Τρίτη, 16 Απρ, 2024

  • ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ
  • Απεργία σήμερα στα ΜΜΕ
  • Δίωρη στάση εργασιών από τους δικαστικούς υπαλλήλους
  • ΚΑΛΕΣΜΑ της ΠΕΜ στις απεργιακές συγκεντρώσεις ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
  • ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ:Κινητοποίηση στο Κέντρο Υγείας για την άμεση ενίσχυση όλων των δημόσιων δομών υγείας και πρόνοιας
  • Μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση
ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ1 Απεργία σήμερα στα ΜΜΕ2 Δίωρη στάση εργασιών από τους δικαστικούς υπαλλήλους3 ΚΑΛΕΣΜΑ της ΠΕΜ στις απεργιακές συγκεντρώσεις ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ4 ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ:Κινητοποίηση στο Κέντρο Υγείας για την άμεση ενίσχυση όλων των δημόσιων δομών υγείας και πρόνοιας5 Μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Κανείς εφησυχασμός!

Οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή εκτοξεύουν σε άλλο επίπεδο τους κινδύνους στην περιοχή και φέρνουν ακόμα πιο κοντά το ενδεχόμενο γενίκευσης του πολέμου. Οι πύλες της Κολάσεως χάσκουν ορθάνοιχτες για τους λαούς και δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός.Μαζί με την επείγουσα ανάγκη να δυναμώσει η αντιπολεμική - αντιιμπεριαλιστική ... Περισσότερα

ΕΔΥΕΘ: Εκδήλωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό με ομιλητή τον Ακελ Τακάζ

από Η Άλλη Άποψη
ΕΔΥΕΘ: Εκδήλωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό με ομιλητή τον Ακελ Τακάζ

Σε εκδήλωση που διοργάνωσε το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης η ΕΔΥΕΘ στο πλαίσιο της Διεθνούς Μέρας Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό μίλησε ο Ακελ Τακάζ, πρόεδρος της Παλαιστινιακής Επιτροπής Ειρήνης και Αλληλεγγύης και μέλος της Γραμματείας του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης (ΠΣΕ).

Στην εκδήλωση παρέμβαση έκανε εκ μέρους των εργατικών σωματείων ο Χάρης Κυριαζίδης, πρόεδρος του Σωματείου Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Κεντρικής Μακεδονίας, και μίλησε επίσης ο Νίκος Ζώκας, πρόεδρος της ΕΔΥΕΘ.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής την Θεανώ Καπέτη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μουσικό πρόγραμμα από τους Λάμπρο Καυκούλα, Μιχάλη Καλαϊτζή και τον Νίκο Ταλέα, ο οποίος εκ μέρους του Παραρτήματος Θεσσαλονίκης του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου εξέφρασε αλληλεγγύη στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού.

Ακόμα, ο Νίκος Ζώκας και ο Ακελ Τακάζ αντάλλαξαν συμβολικά αναμνηστικά δώρα, μια παλαιστινιακή μαντήλα κι ένα χαρακτικό με το μήνυμα: «Με τον αγώνα του φίλου παλαιστινιακού λαού μέχρι τη Νίκη, μέχρι την πλήρη δικαίωση του δίκαιου αγώνα του».

Στην ομιλία του, ο Ακελ Τακάζ ευχαρίστησε για την πρόσκληση της ΕΔΥΕΘ και τόνισε την χαρά του να βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, μια πόλη που όπως είπε «χαρακτηρίζεται από το υψηλό αίσθημα αλληλεγγύης προς τους καταπιεσμένους λαούς, δεν ξεγελιέται από τα ψέμματα των ιμπεριαλιστικών και σιωνιστικών δυνάμεων».

Ακόμα με αφορμή την απεργία της ΟΕΝΓΕ, ο ίδιος εξέφρασε και την αλληλεγγύη του στους γιατρούς και τους εργαζόμενους στον τομέα της Υγείας που παλεύουν για ένα δωρεάν κρατικό σύστημα Υγείας.

Ο ίδιος σημείωσε πως η φετινή Διεθνής Ημέρα Αλληλεγγύης με τον Παλαιστινιακό Λαό, η οποία έγινε με απόφαση του ΟΗΕ την ίδια ημερομηνία έκδοσης της απόφασης διχοτόμησης της Παλαιστίνης συμπίπτει με μια εποχή που ο λαός αυτός υποβάλλεται σε μια γενοκτονική φλόγα που εκτοξεύεται από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής που υποστηρίζονται από τις παγκόσμιες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, υπό την ηγεσία του αμερικανικού ιμπεριαλισμού και του ΝΑΤΟ. «Η οποία θυματοποιεί παιδιά, τις γυναίκες και τους ηλικιωμένους» είπε, «και στην οποία το κύριο βάρος πέφτει στην παλαιστινιακή εργατική τάξη, η οποία χάνει τη κύρια πηγή εισοδήματός του λόγω του πολέμου, Εκτός από το μεγαλύτερο μερίδιο των κατεστραμμένων σπιτιών και την απώλεια ζωών".

