Δευτέρα, 17 Ιαν, 2022

  • Δείτε την τραγική πορεία των θανάτων στη χώρα μας λόγω πανδημίας σε σύγκριση με άλλες χώρες!
  • PCR: Τι ισχύει στην Ευρώπη σε σύγκριση με την Ελλάδα
  • Ο Δήμος Αλεξάνδρειας συμμετέχει στην “Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς”
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 16/1
  • Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας: « Άμεση λήψη μέτρων για την βιωσιμότητα του λιανεμπορίου»
  • Υποδεχόμενοι τον Άγιο Αντώνιο
Δείτε την τραγική πορεία των θανάτων στη χώρα μας λόγω πανδημίας σε σύγκριση με άλλες χώρες!1 PCR: Τι ισχύει στην Ευρώπη σε σύγκριση με την Ελλάδα2 Ο Δήμος Αλεξάνδρειας συμμετέχει στην “Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς”3 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 16/14 Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας: « Άμεση λήψη μέτρων για την βιωσιμότητα του λιανεμπορίου»5 Υποδεχόμενοι τον Άγιο Αντώνιο6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Γι’ αυτούς τους νεκρούς δεν θα ακούσετε στα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων…

Πρώτο θέμα στα δελτία ειδήσεων είναι τα τελευταία εικοσιτετράωρα το τραγικό δυστύχημα που έγινε στη Βούλα με θύμα ένα νέο άνθρωπο, αδελφό βουλευτή της ΝΔ. Αναμφίβολα θλιβερό γεγονός και κάθε σώφρων άνθρωπος αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του θύματος. Ταυτόχρονα, αναδεικνύεται για πολλοστή φορ... Περισσότερα

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΟΥΣΑΣ, ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΚΑΙ ΟΑΕΕ: Αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες ενάντια στο κλείσιμο του υποκαταστήματος του ΕΦΚΑ

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΟΥΣΑΣ, ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΚΑΙ ΟΑΕΕ: Αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες ενάντια στο κλείσιμο του υποκαταστήματος του ΕΦΚΑ

Τη λήψη πρωτοβουλιών για την οργάνωση της πάλης, ενάντια στο κλείσιμο του υποκαταστήματος του ΕΦΚΑστη Νάουσα, αναλαμβάνουν το Εργατικό Κέντρο της πόλης και τα Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ.

Στη σύσκεψη που πραγματοποίησαν αποφάσισαν να ζητήσουν συνάντηση με την αρμόδια υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αλλά και την ενημέρωση του Δήμου Νάουσας, όπως και των Εμπορικού Συλλόγου, Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών, Αγροτικών Συλλόγων και άλλων φορέων.

«Αυταπάτες δεν έχουμε. Και αυτή η κυβέρνηση στη ρότα των προηγούμενων θα μειώσει παραπέρα τις δαπάνες για Υγεία, Πρόνοια και Κοινωνική Ασφάλιση», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.

«Η ίδια η ζωή έδειξε πως τα προβλήματα που μας βασανίζουν, ποτέ δεν λύθηκαν από τα πάνω, ούτε με αλλαγές στην κυβέρνηση, ούτε με δημόσιες σχέσεις Ό,τι σώθηκε, ό,τι κατακτήθηκε ήταν αποτέλεσμα σκληρών και ανυποχώρητων αγώνων», σημειώνουν και ξεκαθαρίζουν ότι «δεσμευόμαστε να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, να βάλουμε εμπόδια στις πολιτικές που κλείνουν ΙΚΑ, υπηρεσίες, μονάδες Υγείας, που τσακίζουν Κοινωνική Ασφάλιση, Πρόνοια, μισθούς, συντάξεις και δικαιώματα, για να σωθούν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Καλούμε τους εργαζόμενους - συνταξιούχους, τα λαϊκά στρώματα σε επαγρύπνηση».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Όπως είναι γνωστό με βάση το οργανόγραμμα του ΕΦΚΑ εδώ και δύο χρόνια περίπου, προβλέπεται η κατάργηση του υποκαταστήματος στη Νάουσα (πρώην ΙΚΑ) και η μετατροπή του σε γραφείο εξυπηρέτησης.

Αυτό σημαίνει πως σταδιακά θα μείνουν 1-2 υπάλληλοι για να "εξυπηρετούν" όλους τους ασφαλισμένους, τους 34.000 κατοίκους του δήμου. Παράλληλα το ιδιόκτητο κτίριο του ΙΚΑ έχει αδειάσει και από γιατρούς. Ενώ υπάρχει κτίριο που έχει όλες τις προϋποθέσεις να στεγάσει διοικητικές και υγειονομικές υπηρεσίες, αδειάζει από προσωπικό. Θα καταντήσει όπως και το εγκαταλελειμμένο κτίριο του πρώην ΤΕΒΕ που καταστρέφεται, ενώ στέγαζε διοικητικές και οικονομικές υπηρεσίες.

