Κυριακή, 26 Ιούν, 2022

  • Διαδηλώσεις εναντίον της αντιδραστικής απόφασης, συλλήψεις και καταστολή
  • Το τέλος ενός μοναδικού,επίπονου και όμορφου τελικά ταξιδιού
  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Με το ΚΚΕ στις εκλογές για να γράψουμε το σενάριο των δικών μας αναγκών
  • Βασίλης Κωνσταντινόπουλος, στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ: «Έχουμε μια κυβέρνηση που είναι η χειρότερη της μεταπολίτευσης»
  • Δήλωση του Αλέκου Μόσχου για την ολοκλήρωση της κυκλοφορίας της έντυπης "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ"
  • ΤΟ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΒΛΩΣΕΙΣ: Τα δικαιώματα των γυναικών είναι αδιαπραγμάτευτα!
Διαδηλώσεις εναντίον της αντιδραστικής απόφασης, συλλήψεις και καταστολή1 Το τέλος ενός μοναδικού,επίπονου και όμορφου τελικά ταξιδιού2 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Με το ΚΚΕ στις εκλογές για να γράψουμε το σενάριο των δικών μας αναγκών3 Βασίλης Κωνσταντινόπουλος, στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ: «Έχουμε μια κυβέρνηση που είναι η χειρότερη της μεταπολίτευσης»4 Δήλωση του Αλέκου Μόσχου για την ολοκλήρωση της κυκλοφορίας της έντυπης "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ"5 ΤΟ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΒΛΩΣΕΙΣ: Τα δικαιώματα των γυναικών είναι αδιαπραγμάτευτα!6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Ποιοι αδειάζουν τα κρατικά ταμεία, ποιοι τα γεμίζουν και ποιοι είναι οι μπαταχτσήδες

Προχθες στις Βρυξέλλες βρέθηκαν τόσο ο Κ. Μητσοτάκης, όσο και ο Α. Τσίπρας. Ο πρώτος για να πάρει μέρος στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ και ο δεύτερος για την Προπαρασκευαστική Σύνοδο των κομμάτων της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας. Και οι δύο στήριξαν την επέκταση της ΕΕ «προς ανατολάς», αλλά και τις κυρώσεις στη Ρωσία, αποφάσεις δηλαδή που ρ... Περισσότερα

Να ενισχυθεί η υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Βέροιας

από Η Άλλη Άποψη

Δύο θέματα που αφορούσαν εργασίες συντήρησης πρασίνου των πάρκων αφορούν στην περιοχή του κέντρου της Βέροιας καθώς και καθαρισμός περιαστικών αλσυλλίων για την κάλυψη της πυροπροστασίας, ψήφισε το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας, δίνοντας τις εργασίες σε ιδιώτες.

Και στις δύο περιπτώσεις έγινε αναφορά στην υποστελέχωση της σχετικής υπηρεσίας (έχει μόνο 9 εργαζόμενους)

Ας δούμε όμως την έκταση του προβλήματος όπως αποτυπώνεται από τα εισηγητικά:

-Οι εργασίες συντήρησης πρασίνου των πάρκων αφορούν στην περιοχή του κέντρου της Βέροιας, τους χώρους πρασίνου από την πλατεία Ελιάς έως το πάρκο τείχους και Ανθέων που περιλαμβάνει «316 δένδρα, 3693 θάμνους, 8478 ποώδη φυτά, 2895 φυτά πρανών, 501 αναρριχώμενα και 10.453 τετ. μέτρα χλοοτάπητα. Προβλέπεται συντήρηση συνολικά του ήδη εγκατεστημένου πρασίνου έτσι ώστε να διατηρείται στην καλύτερη κατάσταση και συγκεκριμένα: - Συντήρηση δένδρων και θάμνων, η οποία θα περιλαμβάνει κλαδέματα, ψαλιδίσματα, σχηματισμό λεκανών άρδευσης, λίπανση, άρδευση, λίπανση, κλπ. - Συντήρηση του χλοοτάπητα. - Διαχείριση του υπάρχοντος αρδευτικού δικτύου. - Καθαριότητα των χώρων πρασίνου…»

-Ο καθαρισμός περιαστικών αλσυλλίων για την κάλυψη της πυροπροστασίας» με ποσό 16.000,00 € από έσοδα ΣΑΤΑ Πυροπροστασίας . Οι προτεινόμενες εργασίες αφορούν: «1. Το δημοτικό άλσος «Παπάγου» . 2. Το δημοτικό άλσος «Βικέλα». 3. Το δημοτικό άλσος Πατρίδας. 4. Το δημοτικό άλσος Τριλόφου. 5. Το άλσος του Ιερού Ναού Υπαπαντής Πατρίδας. 6. Το δημοτικό άλσος Τριποτάμου. Προβλέπεται η κλάδευση των κωνοφόρων, κυρίως των ατόμων τραχείας πεύκης, που είναι το κυρίαρχο είδος σε όλα τα παραπάνω δημοτικά άλση, σε ύψος μέχρι 4,0 μέτρων από το έδαφος, ο καθαρισμός και η καλλιέργεια του υπόροφου των πλατύφυλλων ειδών και το βοτάνισμα των χώρων.»

Φυσικά δεν είναι μόνο αυτοί οι χώροι ευθύνης του Δήμου Βέροιας και οι λόγοι καθαρισμού δεν είναι μόνο αισθητικοί αλλά αφορούν και τα ζητήματα προστασίας ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Οι κυβερνήσεις ακολουθώντας πολιτικές υποχρηματοδότησης των δήμων αλλά και ουσιαστικής απαγόρευσης πρόσληψης προσωπικού έχουν οδηγήσει την συγκεκριμένη πολύτιμη υπηρεσία να μην έχει τη δυνατότητα να ανταποκριθεί στις απαραίτητες υπηρεσίες, γεγονός που οδηγεί στην μερική της ιδιωτικοποίηση (άλλωστε προβλέπεται από το θεσμικό πλαίσιο) μέσω της εξαγοράς υπηρεσιών από ιδιώτες.

Το ζήτημα φυσικά δεν είναι «μοιραίο». Χρειάζεται αποφασιστική διεκδίκηση από μέρους της δημοτικής αρχής για τη στελέχωση της υπηρεσίας αυτής με μόνιμο (και αναγκαίο) προσωπικό καθώς και την κάλυψη των μέσων για το σκοπό αυτό!

 

 

Έχει διαβαστεί 421 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 30 °C
Άνεμος Β 2-3 μποφόρ

Κυριακή, 26 Ιουνίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 20 ως 33 °C
Άνεμος ΑΒΑ 2-4 μποφόρ

Δευτέρα, 27 Ιουνίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 21 ως 33 °C
Άνεμος Α 2-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 288 επισκέπτες και 0 μέλη.