Τρίτη, 16 Απρ, 2024

• ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ
  • Απεργία σήμερα στα ΜΜΕ
  • Δίωρη στάση εργασιών από τους δικαστικούς υπαλλήλους
  • ΚΑΛΕΣΜΑ της ΠΕΜ στις απεργιακές συγκεντρώσεις ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
  • ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ:Κινητοποίηση στο Κέντρο Υγείας για την άμεση ενίσχυση όλων των δημόσιων δομών υγείας και πρόνοιας
  • Μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση

Κανείς εφησυχασμός!

Οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή εκτοξεύουν σε άλλο επίπεδο τους κινδύνους στην περιοχή και φέρνουν ακόμα πιο κοντά το ενδεχόμενο γενίκευσης του πολέμου. Οι πύλες της Κολάσεως χάσκουν ορθάνοιχτες για τους λαούς και δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός.Μαζί με την επείγουσα ανάγκη να δυναμώσει η αντιπολεμική - αντιιμπεριαλιστική ... Περισσότερα

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για τα επεισόδια της 29ης Ιουλίου 2020 μέσα και έξω από το δικαστικό μέγαρο Βέροιας

Άμεση ήταν η αντίδραση της Διοίκησης του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας μετά τα χθεσινά επεισόδια που διαδραματίστηκαν μέσα κυρίως, αλλά και έξω από το δικαστικό μέγαρο Βέροιας, με ύβρεις, ξυλοδαρμούς με ρόπαλα, γροθιές, κλωτσιές, καταστροφή αυτοκινήτων και πολλά άλλα, και μάλιστα μπροστά στα έντρομα μάτια και ανηλίκων παιδιών, και γι’ αυτό οφείλουμε να ενημερώσουμε όλους τους πολίτες του Νομού μας για τα παρακάτω.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.Β κ. Φώτης Καραβασίλης ενημέρωσε με ηλεκτρονικό μήνυμα αμέσως μετά τα επεισόδια τον Γενικό Γραμματέα Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Πάνο Αλεξανδρή και τόνισε, για πολλοστή φορά, την ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα για την φύλαξη του δικαστικού μεγάρου καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας αλλά και για τον έλεγχο των εισερχομένων στο μέγαρο.

Ο Γενικός Γραμματέας σε τηλεφωνική επικοινωνία ζήτησε από τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου να μεριμνήσει για την σύγκληση της Επιτροπής Διοίκησης του δικαστικού μεγάρου και την προώθηση εγγράφου προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες επίλυσης του θέματος αυτού. Ταυτόχρονα ο Γενικός Γραμματέας απαντώντας στα παράπονα που εξέφρασε ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου για την αδυναμία της Αστυνομίας να παρέμβει άμεσα είπε ότι θα ζητήσει από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να διαθέσει επιπλέον Αστυνομικά όργανα για την μέγιστη προστασία και ασφάλεια των συλλειτουργών της δικαιοσύνης και  των πολιτών.

Ήδη ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Φ. Καραβασίλης σε επικοινωνία, συνεννόηση και συνεργασία με την κ. Πρόεδρο Πρωτοδικών Βέροιας και την κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας, και με την συνδρομή του Αστυνομικού Διευθυντή Ημαθίας κ. Δ. Κούγκα προχωρούν σε ενέργειες για την αποφυγή περιστατικών που θέτουν σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα και την ασφάλεια των πολιτών.

Ως Δικηγορικός Σύλλογος δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι είμαστε αποφασισμένοι, με τη θεσμική μας ιδιότητα αλλά και ως Δικηγόροι -πολίτες αυτής της χώρας, να μην ανεχθούμε και να μην επιτρέψουμε οποιαδήποτε έκνομη ενέργεια και παράνομη πράξη, απ’ όπου κι αν προέρχεται αυτή, που να διαταράσσει  την ηρεμία που απαιτείται κατά τη  διαδικασία απονομής δικαιοσύνης και  που να θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια, τη σωματική ακεραιότητα ή και τη ζωή των συναδέλφων Δικηγόρων, των Δικαστών, των δικαστικών υπαλλήλων, και κάθε πολίτη που έρχεται στα Δικαστήρια για να βρει το δίκιο του.

Σε μια εποχή που επιβάλλονται οι μάσκες σε κάθε δραστηριότητα της κοινωνικής ζωής για την προστασία την δημόσιας υγείας, κάποιοι, λειτουργώντας εντελώς ανεξέλεγκτα, ως ¨ Κράτος εν κράτει¨, καταλύουν το κράτος, την τάξη και το δίκαιο.

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

Έχουμε online 623 επισκέπτες και 1 μέλος.