Κυριακή, 14 Αύγ, 2022

 • Ακυρώθηκε στο Σέλι ο "Μεγάλος χορός" του Συλλόγου Βλάχων Βέροιας
 • Kορονοϊός: Ένας στους 8 νοσήσαντες εμφανίζει «long Covid»
 • ΚΚΕ: Να δοθεί άμεση λύση για να σωθούν οι ζωές των ξεριζωμένων
 • Δωρεάν Rapid Tests την Τρίτη και την Τετάρτη στο ΚΑΠΗ Αλεξάνδρειας
 • Συναυλία από το Ωδείο Φίλιππος Βέροιας
 • ΧΕΝΡΙ ΚΙΣΙΝΓΚΕΡ: Οι ΗΠΑ στο χείλος του πολέμου με Ρωσία και Κίνα
Ακυρώθηκε στο Σέλι ο "Μεγάλος χορός" του Συλλόγου Βλάχων Βέροιας1 Kορονοϊός: Ένας στους 8 νοσήσαντες εμφανίζει «long Covid»2 ΚΚΕ: Να δοθεί άμεση λύση για να σωθούν οι ζωές των ξεριζωμένων3 Δωρεάν Rapid Tests την Τρίτη και την Τετάρτη στο ΚΑΠΗ Αλεξάνδρειας4 Συναυλία από το Ωδείο Φίλιππος Βέροιας5 ΧΕΝΡΙ ΚΙΣΙΝΓΚΕΡ: Οι ΗΠΑ στο χείλος του πολέμου με Ρωσία και Κίνα6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Η Παναγιά στον Έβρο

Παραμονή της μεγάλης γιορτής, φέτος η Παναγιά βρίσκεται στον Έβρο. Σε μία νησίδα, κρατώντας στα χέρια της το εδώ και μέρες άταφο 5χρονο κοριτσάκι της.Βάζοντας το άψυχο κορμάκι στο κρύο νερό, μήπως και το διατηρήσει όσο γίνεται ακέραιο.Περιμένοντας κάποια από τις χώρες που μοιράζονται τον ποταμο, να έρθει να παράσχει το ιερό δικαίωμα τη... Περισσότερα

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΟΥΣΑΣ : Στις 6 Απρίλη Απεργούμε!

από Η Άλλη Άποψη
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΟΥΣΑΣ : Στις 6 Απρίλη Απεργούμε!

Για το ψωμί την Υγεία και τις ανάγκες μας!

Για την ειρήνη και τη φιλία των λαών ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στον Ιμπεριαλιστικό πόλεμο!

Εμείς οι εργαζόμενοι που με τον ιδρώτα και το αίμα  μας παράγουμε τα πάντα, που εδώ και δεκαετίες μας καλούν να κάνουμε υπομονή και να βάζουμε πλάτη για να πλουτίζουν μια χούφτα επιχειρηματίες δεν θα δεχτούμε να βυθιστούμε στη φτώχεια εμείς και τα παιδιά μας, ούτε να μπλέξουμε στους ανταγωνισμούς των μονοπωλίων που αφού δεν τα βρήκαν στην  «ειρήνη» τους, καλούν τώρα τους λαούς να σκοτώνονται μεταξύ τους ¨ Για τ’ αφέντη το φαί ¨.  

Στις 6 Απρίλη απεργούμε.  Γιατί κινδυνεύει η ζωή μας καθώς η κυβέρνηση της ΝΔ , μαζί με τα άλλα κόμματα ( Συριζα- Πασοκ) , έχουν γεμίσει τη χώρα μας με ΑμερικανοΝατοϊκές βάσεις που γίνονται πολεμικό ορμητήριο για τον λαό της Ουκρανίας και της Ρωσίας. Καμία δουλειά δεν έχουμε να γίνουμε θύτης άλλων λαών αλλά και θύμα ούτε στόχος από άλλες χώρες.

Στις 6 Απρίλη απεργούμε. Γιατί η νέα πολεμική εστία που έχει ανάψει στην Ουκρανία εξαιτίας της συσσώρευσης εδώ και χρόνια των ανταγωνισμών μεταξύ της Ρωσίας από τη μια και του ΝΑΤΟ , της ΕΕ από την άλλη σε τίποτα δεν έχει να κάνει με τη δική μας ευημερία. Γιατί εμείς είμαστε με τους λαούς και όχι με τους καρχαρίες τα μονοπώλια.

Στις 6 Απρίλη απεργούμε. Γιατί εν έτη 2022 δεν μπορούμε να ζεσταθούμε στο σπίτι, τρέμουμε για τον λογαριασμό του ρεύματος που θα έρθει, γιατί ο μισθός δε φτάνει ούτε για τις πρώτες μέρες του μήνα. Γιατί από την άλλη βλέπουμε τους εργοστασιάρχες να παίρνουν τα δισεκατομμύρια , να μας παπαγαλίζουν για την «πράσινη ανάπτυξη» που μόνο φτώχεια , ακριβή ενέργεια και δυστυχία φέρνει στο λαό μας.

