Παρασκευή, 21 Ιαν, 2022

  • ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Επικίνδυνη όξυνση ανάμεσα στις δυνάμεις του ευρωατλαντισμού και τη Ρωσία.Απαιτείται απεγκλωβισμός της Ελλάδας από τα ιμπεριαλιστικά σχέδια
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 21/1
  • Άγγελος Τόλκας : «Λύση από Σταϊκούρα. Αδράνεια από Βεσυρόπουλο. Υποδεέστεροι οι κάτοικοι των Ριζωμάτων;»
  • Δήμος Βέροιας: Ανακοίνωση για τη σωστή αντιμετώπιση της χιονόπτωσης και του παγετού  ενόψει του νέου κύματος κακοκαιρίας
  • ΚΟ ΚΕΝΤΡ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΚΕ: Η Κεντρική Μακεδονία πρωταθλήτρια στους θανάτους λόγω COVID19
  • ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΕΡΟΙΑΣ: Η ΑΔΕΙΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΣΥΝΙΣΤΑ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΑΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΙΜΩΡΗΤΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΗΜΑ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Επικίνδυνη όξυνση ανάμεσα στις δυνάμεις του ευρωατλαντισμού και τη Ρωσία.Απαιτείται απεγκλωβισμός της Ελλάδας από τα ιμπεριαλιστικά σχέδια1 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 21/12 Άγγελος Τόλκας : «Λύση από Σταϊκούρα. Αδράνεια από Βεσυρόπουλο. Υποδεέστεροι οι κάτοικοι των Ριζωμάτων;»3 Δήμος Βέροιας: Ανακοίνωση για τη σωστή αντιμετώπιση της χιονόπτωσης και του παγετού  ενόψει του νέου κύματος κακοκαιρίας 4 ΚΟ ΚΕΝΤΡ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΚΕ: Η Κεντρική Μακεδονία πρωταθλήτρια στους θανάτους λόγω COVID195 ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΕΡΟΙΑΣ: Η ΑΔΕΙΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΣΥΝΙΣΤΑ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΑΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΙΜΩΡΗΤΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΗΜΑ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Αφαίμαξη

Αφαίμαξη

Κατά 10,4% μειώθηκε η αγοραστική δύναμη όσων αμείβονται με τον κατώτατο μισθό, εξαιτίας της ακρίβειας, σύμφωνα με στοιχεία μελετών που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Η μείωση είναι ακόμα μεγαλύτερη (13,7%) στις περιπτώσεις εργαζομένων με μερική απασχόληση. Είναι φανερό ότι ο συνδυασμός των μισθών πείνας - με ευθύνη όλων διαχρονικά τω... Περισσότερα

Δώρα Μπαλτατζίδου, αντιδήμαρχος Νάουσας: «Ο Πολιτισμός είναι αυτός που ενώνει του λαούς και αποφέρει όχι μόνο έσοδα αλλά και μία άλλη κουλτούρα»

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Δώρα Μπαλτατζίδου, αντιδήμαρχος Νάουσας: «Ο Πολιτισμός είναι αυτός που ενώνει του λαούς και αποφέρει όχι μόνο έσοδα αλλά και μία άλλη κουλτούρα»

Τηλεφωνική συνέντευξη στο ΡΑΔΙΟ- ΑΙΧΜΗ και στην εκπομπή «Λόγια σταράτα» (με τους Αλέκο Χατζηκώστα και Παύλο Τουτουντζίδη) έδωσε η Δώρα Μπαλτατζίδου, αντιδήμαρχος Νάουσας (Πολιτισμού) την Τρίτη 13/7.

