Τρίτη, 18 Μάι, 2021

  • Σπαστή ζωή...
  • Εν μέσω σφαγής πουλάνε πυραύλους ακριβείας στο Ισραήλ
  • Περισσότεροι από 2.500 αλλοδαποί συμμετείχαν στις εξετάσεις για την Πολιτογράφηση
  • Αναστάλθηκε η λειτουργία δύο σχολείων της Βέροιας, λόγω κρουσμάτων κορονοϊού…
  • ΣΥΡΙΖΑ: Τάζει στο κεφάλαιο ζεστό χρήμα από το «Ταμείο Ανάκαμψης» και στο λαό κάλπικες υποσχέσεις για την ενσωμάτωσή του
  • Κλιμάκιο της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ημαθίας επισκέφτηκε την Κοινοπραξία ΑΛ.Μ.ΜΕ στην Κουλούρα Ημαθίας
Σπαστή ζωή...1 Εν μέσω σφαγής πουλάνε πυραύλους ακριβείας στο Ισραήλ2 Περισσότεροι από 2.500 αλλοδαποί συμμετείχαν στις εξετάσεις για την Πολιτογράφηση3 Αναστάλθηκε η λειτουργία δύο σχολείων της Βέροιας, λόγω κρουσμάτων κορονοϊού…4 ΣΥΡΙΖΑ: Τάζει στο κεφάλαιο ζεστό χρήμα από το «Ταμείο Ανάκαμψης» και στο λαό κάλπικες υποσχέσεις για την ενσωμάτωσή του5 Κλιμάκιο της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ημαθίας επισκέφτηκε την Κοινοπραξία ΑΛ.Μ.ΜΕ στην Κουλούρα Ημαθίας6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Τα περί «δικαιώματος του Ισραήλ στην αυτοάμυνα»

Τα περί «δικαιώματος του Ισραήλ στην αυτοάμυνα» που ακούγονται αυτές τις μέρες από κυβερνητικά και άλλα χείλη, είναι τουλάχιστον προκλητικά, όταν «ντύνονται» με τις εικόνες των βομβαρδισμένων παλαιστινιακών κτιρίων, των νεκρών παιδιών, των γυναικόπαιδων που σπρώχνονται από τις πάνοπλες ισραηλινές δυνάμεις κατοχής επειδή διεκδικούν να κ... Περισσότερα

Επιστολή Καλαϊτζίδη σε Βίτσα και βουλευτές για το προσφυγικό

από Η Άλλη Άποψη

Επιστολή προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας και επικεφαλής του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης κ. Δημήτρη Βίτσα και τους βουλευτές της Ημαθίας, η οποία αφορά την αναγκαιότητα εκπλήρωσης από την κεντρική διοίκηση λειτουργικών ζητημάτων επιμελητείας και ασφάλειας για τις ανοικτές προσφυγικές δομές στην Ημαθία, έστειλε ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καλαϊτζίδης. Αναλυτικά:

"Καταγράφοντας σε πρόσφατη σύσκεψη υπό την αιγίδα μας, την επίσημη θέση των φορέων της Ημαθίας που έχουν επιφορτιστεί με την υποδοχή και επιμελητεία της προσφυγικής ροής στην Περιφερειακή μας Ενότητα, θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή σας σε πρακτικά, οργανωτικά, ζητήματα, για τα οποία η κεντρική διοίκηση οφείλει να προβλέπει και να συνδράμει, πριν από την εγκατάσταση εκατοντάδων ανθρώπων, διαφόρων εθνικοτήτων, σε κέντρα ανοικτής φιλοξενίας στην περιοχή μας, ειδικά δε αυτή την περίοδο όπου η Κεντρική Μακεδονία φιλοξενεί, με τις γνωστές συνθήκες, το 60% των προσφύγων-μεταναστών της χώρας μας.

1 Δημόσια ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη των προσφύγων και εμβολιασμοί.
Η υποστελέχωση σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Βέροιας, η έλλειψη φαρμακευτικών σκευασμάτων, εμβολίων και ειδών πρώτης νοσοκομειακής ανάγκης, όπως μάσκες, γάντια μιας χρήσης κ.α, πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα από το συντονιστικό σας όργανο.

