Δευτέρα, 29 Νοέ, 2021

  • Θα κριθεί στον δεύτερο γύρο...
  • ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
  • Παρουσιάστηκε με επιτυχία το βιβλίο της Βάσως Ελευθεριάδου Γαλάνη «Ψιθύριζε όταν μιλάς για αγάπη» στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Θεσσαλονίκης
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 28/11
  • Έφη Παυλίδου ιστορικός, συγγραφέας: «Το συγκεκριμένο βιβλίο συμβάλλει στην κατανόηση του τρόπου που αντιμετωπίστηκε «ο εκάστοτε Άλλος» από τους ταγούς του ελληνικού εθνικισμού την περίοδο του Μεσοπολέμου»
  • Κατάθεση στεφάνων ΤΕ Ημαθίας ΚΚΕ & Παραρτήματος Βέροιας ΠΕΑΕΑ/ΔΣΕ για την Ημέρα Εθνικής Αντίστασης
Θα κριθεί στον δεύτερο γύρο...1 ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ2 Παρουσιάστηκε με επιτυχία το βιβλίο της Βάσως Ελευθεριάδου Γαλάνη «Ψιθύριζε όταν μιλάς για αγάπη» στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Θεσσαλονίκης3 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 28/114 Έφη Παυλίδου ιστορικός, συγγραφέας: «Το συγκεκριμένο βιβλίο συμβάλλει στην κατανόηση του τρόπου που αντιμετωπίστηκε «ο εκάστοτε Άλλος» από τους ταγούς του ελληνικού εθνικισμού την περίοδο του Μεσοπολέμου»5 Κατάθεση στεφάνων ΤΕ Ημαθίας ΚΚΕ & Παραρτήματος Βέροιας ΠΕΑΕΑ/ΔΣΕ για την Ημέρα Εθνικής Αντίστασης6

Το Σχόλιο της Ημέρας

"Ενοικιάζόμενοι" εργαζόμενοι...

Δυστυχώς και στην περιοχή μας εφαρμόζεται ο θεσμός των «ενοικιαζόμενων εργαζόμενων» (ακόμη και σε δημόσιους οργανισμού). Παρά το γεγονός ότι προσφέρουν τα μέγιστα οι εργαζόμενοι αυτοί βιώνουν καθημερινά την εργασιακή ανασφάλεια, το άγχος και την αβεβαιότητα, τον φόβο αν τον άλλο μήνα θα έχουν δουλειά. Δίκαιο επομένως το αίτημα για κατά... Περισσότερα

Επίσκεψη του προέδρου της ΔΗΜΑΡ στην Ημαθία

από Η Άλλη Άποψη

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, επικεφαλής κλιμακίου αποτελούμενο από τον ίδιο, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Σ. Καλπάκη, τον γραμματέα ΔΗΜΑΡ Ημαθίας Λ. Ακριβόπουλο, τον γραμματέα ΔΗΜΑΡ Νάουσας Σ. Τσέλιο και τον γραμματέα ΔΗΜΑΡ Αλεξάνδρειας Σ. Αρβίθη, είχε διαδοχικές συναντήσεις και συσκέψεις με θεσμικούς, παραγωγικούς και εξαγωγικούς φορείς του Νομού.

Αρχικά στην συνάντηση με τον Δήμαρχο Βέροιας κ. Βοργιαζίδη και τον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας κ. Καλαϊτζίδη τονίσθηκε από τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ ότι για τα έργα του υφιστάμενου προγράμματος ΕΣΠΑ στο Νομό όπως και στην υπόλοιπη χώρα είναι αναγκαία η διεκδίκηση επιπρόσθετης παράτασης τουλάχιστον ενός έτους με στόχο την επιτυχή ολοκλήρωσή τους. Η παράταση αυτή πρέπει να διεκδικηθεί στην διαπραγμάτευση για την συμφωνία της χώρας με τους εταίρους καθώς είναι αναγκαία εξαιτίας των έκτακτων συνθηκών έλλειψης ρευστότητας λόγω της κρίσης και ειδικά των πρόσφατων εξελίξεων στον τραπεζικό τομέα.

