Παρασκευή, 21 Ιαν, 2022

  • ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΕΡΟΙΑΣ: Η ΑΔΕΙΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΣΥΝΙΣΤΑ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΑΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΙΜΩΡΗΤΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΗΜΑ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ
  • Διεύθυνση Β'Θμιας Εκπαίδευσης: Κοπή Βασιλόπιτας
  • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΝΗΜΑΤΟΥΡΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ: Νέα απεργία στις 25 Γενάρη
  • Σε 170.000 υπολογίζονται τα ενεργά κρούσματα, αλλά η κυβέρνηση επιμένει στον εφυσυχασμό
  • ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Μήνυμα στην Άγκυρα για «ανοιχτούς διαύλους»
  • Αυξάνονται συνεχώς οι άνεργοι .Σταθερά πάνω από ένα εκατομμύριο!
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΕΡΟΙΑΣ: Η ΑΔΕΙΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΣΥΝΙΣΤΑ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΑΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΙΜΩΡΗΤΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΗΜΑ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ1 Διεύθυνση Β'Θμιας Εκπαίδευσης: Κοπή Βασιλόπιτας2 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΝΗΜΑΤΟΥΡΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ: Νέα απεργία στις 25 Γενάρη3 Σε 170.000 υπολογίζονται τα ενεργά κρούσματα, αλλά η κυβέρνηση επιμένει στον εφυσυχασμό4 ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Μήνυμα στην Άγκυρα για «ανοιχτούς διαύλους»5 Αυξάνονται συνεχώς οι άνεργοι .Σταθερά πάνω από ένα εκατομμύριο!6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Αφαίμαξη

Αφαίμαξη

Κατά 10,4% μειώθηκε η αγοραστική δύναμη όσων αμείβονται με τον κατώτατο μισθό, εξαιτίας της ακρίβειας, σύμφωνα με στοιχεία μελετών που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Η μείωση είναι ακόμα μεγαλύτερη (13,7%) στις περιπτώσεις εργαζομένων με μερική απασχόληση. Είναι φανερό ότι ο συνδυασμός των μισθών πείνας - με ευθύνη όλων διαχρονικά τω... Περισσότερα

Επίσκεψη κ. Σταμάτη στο Σπίτι της Βεργίνας

από Η Άλλη Άποψη
Επίσκεψη κ. Σταμάτη στο Σπίτι της Βεργίνας

   Την Κυριακή  12 Σεπτεμβρίου 2021 επισκέφτηκε το Σπίτι της Βεργίνας ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Αναδοχής και Υιοθεσίας (ΕΣΑΝΥ), κύριος Γεώργιος Σταμάτης. Τον κύριο Γενικό υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Αριστοτέλης Σιδηρόπουλος, ο Αντιπρόεδρος κ. Νίκος Καρατόλιος, το μέλος κ. Μάνος Βαρακλής, ο Γενικός Διευθυντής της Πρωτοβουλίας για το Παιδί κ. Βαλάντης Καραγιάννης, η Διευθύντρια της Δομής κ. Ελίζα Καραβασίλη, ο Κοινωνικός Λειτουργός του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας  κ. Μιλτιάδης Μελιόπουλος, ο Παιδαγωγός κ. Κώστας Μακρίδης και οι Φροντίστριες των παιδιών.

   Η συνάντηση άρχισε με την ενημέρωση  του Γενικού Γραμματέα για τις τρέχουσες συνθήκες λειτουργίας των τεσσάρων Δομών του Οργανισμού (στοχοθεσία, προσωπικό, φιλοξενούμενα παιδιά, λοιποί εξυπηρετούμενοι, αξιολογήσεις, εποπτεία κλπ).

   Στη συνέχεια τέθηκαν ζητήματα που απασχολούν τον Οργανισμό, αλλά και θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος και έγινε διεξοδική ανάλυσή τους, όπως:

Το νομικό καθεστώς εργασίας των οικόσιτων παιδοκόμων-φροντιστριών.

Η πορεία του μεταρρυθμιστικού προγράμματος του ΥΕΚΑ για την παιδική προστασία, με έμφαση σε θέματα προώθησης του θεσμού της αναδοχής και υιοθεσίας.

Η αναγκαία μετεξέλιξη των Δομών μακράς φιλοξενίας παιδιών (και ιδίως αυτών που ακολουθούν το οικογενειακό μοντέλο), σε συνθήκες “small group homes”.

Η αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προσφέρει το Κέντρο θεραπείας τραύματος  (ΚΕΘΕΤ), ιδίως ως προς τη διεξαγωγή της δικανικής συνέντευξης.

Η συνέχιση του προγράμματος για την αναγνώριση στο πεδίο των μεγάλων προβλημάτων της νεανικής παραβατικότητας και της κακομεταχείρισης παιδιών και εφήβων, μέσα από συντονισμένες και νεωτερικές δράσεις του ΚΕΘΕΤ, με σκοπό την καταγραφή, την αποτίμηση, την ενημέρωση και την παροχή υποστήριξης, για την κοινωνική ενσωμάτωση των υποκείμενων του προβλήματος.

Τα οικονομικά προβλήματα που προκύπτουν για τον Οργανισμό, στο μεσοδιάστημα από την λήξη του ΕΣΠΑ  2014-2020,έως την έναρξη του νέου προγράμματος.

Η δημιουργία τάξης υποδοχής στο Δημοτικό Σχολείο Βεργίνας.

Η ένταξη των Δομών παιδικής προστασίας στα υποχρεωτικά μέτρα κατά του Covid-19.

Άλλα θέματα γενικού ενδιαφέροντος.

   Ο κύριος Σταμάτης (γνώστης από παλαιότερα των θεμάτων του Οργανισμού και των συνθηκών στο Σπίτι της Βεργίνας)  επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον  για όσα διαμείφθηκαν και περιηγήθηκε  στις εγκαταστάσεις της Δομής, γνωρίζοντας τα καινούργια παιδιά που εντάχθηκαν. Η επίσκεψη έληξε με την επαναβεβαίωση της εκατέρωθεν διάθεσης για στενή συνεργασία, συνθήκη που αποβαίνει ευεργετική στην υπόθεση της παιδικής προστασίας.


Έχει διαβαστεί 343 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως συννεφιασμένος
Κυρίως συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 9 °C
Άνεμος ΒΔ 2-4 μποφόρ

Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου

Κυρίως συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Κυρίως συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Θερμοκρασία -4 ως 9 °C
Άνεμος Α 2-4 μποφόρ

Σάββατο, 22 Ιανουαρίου

Συννεφιασμένος
Συννεφιασμένος
Θερμοκρασία -2 ως 4 °C
Άνεμος ΔΝΔ 1-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 305 επισκέπτες και 0 μέλη.