Παρασκευή, 14 Μάι, 2021

  • Τάσος Μπαρτζώκας: Νέες φορολογικές ελαφρύνσεις για την ανακούφιση νοικοκυριών και επιχειρήσεων
  • Ένας χρόνος χωρίς τον Τζίμη....
  • Παραχώρηση σχολικών χώρων σε συλλόγους για το 2021-2022 και ενημέρωση για την επανεκκίνηση του αθλητισμού.
  • Αντικατάσταση στεγάστρων και εγκατάσταση Φωτοβολταϊκού Συστήματος για φωτισμό πινάκων και φόρτιση smart συσκευών μέσω USB θυρών
  • Μέχρι τις 21 Μαΐου η Αιμοδοσία στο 1ο ΚΑΠΗ Βέροιας
  • Υπογραφή Σύμβασης με τίτλο «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ Δ.Ε. ΔΟΒΡΑ»
Τάσος Μπαρτζώκας: Νέες φορολογικές ελαφρύνσεις για την ανακούφιση νοικοκυριών και επιχειρήσεων1 Ένας χρόνος χωρίς τον Τζίμη....2 Παραχώρηση σχολικών χώρων σε συλλόγους για το 2021-2022 και ενημέρωση για την επανεκκίνηση του αθλητισμού.3 Αντικατάσταση στεγάστρων και εγκατάσταση Φωτοβολταϊκού Συστήματος για φωτισμό πινάκων και φόρτιση smart συσκευών μέσω USB θυρών4 Μέχρι τις 21 Μαΐου η Αιμοδοσία στο 1ο ΚΑΠΗ Βέροιας 5 Υπογραφή Σύμβασης με τίτλο «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ Δ.Ε. ΔΟΒΡΑ»6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Είναι πολλά τα λεφτά...

Οικονομικά επιτελεία εντός και εκτός ΕΕ κατατάσσουν την κάνναβη στους ραγδαία αναπτυσσόμενους και επικερδείς κλάδους της παγκόσμιας βιομηχανίας, που τα επόμενα χρόνια θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην απορρόφηση λιμνάζοντος κεφαλαίου. Μόνο στην Ευρώπη υπολογίζεται ότι μέχρι το 2028 τα κέρδη από την κάνναβη θα ξεπεράσουν τα 115 δισ. ε... Περισσότερα

Εκδήλωση για το ΟΧΙ του λαού και την απελευθέρωση της Βέροιας από τον ΕΛΑΣ

από Η Άλλη Άποψη
Εκδήλωση για το ΟΧΙ του λαού και την απελευθέρωση της Βέροιας από τον ΕΛΑΣ

Εκδήλωση για το ΟΧΙ του λαού και την απελευθέρωση της Βέροιας από τον ΕΛΑΣ πραγματοποίησε το μεσημέρι 28/10 στο άγαλμα του αντάρτη το παράρτημα Βέροιας της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ.

Στο χώρο υπήρχε φωτογραφικό υλικό από την ΕΑΜικη αντίσταση και έγινε κατάθεση στέφανων. Στους συγκεντρωμένους μίλησαν:
Ο Μπάμπης Λαζαρίδης εκπρόσωπος της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ που αναφέρθηκε στο χρονικό της απελευθέρωσης της Βέροιας από τον ΕΛΑΣ, αλλά και στη συμβολή της Αντίστασης γενικότερα στην απελευθέρωσης της χώρας αλλά και στο πραγματικό νόημα του ΟΧΙ του λαού μας.

Από μέρους της Τ.Ε Ημαθίας του ΚΚΕ ο Νίκος Μαργαρίτης τόνισε τα εξής:

«Η σημερινή ημερομηνία και η μετέπειτα πάλη του ελληνικού λαού απέναντι στην φασιστική κατοχή, μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ και του ΚΚΕ, αποτελεί πηγή έμπνευσης και διδαγμάτων, ιδιαίτερα σήμερα, που οι αντιθέσεις του καπιταλισμού εγκυμονούν κινδύνους πολεμικών συγκρούσεων.

