Πέμπτη, 13 Μάι, 2021

 • Το Διεθνές Πρότυπο ISO 9001 απέκτησε ο Δήμος Νάουσας, με στόχο την αναβάθμιση των λειτουργιών του και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών
 • ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Η απόφαση για τη μείωση των δωρεάν self test είναι επικίνδυνη και πρέπει να παρθεί πίσω
 • Συρμούλα ΤζήμαΤόπη, αντιδήμαρχος Βέροιας: «Τον Σεπτέμβριοη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας θα κάνει την παραχώρηση του κτηρίου στην ΚΕΠΑ, που αυτή έχει την ευθύνη ανάπτυξης του Μουσείου της Εκπαίδευσης»
 • «Στηρίζουμε τον αγώνα των αμπελουργών και των οινοποιών για επιβίωση»: Κατάθεση Ερώτησης από τη Φρόσω Καρασαρλίδου.
 • ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΥΓΕΙΑΣ: Ο ιός θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί χωρίς εκατομμύρια θύματα
 • Καθαρισμός...
Το Διεθνές Πρότυπο ISO 9001 απέκτησε ο Δήμος Νάουσας, με στόχο την αναβάθμιση των λειτουργιών του και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών1 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Η απόφαση για τη μείωση των δωρεάν self test είναι επικίνδυνη και πρέπει να παρθεί πίσω2 Συρμούλα ΤζήμαΤόπη, αντιδήμαρχος Βέροιας: «Τον Σεπτέμβριοη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας θα κάνει την παραχώρηση του κτηρίου στην ΚΕΠΑ, που αυτή έχει την ευθύνη ανάπτυξης του Μουσείου της Εκπαίδευσης»3 «Στηρίζουμε τον αγώνα των αμπελουργών και των οινοποιών για επιβίωση»: Κατάθεση Ερώτησης από τη Φρόσω Καρασαρλίδου.4 ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΥΓΕΙΑΣ: Ο ιός θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί χωρίς εκατομμύρια θύματα5 Καθαρισμός...6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Εγκλημα

Εγκλημα

Το νέο έγκλημα σε βάρος του λαού της Παλαιστίνης από το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ, με τις πλάτες των ΗΠΑ - ΕΕ, δεν είναι «κεραυνός εν αιθρία». Είναι «κρίκος» στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, που οξύνουν επικίνδυνα τους ανταγωνισμούς στην περιοχή και αποτελούν ναρκοπέδιο για τους λαούς. Δείχνει ταυτόχρονα πόση αξία έχουν οι «διαβεβαιώσεις» της... Περισσότερα

Ηλίας Τσιφλίδης αντιδήμαρχος Βέροιας: «Ήμασταν νέοι και γεράσαμε ακούγοντας ότι θ’ αλλάξει ο Κανονισμός του ΕΛΓΑ»

από Η Άλλη Άποψη
Ηλίας Τσιφλίδης αντιδήμαρχος Βέροιας: «Ήμασταν νέοι και γεράσαμε ακούγοντας ότι θ’ αλλάξει ο Κανονισμός του ΕΛΓΑ»

Τηλεφωνική συνέντευξη στο ΡΑΔΙΟ-ΑΙΧΜΗ και στην εκπομπή «Λόγια σταράτα» με τον δημοσιογράφο Αλέκο Χατζηκώστα έδωσε την Παρασκευή 19/2 ο αντιδήμαρχος Βέροιας (Αγροτική ανάπτυξης, άρδευσης, αγροτικής οδοποιίας, ποιότητας ζωής, ΚΕΠ) Ηλίας Τσιφλίδης.

Στην αρχή αναφέρθηκε στην επίσκεψη μαζί με αγρότες στο γραφεία του ΕΛΓΑ με αφορμή τις πρόσφατες καταστροφές. Με έμφαση σημείωσε ότι «Ο Δήμος Βέροιας βρίσκεται σε συνεννόηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ώστε να υπάρχει ανταπόκριση στα ζητήματα που παρουσιάζονται εξαιτίας του παγετού σε μία από τις πιο σημαντικές περιόδους του έτους για τη δενδροκαλλιέργεια» Και συνέχισε μεταφέροντας και την έκκληση που και η ίδια η προϊσταμένη του γραφείου του ΕΛΓΑ έκανε προς ους αγρότες της περιοχής μας δηλαδή: «να δηλώνουν τα προβλήματα που παρατηρούνται και σε καινούργιες ποικιλίες στον ΕΛΓΑ, στον Δήμο Βέροιας ή στον Αγροτικό Σύλλογο Βέροιας». Πάντως δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα προβλήματα όπου έχει ο Κανονισμός του ΕΛΓΑ στο τι ακριβώς αποζημιώνει λέγοντας: «Ήμασταν νέοι και γεράσαμε ακούγοντας ότι θ’ αλλάξει ο Κανονισμός του ΕΛΓΑ».