Στην συνέχεια υπήρξε συνάντηση με τον Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονα όπου τονίσθηκε από το κλιμάκιο της ΔΗΜΑΡ ο κρίσιμος ρόλος της εκκλησίας για την υποστήριξη όσων πλήττονται από την κρίση και ιδίως για την αντιμετώπιση των ακραίων περιπτώσεων φτώχειας και για την βοήθεια σε σίτιση. Τονίσθηκε επίσης η ανάγκη υποστήριξης των δομών αλληλοβοήθειας που λαμβάνουν ιδιαίτερη σημασία στις συνθήκες κοινωνικής και οικονομικής κρίσης. Επισημάνθηκε ότι είναι αναγκαία η δίκαιη φορολόγηση της εκκλησιαστικής και μοναστηριακής περιουσίας και η επανατοποθέτηση των σχέσεων εκκλησίας και κράτους με τον αναγκαίο διαχωρισμό τους.

Η ρευστότητα, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις, οι εξαγωγικοί κλάδοι της χώρας καθώς και οι τρόποι υπέρβασης της κρίσης μέσω της υγιούς επιχειρηματικότητας και της ιδιωτικής οικονομίας ήταν τα θέματα που αποτέλεσαν το αντικείμενο της σύσκεψης του κλιμακίου της Δημοκρατικής Αριστεράς με τη Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Ημαθίας. Συμφωνήθηκε να υπάρχει συνεχής επαφή για την προώθηση των προβλημάτων αλλά και συγκεκριμένων προτάσεων για την επίλυσή τους.

Τέλος υπήρξε διεξοδική συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες, την φορολόγηση των αγροτών και τη διευκόλυνση των εξαγωγών στις συναντήσεις με το Συμβούλιο του Αγροτικού Συνεταιρισμού VENUS (κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του κλιμακίου της ΔΗΜΑΡ), με τον Αγροτικό Σύλλογο Βέροιας και την Συντονιστική Επιτροπή για την υπό σύσταση Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Πυρηνόκαρπων, Γιγαρτόκαρπων και Ακτινιδίων.

Στις συναντήσεις αυτές τονίσθηκε από τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ κ. Θεοχαρόπουλο ότι τα μέτρα που προτάθηκαν αν εφαρμοσθούν θα οδηγήσουν σε μείωση της παραγωγικής διαδικασίας στον αγροτικό τομέα, με δυσμενείς συνέπειες στο εμπορικό ισοζύγιο. Συνεπώς είναι οικονομικά αναποτελεσματικά και θα οδηγήσουν σε συρρίκνωση της ελληνικής αγροτικής παραγωγής. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο το κάθε μέτρο ξεχωριστά αλλά το τελικό μίγμα το οποίο είναι όχι μόνο αντιαναπτυξιακό αλλά ουσιαστικά μη εφαρμόσιμο και κοινωνικά άδικο. Απαιτούνται διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και εθνικό σχέδιο αγροτικής ανάπτυξης για να έχει ο πρωτογενής τομέας τις δυνατότητες να συμβάλλει αποφασιστικά στην αειφόρο αγροτική ανάπτυξη και στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για έξοδο από τη σημερινή κρίση. Πρέπει άμεσα να οικοδομηθεί ένα νέο υγιές παραγωγικό μοντέλο με πυρήνα την πραγματική οικονομία, που θα αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας, τόσο σε φυσικό πλούτο, όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό.

 

Έχει διαβαστεί 366 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καταιγίδες
Καταιγίδες
Θερμοκρασία 13 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου

Βροχή
Βροχή
Θερμοκρασία 6 ως 14 °C
Άνεμος ΝΔ 2-3 μποφόρ

Τρίτη, 30 Νοεμβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 1 ως 11 °C
Άνεμος ΒΔ 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 443 επισκέπτες και 0 μέλη.