Σάββατο, 25 Ιούν, 2022

  • ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ: Αυξάνει τον ΦΠΑ σε μάσκες, αντισηπτικά και γάντια, εν μέσω ακρίβειας και αύξησης κρουσμάτων
  • Δήλωση του Δημήτρη Πυρινού για την ολοκλήρωση της κυκλοφορίας της έντυπης "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ"
  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Για την Παγκόσμια Μέρα κατά των ναρκωτικών
  • Υπερόπτης…. Καρδινάλιος
  • ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ….ΟΜΑΔΑ
  • ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ ΕΕ: Επικίνδυνες αποφάσεις με την υπογραφή της κυβέρνησης
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ: Αυξάνει τον ΦΠΑ σε μάσκες, αντισηπτικά και γάντια, εν μέσω ακρίβειας και αύξησης κρουσμάτων1 Δήλωση του Δημήτρη Πυρινού για την ολοκλήρωση της κυκλοφορίας της έντυπης "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ"2 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Για την Παγκόσμια Μέρα κατά των ναρκωτικών3 Υπερόπτης…. Καρδινάλιος4 ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ….ΟΜΑΔΑ5 ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ ΕΕ: Επικίνδυνες αποφάσεις με την υπογραφή της κυβέρνησης6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Ποιοι αδειάζουν τα κρατικά ταμεία, ποιοι τα γεμίζουν και ποιοι είναι οι μπαταχτσήδες

Προχθες στις Βρυξέλλες βρέθηκαν τόσο ο Κ. Μητσοτάκης, όσο και ο Α. Τσίπρας. Ο πρώτος για να πάρει μέρος στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ και ο δεύτερος για την Προπαρασκευαστική Σύνοδο των κομμάτων της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας. Και οι δύο στήριξαν την επέκταση της ΕΕ «προς ανατολάς», αλλά και τις κυρώσεις στη Ρωσία, αποφάσεις δηλαδή που ρ... Περισσότερα

Να δοθεί άμεσα λύση!

από Η Άλλη Άποψη
Να δοθεί άμεσα λύση!

Από την αναγνώστρια μας κα. Κωνσταντίνου κάτοικο Βέροιας, πήραμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή, ο τίτλος είναι δικός μας ,που συνοδεύτηκε από άφθονο φωτογραφικό υλικό που βρίσκεται στη διάθεση μας και που δείχνει το μέγεθος του προβλήματος που απαιτεί άμεση παρέμβαση από μέρους των αρμοδίων!

 

Οι εκλογές έρχονται και όλοι οι υποψήφιοι μιλούν για μία πόλη καθαρή, φιλόξενη, έτοιμη να δείξει αξιοθέατα και γειτονιές με παραδοσιακά σπίτια, στην οποία εφαρμόζονται αποφάσεις, νόμοι και διατάγματα. Ό,τι έκαναν οι τέως, η νυν πιστεύω ότι θα κάνουν και οι μετέπειτα εκλεγμένοι δήμαρχοι.

Στο κέντρο της πόλης, στην πλατεία όπου υπάρχουν οι Δίδυμοι Λουτρώνες (αξιοθέατα όπως έχουν χαρακτηριστεί), εκεί όπου για κάποιους οι νόμοι και η αρχαιολογία τους υποχρέωσε να κάνουν παραδοσιακά σπίτια (χωρίς βέβαια καμία επιδότηση!) συμβαίνουν τα εξής :

Ενώ σε όλη την πόλη έχουνε ξηλώσει τα πάντα και ξαναφτιάχνονται πεζοδρόμια και πάρκα η παραπάνω πλατεία έχει ακόμα το παραδοσιακό ίσως χώμα και μπόλικη λάσπη το χειμώνα.

