Δευτέρα, 17 Ιαν, 2022

  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 17/1
  • Οι…δύο στολές
  • ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ: Οι φοιτητές έχουν ανάγκη από μέτρα προστασίας της υγείας όχι από Πανεπιστημιακή Αστυνομία
  • ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΑΠΟΧΙΟΝΙΣΜΟΣ ΟΡΕΙΝΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ
  • ΣΩΜΑΤΕIA ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ & ΟΑΕΕ ΝΑΟΥΣΑΣ:OΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ
  • Βέροια: Υπογραφή σύμβασης «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ»
Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 17/11 Οι…δύο στολές2 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ: Οι φοιτητές έχουν ανάγκη από μέτρα προστασίας της υγείας όχι από Πανεπιστημιακή Αστυνομία3 ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΑΠΟΧΙΟΝΙΣΜΟΣ ΟΡΕΙΝΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ 4 ΣΩΜΑΤΕIA ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ & ΟΑΕΕ ΝΑΟΥΣΑΣ:OΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ5 Βέροια: Υπογραφή σύμβασης «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ»6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Η περιουσία των 10 πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου διπλασιάστηκε μέσα στην πανδημία!!!

Η περιουσία των δέκα πιο πλούσιων ανθρώπων του κόσμου έχει διπλασιαστεί από την αρχή της πανδημίας, την ώρα που τα εισοδήματα του 99% της ανθρωπότητας μειώθηκαν, σύμφωνα με έκθεση της Oxfam που δημοσιεύθηκε σήμερα. “ Η ενίσχυση των οικονομικών ανισοτήτων, των φυλετικών ανισοτήτων, των ανισοτήτων μεταξύ των δύο φύλων και μεταξύ κρατ... Περισσότερα

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΝΗΜΑΤΟΥΡΓΙΑ «ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ»: Φτάνει πια η απλήρωτη δουλειά!

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΝΗΜΑΤΟΥΡΓΙΑ «ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ»: Φτάνει πια η απλήρωτη δουλειά!
Στο Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης (ΥΜΑΘ) στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν χτες το μεσημέρι, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας τους, οι εργαζόμενοι της «Ευρωπαϊκής Νηματουργίας Βαρβαρέσος ΑΕ» στη Νάουσα, που παλεύουν για να μπει τέρμα στο αίσχος της απλήρωτης εργασίας, διεκδικώντας έκτακτο επίδομα 3.000 ευρώ από τον ΟΑΕΔ και προστασία των οικογενειών τους.


Η επιχείρηση συστηματικά κάνει παρακράτηση μέρους της μισθοδοσίας, με αποτέλεσμα να χρωστά δεδουλευμένα 5 μηνών στους 200 εργαζόμενους που απασχολεί.

Με απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης και έχοντας στο πλευρό τους το Εργατικό Κέντρο Νάουσας, οι εργαζόμενοι χτες συγκεντρώθηκαν μπροστά στο ΥΜΑΘ προκειμένου να καταθέσουν τις διεκδικήσεις τους και να ζητήσουν ρητές δεσμεύσεις από την κυβέρνηση. Εκτός από το έκτακτο επίδομα, μέχρι να εξοφληθούν τα δεδουλευμένα τους, διεκδικούν και να μην κοπούν το ρεύμα και το νερό, να μην πλειστηριαστεί σπίτι άνεργου - απλήρωτου εργάτη.

Στάθηκαν στην πύλη με τα πανό τους και φωνάζοντας συνθήματα ανέδειξαν την απόφασή τους να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τον αγώνα. «Εδώ, εδώ, με αγώνα ταξικό, γιατί εμείς δεν ζούμε με 200 ευρώ» βροντοφώναξαν. Κατήγγειλαν τα παραμύθια της εργοδοσίας, διαδηλώνοντας πως «πήραν φωτιά τα αδράχτια από τις πολλές στροφές και αυτοί μας κοροϊδεύουνε πως έχουνε ζημιές».

Τη συμπαράσταση στον αγώνα τους εξέφρασε αντιπροσωπεία του κλαδικού Συνδικάτου Εργατοτεχνιτών Ιματισμού Δέρματος Κλωστοϋφαντουργίας Υποδηματοποιίας Κ. Μακεδονίας.