Στις 6 Απρίλη απεργούμε. Γιατί εμάς μας καλούν να ζούμε με επιδόματα ανεργίας των 400 ευρώ , με επιδοτήσεις- ψίχουλα μπροστά στις τεράστιες αυξήσεις που πριν ακόμα το πόλεμο ξεκίνησαν , την ίδια στιγμή που  οι εφοπλιστές έχουν αφορολόγητο πετρέλαιο, και ετοιμάζονται για τη μπίζνα του αιώνα με τη μεταφορά και αποθήκευση του LNG στη χώρα μας . Γιατί την ώρα που περνάνε οι αγωγοί από  τη περιοχή μας οι εργαζόμενοι ψάχνουν να βρουν φθηνά ξύλα για να ζεσταθούν και να γλιτώσουν από το ακριβό αέριο και πετρέλαιο.

Στις 6 Απρίλη απεργούμε. Γιατί εκτός από τον πόλεμο , ξέρουμε τι σημαίνει και η ειρήνη τους. Ξέρουμε τι σημαίνει να γυρίζεις σακατεμένος από τη δουλειά, να σε τρομοκρατούν μέσα στο εργοστάσιο , να σε απολύουν όταν «αντιμιλάς» και όταν διεκδικείς . Ξέρουμε τι σημαίνει να δουλεύεις μια ζωή και οι βιομήχανοι να κολυμπάνε στα κέρδη από τις δικές μας θυσίες και για ευχαριστώ να σου κόβουν τις συντάξεις και αυτή αν τη πάρουμε!

Στις 6 Απρίλη απεργούμε . Γιατί δεν ανεχόμαστε την Υγεία- Εμπόρευμα και να φοβόμαστε μην αρρωστήσουμε, να χρειάζεται να πληρώνουμε για τα αυτονόητα. Γιατί θέλουμε Δημόσια Δωρεάν παιδεία για να μορφώνουν τα παιδιά μας και όχι να τα εξοντώνουν. Δεν δεχόμαστε να βάζουμε το χέρι βαθιά στη τσέπη για τα αναγκαία ώστε να λειτουργούν τα σχολεία. Να τα δώσει το κράτος που βρίσκει κάθε χρόνο 4 δις για τα Νατοϊκά σφαγεία.  

 

«Ο πόλεμος γεννιέται απ’ την ειρήνη τους  καθώς ο γιος από τη μάνα.   Έχει τα δικά της   απαίσια χαρακτηριστικά»        (Μπέρτολτ Μπρεχτ).

 

Εμείς έχουμε τη δύναμη!  Όπλο μας είναι ο οργανωμένος αγώνας το δυνάμωμα των σωματείων!

Μόνο ο δικός μας αγώνας , η αλληλεγγύη μπορούν σήμερα να έχουν αποτέλεσμα. Το βλέπουμε στη ΛΑΡΚΟ, στην E-FOOD, στη COSCO , στο Βαρβαρέσο κα. Όταν οι εργαζόμενοι ενώνονται και είναι αποφασισμένοι τότε οι εργοδότες και το κράτος τους από το φόβο τους δείχνουν όλο τους το μίσος. Ας κάνουμε πραγματικότητα τους εφιάλτες τους.

Γ’ αυτό στις 6 Απρίλη στην απεργία βάζουμε μπροστά τη δική μας ζωή και διεκδικούμε:

Απεμπλοκή από τον πόλεμο με οποιοδήποτε πρόσχημα και με οποιοδήποτε τρόπο, με πολεμικό υλικό, με στρατιωτικά μέσα, με εκστρατευτικό σώμα . Να μην χρησιμοποιηθούν  υποδομές από ελληνικό έδαφος για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία. Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα.

Κανένας συμβιβασμός με τα «ηλεκτροσόκ» της ακρίβειας και τα ψίχουλα – κοροϊδία!

Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης , του ΕΝΦΙΑ και γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά. Μείωσης της τιμής του ρεύματος και του φυσικού αερίου κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια .Διαγραφή χρεών, όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.

Την επαναφορά της συλλογικής διαπραγμάτευσης της ΕΓΣΣΕ ως αφετηρία για την αύξηση του κατώτερου μισθού, διεκδικώντας 825€ κατώτερο μεικτό μισθό.

Την επαναφορά κατακτήσεων όπως τις τριετίες, την αρχή ευνοϊκότερης σύμβασης, την κυριακάτικη αργία, την πληρωμή υπερωριών, του 13ου και 14ου μισθού στο δημόσιο κ.ά.

Τη γενική μείωση του χρόνου εργασίας, με 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

Καλούμε τους συναδέλφους μας να συζητήσουν , να απεργήσουν σε κάθε εργοστάσιο κάθε επιχείρηση , να βάλουν μπροστά τα αιτήματα τους να μπουν στη μάχη!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 6 ΑΠΡΙΛΗ 11πμ ΣΤΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΤΗ ΝΑΟΥΣΑ – ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ!

Έχει διαβαστεί 633 φορές

Σχόλια

 • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 20 °C
Άνεμος Β 1-2 μποφόρ

Δευτέρα, 15 Αυγούστου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 21 ως 31 °C
Άνεμος ΒΒΑ 2-3 μποφόρ

Τρίτη, 16 Αυγούστου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 22 ως 33 °C
Άνεμος ΝΝΑ 2-4 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 875 επισκέπτες και 0 μέλη.