Εδώ και 4-5 χρόνια έχει πέσει μία διώροφη παλιά οικία η οποία έγινε σκουπιδότοπος, εστία μόλυνσης όπως αναφέρει σε απόφασή του το τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής&Υγειονομικού ελέγχου, με κίνδυνο πυρκαγιάς το καλοκαίρι όπως είχε επισημάνει παλαιότερα η Δημοτική Αστυνομία.

Είναι μία αλάνα “απόσυρσης” για τα αυτοκίνητα χωρίς πινακίδες και ας ορίζει ο νόμος ότι αυτά φυλάσσονται σε ιδιωτικό χώρο. Εδώ στην Βέροια ισχύουν άλλοι νόμοι φαίνεται ή δεν εφαρμόζουν οι αρμόδιοι τις ποινές στους παραβάτες για να μην κακοκαρδίσουν κανέναν ψηφοφόρο.

Προσφάτως έγινε και χώρος στάθμευσης των σκουπιδοτενεκέδων(με απόφαση νυν ή επόμενου δημάρχου; δεν γνωρίζω...), που μεταφέρθηκαν εκεί γιατί ενοχλούσαν κάποιον καταστηματάρχη. Είναι προφανές ότι θεωρούν τον χώρο κοντά στο κατάστημα πιο σημαντικό από τον χώρο κοντά στην είσοδο των Δίδυμων Λουτρώνων! Για να μην σχολιάσω ότι οι κάδοι ήρθαν πιο κοντά στα παράθυρα των ισόγειων σπιτιών που βρίσκονται εκεί.

Πιστεύω ότι όλα τα παραπάνω δηλώνουν την καθαρή πόλη, που αναφέρουν όλοι στην προεκλογική τους καμπάνια. Την πόλη που οι πολίτες της πρέπει να είναι ικανοποιημένοι για αυτά που τους προσφέρουν.

Εγώ θα πω τις δικές μας ενέργειες για να διορθωθούν κάποια από αυτά και τα υπόλοιπα τα αφήνω στην κρίση των αρμοδίων. Ο σύζυγός μου προσπαθούσε προφορικά, πριν τον χαμό του, να λύσει κάποιο μέρος των παραπάνω προβλημάτων. Μετά τον θάνατό του αποφάσισα ή μάλλον με ανάγκασαν οι συνθήκες να ασχοληθώ και εγώ, μάλιστα και εγγράφως, απευθυνόμενη σε διάφορες υπηρεσίες.

Η Δημοτική Αστυνομία, η οποία βεβαίως καταργήθηκε, είχε αποφανθεί ότι θα απομακρυνθούν τα αυτοκίνητα αλλά περίμεναν την προκήρυξη που θα έβγαζε (και ακόμα πιστεύω ότι βγάζει) ο Δήμος. Είχε κάνει και σύσταση στον ιδιοκτήτη του οικήματος που έχει πέσει, να απομακρύνει τα μπάζα και τα φυτά που έχουν φυτρώσει στον χώρο γιατί υπάρχει κίνδυνος για πυρκαγιά το καλοκαίρι. Ο ιδιοκτήτης προφανώς δεν συγκινήθηκε και γιατί να συγκινηθεί άλλωστε αφού δεν έχει κάποιες κυρώσεις. Τα γειτονικά κτίσματα αυτού του χώρου θα πληγούν αν γίνει κάτι τέτοιο και όχι τα δικά του μπάζα.

Μετά από καταγγελία(με αρ.πρωτ. 2259/20-5-2013) που έκανα στο τμήμα Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας και την αυτοψία που διενήργησαν στον χώρο του γκρεμισμένου οικήματος, διαπιστώθηκε η ύπαρξη σκουπιδιών, μπάζων, βλάστησης, ερπετών, τρωκτικών και ότι αποτελεί ο χώρος αυτός ανθυγιεινή εστία. Η οποία βεβαίως επιβαρύνει το δικό μου διατηρητέο με αποτέλεσμα να κάνω συνεχώς απολυμάνσεις και να μην μπορώ ούτε παράθυρο να ανοίξω. Η απόφαση αυτής της υπηρεσίας ήταν ότι εντός 10 ημερών θα έπρεπε ο ιδιοκτήτης να φροντίσει για την καθαριότητα του χώρου. Επίσης κοινοποίησε το έγγραφο στο τμήμα καθαριότητας του Δήμου και παρακαλούσαν για τυχόν κατά τον νόμο ενέργειές του.

