Σάββατο, 15 Μάι, 2021

  • Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας: Η Κυριακή είναι και πρέπει να παραμείνει αργία!
  • Μήνυμα της βουλευτή Φρόσως Καρασαρλίδου για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων.
  • ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ: Νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη διάρκεια της νύχτας
  • ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΚΕ: Αντεργατικές ανατροπές που γυρνούν τη ζωή των εργαζομένων δεκαετίες πίσω
  • Ρυθμίσεις λειτουργίας των Λαϊκών και Υπαίθριων Αγορών του Δήμου Βέροιας
  • Από το μέλλον...
Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας: Η Κυριακή είναι και πρέπει να παραμείνει αργία!1 Μήνυμα της βουλευτή Φρόσως Καρασαρλίδου για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων.2 ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ: Νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη διάρκεια της νύχτας3 ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΚΕ: Αντεργατικές ανατροπές που γυρνούν τη ζωή των εργαζομένων δεκαετίες πίσω4 Ρυθμίσεις λειτουργίας των Λαϊκών και Υπαίθριων Αγορών του Δήμου Βέροιας5 Από το μέλλον...6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Μας δουλεύουν…

Μας δουλεύουν…

Πριν από 1 χρόνο μαθαίναμε πως ασφαλές άνοιγμα αγοράς & κοινωνικών εκδηλώσεων θα γίνει όταν τα κρούσματα πέσουν κάτω από τα 700 ημερησίως. Φέτος ανοίγουμε τα πάντα, ακόμα & τον τουρισμό με πάνω από 2.000 κρούσματα, γεμάτες ΜΕΘ (πάνω από 600 διασωληνομένους) και πάνω από 50 νεκρούς… Περισσότερα

Ένας χρόνος πανδημία: χωρίς δουλειά, δημόσια υγεία και παιδεία μόνο αστυνομοκρατία

από Η Άλλη Άποψη
Ένας χρόνος πανδημία: χωρίς δουλειά, δημόσια υγεία και παιδεία μόνο αστυνομοκρατία

ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΑΓΩΝΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ
ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ
ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ !

Ένα χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας ο λαός εξακολουθεί να βιώνει μια τραγική κατάσταση για την υγεία του. Ταυτόχρονα ζει μέσα σε ένα ασφυκτικό καθεστώς αντιδημοκρατικών περιορισμών και απαγορεύσεων. Η κυβερνητική πολιτική αρνείται συστηματικά να καλύψει τις μεγάλες ελλείψεις του δημόσιου συστήματος υγείας σε μόνιμους γιατρούς, νοσηλευτές και αναγκαίο προσωπικό, κλείνει τμήματα νοσοκομείων, δεν επιτάσσει ιδιωτικές κλινικές στη μάχη κατά της πανδημίας και έφτασε στο σημείο να μειώσει το 2021 κατά μισό δισεκατομμύριο ευρώ την κρατική χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας!

Με προμετωπίδα την “ατομική ευθύνη” η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να ενοχοποιήσει τον “ανεύθυνο” λαό για τα κύματα της πανδημίας και να συγκαλύψει την καταστροφική πολιτική της. Μια πολιτική που προκλητικά αδιαφορεί για το ότι οι εργαζόμενοι στριμώχνονται καθημερινά στα μέσα μαζικής μεταφοράς και η εργοδοσία δεν παίρνει κανένα υγειονομικό μέτρο στους χώρους εργασίας, με συνέπεια να φουντώνουν και να ξαναφουντώνουν τα κρούσματα της πανδημίας. Μια πολιτική που αποδείχνεται ανίκανη ακόμα και να προμηθευθεί έγκαιρα και επαρκή εμβόλια, ακόμα και να οργανώσει όπως πρέπει τους εμβολιασμούς και τα εμβολιαστικά κέντρα. Σαν συνέπεια αυτής της πολιτικής αλλά και της εγκληματικής-κερδοσκοπικής διάστασης που έχει πάρει διεθνώς η παραγωγή και η πώληση των εμβολίων από τις φαρμακοβιομηχανίες ο λαός παραμένει έκθετος στην πανδημία.

Έχει γίνει πλέον ολοφάνερο πως στόχος της κυβέρνησης της ΝΔ δεν είναι η αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας και η προστασία της δημόσιας υγείας. Αντίθετα, βασικός σκοπός της είναι η εκμετάλλευση της πανδημίας για την νομοθέτηση σκληρών αντιλαϊκών και αντιδημοκρατικών μέτρων.