Στη συνέχεια αναφερόμενος σε τομείς αρμοδιότητας του υπογράμμισε:

Για την αγροτική οδοποιία: « Ρόλος μας είναι να επιδιορθώνουμε τους αγροτικούς δρόμους όταν αυτοί καταστρέφονται. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιούμε δικές μας δυνάμεις και πολύ σπάνια (όταν δεν προλαβαίνουμε) ιδιώτες.

Για την άρδευση; «Είναι μία πονεμένη ιστορία. Έχουμε ευθύνη μόνο για αντλιοστάσια και αυτά όμως λειτουργούν σε ανταποδοτική βάση, δηλαδή με βάση τα έσοδα που εισπράττουμε από τους αγρότες που γνωρίζουμε φυσικά σχετικά με τα χαμηλά τους εισοδήματα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τα έσοδα δεν φτάνουν να καλύψουμε τις ζημιές που παρατηρούνται».

Για τα αδέσποτα: «Βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με τις φιλοζωικές οργανώσεις. Σήμερα στο χώρο φύλαξης του, φιλοξενούμε περίπου 120 αδέσποτα. Στο χώρο υπάρχει Κτηνίατρος με 8μηνη σύμβαση, μόνιμο προσωπικό 3 ατόμων και επίσης ακόμη 3 άτομα με 8μηνες συμβάσεις. Την περίοδο της πανδημίας σε συνεργασία με φιλοζωικές οργανώσεις και απλούς φιλόζωους μεριμνούμε για τροφές και φάρμακα. Έχουμε ενταχθεί σε σχετικό πρόγραμμα για Κυνοκομείο ύψους περίπου 600.000 ευρώ, πιστεύω να προχωρήσει το συντομότερο, δεν εξαρτάται όμως από εμάς».

Μάλιστα αποκάλυψε ότι είχαν ετοιμάσει ολόκληρο σχετικό φάκελο κατά την επίσκεψη του κ. Βορίδη (ως Υπουργό Γεωργίας) στη Βέροια και αυτός μόλις τους συνάντησε τους είπε χαρακτηριστικά: «Όχι σε μένα. Περιμένετε ν’ αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας , πηγαίνετε στον Υπουργό Εσωτερικών. Οπότε τώρα που ανέλαβε το Υπουργείο αυτό να δούμε τι θα κάνει»

Για τη λειτουργία των 4 ΚΕΠΑ στο Δήμο: «Με περιορισμένο προσωπικό προσπαθούμε καθημερινά να εξυπηρετούμε τους πολίτες. Κάνει τεράστια προσπάθεια το προσωπικό, οπότε δικαιολογημένα τα όποια λάθη. Απλά να τονίσω ότι ιδιαίτερα στην περίοδο της πανδημίας όλες οι υπηρεσίες στα ΚΕΠ έστελναν τους πολίτες».

Τέλος για τη συνεργασία με την παράταξη που στήριξε η Ν.Δ στο Δήμο (της κας. Γ. Μπατσαρά) τόνισε: «Πρώτιστα κοιτώ τους ανθρώπους τι μπορούν να προσφέρουν, τι προτάσεις κάνουν και όχι που ανήκουν ιδεολογικά και πολιτικά».

Έχει διαβαστεί 402 φορές

Σχόλια

 • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Η ταβέρνα "Πλάτανος" τώρα κοντά σας και με Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 23 °C
Άνεμος ΝΝΑ 2 μποφόρ

Πέμπτη, 13 Μαϊου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 12 ως 24 °C
Άνεμος ΝΔ 1-2 μποφόρ

Παρασκευή, 14 Μαϊου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 13 ως 24 °C
Άνεμος ΝΝΔ 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 881 επισκέπτες και 1 μέλος.