Γνωρίζετε τις θρησκευτικές ιδιαιτερότητες των προσφύγων. Πώς λοιπόν θα εξεταστούν από γυναίκα γυναικολόγο οι ασθενείς, όταν στο Νοσοκομείο Βέροιας δεν λειτουργεί, λόγω υποστελέχωσης, η Μαιευτική Κλινική το τελευταίο δεκαήμερο κάθε μήνα;

Το ίδιο πρέπει να γίνει και για το Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας, στην περιοχή της οποίας θα φιλοξενηθεί απρογραμμάτιστος έως τώρα, αριθμός προσφύγων, όταν δεν υπάρχει η δυνατότητα μιας απλής μικροβιολογικής εξέτασης ή μιας ακτινογραφίας.

Πρέπει να φροντίσετε ώστε η διακομιδή των ασθενών προσφύγων προς το Νοσοκομείο να γίνεται με το ΕΚΑΒ, όπως και η επαναφορά τους στις ανοικτές δομές φιλοξενίας, γεγονός ιδιαίτερα δύσκολο φυσικά, αφού υπάρχουν μόλις δυο ασθενοφόρα για να καλύψουν τις ανάγκες των 150.000 κατοίκων της Ημαθίας!

Σχετικά με τα ανωτέρω σας επισυνάπτουμε έγγραφο του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας, ο οποίος σας επισημαίνει ότι η συνάθροιση σημαντικού αριθμού προσφύγων αποτελεί μια εν δυνάμει «υγειονομική βόμβα» με απρόβλεπτες συνέπειες.

2 Συντονισμός φύλαξης και ασφάλειας των δομών ανοικτής φιλοξενίας

Η δραματική μείωση του προσωπικού της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας, με δεκάδες αποσπασμένα στελέχη στην Ειδομένη, την Κω και τον Έβρο, αποδυναμώνει τις δυνατότητες στοιχειώδους συντονισμού των αστυνομικών μας δυνάμεων, ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια των προσφύγων και των κατοίκων.

Η ανοικτή δομή τoυ πρώην στρατοπέδου «Αρματολού Κόκκινου» της Αγίας Βαρβάρας προσφέρει την δυνατότητα στο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ των ανωτέρω προϋποθέσεων. Το πρόβλημα θα μεγιστοποιηθεί όμως με την έλευση των προσφύγων στην ανοικτή δομή της Αλεξάνδρειας. Με δεδομένη την ένταση που επικρατεί, όπως όλοι γίναμε μάρτυρες το τελευταίο χρονικό διάστημα, μεταξύ Σύριων και Αφγανών, αλλά και το γεγονός ότι το στρατόπεδο βρίσκεται μόλις 200 μέτρα από κατοικημένη περιοχή και δίπλα στο ΕΑΚ Αλεξάνδρειας, όπου υπάρχουν καθημερινά αθλητικές δραστηριότητες νέων και εφήβων, αντιλαμβάνεστε ότι η φύλαξη της ανοικτής αυτής δομής πρέπει να είναι συνεχής. Το προσωπικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας δρα επαγγελματικά και πέραν των ανθρωπίνων ορίων αντοχής, αυτό όμως δεν μπορεί να συνεχιστεί επ΄ άπειρον. Για αυτό χρειάζεται η ενδυνάμωση του και όχι το αντίθετο.

Αντιλαμβανόμαστε όλοι το έκτακτο της ανάγκης, χωρίς διάθεση κριτικής για τις παραλείψεις που υπήρξαν στην συνολική στρατηγική αντιμετώπιση του προσφυγικού-μεταναστευτικού στην χώρα μας. Οφείλει όμως η κεντρική διοίκηση να αναλάβει πρακτικά την στήριξη των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, που έχουν επιφορτιστεί, μαζί με τις Ένοπλες Δυνάμεις, την φροντίδα όλων αυτών των ανθρώπων.

Κλείνοντας θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στον Διοικητή της ΙΜΠ Υποστράτηγο κ.Σίμο, τους επιτελείς, τα στελέχη και τους οπλίτες της Μεραρχίας για την σοβαρή και άοκνη προσπάθεια τους να πετύχουν με ελάχιστα μέσα και προσωπικό, το καλύτερο δυνατόν στην φιλοξενία των προσφύγων της Περιφερειακής μας Ενότητας".

 

Έχει διαβαστεί 215 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Η ταβέρνα "Πλάτανος" τώρα κοντά σας και με Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 17 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Τρίτη, 18 Μαϊου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 13 ως 24 °C
Άνεμος Β 2 μποφόρ

Τετάρτη, 19 Μαϊου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 15 ως 26 °C
Άνεμος ΑΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 946 επισκέπτες και 1 μέλος.