Δευτέρα, 06 Δεκ, 2021

  • Για τα Νέα Προγράμματα Σπουδών που ανακοίνωσε το υπουργείο «Παιδείας»
  • Προσλήψεις 9 ατόμων στην Υπηρεσία Καθαριότητας με οκτάμηνες συμβάσεις εργασίας
  • Ρυθμίσεις λειτουργίας των Λαϊκών και Υπαίθριων Αγορών του Δήμου Βέροιας
  • Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. ΗΜΑΘΙΑΣ : Εκδήλωση για την Παιδεία
  • Και ληγμένα εμβόλια στέλνονται σε χώρες της Αφρικής
  • Τομέας Πολιτισμού ΜέΡΑ25: Προσοχή, Χριστουγεννιάτικο μήνυμα από τον Ολιγάρχη!
Για τα Νέα Προγράμματα Σπουδών που ανακοίνωσε το υπουργείο «Παιδείας»1 Προσλήψεις 9 ατόμων στην Υπηρεσία Καθαριότητας με οκτάμηνες συμβάσεις εργασίας2 Ρυθμίσεις λειτουργίας των Λαϊκών και Υπαίθριων Αγορών του Δήμου Βέροιας3 Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. ΗΜΑΘΙΑΣ : Εκδήλωση για την Παιδεία4 Και ληγμένα εμβόλια στέλνονται σε χώρες της Αφρικής5 Τομέας Πολιτισμού ΜέΡΑ25: Προσοχή, Χριστουγεννιάτικο μήνυμα από τον Ολιγάρχη!6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Περί δημοσκοπήσεων…

Τα «ρέστα» τους έδωσαν και πάλι οι εταιρείες δημοσκοπήσεων με αφορμή τις εσωκομματικές εκλογές στο ΚΙΝ.ΑΛ. Και πάλι όχι με στόχο την καταγραφή των εκλογικών τάσεων αλλά κυρίως όπως συμβαίνει εδώ και χρόνια στη διαμόρφωσή τους… Η ΦΩΤΟ είναι ενδεικτική… Περισσότερα

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΩΝΗ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΩΝΗ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΕΞΕΦΡΑΣΑΝ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ  ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ

Την Κυριακή  9 Απριλίου επισκέφθηκε την Ημαθία ο αναπληρωτής υπουργός  Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης. Η επίσκεψη ξεκίνησε νωρίς το πρωί από την κτηνοτροφική μονάδα Αφοί Πολιτίκου  όπου ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις (στην Ημαθία γίνεται πάνω από το 50% της ελληνικής εκτροφής).

Στη συνέχεια στα γραφεία της επιχείρησης  συναντήθηκε με τον σύλλογο Βοοτρόφων Ημαθίας, όπου συζητήθηκε το νομοσχέδιο που βρίσκεται σε διαβούλεψη το οποίο ρυθμίζει θέματα του κλάδου. Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου τόνισαν ότι το νομοσχέδιο βρίσκεται σε πολύ καλή κατεύθυνση, λέγοντας ότι ρυθμίζει χρόνια προβλήματα του κλάδου. Επίσης συζητήθηκε το κύριο θέμα των ελληνοποιήσεων των ζώων.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε την εταιρεία γεωργικών λιπασμάτων ΓΕΩΒΕΤ και συζήτησε με τον ιδιοκτήτη Γεωργιάδη Γρηγόρη.

Αργότερα συναντήθηκε με τον σύλλογο Αιγοπροβατοτρόφων, όπου εστίασαν την συζήτησή τους κυρίως στην εξισωτική τους αποζημίωση, στο πρόβλημα με τη διαχείριση των  βοσκοτοπίων και το θέμα των ελληνοποιήσεων. Ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα  καλέσει στο υπουργείο όλους τους παραγωγικούς φορείς ώστε να μπορέσει να βρεθεί λύση στα βασικά θέματα που απασχολούν τον κλάδο όπως η φέτα, ελληνοποιήσεις, μαύρη αγορά, αδειοδότηση σταβλικών εγκαταστάσεων ,εξισωτική αποζημίωση κ.α.. Στα θέματα αυτά υπήρξε ικανοποίηση από τους κτηνοτρόφους και αναγνώρισαν ότι το νομοσχέδιο, είναι σε κατεύθυνση θετική και έχει ενσωματώσει χρόνια αιτήματα τους .

