνεμος Α 1-2 μποφόρ

Τετάρτη, 12 Μαϊου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 12 ως 24 °C
Άνεμος ΑΝΑ 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 1168 επισκέπτες και 1 μέλος.