Τρίτη, 25 Ιούν, 2024

  • Η ΟΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
  • Με «οδηγό» τις απάνθρωπες κατευθύνσεις της ΕΕ η μεταναστευτική πολιτική
  • ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΜΟΡΦΩΜΑ «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ»: Αποχώρησαν δύο ακόμη βουλευτές
  • Σταματά από αύριο το καθημερινό φύλλο της «Αυγής»
  • ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ: Να καταργηθεί και να μην ισχύσει φέτος η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής
  • ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ: παρθούν μέτρα για την φορολογική δικαιοσύνη και την ανακούφιση των αυτοαπασχολουμένων
Η ΟΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ1 Με «οδηγό» τις απάνθρωπες κατευθύνσεις της ΕΕ η μεταναστευτική πολιτική2 ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΜΟΡΦΩΜΑ «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ»: Αποχώρησαν δύο ακόμη βουλευτές3 Σταματά από αύριο το καθημερινό φύλλο της «Αυγής»4 ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ: Να καταργηθεί και να μην ισχύσει φέτος η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής5 ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ: παρθούν μέτρα για την φορολογική δικαιοσύνη και την ανακούφιση των αυτοαπασχολουμένων6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Στοχοποιεί και τα επιδόματα ανεργίας η κυβέρνηση

Με τα επίσημα και πιο πρόσφατα στοιχεία της ΔΥΠΑ (Μάης 2024) να δείχνουν ότι από τους 794.752 εγγεγραμμένους ανέργους έλαβαν επίδομα ανεργίας μόλις 81.455 άνεργοι, δηλαδή ένας στους δέκα, οργή προκαλούν οι τροχιοδεικτικές βολές της κυβέρνησης για αλλαγές στην καταβολή και στο ύψος του επιδόματος.Πρακτικά πάνω α... Περισσότερα

