Δευτέρα, 29 Νοέ, 2021

  • Θα κριθεί στον δεύτερο γύρο...
  • ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
  • Παρουσιάστηκε με επιτυχία το βιβλίο της Βάσως Ελευθεριάδου Γαλάνη «Ψιθύριζε όταν μιλάς για αγάπη» στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Θεσσαλονίκης
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 28/11
  • Έφη Παυλίδου ιστορικός, συγγραφέας: «Το συγκεκριμένο βιβλίο συμβάλλει στην κατανόηση του τρόπου που αντιμετωπίστηκε «ο εκάστοτε Άλλος» από τους ταγούς του ελληνικού εθνικισμού την περίοδο του Μεσοπολέμου»
  • Κατάθεση στεφάνων ΤΕ Ημαθίας ΚΚΕ & Παραρτήματος Βέροιας ΠΕΑΕΑ/ΔΣΕ για την Ημέρα Εθνικής Αντίστασης
Θα κριθεί στον δεύτερο γύρο...1 ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ2 Παρουσιάστηκε με επιτυχία το βιβλίο της Βάσως Ελευθεριάδου Γαλάνη «Ψιθύριζε όταν μιλάς για αγάπη» στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Θεσσαλονίκης3 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 28/114 Έφη Παυλίδου ιστορικός, συγγραφέας: «Το συγκεκριμένο βιβλίο συμβάλλει στην κατανόηση του τρόπου που αντιμετωπίστηκε «ο εκάστοτε Άλλος» από τους ταγούς του ελληνικού εθνικισμού την περίοδο του Μεσοπολέμου»5 Κατάθεση στεφάνων ΤΕ Ημαθίας ΚΚΕ & Παραρτήματος Βέροιας ΠΕΑΕΑ/ΔΣΕ για την Ημέρα Εθνικής Αντίστασης6

Το Σχόλιο της Ημέρας

"Ενοικιάζόμενοι" εργαζόμενοι...

Δυστυχώς και στην περιοχή μας εφαρμόζεται ο θεσμός των «ενοικιαζόμενων εργαζόμενων» (ακόμη και σε δημόσιους οργανισμού). Παρά το γεγονός ότι προσφέρουν τα μέγιστα οι εργαζόμενοι αυτοί βιώνουν καθημερινά την εργασιακή ανασφάλεια, το άγχος και την αβεβαιότητα, τον φόβο αν τον άλλο μήνα θα έχουν δουλειά. Δίκαιο επομένως το αίτημα για κατά... Περισσότερα

Έχουν θράσος…(«Οι ανεμογεννήτριες και τα αιολικά πάρκα προστατεύουν τα δάση»)

από Η Άλλη Άποψη
Έχουν θράσος…(«Οι ανεμογεννήτριες και τα αιολικά πάρκα προστατεύουν τα δάση»)

Εν μέσω πύρινης λαίλαπας, εμφανίστηκε σε διάφορα ΜΜΕ (και τοπικά)  μια ανακοίνωση ηλεκτροπαραγωγών και ενώσεων που προωθούν τις λεγόμενες Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ), με την οποία ισχυρίζονται ότι «οι ανεμογεννήτριες και τα αιολικά πάρκα προστατεύουν τα δάση» και ότι δεν είναι αιτία της καταστροφής τους. Επικαλούνται μάλιστα τη νομοθεσία που όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις έχουν θεσπίσει, ώστε να γίνονται τέτοιες επενδύσεις ακόμα και σε δασικές ή αναδασωτέες περιοχές.

 Άρα, το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι και χωρίς να καούν τα δάση, είναι δυνατή η ανάπτυξη ανεμογεννητριών μέσα σε δασικές εκτάσεις.

Στην πραγματικότητα, όμως, η καταστροφή των δασών διευκολύνει τα δασοκτόνα σχέδιά τους, μειώνει το κόστος των αναγκαίων κατασκευών, διευθετεί ευκολότερα ζητήματα χρήσεων γης και περιορίζει τις αντιδράσεις των κατοίκων, που δεν θέλουν να βλέπουν δέντρα να κόβονται και στη θέση τους να φυτρώνουν δρόμοι, πανάκριβες ανεμογεννήτριες και υποσταθμοί μεταφοράς της Ενέργειας.

 Οσο για την επισήμανση ότι τέτοιες επενδύσεις συνοδεύονται από έργα αποκατάστασης, πέρα από ομολογία της καταστροφής που προκαλούν, είναι και το «τυράκι στη φάκα», αφού τα «ανταποδοτικά οφέλη», που τις περισσότερες φορές αφορούν στοιχειώδεις υποδομές, τις οποίες δεν έκανε ποτέ το κράτος, προβάλλονται ως «δέλεαρ» για να γίνει ο λαός συμμέτοχος και συνένοχος στην «πράσινη» κερδοφορία τους.

(ΦΩΤΟ από την πρόσφατη καμένη έκταση στη Ζωοδόχο Πηγή)

 

 

Έχει διαβαστεί 544 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Μερική συννεφιά
Μερική συννεφιά
Θερμοκρασία 13 °C
Άνεμος ΝΔ 1-2 μποφόρ

Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου

Βροχή
Βροχή
Θερμοκρασία 6 ως 14 °C
Άνεμος ΝΔ 2-3 μποφόρ

Τρίτη, 30 Νοεμβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 1 ως 11 °C
Άνεμος ΒΔ 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 201 επισκέπτες και 0 μέλη.