Στη συνέχεια αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στον τραγικό μέχρι στιγμής απολογισμό του πολέμου τόσο σε ανθρώπινες ζωές όσο και σε υλικές καταστροφές αλλά και στην εκστρατεία επίσης αναφέρθηκε και στην εκστρατεία που συνεχίζεται εναντίον των Παλαιστινίων στη Δυτική Οχθη.

«Παρ'όλα αυτά τα εγκλήματα», πρόσθεσε, «Ο παλαιστινιακός λαός στέκεται σταθερός στη γη του, αρνούμενος μα εκτοπισθεί και αρνούμενος να παραδοθεί, καθώς βλέπει εκατομμύρια ελεύθερους ανθρώπους στις πρωτεύουσες και στις πόλεις του κόσμου να ξεσηκώνονται για να εξασφαλίσουν τον δίκαιο σκοπό τους και να τους δώσουν ελπίδα ότι η υπόθεσή τους θα θριαμβεύσει, ότι η κατοχή θα εξαφανιστεί και ότι η νίκη είναι πάντα σύμμαχος των λαών. Ο ίδιος έκλεισε την ομιλία του με τη φράση «ζήτω η αλληλεγγύη των λαών» με τους συμμετέχοντες να φωνάζουν «Λευτεριά στη Παλαιστίνη» και να κυματίζουν παλαιστινιακές σημαίες και πλακάτ.

Στην ομιλία του, ο Νίκος Ζώκας στάθηκε μεταξύ άλλων στις εκατοντάδες διαδηλώσεις και άλλες εκδηλώσεις αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης που πραγματοποιούνται όλες αυτές τις μέρες στη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα αλλά και όλο τον κόσμο, παρά την άνευ προηγουμένου προπαγανδιστική επίθεση του ισραηλινού κράτους, των κυβερνητικών και κομματικών στελεχών των ευρωατλαντικών κομμάτων, των μεγάλων κρατικών και ιδιωτικών ΜΜΕ που προσπαθούν να πείσουν πόσο δίκαιο έχει το κράτος-δολοφόνος να σκοτώνει.

Ακόμα, σημείωσε πως οι πραγματικές αιτίες της νέας αιματοχυσίας που απειλεί να τυλίξει στις φλόγες συνολικότερα τη Μέση Ανατολή είναι αποτέλεσμα της πολύχρονης κατοχής της Παλαιστίνης από το ισραηλινό κράτος, η οποία εδραιώνεται και διαιωνίζεται με τις πλάτες των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. «Στόχος τους», είπε, είναι η κλοπή του πλούτου των λαών της περιοχής και το τίμημα αυτής της ληστείας είναι η καταπίεση των Παλαιστινίων και όχι μόνο.

«(...) Το Ισραήλ έχει στόχο να αναδειχθεί σε ενεργειακό κόμβο στην Ανατολική Μεσόγειο, αξιοποιώντας τα δικά του και κλέβοντας τα παλαιστινιακά κοιτάσματα φυσικού αερίου. Τις ίδιες επιδιώξεις, μετατροπής της χώρας μας σε ενεργειακό κόμβο, έχουν και το ελληνικό κεφάλαιο και οι πολιτικές δυνάμεις που το υπηρετούν. Εκεί συναντιούνται και συμπράττουν στη σφαγή του παλαιστινιακού λαού. Γι' αυτό μετατρέπουν τους λαούς μας σε θύτες άλλων λαών αλλά ταυτόχρονα και σε θύματα, που πληρώνουν καθημερινά βαρύ τίμημα».

Στην παρέμβασή του ο Χάρης Κυριαζίδης αναφέρθηκε στον νέο προϋπολογισμό που φέρνει για ψήφιση η κυβέρνηση και φτωχαίνει κι άλλο το λαό για να μοιράσει λεφτά στο κεφάλαιο, και κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που καλούν την Παρασκευή 15 Δεκέμβρη στο Αγαλμα Βενιζέλου τα εργατικά σωματεία για να δοθεί μαζική απάντηση ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό της κυβέρνησης

902.gr
Έχει διαβαστεί 276 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ποιός είναι online

Έχουμε online 580 επισκέπτες και 0 μέλη.