Πέμπτη, 01 Ιούν, 2023

  • Τι απάντησε ο Ν. Βούτσης στην «ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ» για το ζήτημα της αντιπολίτευσης που άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ν.Δ
  • Συνέντευξη Ν. Βούτση στη Βέροια: Βασικός στόχος η αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων
  • Στη Θεσσαλονίκη ο Δημήτρης Κουτσούμπας στις 7 και 8 Ιουνίου
  • 6ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών του Δήμου Βέροιας
  • Κάλεσμα της Ν.Ε Ημαθίας του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ
  • Παρουσίαση βιβλίου "Μινώταυρος" του Δημήτρη Στεφανάκη στη Βέροια
Τι απάντησε ο Ν. Βούτσης στην «ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ» για το ζήτημα της αντιπολίτευσης που άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ν.Δ1 Συνέντευξη Ν. Βούτση στη Βέροια: Βασικός στόχος η αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων2 Στη Θεσσαλονίκη ο Δημήτρης Κουτσούμπας στις 7 και 8 Ιουνίου3 6ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών του Δήμου Βέροιας4 Κάλεσμα της Ν.Ε Ημαθίας του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ5 Παρουσίαση βιβλίου "Μινώταυρος" του Δημήτρη Στεφανάκη στη Βέροια6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Θαύμα;

Θαύμα;

Τα 18,5 με 19 δισ. ευρώ θα φτάσουν τα έσοδα του Τουρισμού το 2023, ανέφερε ο Β. Κικίλιας στηριζόμενος σε εκτιμήσεις «ειδικών». Σίγουρα αυτοί που χαίρονται είναι οι μεγάλοι ξενοδοχειακοί και τουριστικοί όμιλοι, που ετοιμάζονται για νέα ρεκόρ κερδοφορίας. Από την άλλη, οι εργαζόμενοι και οι λαϊκές οικογένειες βρίσκονται αντιμέτωπες με τη... Περισσότερα

Επιστολή του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ «ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΝΗΜΑΤΟΥΡΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ ΑΕ»

από Η Άλλη Άποψη
Επιστολή του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ «ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΝΗΜΑΤΟΥΡΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ ΑΕ»

Προς: Υπουργείο Εργασίας (υπόψιν κ.Στρατηνάκη)

Προς: Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης (υπόψιν κ.Κουφογιάννη)

Προς: Διοίκηση ΟΑΕΔ

Προς: Κοινοβουλευτικές ομάδες κομμάτων

Προς: Βουλευτές νομού Ημαθίας

Προς: ΜΜΕ

 

200 εργαζόμενοι στην επιχείρηση¨Ευρωπαϊκά Νηματουργία Βαρβαρέσου¨ με έδρα τον ΣτενήμαχοΝαούσης, είμαστε 5 μήνες απλήρωτοι. Είμαστε 4 χρόνια τώρα αντιμέτωποι με την αδιαλλαξία της εργοδοσίας και οι όποιες υποσχέσεις ποτέ δεν τηρήθηκαν.

Η επιχείρηση χρόνια τώρα επιδοτείται-χρηματοδοτείται, η ζωή μας όμως χειροτέρεψε. Κάθε φορά που έπαιρνε ¨ζεστό¨ χρήμα εμείς ήμασταν οι χαμένοι: μειώθηκαν οι μισθοί κατά 16% δήθεν για 1 χρόνο και πέρασαν 8,5 χρόνια, εκ περιτροπής εργασία δήθεν για 2 μόνο μήνες κι έφτασε τους 9 μήνες, με ατομικές συμβάσεις εργασίας, συμβάσεις ορισμένου χρόνου, με ενοικιαζόμενους εργάτες, με αναστολές κτλ.

2,5 χρόνια τώρα βρισκόμαστε σε κινητοποιήσεις, έχουμε εξαντλήσει όλες τις διαδικασίες με ΣΕΠΕ Ημαθίας, τριμερή στο Υπουργείο Εργασίας, παραστάσεις σε Δήμο-Περιφέρεια, ενημερώσαμε τις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων στη Βουλή. Επίσης συζητήθηκε και στη Βουλή, το πρόβλημα όμως υπάρχει και οξύνεται.

