Κυριακή, 16 Μάι, 2021

  • Σημεία των καιρών…
  • Νάουσα: Εκδηλώσεις μνήμης της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 16/5
  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ: Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό
  • Αυτό είναι το νόημα του αθλητισμού!
  • Δωρεάν τεστ ελέγχου για Covid σε Νάουσα, Στενήμαχο,Επισκοπή και Λευκάδια
Σημεία των καιρών…1 Νάουσα: Εκδηλώσεις μνήμης της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού2 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 16/53 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ: Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό4 Αυτό είναι το νόημα του αθλητισμού!5 Δωρεάν τεστ ελέγχου για Covid σε Νάουσα, Στενήμαχο,Επισκοπή και Λευκάδια6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Ισ­ραη­λι­νή αυ­το­ά­μυ­να…

8 παιδιά και 2 γυναίκες, στο σπίτι τους,νεκρά από ισραηλινό πλήγμα Δεν είχαν όπλα, δεν εκτόξευσαν ρουκέτες. Τα παιδιά σκοτώθηκαν την ώρα που φορούσαν τα καλά τους για την Έιντ αλ Φιτρ (έθιμο των Παλαιστινίων να φορούν καλά ρούχα στη διάρκεια της γιορτής αυτής που σηματοδοτεί το τέλος του ιερού μήνα του Ραμαζανιού) Αυτή είναι η αυτ... Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Νάουσας: Συναντήσεις στα Υπουργεία Υγείας και Εργασίας μαζί με τον Δήμαρχο Νάουσας

από Η Άλλη Άποψη
Εργατικό Κέντρο Νάουσας: Συναντήσεις στα Υπουργεία Υγείας και Εργασίας μαζί με τον Δήμαρχο Νάουσας

Αντιπροσωπία του Εργατικού Κέντρου μαζί με τα 2 σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ συμμετείχαν στις συναντήσεις στα Υπουργεία Υγείας και Εργασίας μαζί με τον Δήμαρχο Νάουσας, που μετά από κοινή σύσκεψη ανέλαβε την πρωτοβουλία.

Στο Υπουργείο Υγείας συναντήθηκαν με τον Δ/ντή του Υπουργού, Κο Πολάκη, Κο Σακελλαρίου. Τέθηκε ξανά το ζήτημα των ελλείψεων σε Νοσοκομείο και ΙΚΑ, ζήτησαν να στελεχωθούν  με γιατρούς όλες οι μονάδες υγείας κυρίως η Παθολογική κλινική στο Νοσοκομείο και να ξεκινήσει άμεσα η λειτουργία της Μαιευτικής κλινικής. Ζήτησαν επίσης να ενημερωθούν για τον αξονικό τομογράφο που χρόνια ακούμε, αλλά δεν βλέπουμε. Ο Κος Σακελλαρίου δεσμεύτηκε πως θα απαντήσει τις επόμενες μέρες για τις τραγικές ελλείψεις σε γιατρούς, προσωπικό και εξοπλισμό. Για τον αξονικό τομογράφο μας είπε πως η ολοκλήρωση της διαδικασίας έγκρισης και τοποθέτησης θα χρειαστεί κάποιους μήνες.

Στο Υπουργείο Εργασίας η συνάντηση έγινε με τον αρμόδιο Υφυπουργό Ασφάλισης, Κο Πετρόπουλο και τέθηκε το κοινό αίτημα να παραμείνει η Διοικητική Υπηρεσία στο ΙΚΑ (ΕΦΚΑ), να μην μετακινηθεί κανένας υπάλληλος, να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι στο Δήμο μας. Ο Υφυπουργός, παρότι υπάρχει γραπτή απόφαση που προβλέπει σταδιακά να μείνουν μόνο 5-7 υπάλληλοι, δεσμεύτηκε πως δεν θα μετακινηθεί κανένας, θα συνεχίσει να προσφέρει όλες τις υπηρεσίες που έχει στην ευθύνη της. Θεωρούμε θετική εξέλιξη τη δέσμευση του Υφυπουργού.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους – συνταξιούχους σε επαγρύπνηση, γιατί χρόνια τώρα έχουμε χορτάσει υποσχέσεις, οι ελλείψεις όμως παραμένουν τραγικές. Είναι γνωστό σε όλους πως συνεχώς μειώνεται δραματικά το ιατρικό – νοσηλευτικό – διοικητικό προσωπικό σε Νοσοκομείο – ΙΚΑ, έκλεισαν διοικητικές – υγειονομικές υπηρεσίες (πχ πρώην ΤΕΒΕ), έκλεισαν κλινικές στο Νοσοκομείο, στερήθηκαν γιατρούς όλα τα χωριά του Δήμου.  Πηγή του προβλήματος είναι η υποχρηματοδότηση και αυτή η κυβέρνηση στη «ρότα» των προηγούμενων συνεχίζει την μείωση δαπανών για υγεία – πρόνοια – κοινωνική ασφάλιση.

Υποσχόμαστε στο λαό της περιοχής μας πως θα κάνουμε ό, τι περνάει από το χέρι μας, θα κλιμακώνουμε κινητοποιήσεις, θα οργανώνουμε παραστάσεις. Παραμένει σταθερός στόχος πάλης το αίτημα για αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν σύστημα υγείας για όλους χωρίς εξαιρέσεις, κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας, Καλούμε το λαό της Νάουσας να υπερασπίσει την κοινωνική ασφάλιση που είναι η μεγαλύτερη κατάκτηση του τελευταίου αιώνα και  την υγεία, το πολυτιμότερο κοινωνικό αγαθό.

(ΦΩΤΟ αρχείου από παλιόερη κινητοποίηση)

Έχει διαβαστεί 183 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Η ταβέρνα "Πλάτανος" τώρα κοντά σας και με Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως καθαρός
Κυρίως καθαρός
Θερμοκρασία 19 °C
Άνεμος ΔΒΔ 2-4 μποφόρ

Κυριακή, 16 Μαϊου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 14 ως 24 °C
Άνεμος Δ 1-4 μποφόρ

Δευτέρα, 17 Μαϊου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 17 ως 27 °C
Άνεμος ΝΔ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 350 επισκέπτες και 1 μέλος.