Σάββατο, 03 Ιούν, 2023

  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ: Με δυνατό ΚΚΕ και δυνατό λαϊκό κίνημα καμία κυβέρνηση δεν είναι «παντοδύναμη»
  • Τράπεζα Θεμάτων: Η Ένωση Πληροφορικών Ελλάδος αμφισβητεί τους ισχυρισμούς για κυβερνοεπίθεση
  • Οι ένοχοι
  • Η «σταθερότητα» που υπόσχεται η ΝΔ (και) στους αγρότες, είναι ζωή με ψίχουλα
  • ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ
  • Μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας με τους δασκάλους τους επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΒέροιας
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ: Με δυνατό ΚΚΕ και δυνατό λαϊκό κίνημα καμία κυβέρνηση δεν είναι «παντοδύναμη»1 Τράπεζα Θεμάτων: Η Ένωση Πληροφορικών Ελλάδος αμφισβητεί τους ισχυρισμούς για κυβερνοεπίθεση2 Οι ένοχοι3 Η «σταθερότητα» που υπόσχεται η ΝΔ (και) στους αγρότες, είναι ζωή με ψίχουλα4 ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ5 Μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας με τους δασκάλους τους επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΒέροιας 6

Το Σχόλιο της Ημέρας

"Γαλάζιες" αποκαλύψεις για την οικονομία...

Οταν η "γαλάζια" εφημερίδα αποκαλύπτει τα πραγματικά νούμερα της οικονομίας... Περισσότερα

Δημήτρης Τσιουλάκος πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας» «Πάμε για βίαιο ξεκλήρισμα»

από Η Άλλη Άποψη
Δημήτρης Τσιουλάκος πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας» «Πάμε για βίαιο ξεκλήρισμα»

Από το κυβερνητικό κλιμάκιο εισπράξαμε λόγια παρηγοριάς»

Τηλεφωνική συνέντευξη στο ΡΑΔΙΟ-ΑΙΧΜΗ και στην εκπομπή «Λόγια σταράτα με τον Αλέκο Χατζηκώστα, έδωσε ο Δημήτρης Τσιουλάκος πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας»


Αναφερόμενος στα αγροτικά προβλήματα τόνισε: «Η κατάσταση φέτος στους αγρότες είναι δραματική.  Δεν είναι βέβαια η πρώτη χρονιά που βιώνουμε προβλήματα . Από το 2014 είχε ξεκινήσει μία κατάσταση τραγική. Με το εμπάργκο της Ε.Ε στη Ρωσία , είχαμε κατακόρυφη πτώση των τιμών, είχαμε και τις άκαιρες βροχοπτώσεις τα τελευταία 5 χρόνια με αποτέλεσμα να συρρικνωθεί σε σημαντικό βαθμό το αγροτικό εισόδημα . Έχουμε το υπέρογκο κόστος παραγωγής, πανάκριβη ενέργεια, πανάκριβα φυτοφάρμακα, μέσα και εφόδια. Πάμε για ξεκλήρισμα και μάλιστα βίαιο. Επικρατούν οι ανοικτές τιμές σε όλα τα αγροτικά προϊόντα. Είχαμε και το φαινόμενο των στοκ στη βιομηχανία με το συμπύρηνο με αποτέλεσμα πολλές ποσότητες να μείνουν πάνω στα δένδρα. Ήρθε και η βροχόπτωση που κατέστρεψε μεγάλο μέρος της παραγωγής. Δίνουμε τα προϊόντας μας σε ανοικτές τιμές δεν ξέρουμε πότε και πόσος θα πληρωθούμε από τους εμπόρους, βιομηχάνους, μεταποιητές. Και φυσικά οι τιμές στο ράφι είναι απλησίαστες για τους καταναλωτές.Εχουμε και την εμπλοκή ολοένα και βαθύτερα στον πόλεμο στην Ουκρανία, έχουμε τον άδικο και αναχρονιστικό Κανονισμό του ΕΛΓΑ που δεν καλύπτει απ΄όλα τα φυσικά φαινόμενα π.χ τις άκαιρες βροχοπτώσεις, αν και προβλέπεται από τον Κανονισμό.  Οι αποζημιώσεις πετσοκομμένες, δεν δίνονται στο 100% της ζημιάς και δίνονται με πολύ μεγάλες καθυστερήσεις. Έχουμε ακόμη στην ύπαιθρο απαράδεκτη κατάσταση με την απουσία γιατρών και κέντρων υγείας.»

