Τρίτη, 04 Οκτ, 2022

  • Θεσσαλονίκη: Σέρνουν στα δικαστήρια μέλη του ΣΦΕΑ .Η ιστορική μνήμη δεν παραχαράσσεται
  • Η Λέσχη ανάγνωσης "Ακυβέρνητος βιβλιόπλους" ... ανοίγει πανιά για τη νέα χρονιά
  • ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΟΛΙΒΥΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ
  • ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: Νέα αύξηση 22% στα εβδομαδιαία κρούσματα, 85 θάνατοι, 66 διασωληνωμένοι
  • Νικόλας Σμυρνάκης συγγραφέας: «Σε κάθε περίπτωση ο συγγραφέας εκφράζει την αλήθεια του έχοντας στο μυαλό του τους αναγνώστες»
  • ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Προσπάθεια εγκλωβισμού του λαού σε αδιέξοδα διλήμματα με φόντο τις κάλπες
Θεσσαλονίκη: Σέρνουν στα δικαστήρια μέλη του ΣΦΕΑ .Η ιστορική μνήμη δεν παραχαράσσεται1 Η Λέσχη ανάγνωσης "Ακυβέρνητος βιβλιόπλους" ... ανοίγει πανιά για τη νέα χρονιά2 ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΟΛΙΒΥΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ3 ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: Νέα αύξηση 22% στα εβδομαδιαία κρούσματα, 85 θάνατοι, 66 διασωληνωμένοι4 Νικόλας Σμυρνάκης συγγραφέας: «Σε κάθε περίπτωση ο συγγραφέας εκφράζει την αλήθεια του έχοντας στο μυαλό του τους αναγνώστες»5 ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Προσπάθεια εγκλωβισμού του λαού σε αδιέξοδα διλήμματα με φόντο τις κάλπες6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Βάρβαρη «κανονικότητα»

Πραγματική ανακούφιση του λαού από τις πανάκριβες τιμές της Ενέργειας δεν μπορεί να υπάρξει στο έδαφος της πολιτικής που ευθύνεται για την ενεργειακή φτώχεια, για να στηρίζονται οι «πράσινες» επενδύσεις και τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων. Ορισμένα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αυτές τις μέρες το επιβεβαιώνουν:Για πρώτη... Περισσότερα

Ερώτηση Άγγελου Τόλκα στη Βουλή για το θέμα του Χιονοδρομικού Κέντρου 3 5 Πηγάδια

από Η Άλλη Άποψη
Ερώτηση Άγγελου Τόλκα στη Βουλή για το θέμα του Χιονοδρομικού Κέντρου 3 5 Πηγάδια

Άγγελος Τόλκας προς Άδωνη Γεωργιάδη:Καταθέστε στην Βουλή τί θα χρηματοδοτήσετε στο Χιονοδρομικό Κέντρο 3- 5 Πηγάδια και για πού υποσχεθήκατε τα 10,7 εκατομμύρια Ευρώ.

 

Ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ημαθίας Άγγελος Τόλκας φέρνει για πρώτη φορά το θέμα της χρηματοδότησης του Χιονοδρομικού Κέντρου 3 – 5 Πηγάδια στη Βουλή, με ερώτησή του προς τον Υπουργό Ανάπτυξης κο Γεωργιάδη

Στην ερώτησή του ο Άγγελος Τόλκας παραθέτει βίντεο (https://www.youtube.com/watch?v=x1Kb4jGY_KU&t=142s) όπου ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε εξαγγείλει ότι βρίσκεται σε ωριμότητα για χρηματοδότηση συγκεκριμένο επενδυτικό σχέδιο, μετά από προεργασία που είχε γίνει από πλευράς του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Ο Βουλευτής Ημαθίας κατακρίνει την Κυβέρνηση ότι ενώ υποσχέθηκε στήριξη για τα Πηγάδια, σε επίπεδο Πρωθυπουργού μάλιστα, σήμερα απαξιώνει το Κέντρο, διχάζει την τοπική κοινωνία και αποκρύπτει τα σχέδια της για το Χιονοδρομικό Κέντρο τη στιγμή μάλιστα που οι δημόσιες επενδύσεις στην περιφέρεια είναι καθοριστικής σημασίας.   

