Πέμπτη, 13 Μάι, 2021

 • Το Διεθνές Πρότυπο ISO 9001 απέκτησε ο Δήμος Νάουσας, με στόχο την αναβάθμιση των λειτουργιών του και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών
 • ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Η απόφαση για τη μείωση των δωρεάν self test είναι επικίνδυνη και πρέπει να παρθεί πίσω
 • Συρμούλα ΤζήμαΤόπη, αντιδήμαρχος Βέροιας: «Τον Σεπτέμβριοη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας θα κάνει την παραχώρηση του κτηρίου στην ΚΕΠΑ, που αυτή έχει την ευθύνη ανάπτυξης του Μουσείου της Εκπαίδευσης»
 • «Στηρίζουμε τον αγώνα των αμπελουργών και των οινοποιών για επιβίωση»: Κατάθεση Ερώτησης από τη Φρόσω Καρασαρλίδου.
 • ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΥΓΕΙΑΣ: Ο ιός θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί χωρίς εκατομμύρια θύματα
 • Καθαρισμός...
Το Διεθνές Πρότυπο ISO 9001 απέκτησε ο Δήμος Νάουσας, με στόχο την αναβάθμιση των λειτουργιών του και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών1 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Η απόφαση για τη μείωση των δωρεάν self test είναι επικίνδυνη και πρέπει να παρθεί πίσω2 Συρμούλα ΤζήμαΤόπη, αντιδήμαρχος Βέροιας: «Τον Σεπτέμβριοη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας θα κάνει την παραχώρηση του κτηρίου στην ΚΕΠΑ, που αυτή έχει την ευθύνη ανάπτυξης του Μουσείου της Εκπαίδευσης»3 «Στηρίζουμε τον αγώνα των αμπελουργών και των οινοποιών για επιβίωση»: Κατάθεση Ερώτησης από τη Φρόσω Καρασαρλίδου.4 ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΥΓΕΙΑΣ: Ο ιός θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί χωρίς εκατομμύρια θύματα5 Καθαρισμός...6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Εγκλημα

Εγκλημα

Το νέο έγκλημα σε βάρος του λαού της Παλαιστίνης από το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ, με τις πλάτες των ΗΠΑ - ΕΕ, δεν είναι «κεραυνός εν αιθρία». Είναι «κρίκος» στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, που οξύνουν επικίνδυνα τους ανταγωνισμούς στην περιοχή και αποτελούν ναρκοπέδιο για τους λαούς. Δείχνει ταυτόχρονα πόση αξία έχουν οι «διαβεβαιώσεις» της... Περισσότερα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ: ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

από Η Άλλη Άποψη
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ: ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

Συνάδελφοι

...μπροστά στα προβλήματα που μας ξεκληρίζουν, δεν μπορούμε να μείνουμε άπραγοι. Οι μικρομεσαίοι αγρότες, δεν θα γίνουμε οι ιδανικοί αυτόχειρες. Δεν παρακαλάμε αυτούς που μας κλέβουν τον κόπο - εκκοκιστές, κονσερβοποιοί, βιομήχανοι και μεγαλέμποροι, με τις διεπαγγελματικές τους, και πάνω απο όλα με τις κυβερνήσεις τους - να μας λυπηθούν και να μας κλέψουν λιγότερα. Αν δεν βγούμε στο δρόμο του αγώνα δεν πρόκειται να κερδηθεί το παραμικρό. Και όχι μόνο δεν θα κερδηθεί το παραμικρό αλλά θα χάσουμε και τα ελάχιστα που απέμειναν. Η νέα ΚΑΠ έρχεται να μας αποτελειώσει. Χιλιάδες μικροί και μεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι θα πεταχτούμε στην ανεργία. Κάποιοι περιμένουν πως και πώς να πάρουν τη ΄γη και τα δικαιώματα μας. Λίγοι να μοιράζονται την πίτα των επιδοτήσεων - μεγαλοαγρότες καπιταλιστές και μονοπώλια του αγροτοδιατροφικού τομέα. Όσοι συνάδελφοι, σε τέτοιες εποχές, καλούν σε αναμονή και καλλιεργούν αυταπάτες οτι πίνοντας καφέδες με τον υπουργό θα λυθούν τα προβλήματα μας, ή είναι αφελείς ή βάζουν πλάτη στα σχέδια κυβέρνησης και βιομηχάνων, περιμένοντας να είναι αυτοί οι κερδισμένοι απο τη νεα ΚΑΠ. Όσοι συνάδελφοι συκοφαντούν τα μπλόκα και τις δυναμικές και αγωνιστικές κινητοποιήσεις, να μας πούν πότε κερδίσαμε κάτι χωρίς αυτές. Ποτέ!!!

