Τρίτη, 16 Απρ, 2024

  • ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ
  • Απεργία σήμερα στα ΜΜΕ
  • Δίωρη στάση εργασιών από τους δικαστικούς υπαλλήλους
  • ΚΑΛΕΣΜΑ της ΠΕΜ στις απεργιακές συγκεντρώσεις ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
  • ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ:Κινητοποίηση στο Κέντρο Υγείας για την άμεση ενίσχυση όλων των δημόσιων δομών υγείας και πρόνοιας
  • Μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση
ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ1 Απεργία σήμερα στα ΜΜΕ2 Δίωρη στάση εργασιών από τους δικαστικούς υπαλλήλους3 ΚΑΛΕΣΜΑ της ΠΕΜ στις απεργιακές συγκεντρώσεις ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ4 ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ:Κινητοποίηση στο Κέντρο Υγείας για την άμεση ενίσχυση όλων των δημόσιων δομών υγείας και πρόνοιας5 Μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Κανείς εφησυχασμός!

Οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή εκτοξεύουν σε άλλο επίπεδο τους κινδύνους στην περιοχή και φέρνουν ακόμα πιο κοντά το ενδεχόμενο γενίκευσης του πολέμου. Οι πύλες της Κολάσεως χάσκουν ορθάνοιχτες για τους λαούς και δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός.Μαζί με την επείγουσα ανάγκη να δυναμώσει η αντιπολεμική - αντιιμπεριαλιστική ... Περισσότερα

Επίσκεψη της Φρόσως Καρασαρλίδου στον ΕΛΓΑ

από Η Άλλη Άποψη
Επίσκεψη της Φρόσως Καρασαρλίδου στον ΕΛΓΑ

Σήμερα Πέμπτη 7 Ιουλίου σε επίσκεψη της στο υποκατάστημα του ΕΛΓΑ η κ. Φρόσω  Καρασαρλίδου, συναντήθηκε με την Διευθύντρια κ. Παππά και μετέπειτα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Αγροτών Βέροιας κ. Χαλκίδη.

Η Διευθύντρια του ΕΛΓΑ ανέφερε ότι ήδη έχουν προσληφθεί 60 γεωπόνοι και αναμένονται άλλοι 22, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες προσωπικού, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα καταστροφές στην περιοχή. Ταυτόχρονα μετέφερε στην κ. Καρασαρλίδου τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΕΛΓΑ και οι γεωπόνοι Συγκεκριμένα, οι μόνιμοι γεωπόνοι στο κατάστημα είναι 10, ενώ οι οργανικές θέσεις είναι 30 και οι προσλήψεις έκτακτου προσωπικού γίνονται με μεγάλη καθυστέρηση, ενώ τα φρούτα έχουν ήδη συγκομιστεί. Η ψηφιοποίηση, η οποία θα επιτάχυνε τις διαδικασίες καταγραφής των ζημιών δεν εφαρμόζεται, γιατί η Κυβέρνηση δεν έχει φροντίσει να στείλει τα απαραίτητα τάμπλετ στον ΕΛΓΑ. Ταυτόχρονα μεγάλο πρόβλημα αποτελεί για τους γεωπόνους,  το γεγονός ότι οι μετακινήσεις γίνονται με δικά τους μέσα και η χιλιομετρική αποζημίωση δεν επαρκεί  ούτε για τα έξοδα της βενζίνης. Τέλος η καθυστέρηση της Κυβέρνησης στην αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ δημιουργεί εντάσεις μεταξύ γεωπόνων και παραγωγών και δυσχεραίνει το έργο τους.

Στην  συνάντηση με τον κ. Χαλκίδη, ο πρόεδρος του Α.Σ Βέροιας ανέφερε στην κ. Καρασαρλίδου τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες με την αύξηση του κόστους παραγωγής, την έλλειψη εργατικών χεριών, τις χαμηλές τιμές λόγω του πολέμου  , αλλά και τα προβλήματα που έφερε η κλιματική αλλαγή και τις τεράστιες καταστροφές που δημιούργησε στις παραγωγές.  Τέλος συμφωνήθηκε από όλους ότι είναι επιτακτική η ανάγκη για στήριξη του αγροτικού κόσμου με άμεσες προκαταβολές  της τάξεως του 50% για αποζημιώσεις , επίσπευση της διαδικασίας καταγραφής των ζημιών και άμεση αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να καλύψει όλες τις ζημιές.

Ο αγροτικός κόσμος αντιμετωπίζει πρόβλημα επιβίωσης. Εάν δεν στηριχθεί από την Κυβέρνηση, δεν θα υπάρχει σε λίγα χρόνια πρωτογενής τομέας. Οι αγρότες έχουν χορτάσει λόγια και υποσχέσεις. Ζητάμε άμεσα τη στήριξή τους πριν η περιοχή μας ερημώσει τελείως! 

Έχει διαβαστεί 699 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ποιός είναι online

Έχουμε online 508 επισκέπτες και 0 μέλη.