Στη συνέχεια θέτει στον κο Γεωργιάδη συγκεκριμένα ερωτήματα που τόσο καιρό δεν έχουν απαντηθεί:

-ποιο είναι το επενδυτικό σχέδιο

-ποιος θα το υλοποιήσει

-τί γίνεται με τα 10,7 εκ € που υποσχέθηκε

-από ποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα θα γίνει η χρηματοδότηση

-με τί όρους θα γίνει η επένδυση

-πώς σχεδιάζει τη συνολική ανάπτυξη της περιοχής

-να κατατεθούν τα παραπάνω επενδυτικά σχέδια.

Ο Άγγελος Τόλκας δήλωσε ότι «η κυβέρνηση πρέπει να στηρίξει την περιοχή  αλλά και να ξεκαθαρίσει τί σχεδιάζει. Στόχος είναι να τελειώσει ο κύκλος ατέρμονων συζητήσεων και ανησυχίας στην τοπική κοινωνία που χάνει μία ακόμη πηγή πλούτου της. Να συσπειρώσουμε τις δυνάμεις μας γύρω από μια συγκεκριμένη πρόταση για την ολιστική ανάπτυξη».

 

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

 

Προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων

 

Θέμα: -Απαξίωση του Χιονοδρομικού Κέντρου Νάουσας «3 – 5 Πηγάδια» Τί ισχύει με τις εξαγγελίες για τις αναπτυξιακές επενδύσεις ύψους 10,7 εκ. Ευρώ.

-Αίτημα κατάθεσης σχετικών εγγράφων

 

Εντονότατη ανησυχία επικρατεί στην τοπική κοινωνία της Νάουσας και ολόκληρης της περιοχής από την μη λειτουργία του δημοτικού Χιονοδρομικού Κέντρου 3- 5 Πηγάδια.

Εικόνες απαξίωσης βλέπουν το φως της δημοσιότητας ακυρώνοντας την αξία αυτού του αναπτυξιακού πυλώνα της πόλης.

Την αναγκαιότητα λειτουργίας του Χιονοδρομικού Κέντρου για την πολύπαθη Νάουσα και τα οικονομικά οφέλη τα αναγνωρίζετε κι εσείς όπως ολόκληρη η περιοχή η οποία έχει επενδύσει πολλά στον ορεινό όγκο του Βερμίου.

Η κατάσταση δεν θα είχε φτάσει σε αυτό το σημείο εάν είχατε προχωρήσει στην εφαρμογή σχεδίου αξιοποίησης των 3-5 Πηγαδιών που είχατε εξαγγείλει δημόσια σε διαδικτυακή διάσκεψή σας με τον Δήμαρχο Νάουσας            (https://www.youtube.com/watch?v=x1Kb4jGY_KU&t=142s) ξεκινώντας την τοποθέτησή σας λέγοντας «Δουλέψαμε πάρα πολύ και είμαστε υπέρ του σχεδίου….».

Η αλήθεια είναι ότι εξαγγείλατε σχέδιο χωρίς καθόλου λεπτομέρειες.

Ωστόσο τονίσατε ότι για τη εφαρμογή του σχεδίου για τα 3-5 Πηγάδια υπήρξε ισχυρή πολιτική βούληση λόγω προτροπής του ίδιου του Πρωθυπουργού, δική σας αποφασιστικότητας και προεργασίας που είχε γίνει από πλευράς του Υπουργείου σας και του Γενικού Γραμματέα ο οποίος, όπως δηλώσατε, το έχει φέρει εις πέρας.

