Πέμπτη, 01 Ιούν, 2023

  • Τι απάντησε ο Ν. Βούτσης στην «ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ» για το ζήτημα της αντιπολίτευσης που άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ν.Δ
  • Συνέντευξη Ν. Βούτση στη Βέροια: Βασικός στόχος η αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων
  • Στη Θεσσαλονίκη ο Δημήτρης Κουτσούμπας στις 7 και 8 Ιουνίου
  • 6ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών του Δήμου Βέροιας
  • Κάλεσμα της Ν.Ε Ημαθίας του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ
  • Παρουσίαση βιβλίου "Μινώταυρος" του Δημήτρη Στεφανάκη στη Βέροια
Τι απάντησε ο Ν. Βούτσης στην «ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ» για το ζήτημα της αντιπολίτευσης που άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ν.Δ1 Συνέντευξη Ν. Βούτση στη Βέροια: Βασικός στόχος η αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων2 Στη Θεσσαλονίκη ο Δημήτρης Κουτσούμπας στις 7 και 8 Ιουνίου3 6ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών του Δήμου Βέροιας4 Κάλεσμα της Ν.Ε Ημαθίας του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ5 Παρουσίαση βιβλίου "Μινώταυρος" του Δημήτρη Στεφανάκη στη Βέροια6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Θαύμα;

Θαύμα;

Τα 18,5 με 19 δισ. ευρώ θα φτάσουν τα έσοδα του Τουρισμού το 2023, ανέφερε ο Β. Κικίλιας στηριζόμενος σε εκτιμήσεις «ειδικών». Σίγουρα αυτοί που χαίρονται είναι οι μεγάλοι ξενοδοχειακοί και τουριστικοί όμιλοι, που ετοιμάζονται για νέα ρεκόρ κερδοφορίας. Από την άλλη, οι εργαζόμενοι και οι λαϊκές οικογένειες βρίσκονται αντιμέτωπες με τη... Περισσότερα

Επιτροπή αγώνα αγροτοκτηνοτρόφων Αλεξάνδρειας

από Η Άλλη Άποψη
Επιτροπή αγώνα αγροτοκτηνοτρόφων Αλεξάνδρειας

Με αφορμή την ανακοίνωση του ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου "Γεωργών" Αλεξάνδρειας για τις εξευτελιστικές τιμές στο βαμβάκι η οποία αναφέρει τα εξής: "Ο Αγροτικός Σύλλογος Γεωργών του δήμου Αλεξάνδρειας εκφράζει έντονα τον προβληματισμό και την αγωνία των μελών τού μετά τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών στην βαμβακοκαλλιέργεια!

Πρωταγωνιστές αυτής της υπόθεσης από την μία το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης Κ Τροφίμων και από την άλλη η Διαεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος. Καλούμε λοιπόν και τούς δύο να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αντιμετωπίσουν με σοβαρότητα την κρίσιμη κατάσταση ως προς την βιωσιμότητα της βαμβακοκαλλιέργειας. Ζητάμε από τον υπουργό να στηρίξει άμεσα τούς βαμβακοκαλλιεργητές οι οποίοι βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση εξαιτίας τής πτώσης των τιμών λόγω covid. Τέλος ζητάμε από τους εκοκκιστές να προβούν στην ορθή τιμολόγηση του προϊόντος βάση των δεδομένων της αγοράς και λόγο των πολύ καλών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν.

Όπως να δώσουν βάση στην αλλαγής πλεύσης από τους παραγωγούς σε βαμβακόσπορους με ποιοτικά χαρακτηριστικά που έγινε με την καθοδήγηση των εκκοκιστών με αποτέλεσμα να οδηγήσει σε υπεράξιά προϊόντος. Με εκτίμηση το ΔΣ ...ως Επιτροπή αγώνα αγροτοκτηνοτρόφων Αλεξάνδρειας που απαρτίζεται απο μέλη του συλλόγου και αγρότες-κτηνοτρόφους της περιοχής του δήμου Αλεξάνδρειας δηλώνουμε οτι είναι το λιγότερο αφέλεια να ζητάς απο την κυβέρνηση των εκκοκιστών και των μεγαλεμπόρων και τον υπουργό Βορίδη να δώσουν λύση στο πρόβλημα. Πολύ μεγαλύτερη αφέλεια, για να μην πούμε τίποτα άλλο, είναι να ζητάς απο την οργάνωση των ίδιων των εκκοκιστών, την Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος, να δώσει λύση σε ένα πρόβλημα που μέρος του είναι αυτή η ίδια.