Η Τ.Ε Ημαθίας του ΚΚΕ για τις αγροτικές κινητοποιήσεις

από Η Άλλη Άποψη
Η Τ.Ε  Ημαθίας  του  ΚΚΕ για τις αγροτικές κινητοποιήσεις

  Η ΤΕ Ημαθίας του ΚΚΕ χαιρετίζει τους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους του νομού που τις τελευταίες  μέρες  βρίσκονται  σε  κινητοποιήσεις  στον κόμβο της Κουλούρας και στη διασταύρωση της Νάουσας παλεύοντας για την επιβίωση τους.
   Αυτό που βγάζει τους αγρότες στο δρόμο και στα μπλόκα είναι το υψηλό κόστος παραγωγής, με το πανάκριβο πετρέλαιο, τους τεράστιους λογαριασμός ηλεκτρικού ρεύματος, τις αυξήσεις  αγροτικά μέσα και εφόδια. Είναι όλα αυτά που οδηγούν τον αγρότη όχι να μόνο να μην έχει ικανοποιητικό εισόδημα να ζήσει αξιοπρεπώς ο ίδιος και η οικογένειά του, αλλά πολλές φορές να μην μπορεί να καλύψει ούτε τα έξοδα της  παραγωγής.
Παράλληλα η νέα ΚΑΠ που ήδη μπήκε σε εφαρμογή από 1/1/2023 θα τσακίσει ακόμη περισσότερο τους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους εξαιτίας των αλλαγών που επιφέρει σε επιδοτήσεις- καλλιέργειες με στόχο τη συγκέντρωση της παραγωγής και της γης σε επιχειρηματικούς ομίλους και μεγαλοαγρότες
Ταυτόχρονα   ο κίνδυνος από φυσικές καταστροφές  εγκυμονεί αφού παραμένουν αβοήθητοι και απροστάτευτοι λόγω έλλειψης έργων υποδομής ενώ ο ΕΛΓΑ δεν αναγνωρίζει και δεν αποζημιώνει το σύνολο των καταστροφών, και οι όποιες αποζημιώσεις δίνονται τελικά μετά από πολύ μεγάλες καθυστερήσεις
Από την άλλη μεριά βρίσκονται οι βιομήχανοι οι μεγαλέμποροι που κυριαρχούν στην αγορά και διαμορφώνουν όπως θέλουν τις τιμές παραγωγού  στα προϊόντα σε εξευτελιστικές τιμές.
  Οι βιοπαλαιστές αγρότες έχουν το δίκιο με το μέρος τους.
Τα προβλήματα των βιοπαλαιστών αγροτών δεν εμφανίστηκαν ως κεραυνός εν αιθρία
Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων που έχουν για πυξίδα τους τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και τις κατευθύνσεις της ΚΑΠ της ΕΕ. Με βάση αυτή την πολιτική και τις λεγόμενες αντοχές της οικονομίας ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, απέρριψαν πριν ένα χρόνο περίπου τις τροπολογίες που κατέθεσε το ΚΚΕ που αφορούσαν τα παραπάνω αιτήματα των αγροτών.
Όπως επίσης πριν δύο εβδομάδες περίπου απέρριψαν τροπολογίες του ΚΚΕ που αφορούν την ανακούφιση του λαού συνολικά όπως για παράδειγμα κατάργηση του ΦΠΑ σε τρόφιμα σε είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, αλλά και ο ειδικός φόρος σε καύσιμα και στην ενέργεια, η παύση των πλειστηριασμών πρώτης κύριας κατοικίας και άλλων περιουσιακών στοιχείων. Μία τροπολογία που θα γλίτωνε τους αγρότες από τα κοράκια που εξαγόρασαν τα κόκκινα δάνεια (πολλά από τα οποία είναι ήδη πληρωμένα αλλά τα πανωτόκια έχουν τριπλασιάσει το κεφάλαιο) της πρώην ΑΤΕ και απειλούν με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.
Επίσης είπαν "όχι" στη ρύθμιση των χρεών ατομικής ασφάλισης των μη μισθωτών προς τα ασφαλιστικά ταμεία και των ασφαλισμένων στον ΟΓΑ που ταλαιπωρούν χιλιάδες αγρότες.
  Την ίδια στιγμή στη Βουλή, με τις ψήφους των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου οικονομικών που δίνουν και άλλες φοροαπαλλαγές στους εφοπλιστές και τη φορολογία τους, την ώρα που τα λαϊκά νοικοκυριά στενάζουν από την ενεργειακή φτώχεια και την ακρίβεια. Ο ΣΥΡΙΖΑ που επί διακυβέρνησης του κόπηκε η επιστροφή του ΕΦΚ στους αγρότες υπερψήφισε πάνω από 20 άρθρα του νομοσχεδίου στήριξης των εφοπλιστών. Αυτή την πολιτική πληρώνει συνολικά ο λαός και όχι μόνο οι βιοπαλαιστές αγρότες, αφού μένουν αναξιοποίητες τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες του αγροτοδιατροφικού τομέα για την ικανοποίηση των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών, για την τροφοδοσία των εργατικών λαϊκών στρωμάτων με φθηνά και ποιοτικά προϊόντα.
Για αυτό ο αγώνας επιβίωσης των βιοπαλαιστών αγροτών αφορά άμεσα την εργατική τάξη και όλο το λαό. Για αυτό η κοινή δράση των αγροτών με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα μπορούν να πιέσουν την κυβέρνηση, ώστε να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των αγροτών.
Ο δρόμος του οργανωμένου και μαζικού αγώνα,  της σύγκρουσης με αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική μπορεί να δώσει διέξοδο κόντρα στην λογική της  αναμονής για νέους κυβερνητικούς σωτήρες που θα μπορεί να προκύψουν από τις επερχόμενες

Καμία αναμονή, καμία επανάπαυση!Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό.
Για τους σημερινούς και αυριανούς αγώνες καλούμε σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ.

 


Έχει διαβαστεί 1036 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Κυκλοφόρησε το νέο (11ο) βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 404 επισκέπτες και 0 μέλη.