Τετάρτη, 06 Δεκ, 2023

  • Όλες τις διεκδικήσεις και για τουρκική μειονότητα θέτει ο Ερντογάν πριν φτάσει στην Αθήνα
  • Νεκροί 16.248 Παλαιστίνιοι, 7.112 σκοτωμένα παιδιά .60 μέρες βομβαρδισμών στη Γάζα
  • Δεκαπέντε χρόνια από την από την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου
  • Απαγόρευση δημόσιων συναθροίσεων την Πέμπτη λόγω της επίσκεψης Ερντογάν
  • Αμερικανιές...
  • Καπιταλιστικές Επιλογές Ελευθερίας
Όλες τις διεκδικήσεις και για τουρκική μειονότητα θέτει ο Ερντογάν πριν φτάσει στην Αθήνα1 Νεκροί 16.248 Παλαιστίνιοι, 7.112 σκοτωμένα παιδιά .60 μέρες βομβαρδισμών στη Γάζα2 Δεκαπέντε χρόνια από την από την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου3 Απαγόρευση δημόσιων συναθροίσεων την Πέμπτη λόγω της επίσκεψης Ερντογάν4 Αμερικανιές...5 Καπιταλιστικές Επιλογές Ελευθερίας6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Μύθοι για την Ενέργεια

Καθώς ολοκληρώνεται μια ακόμα φάση «προσαρμογής» της Ενέργειας - εμπόρευμα στην «απελευθερωμένη» αγορά της παραγωγής και διανομής, ο λαός μπορεί να δει τώρα πιο καθαρά τα ψέματα που του έλεγαν όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις και τα αστικά κόμματα για τα «οφέλη» που θα αποκόμιζε τάχα από τη στρατηγική της ΕΕ και σ' αυτόν τον τομέα.Τη στρ... Περισσότερα

Εκπρόσωποι φορέων μιλούν για τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

από Η Άλλη Άποψη
Εκπρόσωποι φορέων μιλούν για τη  Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Το στούντιο του ΡΑΔΙΟ-ΑΙΧΜΗ επισκέφθηκαν και μίλησαν στη εκπομπή «Λόγια σταράτα» με τον Αλέκο Χατζηκώστα, με αφορμή  τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών και τις δράσεις στην Ημαθία, ο Αθανάσιος Αλατζόγλου Δ/ντης Β’ Θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, η Μαγδαληνή Ζαφειρίου εκπαιδευτικός υπεύθυνη προγραμμάτων ενημέρωσης της Α21 και η Ολυμπία Λαζαρίδου κοινωνική λειτουργός από τον «ΕΡΑΣΜΟ».

Η Ολυμπία Λαζαρίδου αναφέρθηκε στη δράση του «ΕΡΑΣΜΟΥ» στην Ημαθία τονίζοντας: «Πέρα από τη ψυχοκοινωνική στήριξη που κάνουμε στις γυναίκες θύματα έμφυλης  βίας αλλά και στα παιδιά εφόσον συνοδεύονται ,έχουμε και ξενώνα φιλοξενίας των θυμάτων. Κύριος σκοπός του συλλόγου μας, πέρα από τη εξάλειψη του φαινομένου είναι να στηρίξουμε τις γυναίκες αυτές στο πρώτο του βήμα για να απομακρυνθούν από ένα κακοποιητικό περιβάλλον βοηθώντας τόσο ψυχοκοινωνικά όσο και με νομική συμβουλευτική στήριξη που παρέχουμε, για να ενταχτούν ξανά στο κοινωνικό σύνολο. Υποστηρίζουμε και γυναίκες που έχουν κάποιο υποστηρικτικό περιβάλλον που έχουν να μείνουν, ωστόσο χρειάζονται ψυχοκοινωνική στήριξη. Στο κομμάτι της δράσης ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού, εδώ και 4 χρόνια με μεγάλη επιτυχία σε επίπεδο πρόληψης γίνεται στο νομό μας με τα βιωματικά σεμινάρια και τις σχολές γονέων, αλλά και με δράσεις στη Β/θμια εκπαίδευσης της Ημαθίας και στη Α/θμια σιγά-σιγά θέλοντας να δούμε πως οι νέοι στις μέρες αντιλαμβάνονται τη βία και τις μορφές της, αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισής της.»

Η Μαγδαληνή Ζαφειρίου υπογράμμισε: « Το Α21 είναι ένας διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός που από το 2008 δραστηριοποιείται για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων. Είναι ένα έγκλημα που πλήττει όλους, αλλά η πλειοψηφία των θυμάτων είναι γυναίκες, συνήθως νέας ηλικίας, θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης ενώ οι διάφορες μορφές βίας είναι ο τρόπος ελέγχου-εξαναγκασμού για να μένουν και να υπομένουν όλα αυτά που κάνουν. Υπάρχει σε 14 χώρες του κόσμους με 19 γραφεία. Ξεκινάμε από το κομμάτι της ενημέρωσης και πρόληψης με εκπαιδευτικό υλικό μέσα στα σχολεία, αλά και ευρύτερα. Επίσης λειτουργεί 24ωρη τηλεφωνική γραμμή που μπορεί να καλέσει κανείς  και ν’ αναφέρει την παραμικρή υποψία που μπορεί να έχει για ένα περιστατικό. Διαθέτουμε δομές υποστήριξης και φιλοξενίας για τους ανθρώπους αυτούς εφόσον ξεφύγουν από αυτές τις καταστάσεις εκμετάλλευσης για να λάβουν ιατροφαρμακευτική και ψυχοκοινωνική υποστήριξη καθώς και νομική. Με τελικό στόχο τα άτομα αυτά να οδηγηθούν στη αυτονομία, στην ανεξαρτησία, να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους και να έχουν ένα υποστηρικτικό περιβάλλον για να μπορέσουν να ξεκινήσουν πάλι από τη αρχή.

Ο Αθανάσιος Αλατζόγλου από την πλευρά του τόνισε: «Θέλω να ευχαριστώ όλους τους φορείς και τις πρωτοβουλίες τους για την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινής γνώμης και να εξαλείψουμε τη βία κυρίως κατά των γυναικών. Εκφράζουμε τη συμπαράσταση αλλά και τα συγχαρητήρια προς τον «ΕΡΑΣΜΟ» που βοηθά στις δράσεις αφύπνισης και κινητοποίησης κατά της βίας και κακοποίησης των γυναικών. Η Δ/νση εκφράζει την πρόθεση της να συμβάλει σε παρόμοιες συνεργασίες προκειμένου να αναδείξουμε ευαισθητοποιημένους αυριανούς πολίτες που δεν θα ανέχονται πρακτικές βίας και κακοποίησης.»  


Έχει διαβαστεί 529 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 872 επισκέπτες και 1 μέλος.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)