Οι μέρες, οι μήνες πέρασαν αλλά τίποτα δεν έγινε. Απευθύνθηκα στον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και μας υποσχέθηκε ότι το θέμα θα λυθεί. Τον όγκο των σκουπιδιών-μπαζών θα τα μάζευε ο Δήμος αφού δεν το έκανε αυτό ο ιδιοκτήτης, και το κόστος των εργασιών θα βάρυνε τον ιδιοκτήτη, όπως ορίζει ο νόμος. Μετά από καιρό και αφού πηγαίναμε συνέχεια στον δήμο να μάθουμε την εξέλιξη μας ενημέρωσαν ότι χάλασαν τα μηχανήματα του Δήμου και γι'αυτό καθυστερούσαν.

Επειδή όμως το πρόβλημα που δημιουργείται στην οικία μας από τον σκουπιδότοπο δίπλα είναι πολύ σοβαρό απευθυνθήκαμε και στην Δήμαρχό μας, η οποία μας διαβεβαίωσε και μας υποσχέθηκε ότι τα ερείπια θα απομακρυνθούν με μηχανήματα του Δήμου και τα έξοδα θα βαρύνουν τον ιδιοκτήτη, που μάλιστα είναι και εργολάβος δημόσιων έργων(κ. Μπαλής).

Εκ των υστέρων βέβαια διαπίστωσα (όπως πληροφορήθηκα από το internet) ότι δεν γίνεται τίποτα επειδή ο Δήμος βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με τον εν λόγω κύριο γιατί του οφείλει κάποια χρήματα.

Αφού δεν γινόταν τίποτα με την απόφαση του Υγειονομικού και κανείς δεν είχε συγκινηθεί, απευθύνθηκα και στην Πολεοδομία, η οποία με την σειρά της αφού έκανε έλεγχο για επικινδυνότητα του υπόλοιπου υπό κατάρρευση κτιρίου έκανε μία έκθεση και όρισε στον ιδιοκτήτη προθεσμία για την τήρηση κανόνων για την άρση της επικινδυνότητας. Βεβαίως ούτε αυτό πραγματοποιήθηκε. Ο εν λόγω ιδιοκτήτης την επόμενη μέρα έβαλε πλέγμα και νάυλον έτσι ώστε να κρύψουμε βέβαια τον σκουπιδότοπο,την βλάστηση ή κατά την άποψή του μάλλον να εμποδίσουμε και την έξοδο τρωκτικών, ερπετών και μυρμηγκιών.

Όλα αυτά βεβαίως στην περιοχή όπου κάποιοι ξένοι έρχονται να δουν τους Δίδυμους Λουτρώνες και κάποιοι άλλοι έχουν υποχρεωθεί να κάνουν σπίτια διατηρητέα. Γιατί μάλλον ο νόμος ισχύει για μερικούς και όχι για αυτούς που βρίσκουν παραθυράκια για να ξεφύγουν ή που ξέρουν πρόσωπα σε καρέκλες για να τους ικανοποιήσουν ακόμα και τα μη νόμιμα θέλω τους.

 

Έχει διαβαστεί 438 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 28 °C
Άνεμος Β 2-3 μποφόρ

Σάββατο, 25 Ιουνίου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 20 ως 34 °C
Άνεμος ΑΒΑ 2-4 μποφόρ

Κυριακή, 26 Ιουνίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 20 ως 32 °C
Άνεμος ΑΒΑ 2-4 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 471 επισκέπτες και 0 μέλη.