Σε σχέση με τη δράση της νέας δημοτικής αρχής και της δικής της ως αρμόδιας αντιδημάρχου στον τομέα του Πολιτισμού υπογράμμισε: «Είμαστε δημοτική αρχή σε μία δύσκολη συγκυρία. Αναλάβαμε τον Σεπτέμβριο και μπορέσαμε και δουλέψαμε μέχρι τον Μάρτιο και μετά έκλεισαν τα πάντα λόγω πανδημίας. Άρα δεν μπορέσαμε να δουλέψουμε όπως θα έπρεπε και να έχουμε αποδώσει όλα αυτά που έχουμε σχεδιάσει . Η αντιδημαρχία Πολιτισμού όμως το διάστημα αυτό πρόλαβε και δημιούργησε αρκετές εκδηλώσεις σε επίπεδο θεσμών π.χ τα Χριστούγεννα και τις Απόκριες κάναμε πάρα πολλές εκδηλώσεις και νομίζω ότι θα επαναληφθούν αυτές. Μετά  covid εποχή το κομμάτι του Πολιτισμού και με αφορμή το γεγονός ότι η αντιδημαρχία έχει πάρα πολλά ακίνητα στη δύναμη της, καθίσαμε και συμφωνήσαμε με το Δήμαρχο ότι θα πρέπει να κάνουμε υποδομή. Να τα δουλέψουμε, να τα επισκευάσουμε, να τα εξοπλίσουμε και νομίζω ότι αυτό πέτυχε και αρχίζει να φαίνεται τώρα. Είχαμε και καινούριους θεσμούς. Ο θερινός Κινηματογράφος, η λειτουργία του Τουριστικού Περιπτέρου και θεσπίσαμε μια σειρά εκδηλώσεις π.χ «Ζω της Πόλη μου» γιατί θέλαμε ο κόσμος να μπει στη λογική ν’ αφήνει το Ι.Χ στο σπίτι του, φτιάχνοντας κυκλοφοριακές μελέτες σε διάφορα σημεία, δημιουργώντας διάφορες εκδηλώσεις επάνω στον δρόμο και αναδεικνύοντας ανάλογα με την εποχή και το κάθε προϊόν. Όλα αυτά τα κτήρια που έχουμε τακτοποιήσει μας «βγαίνουν» τώρα για να μπορέσουμε να τα δώσουμε στο κοινό. Για παράδειγμα σχεδιάζουμε τον Σεπτέμβρη να εγκαινιάσουμε την «ΕΡΙΑ» κτήριο βιομηχανικής κληρονομιάς που είχε δοθεί από τον αείμνηστο Λαναρά, μπήκε σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ επί θητείας Τ. Καραμπατζού , συνεχίστηκε επί θητείας Κουτσογιάννη  και έρχεται ο Ν. Καρανικόλας και το ολοκληρώνει. Θα αναδειχτούν πάρα πολλά πράγματα στον τομέα του Πολιτισμού μέσα από τις υποδομές και τις θεσμικές εκδηλώσεις που έχουμε δουλέψει με αγάπη και μεράκι. Θα αναδείξουμε ακόμη μέσα από ένα άλλο πρόγραμμα  «οι δρόμοι του κρασιού»,  το «Α’ φεστιβάλ τρύγου» που θα γίνει για 10 μέρες σε συνεργασία Δήμου με οινοποιούς, ξενοδόχους, εστίαση»

Επίσης αναφέρθηκε στην επίσκεψη της Γ. Αγγελοπούλου της Επιτροπής για τα 200 χρόνια  ότι «αφήνει θετικό πρόσημο η επίσκεψής της» καθώς και ότι «έχει εγκριθεί το φιλόδοξο πρόγραμμα που προτείναμε. Η Νάουσα για πρώτη φορά θα αποκτήσει ιστορική υποδομή π.χ πέρα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα υπάρχουν ψηφιακές διαδρομές , υπάρχει 3D απεικόνιση . Το Υπουργείο Πολιτισμού είχε βγάλει 14 προτάσεις και εγκριθήκανε 2 που τρέχουμε μέχρι τέλος της χρονιάς να τα υλοποιήσουμε.

Σε σχέση με την αποκέντρωση των εκδηλώσεων με τα χωριά της περιοχής τόνισε: "Η λειτουργία του δημάρχου μας και του συνδυασμού μας «Ένα Μαζί»  είναι η σύνδεση της Ειρηνούπολης, των Ανθεμίων και της Νάουσας. Δεν το γράφουμε μόνο στο όνομα αλά το κάνουμε πράξη. Όλες οι εκδηλώσεις γίνονται οριζόντια, μεταφέρονται στα δημοτικά διαμερίσματα . Προσπαθούμε εκ περιτροπής, ότι γίνεται στη Νάουσα να γίνεται σε μία Δ.Κ στα Ανθέμια και σε μία Δ.Κ στην Ειρηνούπολη. Φυσικά υπάρχουν και μεγάλες εκδηλώσεις που δεν «κατεβαίνουν» στα χωριά του κάμπου όχι μόνο για οικονομικούς λόγους  αλά και εξαιτίας έλλειψης των απαραίτητων χώρων υποδομής. Δεν έχουμε π.χ κανένα μεγάλο κλειστό αμφιθέατρο σε κανένα  δημοτικό διαμέρισμα, προσπαθούμε να διαμορφώσουμε χώρους για να μπορούμε να δεχτούμε αυτού του είδους τις εκδηλώσεις"