Τα παραμύθια με την υγρασία τα χορτάσαμε. Όπως και τις τιμές στη διεθνή αγορά και το αόρατο χέρι που θα τις ρυθμίσει. Ένα είναι το "αόρατο" χέρι της αγοράς. Η ακόρεστη ανάγκη των εκκοκιστών και των μεγαλεμπόρων για όλο και ποιό φτηνή πρώτη ύλη. Για όλο και ποιό μεγάλα κέρδη. Αυτό το χέρι χώνεται βαθιά στις τσέπες μας και αρπάζει τον κόπο μας. Αφήνοντας μας τόσα όσα, για να μας έχει εκεί και του χρόνου,με χρέος και δεμένους χειροπόδαρα. Αλήθεια ποιός παρέδωσε με βάση τη διεθνή τιμή? Αλήθεια, για το περσινό αίσχος στις τιμές που δεν υπήρχε πανδημία ποιός έφταιγε?

Σίγουρα πρωταγωνιστές-του προβλήματος είναι η κυβέρνηση με τις πολιτικές της ΕΕ που προωθεί και η Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος που τις υπαγορεύει και τις εφαρμόζει. Πρωταγωνιστές της λύσης όμως είμαστε μόνο εμείς οι παραγωγοί. Και ο μόνος δρόμος που θα φέρει τη λύση είναι ο δρόμος του διεκδικητικού αγώνα και όχι τα παρακάλια προς το λύκο να μη μας κατασπαράξει. Αλήθεια ποιός παραγωγός δε μπορεί να βγάλει την κατώτερη εγγυημένη τιμή? Πόσο θα έπρεπε να παραδίδουμε το βαμβάκι για να βγαίνουν τα έξοδα,να μη χρωστάμε πουθενά, να έχουμε να διαβιώσουμε αξιοπρεπώς εμείς και η οικογένεια μας και να μπορούμε να παράγουμε και την επόμενη χρονιά? Αυτή ειναι η κατώτερη εγγυημένη τιμή. Αλλά για τους χιλιάδες αγρότες δεν το επιτρέπει ο νόμος της αγοράς (βλ. καπιταλισμός). Για την AEGEAN και τις εργολαβικές εταιρείες των διοδίων επιτρέπει την επιδότηση με δις ευρώ. Ο προϋπολογισμός του 2021 προβλέπει, στήριξη των επιχειρήσεων, τραπεζών κλπ για τις επιπτώσεις της πανδημίας με 24 δις ευρώ το 2020 και άλλα 7 δις για το 2021 όταν την ίδια στιγμή για εκατοντάδες χιλιάδες αγρότες, κτηνοτρόφους, αλιείς, προβλέπονται μόλις 350 εκατ. ευρώ, δηλαδή περίπου το 1% του συνολικού πακέτου.

Αυτό τα λέει όλα ποιους στηρίζει ποιους δεν στηρίζει η κυβέρνηση. Επίσης προβλέπονται πάνω από 370 εκατομμύρια ευρώ για επιστροφή πετρελαίου σε εφοπλιστές, βιομηχάνους, κλινικάρχες και ξενοδόχους και δεν προβλέπεται - για μια χρονιά ακόμα - ούτε ένα ευρώ επιστροφή για τους αγρότες-κτηνοτρόφους παρά τις μεγαλόστομες προεκλογικές υποσχέσεις του ίδιου του πρωθυπουργού για να μαζέψει ψήφους.

Την ίδια στιγμή το πετρέλαιο κίνησης επιβαρύνεται με πράσινο τέλος για να ενισχυθούν οι επιχειρήσεις της “Πράσινης” Ενέργειας. Στα πλαίσια του αγωνιστικού, διεκδικητικού δρόμου,καλούμε όλους τους συναδέλφους να σκεφτούν σοβαρά, οτι ποτέ δεν κερδίσαμε με την αναμονή και την ανάθεση της λύσης σε αυτούς που γεννούν το πρόβλημα. Απο τώρα πρέπει να βάλουμε μπροστα το αίτημα για κατώτερες εγγυημένες τιμές σε όλα τα προιόντα,για μείωση του κόστους παραγωγής(φπα,τιμές αγροεφοδίων,επιστροφή πετρελαίου,χαράτσια). Και θεμιτό είναι και εφικτό. Αλλα θέλει οργανωμένο αγώνα μέσα απο τους συλλόγους και τις ομοσπονδίες μας. Αγώνα συνεχή και σκληρό. Δεν απεμπολούμε κανένα απο τα όπλα μας.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Έχει διαβαστεί 423 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 16 °C
Άνεμος Α 2-3 μποφόρ

Παρασκευή, 02 Ιουνίου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 15 ως 26 °C
Άνεμος Α 2-3 μποφόρ

Σάββατο, 03 Ιουνίου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 17 ως 26 °C
Άνεμος ΑΒΑ 1-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 222 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)