Η επιχείρηση χρόνια τώρα έχει αποκομίσει άπειρα κέρδη από τον ιδρώτα μας, εντατικοποιήθηκε η εργασία και από όσο γνωρίζουμε έχει στραφεί σε άλλους κλάδους (Ενέργεια-Τουρισμός), εμείς όμως παραμένουμε απλήρωτοι. Αντιμέτωποι και με την άρνηση της εργοδοσίας να ανοίξει η συζήτηση για υπογραφή ΣΣΕ με κάλυψη των απωλειών στους μισθούς και την κατάργηση του άθλιου διαχωρισμού παλαιών και νέων εργαζομένων. Τα τελευταία 2-3 χρόνια έχουν αποχωρήσει έμπειροι εργαζόμενοι-τεχνικοί χάνοντας δικαιώματα. Μετρήσαμε πρόωρους θανάτους εργαζομένων και ασθένειες λόγω της αβεβαιότητας.

Η επιχείρηση έχει όλες τις δυνατότητες(εξοπλισμό, εργατικό κι επιστημονικό προσωπικό) αυτό διαπιστώνεται διαχρονικά από όλους του υπουργούς και παράγοντες που επισκέπτονται την επιχείρηση, μετράμε δηλώσεις τους που αναφέρονται στις λαμπρές προοπτικές της επιχείρησης. Αποδεικνύεται πως αναφέρονται μόνο στην κερδοφορία της επιχείρησης και όχι στις δικές μας ανάγκες, δεν μπορούσαμε να τα βγάλουμε πέρα και όταν πληρωνόμασταν, πολλών δε μάλλον τώρα που είμαστε απλήρωτοι, βλέπουμε πως απαξιώνεται η παραγωγή και ανησυχούμε. Με βάση και την τελευταία ανακοίνωση της εργοδοσίας δεν φαίνεται να δίνεται λύση στο πρόβλημά μας.

Έχει προκύψει πλέον ζήτημα επιβίωσης, γι’ αυτό και στην τελευταία μας Γενική Συνέλευση αποφασίσαμε και πραγματοποιήσαμε μαζική κάθοδο στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης με αιτήματα:

Να μην κοπεί ρεύμα-νερό

Να μην πλειστηριαστεί σπίτι απλήρωτου εργάτη

Να δοθεί επίδομα 3000 ευρώ μέσω ΟΑΕΔ σε όλους τους απλήρωτους εργάτες το οποίο θα επιστραφεί όταν γίνει η αποπληρωμή των δεδουλευμένων από την επιχείρηση.

Όπως εξηγήσαμε και στο Υπουργείο η επιχείρηση επιδοτείται από τον ΟΑΕΔ διαχρονικά για προσλήψεις νέων εργαζομένων και στο παρελθόν έχει επιδοτηθεί με εκατομμύρια για προγράμματα δήθεν εκπαίδευσης των εργαζομένων.

Έχουν περάσει όμως 15 μέρες κι απάντηση δεν πήραμε, ενημερώσαμε το Υπουργείο πως αν δεν πάρουμε άμεσα θετική απάντηση στο αίτημά μας, θα προχωρήσουμε σε επίσχεση εργασίας βάση της απόφασης που πήρε η Γενική Συνέλευση.

Την ευθύνη για τις όποιες αρνητικές επιπτώσεις στους εργαζόμενους θα τη φέρει ακέραια η εργοδοσία και η κυβέρνηση.

 

 

                                                                 ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                  Ο ΑΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

 

ΚΟΥΤΣΟΥΠΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                                                                                  ΚΥΡΚΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

 


Έχει διαβαστεί 616 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη Βέροια



Ο καιρός τώρα

Μερική συννεφιά
Μερική συννεφιά
Θερμοκρασία 15 °C
Άνεμος Ν 2 μποφόρ

Παρασκευή, 02 Ιουνίου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 15 ως 26 °C
Άνεμος Α 2-3 μποφόρ

Σάββατο, 03 Ιουνίου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 17 ως 26 °C
Άνεμος ΑΒΑ 1-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 230 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)