Το μεσημέρι της Κυριακής ο υπουργός συναντήθηκε στο Δημαρχείο της Βέροιας με τον δήμαρχο κ. Βοργιατζίδη, όπου ζήτησε τη συμβολή του υπουργείου για το θέμα των κονσερβοποιείων των οποίων τα νερά πέφτουν στην τάφρο 66 δημιουργώντας προβλήματα στο περιβάλλον. Πρόταση του δημάρχου ήταν τα νερά να πέφτουν στο δίκτυο άρδευσης, το οποίο μπορεί να είναι και λίπασμα, ώστε να επιτευχθεί άρδευση και λίπανση ταυτόχρονα.

Επίσης ο υπουργός πρότεινε  οι άδειες για πρόχειρα καταλύματα και σταβλικές εγκαταστάσεις  να δίνονται με ευκολότερη διαδικασία και σε δασικές περιοχές με τη  διαβεβαίωση το υπουργείο να λύσει το 95% των σταβλικών εγκαταστάσεων της χώρας.

 Στον ίδιο χώρο συναντήθηκε με τον δ/ντη της ΔΑΟΚ  κ. Λαζαρίδη όπου συζητήθηκαν υπηρεσιακά θέματα που αφορούσαν την υποστελέχωση των υπηρεσιών με ότι συνεπάγεται αυτό για την διενέργεια  των ελέγχων στη αγορά, ειδικά και εν όψει του Πάσχα.( Πέλλα 9 υπαλλήλους, Ημαθία 4 υπαλλήλους κτηνίατρους με πολλαπλάσια δουλειά). Στο σημείο αυτό συμφωνήθηκε η αδυναμία του νόμου για τις μεταθέσεις, όπου απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του υπαλλήλου.

Στη συνέχει έδωσε συνέντευξη τύπου στο Δημαρχείο στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

 o κ. Τσιρώνης στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε στο ασφαλιστικό τονίζοντας  ότι, για την υφαρπαγή των αποθεματικών των ταμείων την πλήρη ευθύνη έχουν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, επίσης εξέφρασε την γνώμη του ότι το δικαιότερο ασφαλιστικό σύστημα είναι το αναλογικό. Για τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ επεσήμανε ότι στόχος είναι ο χρόνος αποζημίωσης να είναι μέσα σε 6 μήνες και να δίνεται αποζημίωση για τις ζημιές που έχει καταβάλει ο παραγωγός.

Στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων σχετικά με τα κόκκινα δάνεια,  για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, την βιομηχανία Ζάχαρης  και τα θέματα συζήτησης που είχε με τον δήμαρχο Βέροιας και τους υπηρεσιακούς παράγοντες της ΔΑΟΚ.

Στο τέλος της επίσκεψης στο νομό μετέβηκε στην περιοχή του Κλειδίου ( Δήμος Αλεξάνδρειας συζήτησε με τον πρόεδρο της τοπικής Κοινότητας κ. Τσολάκη, ο οποίος έθεσε  το θέμα με την έκταση του Κλειδίου (15000 στρ.) προτείνοντας τη δημιουργία κτηνοτροφικού πάρκου ενώ για  κάποιες εκτάσεις απ΄ αυτές να δημιουργηθεί μια ΚΟΙΝΣΕΠ η οποία θα λειτουργήσει πιλοτικά και πρωτοποριακά, συνδυάζοντας παραγωγική αναπτυξιακή διαδικασία με την διατήρηση και αναβάθμιση του περιβάλλοντος,   αξιοποιώντας έτσι τη δημόσια γη με την συμμέτοχή  ΚΟΙΝΣΕΠ και  πολιτείας .

(δελτίο Τύπου της Ν.Ε Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ)
 

Έχει διαβαστεί 324 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καταιγίδες
Καταιγίδες
Θερμοκρασία 14 °C
Άνεμος ΔΒΔ 1-3 μποφόρ

Δευτέρα, 06 Δεκεμβρίου

Καταιγίδες
Καταιγίδες
Θερμοκρασία 8 ως 13 °C
Άνεμος ΑΒΑ 1-2 μποφόρ

Τρίτη, 07 Δεκεμβρίου

Καταιγίδες
Καταιγίδες
Θερμοκρασία 1 ως 10 °C
Άνεμος ΒΒΔ 1-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 236 επισκέπτες και 0 μέλη.