ΥΓ.  Η Επιτροπή Αγώνα καλεί  όλους τους τευτλοπαραγωγούς - Ημαθίας,Σερρών, Έβρου - που καλούνται απο την Συνεταιριστική Τράπεζα Σερρών να επιστρέψουν το 20% των χρημάτων που έλαβαν για την αποπληρωμή της παραγωγής του 2017 και μάλιστα εντόκως, να μην επιστρέψουν τίποτα. Οι πληρωμές αυτές αφορούσαν παραγωγή  ζαχαρότευτλων που παραδόθηκαν στην ώρα τους και αποπληρώθηκαν μετά απο ένα χρόνο με εγγύηση προς την τράπεζα τα αποθέματα ζάχαρης της ΕΒΖ αλλά και δανειακές εγγυήσεις των τευτλτοπαραγωγών προς την τράπεζα τις ίδιες τις πληρωμές τους, στην περίπτωση που απο την πώληση της ζάχαρης (υπολογιζόμενη τιμή 400 ευρώ ο τόνος) η τράπεζα δεν έπαιρνε πίσω τα  χρήματα. Δηλαδή, ζητούν, οι παραγωγοί να πληρώσουν το φαγοπότι τον μεγαλεμπόρων που πήραν μπιτ-παρά την ζάχαρη.  Η προκλητική αυτή ενέργεια της τράπεζας, που λειτούργησε σαν πλυντήριο και δεκανίκι για τους επενδυτές και τις κυβέρνησεις -τότε του Σύριζα και τώρα της ΝΔ - να δώσουν τη χαριστική βολή στην τευτλοκαλλιέργεια στην Ελλάδα, είναι αιτία πολέμου για όλους μας.

 

 

 Όπως αιτία πολέμου είναι οι εξευτελιστικές τιμές παραγωγού, η κοροιδία του ΕΛΓΑ, τα χαράτσια, η ακρίβεια στα είδη πρώτης ανάγκης, το άθλιο σύστημα υγείας, τα σχολεία χωρίς δασκάλους.

 

  Γιαυτό και η Επιτροπή Αγώνα Αγροτοκτηνοτρόφων Αλεξάνδρειας, συντασσόμενη με το διεκδικητικό πλαίσιο πάλης όπως το επεξεργάστηκε η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, θα συμμετέχει στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιήσει ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας "Μαρίνος Αντύπας" τη Δευτέρα 8 Φλεβάρη στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Βέροιας με αυτοκινητοπορεία.

 

Διεκδικούμε:

 

Άμεση καταβολή αποζημιώσεων για τις ζημιές στην αναμενόμενη παραγωγή από τον παγετό του Μάρτη  και της κακοκαιρίας «Θάλεια» τον Αύγουστο του 2020.

Να δοθούν στο 100% της ζημιάς οι οφειλόμενες αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ.

Άμεση κάλυψη του χαμένου εισοδήματος σε όλους όσοι πλήττονται από το lockdown από την υπολειτουργία των λαϊκών αγορών.

Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος από την ΕΕ για το εμπάργκο στη Ρωσία με απώλειες που υπολογίζονται περίπου σε 900εκ.ευρώ.

Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν ένα εισόδημα για την επιβίωσή μας.

Μείωση του κόστους παραγωγής, αφορολόγητο πετρέλαιο, 50% μείωση του αγροτικού ηλεκτρικού ρεύματος, κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροεφόδια καθώς και μείωση των τιμών τους.

Να λυθεί άμεσα το πρόβλημα με τους εργάτες γης· έχουν ξεκινήσει οι καλλιεργητικές φροντίδες  και χρειάζεται εξειδικευμένο εργατικό προσωπικό.

Να απαλλαγούν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι από τις ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ και να επιδοτηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές από το κράτος για όσο διαρκεί το lockdown. Να υπάρχει αναστολή πληρωμών δανείων και άλλων οφειλών. Να καταργηθεί το χαράτσι του ΕΝΦΙΑ, γενναίο κούρεμα χρεών προς δημόσιο και τράπεζες.

Να δοθούν άτοκα δάνεια σε αγρότες και κτηνοτρόφους για να μπορέσουν να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους.

Να μη γίνει κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας ή χωραφιών.

Καμιά διακοπή ρεύματος και νερού σε σπίτια και χωράφια. Να σταματήσουν τώρα οι απαράδεκτες ενοχλήσεις από εισπρακτικές εταιρείες ή δικηγορικά γραφεία.

Να δίνονται στις αγρότισσες ειδικά επιδόματα για τη φροντίδα ανήλικων τέκνων και για τη φροντίδα ηλικιωμένων ατόμων για όσο διαρκούν τα lockdown.

Να ληφθούν μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων με 15 μαθητές σε κάθε Τμήμα, αξιοποίηση αιθουσών και χώρων, μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας.

Θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας, λειτουργία Αγροτικών Ιατρείων σε 24ωρη βάση, επάνδρωση των Κέντρων Υγείας και των νοσοκομείων με μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, και τον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό.

 

 


Έχει διαβαστεί 322 φορές

Σχόλια

 • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Η ταβέρνα "Πλάτανος" τώρα κοντά σας και με Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 23 °C
Άνεμος ΝΝΑ 2 μποφόρ

Πέμπτη, 13 Μαϊου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 12 ως 24 °C
Άνεμος ΝΔ 1-2 μποφόρ

Παρασκευή, 14 Μαϊου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 13 ως 24 °C
Άνεμος ΝΝΔ 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 847 επισκέπτες και 1 μέλος.