Οι υποσχέσεις που πήραμε πριν λίγους μήνες και από την προηγούμενη κυβέρνηση για παραμονή της υπηρεσίας χωρίς να μετακινηθεί κανένας υπάλληλος και η πρόσληψη 4-5 γιατρών αποδείχθηκαν καθησυχαστικές δηλώσεις που ποτέ δεν υλοποιήθηκαν.

Στη Νάουσα το ΙΚΑ κτίστηκε το 1940 και σήμερα "γκρεμίζεται" μαζί με την Κοινωνική Ασφάλιση, την μεγαλύτερη κατάκτηση του αιώνα.

Η κατάργηση του υποκαταστήματος και η συγχώνευσή του με τον ΕΦΚΑ Βέροιας και Αλεξάνδρειας σημαίνει μεγαλύτερη ταλαιπωρία όλων των κατοίκων της περιοχής, ιδιαίτερα των υπερήλικων και των ατόμων με Ειδικές Ανάγκες.

Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας χρόνια τώρα οργάνωσε την πάλη και δεκάδες παραστάσεις μαζί με τα Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ και με τη στάση του λαού απέτρεψε τα χειρότερα.

Σήμερα, Τετάρτη 24 Ιούλη οργανώσαμε κοινή σύσκεψη και αποφασίσαμε να ζητήσουμε συνάντηση με την αρμόδια υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με στόχο να αποτραπεί το νέο έγκλημα.

Σε αυτή την προσπάθειά μας θα συζητήσουμε με το Δήμο Νάουσας, τον Εμπορικό Σύλλογο,  την Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών, τους Αγροτικούς Συλλόγους κλπ. Θα ενημερώσουμε τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες των κομμάτων και τους τοπικούς βουλευτές.

Οι παρεμβάσεις μας πρέπει να γίνουν μέσα στον Αύγουστο, γιατί από 1η Σεπτέμβρη θα υλοποιηθεί η απόφαση κατάργησης του υποκαταστήματος Νάουσας και συγχώνευσής του με τα υποκαταστήματα Βέροιας και Αλεξάνδρειας.

Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, φτωχοί αγρότες και μαγαζάτορες,

Αυταπάτες δεν έχουμε. Και αυτή η κυβέρνηση στη ρότα των προηγούμενων θα μειώσει παραπέρα τις δαπάνες για Υγεία, Πρόνοια και Κοινωνική Ασφάλιση. Δεν θα λυθούν τα προβλήματα που έχουν σχέση με τις τραγικές ελλείψεις σε μονάδες Υγείας και υπηρεσίες, αυτό άλλωστε αποδεικνύεται και από τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Θα εφαρμοστούν όλοι οι αντιλαϊκοί, μνημονιακοί νόμοι που παρέμειναν ανέγγιχτοι από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους-συνταξιούχους, όλους όσοι υποφέρουν, ανεξάρτητα πώς τοποθετήθηκαν στις τρεις πρόσφατες εκλογές, να πιστέψουν στη δύναμή τους, στην οργανωμένη πάλη με μοναδικό κριτήριο τις δικές τους ανάγκες.

Να συνεδριάσουν σωματεία, σύλλογοι, να πάρουν αποφάσεις.

Η ίδια η ζωή έδειξε πως τα προβλήματα που μας βασανίζουν, ποτέ δεν λύθηκαν από τα πάνω, ούτε με αλλαγές στην κυβέρνηση, ούτε με δημόσιες σχέσεις. Ό,τι σώθηκε, ό,τι κατακτήθηκε ήταν αποτέλεσμα σκληρών και ανυποχώρητων αγώνων.

Δεσμευόμαστε να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, να βάλουμε εμπόδια στις πολιτικές που κλείνουν ΙΚΑ, υπηρεσίες, μονάδες Υγείας, που τσακίζουν Κοινωνική Ασφάλιση, Πρόνοια, μισθούς, συντάξεις και δικαιώματα, για να σωθούν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Καλούμε τους εργαζόμενους - συνταξιούχους, τα λαϊκά στρώματα σε επαγρύπνηση».

Έχει διαβαστεί 311 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 1 °C
Άνεμος Ν 1-2 μποφόρ

Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 4 ως 12 °C
Άνεμος ΒΔ 1-3 μποφόρ

Τρίτη, 18 Ιανουαρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία -1 ως 8 °C
Άνεμος Β 2-4 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 317 επισκέπτες και 0 μέλη.