O Δήμαρχος Νάουσας γνωστοποιούσε τότε με γραπτή του δήλωση:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη και τους συνεργάτες τους για το μεγάλο ενδιαφέρον, την υποστήριξη και την αμέριστη συμπαράσταση που έδειξαν για να προχωρήσει μια εμβληματική και στρατηγικού χαρακτήρα επένδυση για τον Δήμο Νάουσας. Σήμερα είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι θα προχωρήσει η υλοποίηση αναπτυξιακών επενδύσεων ύψους 10,7 εκατ. ευρώ για το Χιονοδρομικό Κέντρο «3- 5 Πηγάδια…..».

ΕΠΕΙΔΗ οι δημόσιες επενδύσεις μπορούν και πρέπει να είναι καθοριστικές για την τοπική ανάπτυξη και την συνεπακόλουθη οικονομική πρόοδο.

ΕΠΕΙΔΗ ο ορεινός όγκος του Βερμίου είναι για τη Νάουσα βασικός πνεύμονας αειφορίας, οικονομικής τροφοδότησης και βιωματικής σχέσης με τους κατοίκους.

ΕΠΕΙΔΗ η κοινωνία της πόλης και το δημόσιο συμφέρον απαιτεί να γνωρίζει σε τί έργα και ποιες επενδύσεις θα διατεθούν τα χρήματα που εξαγγείλατε.

ΕΠΕΙΔΗ έχετε υποχρέωση να παρουσιάσετε το σχέδιο επένδυσης που θα στηρίξετε με όλες τις λεπτομέρειές του για την μέγιστη ωφέλεια στην τοπική και εθνική οικονομία.

ΕΠΕΙΔΗ έχει ανοίξει ένας ατέρμονος διάλογος στην πόλη για τη νομική βάση αξιοποίησης του Χιονοδρομικού Κέντρου και χάνεται το ουσιαστικό νόημα της προστασίας του δημόσιου συμφέροντος και της επωφελέστερης για την πόλη αξιοποίησης

ΕΠΕΙΔΗ οι ενέργειές σας πρέπει να ενώνουν και όχι να διχάζουν την τοπική κοινωνία σε ένα κοινά αποδεκτό σχέδιο δράσης και ανασυγκρότησης και σε ένα κοινό καλύτερο μέλλον.

 

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός

 

Ποιο είναι το σχέδιο / project δράσεων, παρεμβάσεων και μελετών που επεξεργαστήκατε κι επί του οποίου χρηματοδοτείτε για το Χιονοδρομικό Κέντρο 3 – 5 Πηγάδια;

Από ποιόν φορέα θα γίνει η επένδυση;

Σε ποια φάση βρίσκεται η χρηματοδότηση επενδύσεων ύψους 10,7 εκατ. ευρώ για το Χιονοδρομικό Κέντρο 3 - 5 Πηγάδια για την οποία ο ίδιος δηλώσατε ότι είναι σε φάση ωριμότητας για χρηματοδότηση;

Υπάρχει εγγραφή ή δέσμευση του ποσού επένδυσης στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, στα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης, στο ΕΣΠΑ ή κάποιο άλλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα;

Έχετε θέσει όρους από την πλευρά σας για την υλοποίηση της επένδυσης και αν ναι ποιοι είναι αυτοί;

Τί προβλέψεις κάνατε ως χρηματοδότης και ως αρμόδιο υπουργείο για την ολιστική, συμπεριληπτική ανάπτυξη της περιοχής με πυρήνα το χιονοδρομικό κέντρο;

Επίσης, ο αρμόδιος Υπουργός παρακαλείται να καταθέσει στο Σώμα : Α) τα υποβληθέντα επενδυτικά σχέδια – προτάσεις καθώς και Β) τις σχετικές εγγραφές σε σχετικό χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

 

Ο ερωτών βουλευτής Τόλκας Άγγελος

 

Έχει διαβαστεί 694 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Μερική συννεφιά
Μερική συννεφιά
Θερμοκρασία 15 °C
Άνεμος ΒΒΔ 2-4 μποφόρ

Τρίτη, 04 Οκτωβρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 8 ως 22 °C
Άνεμος Β 2-4 μποφόρ

Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 9 ως 21 °C
Άνεμος ΒΑ 2-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 1027 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)