Κυριακή, 23 Ιούν, 2024

  • Περισσότεροι από 1.000 οι νεκροί στη διάρκεια του προσκυνήματος στη Μέκκα εν μέσω ακραίας ζέστης
  • ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ: Με «ατομική ευθύνη» και επίκληση των «ακραίων» καιρικών φαινομένων για ακόμη ένα καλοκαίρι
  • ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ
  • Πάνω από 21 δισ. στην τριετία για πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ
  • ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΩΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΖΑΕΦ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
  • Συντονίζουν την πάλη τους οι εργάτες της κλωστοϋφαντουργίας
Περισσότεροι από 1.000 οι νεκροί στη διάρκεια του προσκυνήματος στη Μέκκα εν μέσω ακραίας ζέστης1 ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ: Με «ατομική ευθύνη» και επίκληση των «ακραίων» καιρικών φαινομένων για ακόμη ένα καλοκαίρι2 ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ3 Πάνω από 21 δισ. στην τριετία για πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ4 ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΩΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΖΑΕΦ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ5 Συντονίζουν την πάλη τους οι εργάτες της κλωστοϋφαντουργίας6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Στοχοποιεί και τα επιδόματα ανεργίας η κυβέρνηση

Με τα επίσημα και πιο πρόσφατα στοιχεία της ΔΥΠΑ (Μάης 2024) να δείχνουν ότι από τους 794.752 εγγεγραμμένους ανέργους έλαβαν επίδομα ανεργίας μόλις 81.455 άνεργοι, δηλαδή ένας στους δέκα, οργή προκαλούν οι τροχιοδεικτικές βολές της κυβέρνησης για αλλαγές στην καταβολή και στο ύψος του επιδόματος.Πρακτικά πάνω α... Περισσότερα

Έγκριση χρηματοδότησης 800.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στις τοπικές κοινότητες του Δήμου Νάουσας

από Η Άλλη Άποψη
Έγκριση χρηματοδότησης 800.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στις τοπικές κοινότητες του Δήμου Νάουσας

Θέματα οδικής ασφάλειας σε επίπεδο Δήμου Νάουσας και βελτίωσης-ολοκλήρωσης υποδομών στην κατεύθυνση αυτή συζητήθηκαν σε συνάντηση του Δημάρχου Νίκου Κουτσογιάννη, με τον Γ.Γ. του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Γιώργο Δέδε και τον Βουλευτή και Πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής Γιώργο Ουρσουζίδη.

Κατά τη συζήτηση συμφωνήθηκε από όλα τα μέρη:

-Η ανάγκη βελτίωσης των εσωτερικών δικτύων των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Νάουσας

-Η ανάγκη ολοκλήρωσης του ανισόπεδου κόμβου εισόδου Νάουσας από τον κάθετο άξονα της Εγνατίας στο ύψος των Μονοσπίτων

-Η ανάγκη ένταξης στον εθνικό σχεδιασμό και υλοποίησης του έργου Πατρίδα-Εγνατία

-Η ανάγκη υλοποίησης προγράμματος οδικής ασφάλειας στα σχολεία του Δήμου

Στο πλαίσιο των παραπάνω, συμφωνήθηκε να χορηγηθεί ποσό 1.400.000 ευρώ στον Δήμο Νάουσας για την αποκατάσταση και ασφαλτόστρωση δρόμων των Τοπικών Κοινοτήτων. Σημειώνεται πως εγκρίθηκε ήδη η πρώτη φάση της χρηματοδότησης, ύψους 800.000 ευρώ  (συνημμένη απόφαση του Υπουργείου), με την μελέτη του έργου να ολοκληρώνεται στο προσεχές διάστημα, με στόχο τη συντομότερη δυνατή δημοπράτηση του έργου.

Συμφωνήθηκε επίσης τριμερής συνάντηση μεταξύ Υπουργείου-Περιφέρειας-Δήμου για την αποσαφήνιση θεμάτων που αφορούν την ολοκλήρωση του κάθετου άξονα της σύνδεσης με την Εγνατία οδό και εκδηλώσεις για την οδική ασφάλεια για τους μαθητές των σχολείων στο πλαίσιο δράσεων που υλοποιεί το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Σχετικά με την ανωτέρω εξέλιξη ο Γ.Γ. Υποδομών κ. Δέδες επεσήμανε:  «Τα έργα  αναβάθμισης των οδικών αξόνων αποτελούν προτεραιότητα, αφού σώζουν ζωές, ενώ παράλληλα εξοικονομούνται πόροι - από τον περιορισμό του κόστους θεραπείας των θυμάτων των τροχαίων – προς όφελος της κοινωνίας μας συνολικά».  

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Νάουσας δήλωσε: «Παραμένουμε πιστοί στις δεσμεύσεις μας για βελτίωση των υποδομών μας και ενισχύουμε με νέα έργα το οδικό δίκτυο στις Τοπικές Κοινότητες, πέραν του 1 εκατομμυρίου για την αγροτική οδοποιία που πετύχαμε να εγγράψουμε στο ΕΣΠΑ.  Ό,τι λέμε το κάνουμε. Παραμένουμε επίσης αταλάντευτοι στην ολοκλήρωση της σύνδεσης του κάθετου άξονα με την Εγνατία, για λόγους οδικής ασφάλειας και βελτίωσης των συνθηκών μεταφοράς των προϊόντων μας», ευχαριστώντας ταυτόχρονα τον Γ.Γ. του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών κ. Δέδε και τον Βουλευτή και Πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής κ. Ουρσουζίδη για την πολύ εποικοδομητική συνεργασία.

 

Έχει διαβαστεί 358 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Κυκλοφόρησε το νέο (11ο) βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 565 επισκέπτες και 0 μέλη.