Δευτέρα, 17 Ιαν, 2022

  • Δείτε την τραγική πορεία των θανάτων στη χώρα μας λόγω πανδημίας σε σύγκριση με άλλες χώρες!
  • PCR: Τι ισχύει στην Ευρώπη σε σύγκριση με την Ελλάδα
  • Ο Δήμος Αλεξάνδρειας συμμετέχει στην “Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς”
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 16/1
  • Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας: « Άμεση λήψη μέτρων για την βιωσιμότητα του λιανεμπορίου»
  • Υποδεχόμενοι τον Άγιο Αντώνιο
Δείτε την τραγική πορεία των θανάτων στη χώρα μας λόγω πανδημίας σε σύγκριση με άλλες χώρες!1 PCR: Τι ισχύει στην Ευρώπη σε σύγκριση με την Ελλάδα2 Ο Δήμος Αλεξάνδρειας συμμετέχει στην “Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς”3 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 16/14 Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας: « Άμεση λήψη μέτρων για την βιωσιμότητα του λιανεμπορίου»5 Υποδεχόμενοι τον Άγιο Αντώνιο6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Γι’ αυτούς τους νεκρούς δεν θα ακούσετε στα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων…

Πρώτο θέμα στα δελτία ειδήσεων είναι τα τελευταία εικοσιτετράωρα το τραγικό δυστύχημα που έγινε στη Βούλα με θύμα ένα νέο άνθρωπο, αδελφό βουλευτή της ΝΔ. Αναμφίβολα θλιβερό γεγονός και κάθε σώφρων άνθρωπος αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του θύματος. Ταυτόχρονα, αναδεικνύεται για πολλοστή φορ... Περισσότερα

Εκδήλωση του Μ-Λ ΚΚΕ στη Βέροια

από Η Άλλη Άποψη
Εκδήλωση του Μ-Λ ΚΚΕ στη Βέροια

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Μάη , η πολιτική εκδήλωση- παρουσίαση των Θέσεων του Μ-Λ ΚΚΕ για το 6ο Συνέδριο του Κόμματος που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα , 26-27 Μάη.
Ικανοποιητικός αριθμός φίλων και  συναγωνιστών   ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα που απεύθυνε εδώ και ημέρες η Κομματική Οργάνωση Ημαθίας του Μ-Λ ΚΚΕ, προκειμένου να ακούσουν τις πολιτικές μας θέσεις.
Στην πολιτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του ΚΑΦΕ ΣΤΑΡ στη Βέροια, την εισήγηση για τις θέσεις του Μ-Λ ΚΚΕ που αφορούσε τη διεθνή κατάσταση, την εσωτερική πολιτική κατάσταση αλλά και τα υπόλοιπα θέματα που θέτει το Μ-Λ ΚΚΕ για το συνέδριο (όπως η αποτίμηση της προσφοράς του μαρξιστικού-λενινιστικού εγχειρήματος στη χώρα) ακολούθησε συζήτηση που ανέδειξε τους προβληματισμούς , τις απορίες των φίλων και συναγωνιστών για όλα τα θέματα που κυριαρχούν στη σημερινή πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα.
Αναπτύχθηκε πλούσιος προβληματισμός και τέθηκαν σημαντικά ερωτήματα σε μία πολύωρη και ουσιαστική συζήτηση.
Από όλους τους παρευρισκόμενους διαπιστώθηκε η ανάγκη η σημερινή κατάσταση που διαμορφώνουν τα συνεχή Μνημόνια των διαδοχικών κυβερνήσεων που υπακούουν στις επιταγές Ιμπεριαλιστών και ντόπιας μεγαλοαστικής τάξης, οι πολιτικές που οδηγούν σε βάθεμα της νεοαποικιακής εξάρτησης και υποτέλειας, σε συνεχιζόμενη αφαίρεση δημοκρατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων, η ψευτοαριστερή διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  και τα προπαγανδιστικά πυροτεχνήματά της  περί "καθαρής εξόδου"  από τα Μνημόνια   να ανατραπούν από τους αγώνες των εργατολαϊκών στρωμάτων στην πατρίδα μας.
 Από τους παρευρισκόμενους διαπιστώθηκε  επίσης η βασιμότητα των θέσεων του Κόμματος για το ζοφερό τοπίο που δημιουργούν οι διεθνείς πολιτικές εξελίξεις, οι ανακατατάξεις των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, η όξυνση των των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων που οδηγούν αναπόφευκτα σε   απότομες οξύνσεις  σε διεθνές επίπεδο.
Συζήτηση έγινε για το ρόλο και τη θέση των Ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, ΗΠΑ-Ρωσίας-Ε.Ε. -Κίνας καθώς και  για την πιθανότητα  πολεμικών αναμετρήσεων, του χαρακτήρα τους και της έκτασης που μπορεί να έχουν καθώς και μία εκτεταμένη κριτική των λανθασμένων αντιλήψεων που κυκλοφορούν ευρέως σε σχέση με αυτό το ενδεχόμενο και σοβαρότατη συζήτηση για την αναγκαιότητα συγκρότησης ισχυρού, αντιμπεριαλιστικού αντιπολεμικού κινήματος του λαού μας, ικανού να σταματήσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Παρουσιάστηκαν οι προσπάθειες του Μ-Λ ΚΚΕ όλο το προηγούμενο διάστημα γα τη δημιουργία ενός τέτοιου , ισχυρού αντιμπεριλιστικού , αντιπολεμικού κινήματος μέσω της δημιουργίας της ΛΑ-ΑΑΣ με το ΚΚΕ(μ-λ) και ανένταχτους αγωνιστές, η αναγκαιότητα  δυναμώματος αυτής της προσπάθειας στις μέρες μας καθώς και η ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας για Ειρήνη-Δουλειά-Δημοκρατία-Εθνική Ανεξαρτησία και Σοσιαλισμό.
Εκτίμηση και επιθυμία του Μ-Λ ΚΚΕ είναι να συνεχιστεί και να μεγαλώσει η επαφή του, που έτσι κι αλλιώς υφίσταται, με ακόμη πιο πλατιές μερίδες του εργατικού και λαϊκού κόσμου στην περιοχή με βάση τις θέσεις αλλά και τις κατοπινές αποφάσεις που θα προκύψουν από το Συνέδριό του στα τέλη του Μάη καλύπτοντας με την αγωνιστική του παρουσία και δράση το κενό που υπάρχει για μία πραγματική αριστερά για την ανασυγκρότηση του εργατικού-λαϊκού κινήματος , την ανασυγκρότηση του κομμουνσιτικού κινήματος και τη δημιουργία πραγματικού, μαζικού και ισχυρού επαναστατικού κομμουνιστικού κόμματος.
 

Κ.Ο. Ημαθίας του Μ-Λ ΚΚΕ

Έχει διαβαστεί 276 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 1 °C
Άνεμος Ν 1-2 μποφόρ

Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 4 ως 12 °C
Άνεμος ΒΔ 1-3 μποφόρ

Τρίτη, 18 Ιανουαρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία -1 ως 8 °C
Άνεμος Β 2-4 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 508 επισκέπτες και 1 μέλος.