Παρασκευή, 01 Δεκ, 2023

  • Εκλογές στην Πανελλήνια Ενωση Φιλολόγων
  • ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ»: Φτάνει το μπαλάκι των ευθυνών, απαιτούν επιτέλους να πληρωθούν
  • Το 1/3 του εισοδήματος πηγαίνει στο κόστος στέγασης
  • Ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας "Μαρίνος Αντύπας"
  • ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΥΡΙΖΑ
  • Ρεκόρ: Στα 270 δισ. ευρώ οι στρατιωτικές δαπάνες της ΕΕ
Εκλογές στην Πανελλήνια Ενωση Φιλολόγων1 ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ»: Φτάνει το μπαλάκι των ευθυνών, απαιτούν επιτέλους να πληρωθούν2 Το 1/3 του εισοδήματος πηγαίνει στο κόστος στέγασης3 Ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας "Μαρίνος Αντύπας"4 ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΥΡΙΖΑ5 Ρεκόρ: Στα 270 δισ. ευρώ οι στρατιωτικές δαπάνες της ΕΕ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΕΠΙΣΤΟΛΙΚΗ ΨΗΦΟΣ: «Απογειώνεται» η ένταση των πιέσεων και των εκβιασμών, η αλλοίωση των εκλογικών αποτελεσμάτων

Την «απογείωση» της προσπάθειας αλλοίωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων, με διαδικασίες που ανοίγουν δρόμο στην παραβίαση της μυστικότητας της ψήφου και ένταση των πιέσεων και των εκβιασμών στους ψηφοφόρους από κάθε είδους μηχανισμούς, σφράγισε χτες η κυβέρνηση, ανακοινώνοντας την καθιέρωση της επιστολικής ψήφου, σε πρώτη φάση για τις ευ... Περισσότερα

Έργα Καθαρισμού Ποταμών από την Π.Ε Ημαθίας

από Η Άλλη Άποψη
Έργα Καθαρισμού Ποταμών από την Π.Ε Ημαθίας

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΗΣ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ

Μετά τους καθαρισμούς και διανοίξεις που έγιναν με ευθύνη της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας ή της Κεντρικής Περιφέρειας, την τελευταία πενταετία, σε πολλά χιλιόμετρα ποταμών και ρεμάτων στην Ημαθία, που πλημμύριζαν, (ώστε να μηδενιστούν ή να ελαχιστοποιηθούν οι πλημμύρες), πρόσφατα, μετά τις βροχοπτώσεις Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου του 2019, ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ. Κ. Καλαϊτζίδης, με επείγουσα απόφασή του καθόρισε την πραγματοποίηση και νέων εργασιών πρόληψης ή αποκατάστασης υποδομών από φυσικές καταστροφές.
Καθόρισε δηλαδή τον επείγοντα καθαρισμό ρεμάτων ή την στήριξη δρόμων και εγκαταστάσεων που κινδυνεύουν, με τις ενέργειες που του δίνει ο νόμος για επείγουσες εργασίες πολιτικής προστασίας και αντίστοιχη χρηματοδότηση αυτών, με σύντομες διαδικασίες. Οι προηγούμενες παρεμβάσεις ήταν με τακτικές ή έκτακτες εγκρίσεις, σε όλα τα μεγάλα ποτάμια της Ημαθίας, στα οποία συνεχίζονται κατά θέσεις οι εργασίες καθαρισμού από τα μπάζα και φερτά υλικά.

ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

Με την πρόσφατη απόφαση του  Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας, οι εργασίες που ήδη ξεκίνησαν, και θα υλοποιηθούν μέχρι την άνοιξη, αφορούν σε ρέματα που την αρμοδιότητά τους είχαν οι Δήμοι, αλλά πριν 1 χρόνο περίπου με την αλλαγή της νομοθεσίας πέρασαν στις Περιφέρειες. Αφορούν θέσεις με μπαζωμένες κοίτες και γέφυρες στον ποταμό Τριπόταμο (Βέροια), σε ρέματα Βεργίνας- Παλατιτσίων, στις αρδευτικές εγκαταστάσεις του ΤΟΕΒ Βέροιας, στις ιρλανδικές διαβάσεις Μακροχωρίου, Ταγαροχωρίου, ΟΣΕ-όπισθεν εργοστασίου Venus Βέροιας, σε ιρλανδικές της Βεργίνας, κλπ. Επίσης σε πρανή δρόμων και αγροκτήματα που από την ορμή του νερού υπέστησαν καθίζηση, στις περιοχές γειτονίας με ρέματα. Ορισμένες από τις παραπάνω επεμβάσεις είχαν ζητήσει οι Δήμοι, ή άλλοι τοπικοί φορείς.

Έχει διαβαστεί 236 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 369 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)