Με όχημα τον εκφοβισμό από την πανδημία επιβάλλει κοινωνικούς περιορισμούς και απαγορεύσεις που τις χρησιμοποιεί για να περάσει με λιγότερες κοινωνικές αντιδράσεις μια αλυσίδα αντεργατικών-αντιλαϊκών μέτρων

που οδηγούν στρατιές εργαζομένων στην ανεργία, καταλύουν τη σταθερή και πλήρη εργασία, πετσοκόβουν τους εργατοϋπαλληλικούς μισθούς, καταργούν συλλογικές συμβάσεις, διαλύουν το εργατικό ωράριο, θέλουν να βάλουν υπό κρατικό έλεγχο τα εργατικά συνδικάτα. Επιφέρει βαριά πλήγματα στη Δημόσια Εκπαίδευση, έχοντας κλείσει τα σχολεία και τα πανεπιστήμια και ψηφίζοντας αντιεκπαιδευτικους νόμους και αυταρχικά αστυνομικά μέτρα στα ΑΕΙ. Επιδιώκει να αφαιρέσει θεμελιώδη δημοκρατικά δικαιώματα, όπως το δικαίωμα στη διαδήλωση και την απεργία.

Έναν ολόκληρο χρόνο η κυβέρνηση της ΝΔ, εκμεταλλευόμενη και την ανοχή -και τελικά την αποδοχή- που της πρόσφεραν τα κόμματα της κοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης, επιδίδεται σε μια βάναυση καταπάτηση των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και πολιτικών ελευθεριών. Επιβάλλει απαγορεύσεις και εγκλεισμούς που δεν είναι μέτρα “υγειονομικά” αλλά αντιδημοκρατικά. Με αυτόν τον μανδύα οικοδομεί ένα αντιδημοκρατικό καθεστώς που στηρίζεται στην αστυνομοκρατία, στην άγρια καταστολή των λαϊκών κινητοποιήσεων, σε πογκρόμ προσαγωγών και συλλήψεων, σε εξοντωτικά οικονομικά πρόστιμα και ελέγχους.

Η κυβέρνηση της ΝΔ επιδιώκει να περάσει την αντιλαϊκή πολιτική της με την τρομοκρατία, όπως δείχνουν μια σειρά διαδοχικά κρούσματα αστυνομικής βαρβαρότητας (ξυλοδαρμοί από την αστυνομία στη Νέα Σμύρνη, εισβολή της αστυνομίας στο ΑΠΘ κλπ). Βρίσκει, ωστόσο, απέναντί της όλο και ισχυρότερες λαϊκές και νεολαιίστικες αντιστάσεις, που -τον τελευταίο καιρό- πήραν τη μορφή διαδοχικών μαζικών φοιτητικών κινητοποιήσεων που έσπασαν τις κυβερνητικές απαγορεύσειςαλλά και μεγάλων δημοκρατικών διαδηλώσεων ενάντια στην κυβερνητική τρομοκρατία και το αστυνομικό κράτος της Δεξιάς.

Η συνέχιση και το δυνάμωμα αυτών των μαζικών κινητοποιήσεων για τα εργατικά-λαϊκά, φοιτητικά και δημοκρατικά δικαιώματα, η συνένωσή τους σε ένα παλλαϊκό-πανεργατικό μέτωπο αγώνα είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να ανατρέψει την κυβερνητική πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας, της εγκατάλειψης της δημόσιας υγείας και παιδείας, της καταπάτησης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και της αστυνομικής τρομοκρατίας.

Σε αυτό τον αγωνιστικό δρόμο καλεί το Μ-Λ ΚΚΕ τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τις λαϊκές και δημοκρατικές δυνάμεις να βαδίσουν, μαζικοποιώντας και ενισχύοντας τα συλλαλητήρια και τις διαδηλώσεις ενάντια στην αντιδραστική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ.

– Δημόσια δωρεάν υγεία για όλο το λαό!-Άμεση ενίσχυση του συστήματος δημόσιας υγείας!
– Δουλειά και οικονομική στήριξη στους ανέργους!-Όχι στις περικοπές μισθών και συντάξεων!-Όχι στην αναστολή των συμβάσεων εργασίας, στην εκ περιτροπής, προσωρινή και μερική απασχόληση-Όχι στην κατάργηση του εργατικού οκτάωρου-Ενάντια στην επιβολή της τηλεργασίας-Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα!
-Στήριξη της δημόσιας δωρεάν παιδείας
-Κάτω οι αντιδημοκρατικές απαγορεύσεις και η αστυνομική τρομοκρατία!

Πανεργατικός – Παλλαϊκός ξεσηκωμός! Κάτω η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης!

Κ.Ο Ημαθίας

 

Έχει διαβαστεί 436 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Η ταβέρνα "Πλάτανος" τώρα κοντά σας και με Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως συννεφιασμένος
Κυρίως συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 17 °C
Άνεμος Ν 1 μποφόρ

Σάββατο, 15 Μαϊου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 11 ως 19 °C
Άνεμος ΝΝΔ 1-2 μποφόρ

Κυριακή, 16 Μαϊου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 14 ως 24 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 204 επισκέπτες και 0 μέλη.