Σχετικά με την επίσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου στην Ημαθία και τη σύσκεψη για τα αγροτικά προβλήματα υπογράμμισε: «Δεν υπήρχε καμία σαφής δέσμευση του υπουργού για ικανοποίηση των αιτημάτων μας. Εισπράξαμε για μία ακόμη φορά λόγια παρηγοράς. Ότι δήθεν η κυβέρνηση αφουγκράζεται τα αιτήματα των αγροτών, ότι έχουμε δίκιο σε πολλά ζητήματα, υψηλό κόστος παραγωγής, ότι υπάρχει ζημιά από τις βροχοπτώσεις, όμως δεν αποζημιώνονται . Πως είναι ενήμερος για τις ανοικτές τιμές, με τα προβλήματα με το ρώσικο εμπάργκο κ. α. Εμείς ζητήσαμε να υπάρχει κάλυψη από την κυβέρνηση του χαμένου εισοδήματος των παραγωγών, γιατί χάθηκαν αγορές λόγω εμπάργκο. Τονίσαμε ότι δεν υπάρχει αγοραστική δύναμη και άρα αδυναμία απορρόφησης της παραγωγής, λόγω χαμηλών τιμών και πετσοκομμένων συντάξεων., το υπέρογκο κόστος ζωής.  Ο υπουργός απέφυγε να δεσμευτεί για κάτι τέτοιο καλυπτόμενος με το γνωστό επιχείρημα για τις δημοσιονομικές συνθήκες της χώρας. Βέβαια οι ίδιες οι συνθήκες επιτρέπει στη κυβέρνηση να μπουκώνει με δις. μία χούφτα επιχειρηματίες. Είπε ότι θα δει τη δυνατότητα για de minimis εφόσον ανανεωθεί το ποσό για τη χώρα από το νέο έτος. Εμείς τονίσαμε ότι δεν υπάρχει άλλη λύση για τη χώρα από τη στήριξη του πρωτογενή τομέα.  Ότι υπάρχουν χρήματα αλλά είναι πολιτική επιλογή της κυβέρνησης εάν θα στηρίξει τον [πρωτοβάθμιο τομέα ή θα τα δώσει πάλι στους επιχειρηματίες. Δόθηκαν 50 εκατ. ευρώ από το de minimis για να καλυφτεί το ποσό της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα. Δηλαδή με τα χρήματα πολύ είναι δεσμευμένα για τους αγρότες στηρίχτηκαν οι επιχειρηματίες, πάροχοι ενέργειας για τη κερδοφορίας τους. Δεν υπήρχε δέσμευση ότι θα δοθεί δεύτερη δόση για την επιστροφή φόρου στο πετρέλαιο. Μας προέτρεψε ο κ. Βεσυρόπουλος να συμμετέχουμε στα συνεργατικά σχήματα ως λύση για να μπορέσουμε να μπούμε στα μεγάλα σουπερ μαρκετ  της Ευρώπης. Οσο κουμάντο κάνουν τα μονοπώλια του αγροδιατροφικού τομέα τα κόμματα και οι κυβερνήσεις τους ο βιοπαλαιστής ή και μεγαλύτερος αγρότης δεν θα πάψει να συνθλίβεται από τον ανταγωνισμό της κερδοφορίες είτε μόνος, είτε ως ομάδας παραγωγών , είτε ως συνεταιρισμός.  Γιατί και αυτές συνθλίβονται αν δεν γίνου Α.Ε
Και κατέληξε: «Από εδώ και πέρα δεν πρέπει να έχουμε καμία αυταπάτη, καμία προσδοκία . Γι’αυτό το επόμενο αγωνιστικό βήμα είναι η συγκέντρωση στη πλατεία στη ΧΑΝΘ στις 10/9 και μετά προγραμματίζουμε 22/9 σύσκεψη στη Βέροια αγροτικών συλλόγων για να συναποφασίσουμε τα επόμενα μας βήματα».

Ολόκληρη συνέντευξη εδω: 

Έχει διαβαστεί 628 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 23 °C
Άνεμος ΝΑ 2-3 μποφόρ

Σάββατο, 03 Ιουνίου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 16 ως 26 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-3 μποφόρ

Κυριακή, 04 Ιουνίου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 14 ως 24 °C
Άνεμος Α 2-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 275 επισκέπτες και 1 μέλος.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)