Αυτές οι αντιθέσεις είναι που οδήγησαν και στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, που παρόλα αυτά στόχος και των δύο ιμπεριαλιστικών μπλοκ ήταν η καταστροφή της Σοβιετικής Ένωσης που είχε καθοριστική συμβολή στη συντριβή του ναζισμού. Γι’ αυτό προσπαθούν σήμερα να συγκαλύψουν τα γεγονότα και ανιστόρητα εξισώνουν το ναζισμό με τον κομμουνισμό. Μιλάνε για τα δήθεν εγκλήματα του Στάλιν, ότι η αρχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ήταν η συμφωνία μη επίθεσης Μολότωφ – Ριμπερντροπ που κέρδισε πολύτιμο χρόνο στη Σοβιετική Ένωση για να προετοιμαστεί για τον επερχόμενο πόλεμο.

Σήμερα, όλες οι αστικές δυνάμεις προβάλλουν την «εθνική ενότητα», τον «εθνικό στόχο» που πρέπει όλοι να στηρίξουμε. Τέτοιος στόχος σήμερα είναι η «επιστροφή στην κανονικότητα», η ανάκαμψη της οικονομίας που απαιτεί και προϋποθέτει να συντριβούν τα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα. Επιβεβαιώνουν ακόμα μία φορά ότι η «εθνική ενότητα» γι αυτούς σημαίνει ένα λαό υποταγμένο που θα στηρίζει κάθε προσπάθεια για να πλουτίσουν μία χούφτα κεφαλαιοκρατών.

Η ιστορία μας έχει διδάξει ότι «εθνική ενότητα» ούτε τότε υπήρχε και δεν είναι δυνατό να υπάρξει. Από την μία μεριά ήταν η πλειοψηφία του λαού που αγωνίστηκε μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ και από την άλλη ήταν η αστική τάξη της χώρας που είτε συνεργάστηκε με τους κατακτητές είτε διέφυγε στο εξωτερικό. Πάντα όμως είχαν στραμμένα τα μάτια τους στις μεταπολεμικές εξελίξεις, που με την βοήθεια των Βρετανών και των ΗΠΑ κατάφεραν να σταθεροποιήσουν την εξουσία τους.

Προβάλλουν σήμερα ως «εγγύηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή» τη συμμετοχή της Ελλάδας σ’ όλους τους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και της ΕΕ, την λεγόμενη «γεωστρατηγική αναβάθμιση» της χώρας. Η κυβέρνηση συνεχίζει στην ίδια κατεύθυνση με την προηγούμενη, κάτι που φάνηκε και από την συμφωνία με τις ΗΠΑ που ενισχύουν τις βάσεις στην Ελλάδα.

Είναι ξεκάθαρο ότι οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ όχι μόνο δεν αποτελούν εγγύηση σταθερότητας αλλά όπως φάνηκε πρόσφατα με την τουρκική εισβολή στη Συρία, αυτές οι δυνάμεις εμπλέκουν τους λαούς σε πολέμους, δημιουργούν στρατιές προσφύγων.

Απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις πρέπει να έχουμε πάντα στο μυαλό μας το ιστορικό δίδαγμα από την πάλη της δεκαετίας του 1940, ότι ο αγώνας για την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων και των συνόρων της χώρας δεν μπορεί να είναι αποκομμένος από την πάλη για την ανατροπή της καπιταλιστικής εξουσίας, που γεννά τον πόλεμο, τις κρίσεις, τη φτώχεια, το τέρας του ναζισμού και του φασισμού.

Ο ίδιος ο λαός μέσα από την ιστορική πείρα που έχει χρειάζεται να αποκτήσει εμπιστοσύνη και δύναμη στην πάλη του για το δίκιο. Δεν πρέπει ο λαός να βρίσκεται «κάτω από την σημαία» των εκμεταλλευτών του, αλλά να χαράζει το δικό του δρόμο για την δική του εξουσίας, να γίνει ο ίδιος αφέντης του πλούτου που παράγει.»

Η εκδήλωση έκλεισε με το «επέσατε θύματα» και τον εθνικό ύμνο.

Έχει διαβαστεί 181 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Η ταβέρνα "Πλάτανος" τώρα κοντά σας και με Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 22 °C
Άνεμος ΒΔ 2 μποφόρ

Παρασκευή, 14 Μαϊου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 14 ως 23 °C
Άνεμος ΝΔ 1-2 μποφόρ

Σάββατο, 15 Μαϊου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 11 ως 18 °C
Άνεμος ΝΝΔ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 276 επισκέπτες και 0 μέλη.