Σε σχέση με τη βοήθεια του Δήμου προς τους πολιτιστικούς συλλόγους υπογράμμισε: «Οι Σύλλογοι και ο Πολιτισμός έμειναν «τελευταίοι» λόγω πανδημίας. Οι σύλλογοι που επιτελούσαν με τη εθελοντική προσφορά τους ένα σημαντικό κομμάτι της διάδοσης-διάσωσης  του Πολιτισμού έχουν μείνει μόνοι τους χωρίς λεφτά, χωρίς να μπορούν ν’ ανταποκριθούν στα νοίκια τους , τις πάγιες υποχρεώσεις τους , γιατί μέσα από τις εκδηλώσεις που διοργάνωναν έβγαζαν κάποια ποσά για τη συντήρησή τους και σήμερα είναι σε δεινή θέση. Εμείς σαν δήμος, εσαεί , ενισχύουμε τους Πολιτιστικούς Συλλόγους.  Φέτος δεν μπορούμε, λόγω πανδημίας, να ενισχύσουμε γιατί δεν μπορούν να κάνουν εκδηλώσεις. Όταν αυτοί καταθέτουν τον ετήσιο προϋπολογισμό των εκδηλώσεων τους αναλαμβάνουμε ένα μέρος τους με οικονομική ενίσχυση είτε είναι συνδιοργάνωση είτε είναι υπό την αιγίδα. Όμως επειδή δεν γίνονται εκδηλώσεις (σ.σ οι σύλλογοι φέρουν τα τιμολόγια των εκδηλώσεων τους στο δήμο για το σκοπό αυτό) ο δήμος δεν μπορεί να τους ενισχύσει (σ.σ για τα πάγια τους έξοδα)»

Επίσης εξέφρασε τη θετική της άποψη, «υπήρχε πολύ μεγάλη υποδοχή από τον Δήμο Νάουσας»  για τη συνεργασία το καλοκαίρι με την ΚΕΠΑ του Δήμου Βέροια και της Π.Ε τονίζοντας ότι «συνδετικός κρίκος είναι η Νανά Καραγιαννίδου, που είναι από την Ειρηνούπολη και που κάνει πολύ καλή δουλειά και την συγχαίρω(σ.σ υπεύθυνη προγραμματισμού της ΚΕΠΑ). Είναι η απαρχή για να κάνουμε συνολικές εκδηλώσεις»

Στη συνέχεια για μία ακόμη φορά τόνισε ότι «θα πρέπει να κοιτάξουμε με διαφορετικό μάτι τον Πολιτισμό , να είναι πρώτος στην ατζέντα, να πάρει ένα μεγαλύτερο ποσοστό , γιατί Πολιτισμός= Τουρισμός= Επισκεψιμότητα. Ο Πολιτισμός είναι αυτός που ενώνει του λαούς και αποφέρει όχι μόνο έσοδα αλλά και μία άλλη κουλτούρα , ένα άλλο είδος σχέσης . Πρέπει οι Δήμοι να τον βάλουν  πρώτο στην ατζέντα τους αλλά και το Υπουργείο να κοιτάξει με διαφορετικό μάτι του Δήμους για να μπορέσουν να βγουν προς τα έξω γιατί το έχουμε όλοι ανάγκη.»

Τέλος απαντώντας για τη στάση της προηγουμένης δημοτικής αρχής σημείωσε: «Έχω παράπονα προσωπικά από τον πρώην δήμαρχο γιατί ότι έχουμε φέρει στο Δ.Σ και μάλιστα πράγματα που τα είχαν δουλέψει και αυτοί, δεν τα έχουν ψηφίσει. Π.χ για τη ΕΡΙΑ δεν μπορεί να μην ψηφίζει για πράγματα  π.χ πωλητήρια ή τις μελέτες που έχουμε φέρει για να γίνει. Δεν μπορεί στη Σχολή Αριστοτέλη να μην ψηφίζει το κυλικείο. Όσες δικαιολογίες και να λέει δεν γίνεται αυτό το πράγμα. Εχω παράπονα που δεν στηρίζει».


Έχει διαβαστεί 452 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως συννεφιά
Κυρίως συννεφιά
Θερμοκρασία 0 °C
Άνεμος ΒΒΔ 3-5 μποφόρ

Σάββατο, 22 Ιανουαρίου

Συννεφιασμένος
Συννεφιασμένος
Θερμοκρασία -2 ως 4 °C
Άνεμος ΔΝΔ 1-3 μποφόρ

Κυριακή, 23 Ιανουαρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία -3 ως 4 °C
Άνεμος ΒΔ 2-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 519 επισκέπτες και 0 μέλη.