Παρασκευή, 08 Δεκ, 2023

  • Χρήστος Τουμανίδης, ποιητής: « Η Ποίηση είναι τρόπος ζωής»
  • Εμμονή της κυβέρνησης στα ιδιωτικά πανεπιστήμια προς όφελος των εμπόρων της γνώσης
  • Συντεταγμένη αποχώρηση 57 μελών του ΣΥΡΙΖΑ στην Ημαθία
  • Ρέντη: Αστυνομικός τραυματίστηκε σοβαρά σε επεισόδια στο κλειστό «Μ. Μερκούρη»
  • Ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο
  • Νεκρός από ισραηλινό βομβαρδισμό στη Γάζα ο παλαιστίνιος ποιητής Ρεφαάτ Αλαρίρ
Χρήστος Τουμανίδης, ποιητής: « Η Ποίηση είναι τρόπος ζωής»1 Εμμονή της κυβέρνησης στα ιδιωτικά πανεπιστήμια προς όφελος των εμπόρων της γνώσης2 Συντεταγμένη αποχώρηση 57 μελών του ΣΥΡΙΖΑ στην Ημαθία3 Ρέντη: Αστυνομικός τραυματίστηκε σοβαρά σε επεισόδια στο κλειστό «Μ. Μερκούρη»4 Ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο5 Νεκρός από ισραηλινό βομβαρδισμό στη Γάζα ο παλαιστίνιος ποιητής Ρεφαάτ Αλαρίρ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Καφενειακές αναλύσεις...

Της άφιξης Ερντογάν προηγήθηκαν διάφορες ...καφενειακές αναλύσεις στα κανάλια και στα ραδιόφωνα για το τι σηματοδοτεί το «καλό κλίμα» που οι «έγκριτοι» σχολιαστές διέβλεπαν ότι θα ακολουθήσει. Οι μεν έλεγαν ότι ο Τούρκος Πρόεδρος έρχεται περίπου ...ταπεινωμένος στην Ελλάδα, σε μια «δύσκολη περίοδο» για τη χώρα του, εξαιτίας των διεθνών... Περισσότερα

Ενημέρωση για ζητήματα Κοινοβουλευτικού Εργου

από Η Άλλη Άποψη
Ενημέρωση για ζητήματα Κοινοβουλευτικού Εργου

Ε.Β.Ζ.

      Σήμερα 6/6/2019  κατατέθηκε  τροπολογία - η οποία ψηφίζεται αύριο 7/6/2019 - και αφορά στην εξόφληση των τευτλοπαραγωγών και των εργαζομένων στην Ε.Β.Ζ., για οφειλές του περασμένου έτους.

       Με τον τρόπο αυτό, αφενός δίνεται η δυνατότητα στους τευτλοκαλλιεργητές για συνέχιση  της καλλιέργειας, κάτι το οποίο δεν υπήρχε καν΄ ως ενδεχόμενο το 2015, αφετέρου δημιουργούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις για τη συνέχιση της καλλιέργειας και της βιομηχανίας -  υπό νέα διοίκηση (νέος επενδυτής) -  απαλλαγμένη από τις στρεβλώσεις του παρελθόντος.

ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ  ΚΑΤΑ  ΤΩΝ  ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

         Σήμερα 6/6/2017 με την ψήφιση του ν/σ   «Κύρωση του Ποινικού Κώδικα» και  πιο συγκεκριμένα με το αρθρ. 290Α / «Επικίνδυνη Οδήγηση», έγινε νόμος του Κράτους  η ποινικοποίηση  του τροχαίου ατυχήματος σε κακούργημα, όταν αυτό επιφέρει θάνατο κι ενώ ο οδηγός έχει καταναλώσει αλκοόλ κ.λ.π., κάτι το οποίο αποτελούσε μόνιμο αίτημα των ανθρώπων οι οποίοι είχαν χάσει σε τροχαία συγγενικά τους πρόσωπα και ιδιαίτερα τα παιδιά τους.

      Το αίτημα είχε επανειλημμένως τεθεί στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας   της  Βουλής  των Ελλήνων και είχε συμπεριληφθεί στην Ετήσια Έκθεση της Επιτροπής  του έτους 2107, ώστε να αποσταλεί δια του Προέδρου της Βουλής στα συναρμόδια Υπουργεία.