Ο Παναγιώτης Κουτσουπιάς, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων «Βαρβαρέσου», ανέφερε: «Η επιχείρηση διαχρονικά έβγαλε άπειρα κέρδη από τον ιδρώτα μας, χρηματοδοτήθηκε, δανειοδοτήθηκε με κρατικές εγγυήσεις, επιδοτήθηκε μέσω ΟΑΕΔ. Την ίδια ώρα μειώθηκαν οι μισθοί των εργαζομένων 16%, εφαρμόστηκε η εκ περιτροπής εργασία, "νοικιασμένοι" εργάτες, εργάτες με ατομική σύμβαση κ.λπ. Εχουμε εξαθλιωθεί οικονομικά. Δεν μπορούμε να αντεπεξέλθουμε ούτε στα πάγια έξοδα, ενοίκια, λογαριασμούς, δάνεια. Ντρεπόμαστε να κοιτάξουμε στα μάτια τα παιδιά μας. Αυτή είναι η "δίκαιη ανάπτυξη" που έταξε η προηγούμενη κυβέρνηση και η "ανάπτυξη για όλους" που τάζει η σημερινή. Εχει κλονιστεί η υγεία μας, χάσαμε πρόωρα συναδέλφους».

Σε ό,τι αφορά την προσπάθεια της εργοδοσίας να κερδίσει χρόνο προβάλλοντας ότι αναζητεί επενδυτές, ο πρόεδρος του Σωματείου θύμισε ότι οι εργαζόμενοι αποφάσισαν πως θα «υποδεχτούν» με αγωνιστικές κινητοποιήσεις όποιον «επενδυτή» εμφανιστεί, συνεχίζοντας τον αγώνα με στάσεις εργασίας, διεκδικώντας εξόφληση όλων των οφειλών, να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος, να υπογραφεί ΣΣΕ με αυξήσεις και κάλυψη των απωλειών.

Διαμήνυσαν δε ότι αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, την ερχόμενη βδομάδα θα προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας και ασφαλιστικά μέτρα.

Ο Σάκης Τσίτσης, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Νάουσας, θύμισε ότι τόσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όσο και η σημερινή, στελέχη των οποίων παρέλασαν από τη συγκεκριμένη επιχείρηση, την πρόβαλαν ως μια επιχείρηση με αναπτυξιακή πορεία, σύγχρονη, με καινοτόμες δράσεις, με εξαγωγικό προσανατολισμό κ.λπ. «Ετσι είναι. Τέτοια είναι η επιχείρηση, σύγχρονη, ικανή να παράγει εξειδικευμένα προϊόντα. Ομως η ζωή των εργαζομένων έχει χειροτερέψει, επιβεβαιώνοντας ότι η ανάπτυξη των κερδών χτίζεται πάνω στα τσακισμένα δικαιώματα των εργατών», είπε. Και πρόσθεσε πως «η επιχείρηση έχει αποκομίσει άπειρα κέρδη από τον ιδρώτα των εργαζομένων. Αυτά όμως έχουν επενδυθεί σε άλλους κλάδους, όπως ο Τουρισμός, η Ενέργεια κ.ά. με μεγαλύτερα ποσοστά κέρδους. Η επιχείρηση αυτή, από τον ΟΑΕΔ, δηλαδή από χρήματα των εργαζομένων, προσλαμβάνει νέους εργαζόμενους επιδοτούμενους στον μισθό και στην ασφάλιση. Εχει πάρει άπειρο χρήμα από τον ΟΑΕΔ για δήθεν προγράμματα ειδίκευσης και εξειδίκευσης. Ηρθε ο καιρός ο ΟΑΕΔ να δώσει το έκτακτο βοήθημα που ζητάμε οι εργαζόμενοι για να τα βγάλουμε πέρα».

Έχει διαβαστεί 624 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 11 °C
Άνεμος ΒΒΔ 1-2 μποφόρ

Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 3 ως 11 °C
Άνεμος ΝΝΔ 0-2 μποφόρ

Τρίτη, 18 Ιανουαρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία -2 ως 7 °C
Άνεμος ΒΒΔ 2-4 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 595 επισκέπτες και 0 μέλη.