Ειδικότερα:

 Άρθρο 290 – «Επικίνδυνες παρεμβάσεις στην Οδική Ασφάλεια»

Όποιος διαταράσσει την ασφάλεια της συγκοινωνίας στους δρόμους… τιμωρείται:

α) με καταστροφή, βλάβη ή μετακίνηση εγκαταστάσεων ή οχημάτων,

β)     με τοποθέτηση ή διατήρηση εμποδίων,

γ)   με αλλοίωση σημείων ή σημάτων ή με τοποθέτηση ή διατήρηση εσφαλμένων σημείων ή σημάτων,

δ)   με άλλες, εξίσου επικίνδυνες για την ασφάλεια της συγκοινωνίας πράξεις, τιμωρείται:

αα)   με φυλάκιση έως 3 έτη ή χρηματική ποινή, αν από την πράξη του προέκυψε κοινός κίνδυνος για ξένα πράγματα,

ββ) με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους αν από την πράξη του προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο,

γγ)    με κάθειρξη έως 10 έτη αν στην περίπτωση των στοιχείων αα΄ η  ββ΄ η πράξη είχε ως αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη άλλου ή προκάλεσε βλάβη σε κοινωφελείς εγκαταστάσεις,

δδ)    με κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών αν στην περίπτωση του σημείου β΄ η πράξη είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο άλλου. Αν προκλήθηκε θάνατος μεγάλου αριθμού ανθρώπων, το δικαστήριο μπορεί να επιβάλλει ισόβια κάθειρξη.

Όποιος στις περιπτώσεις της προηγούμενης παραγράφου οδηγεί επικίνδυνα από αμέλεια και από την πράξη του αυτή προέκυψε κοινός κίνδυνος για ξένα πράγματα ή για άνθρωπο, τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο έτη ή χρηματική ποινή.

 

 Άρθρο 290 Α  –  «Επικίνδυνη οδήγηση»

Όποιος κατά τη συγκοινωνία στους δρόμους ή στις πλατείες:

α) οδηγεί όχημα μολονότι δεν είναι σε θέση να το πράξει με ασφάλεια εξαιτίας της κατανάλωσης οινοπνεύματος ή χρήσης ναρκωτικών ουσιών ή λόγω σωματικής ή πνευματικής εξάντλησης,  ή

β) οδηγεί όχημα σε εθνικές ή περιφερειακές οδούς αντίστροφα στο ρεύμα της εκάστοτε κατεύθυνσης ή σε πεζοδρόμους, πεζοδρόμια ή πλατείες, ή οδηγεί όχημα που είναι τεχνικά ανασφαλές ή  με ανασφαλή τρόπο φορτωμένο ή προβαίνει κατά την οδήγηση σε επικίνδυνους ελιγμούς ή μετέχει σε αυτοσχέδιους αγώνες, τιμωρείται, αν δεν προβλέπονται βαρύτερες κυρώσεις σε άλλες διατάξεις:

 αα)   με φυλάκιση έως 3 έτη ή χρηματική ποινή, αν από την πράξη του προέκυψε κοινός κίνδυνος για ξένα πράγματα,

 ββ) με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους αν από την πράξη του προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο,

 γγ)  με κάθειρξη έως 10 έτη αν στην περίπτωση των στοιχείων αα΄ η  ββ΄ η πράξη είχε ως αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη άλλου ή προκάλεσε βλάβη σε κοινωφελείς εγκαταστάσεις,

 δδ)   με κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών αν στην περίπτωση του σημείου β΄ η πράξη είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο άλλου. Αν προκλήθηκε θάνατος μεγάλου αριθμού ανθρώπων, το δικαστήριο μπορεί να επιβάλλει ισόβια κάθειρξη.

Όποιος στις περιπτώσεις της προηγούμενης παραγράφου οδηγεί επικίνδυνα από αμέλεια και από την πράξη του αυτή προέκυψε κοινός κίνδυνος για ξένα πράγματα ή για άνθρωπο, τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο έτη ή χρηματική ποινή.

 

ΤΟ    ΕΓΛΗΜΑ  ΤΟΥ   ΒΙΑΣΜΟΥ   ΕΙΝΑΙ   ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ 

Για το έγκλημα του βιασμού που  απασχόλησε ευρέως την κοινή γνώμη και δημιουργήθηκε μια εσφαλμένη εντύπωση ότι ο βιασμός γίνεται πλημμέλημα !

Η  νέα διάταξη θα έχει ως εξής: «Όποιος επιχειρεί γενετήσια πράξη χωρίς τη συναίνεση του παθόντος, τιμωρείται με κάθειρξη έως 10 έτη" (σ.σ. παράγραφος 5 του άρθρου 336), συνεπώς αφορά σε κακούργημα!

Νομίζω δεν  χρειάζεται περαιτέρω σχολιασμός, όσο για τις αιτιάσεις της Ν.Δ. κλπ, αφορούν σε εκείνους που ανέχτηκαν και συνεχίζουν να ανέχονται στους κόλπους τους, ανθρώπους που αποδεδειγμένα συμπεριφέρθηκαν πολύ χειρότερα, και μάλιστα  σε βάρος, πολύ πιο ευάλωτων ανθρώπων.

     Ο απόλυτος σεβασμός της ανθρώπινης υπόστασης αποτελεί το θεμέλιο λίθο του δημοκρατικού πολιτεύματός μας.

 

         Αθήνα 6/6/2019                   Ουρσουζίδης Ν. Γιώργος

                                                    Βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ

 

Έχει διαβαστεί 300 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 255 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)